Sport : Lov i ribolov

Objavljeno: 14.7.2018. u 15:17
Prikaza: 4266
|
Autor: SBplus

Vrijedni lovci brodskog posavlja

Udruga "Srna" u tri mjesta ima vlastiti lovački dom

Vrpolje : Udruga "Srna" u tri mjesta ima vlastiti lovački domIlustracija(Foto: internet)

Uz dom u Perkovcima uskoro će asfaltirati pripadajuće parkiralište. Tu imaju i smještajni kapacitet od šest ležaja koje koriste za prihvat lovaca, a postavili su solarne ploče tako da imaju vlastitu električnu energiju.

VRPOLJE - Među lovačkim udrugama istočnog dijela Brodskog Posavlja svojim se aktivnostima ističe „Srna" koja okuplja 164 člana iz Čajkovaca, Perkovaca i Vrpolja, a gospodari županijskim lovištem površine oko 6500 hektara.

- Izradili smo novu lovno-gospodarsku osnovu, kontinuirano imamo radne akcije na održavanju i izgradnji lovno-tehničkih objekata, a odaziv lovaca je stalno dobar – kaže nam predsjednik Srne Davor Mikić pohvalivši se da u ova tri sela djeluju lovačke grupe, a svaka ima vlastiti lovački dom.

Od divljači zastupljeni su zec, fazan, divlja svinja i srna, a ranije su u Starim Perkovcima sagradili gater za jelensku divljač na površini od 20 hektara. Uz to posjeduju i gater za utakmice glasnog gona na divlju svinju.

- Planiramo uskoro izgraditi gater za divlje svinje te vlastito strelište za gađanje letećih meta, jer naša ekipa redovito nastupa na županijskom natjecanju – nastavlja Mikić i dodaje da će uz dom u Perkovcima uskoro asfaltirati pripadajuće parkiralište. Tu imaju i smještajni kapacitet od šest ležaja koje koriste za prihvat lovaca, a postavili su solarne ploče taklo da imaju vlastitu električnu energiju.

- Veliki su nam problem štete jer imamo prometnice kroz lovište koje su opterećene velikom frekvencijom vozila, a najviše šteta je na dionicama Čajkovci-Novi Perkovci i spojnoj županijskoj cesti prema Đakovu – zaključio je Davor Mikić.

Ovdašnji lovci svesrdno se uključuju u sve aktivnosti svojih naselja, a ostvaruju i dobru suradnju sa Lovačkim savezom Brodsko-posavske županije.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : U brodsko-posavskim lovištima love i ruski lovci

Skupština lovačkog Saveza

U brodsko-posavskim lovištima love i ruski lovci

21.4.2018. | 15:20
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :