Politika : Političke stranke

Objavljeno: 15.1.2017. u 18:30
Prikaza: 7271
|
Autor: SBplus

Na proslavi 27 godina HDZ-a

Zdravko Sočković nije se ukazao niti u 'vlastitoj kući'

'Mi smo stranački odlikaši, dokazali smo to na svim izborima, od predsjedničkih preko parlamentarnih, a dokazat ćemo i na predstojećim lokalnim. Iz tih izbora izaći ćemo kao apsolutni pobjednici u Perkovcima, u Vrpolju i u cijeloj našoj županiji!'

STARI PERKOVCI - U subotu su u Starim Perkovcima HDZ-ovci organizirali proslavu 27. obljetnice osnivanja tamošnjeg Temeljnog ogranka. Kako i priliči "najjačoj i najvećoj stranci županije, koja takvom namjerava i ostati", organizator skupa (hrv. event) izdao je službeno priopćenje za javnost i u njemu pobrojao sve koji su imali nešto za reći.

Tomislav Gregorić podsjetio je tko su bili osnivači HDZ-a i dodao „1990. ogranak je imao 70 članova, a danas ima 284. Na svim dosadašnjim izborima u Starim Perkovcima je pobjeđivao HDZ".

Ponajvažnija informacija s tog stranačkog skupa svakako je i činjenica da na njemu nije bilo dvadeset godina neupitnog vođe županijske organizacije HDZ-a, notornog Zdravka Sočkovića, mada je na skupu apostrofiran kao jedan od suosnivača ogranka.

Budući da Sočkovića u 'njegovoj kući' nije bilo, pokušali smo saznati je li u pitanju običaj te stranke - da nakon njihove smjene lidere politički 'ubiju' i 'ispljunu' - ili je po srijedi nešto drugo. Niti nakon desetak telefonskih poziva i nešto manje konzultacija nismo uspjeli saznati što je tome uzrok.

Kako god, od dolaska Pere Ćosića na čelo HDZ-a brodsko-posavskog, očito, prekinute su sve političko-poslovne 'sveze' s navadama sočkovićevaca. Vjerojatno je i to razlog što je 'Zdrava' povukao se 'u ilegalu'.

A što su službe HDZ-a priopćile javnosti prenosimo u nastavku.

"U prepunoj dvorani perkovačkog Doma kulture okupilo se više do stotinu članova i simpatizera stranke koji su obljetnicu proslavili prigodnim osvrtima i programom KUD-a „Ravnica".

Kao domaćin skupa, u svom izlaganju predsjednik TO-a Stari Perkovci Tomislav Gregorić rekao je: "Temeljni ogranak HDZ-a u Starim Perkovcima je prvi osnovani ogranak u Brodsko-posavskoj županiji, a peti u cijeloj Slavoniji". Podsjetio je tko su bili osnivači HDZ-a i dodao „1990. ogranak je imao 70 članova, a danas ima 284. Na svim dosadašnjim izborima u Starim Perkovcima je pobjeđivao HDZ."

Na obilježavanju obljetnice obratilo se nekoliko govornika, među kojima je načelnica Općine Vrpolje gospođa Ankica Zmajić najavila: „Predizborni skup za lokalne izbore održat ćemo u obnovljenom Domu kulture! HDZ na svim izborima pobjeđuje sa preko 70 posto, a tako će biti i na sljedećim lokalnim izborima!".

Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Stari Perkovci Tomislav Šimundić naglasio je kako je TO HDZ-a u Starim Perkovcima najjači ogranak u općini Vrpolje, a predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman" Šimo Đurđević pozvao je sve utemeljitelje neka se još snažnije uključe u rad stranke kako bi ostvarili nove pobjede.

Visoki državni dužnosnik i pomoćnik ministra poljoprivrede Damir Agičić u ponosnom govoru istaknuo: „Radujem se govoriti ispred ove HDZ-ove zastave. Cilj politike je upravljanje, a HDZ Brodsko-posavske županije je pod sadašnjim vodstvom uspio da imamo jako dobru zastupljenost u ministarstvima i državnoj upravi. Mi koji smo dobili povjerenje, moramo ga opravdati kako bismo pokrenuli Slavoniju, a vi trebate biti ponosni na naše vodstvo. Imamo stabilnu Vladu, bitan je cilj da Hrvatska krene naprijed. Napredak je već sad vidljiv."

Župan Brodsko- posavske županije Danijel Marušić čestitao je prisutnima obljetnicu i dodao: „ HDZ je osnovan dvije godine prije nego li je priznata Hrvatska. To pokazuje koliko je teško bilo stvoriti našu državu. Naši utemeljitelji su privilegirani što su stvarali našu stranku i državu".

Obilježavanje obljetnice svojim je govorom zaključio Predsjednik ŽO HDZ-a BPŽ i saborski zastupnik Pero Ćosić istaknuvši kako je brodsko-posavski HDZ bio i ostao najčvršća utvrda cijele stranke.

„Hrvatska demokratska zajednica najjača je i najveća stranka naše županije i takvom namjeravamo ostati. Mi smo stranački odlikaši, dokazali smo to na svim izborima, od predsjedničkih preko parlamentarnih, a dokazat ćemo i na predstojećim lokalnim. Iz tih izbora izaći ćemo kao apsolutni pobjednici u Perkovcima, u Vrpolju i u cijeloj našoj županiji!" Dodao je: „Sutra obilježavamo 15. siječanj Dan međunarodnog priznanja Hrvatske. Tada je naša zemlja priznata od 20 zemalja i počela je njezina međunarodna afirmacija. Također je na isti datum počela mirna reintegracija hrvatskog Podunavlja. Zato je to važan datum za našu nacionalnu povijest i trebamo obilježiti taj dan. Ne mora to biti velika proslava, al ćemo se prisjetiti tih slavnih i ponosnih dana, zahvaliti hrvatskim braniteljima, slušati domoljubne pjesme i s pravom biti nacionalno ponosni. Ovom prilikom svim građanima Brodsko- posavske županije u ime županijske organizacije HDZ-a čestitam taj ponosni dan!, zaključio je Ćosić".

  Broj komentara: 21

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Taubek

  Taubek

  Komentirano: 21.10.2019. | 16:20

  1

  Di su baje iz Perkovci da komentiraju situaciju ili baje ni nisu u Perkovci nego komentiraju iz Njemacku. Isuusati bajo.
  walter

  walter

  Komentirano: 21.10.2019. | 12:51

  2

  "Mi koji smo dobili povjerenje, moramo ga opravdati kako bismo pokrenuli Slavoniju, a vi trebate biti ponosni na naše vodstvo. Imamo stabilnu Vladu, bitan je cilj da Hrvatska krene naprijed. Napredak je već sad vidljiv." - ma kome je osim tebe vidljiv, elementarna nepogodo? Ne može se naći niti jedan jedini seljak kojemu je i za mrvicu bolje otkako si se ti bravac u vlast naguzio. Možda jedino onaj Tunja iz Sića što vam prasce peče i ugošćava vas kao pravi vojnik partije.
  Apokalipso

  Apokalipso

  Komentirano: 21.10.2019. | 8:04

  3

  Sočkovića povremeno susretnem u Pilarevoj ulici u SB. Nepotpisani autor članka može ga tamo potražiti i upitati za mišljenje, pa svekoliko pučanstvo bp županije informirati o planovima, misljenju i ciljevima doticnog gospodina.
  Adam5

  Adam5

  Komentirano: 20.10.2019. | 18:40

  4

  Aj ja i dika kukuruze brali,svi su tu samo njega nema?!
  staza_860

  staza_860

  Komentirano: 18.1.2017. | 14:51

  5

  Gdje je sockovicu mjesto?
  nikola11

  nikola11

  Komentirano: 17.1.2017. | 22:22

  6

  A sto obrisa jerko komentar,ajde dobro nije naj naj veci,al je jedan od veci lop--a,u nasoj zupaniji,
  domobran

  domobran

  Komentirano: 17.1.2017. | 21:47

  7

  Vidim političko poslovne elite , ratno profiterske organizacije, interesno korisne skupine i raznorazne vjerske sekte...nastavite slijed .koliko ima istine od vrlih hdzejovaca izgleda kako će plenk posjeći glave trojci pero sero i dubri ljubi.
  nikola11

  nikola11

  Komentirano: 17.1.2017. | 21:25

  8

  Administrator je izbrisao komentar!
  mazalo

  mazalo

  Komentirano: 17.1.2017. | 20:28

  9

  Ma nemojte tako , pa sve su vo fini i čestiti ljudi ,od Ćosića pa do Milkovića, hahahahaaaaa
  bond900

  bond900

  Komentirano: 17.1.2017. | 19:40

  10

  slika naslovna govori sve...lopov do lopova uhljeb do uhljeba

  Broj komentara: 21

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Prikaži sve komentare 123

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : A gdje su Šima Đurđević i Zdravko Sočković?

  25 godina HDZ-a

  A gdje su Šima Đurđević i Zdravko Sočković?

  22.7.2014. | 23:00
  Budući da zahvalnice za Zdravu nije bilo, organizator proslave, Tomislav Gregurić, nije ga niti zvao. Nije želio povrijediti ga, a pozvati ga i ne dodijeliti mu zahvalnicu, bilo bi ravno uvredi - kazao nam je izvor blizak organizatoru proslave.
  Budući da zahvalnice za Zdravu nije bilo, organizator proslave, Tomislav Gregurić, nije ga niti zvao. Nije želio povrijediti ga, a pozvati ga i ne dodijeliti mu zahvalnicu, bilo bi ravno uvredi - kazao nam je izvor blizak organizatoru proslave.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Jesu li Stari Perkovci dobili novog Zmaju?

  HDSSB radi na sebi

  Jesu li Stari Perkovci dobili novog Zmaju?

  27.11.2012. | 21:45
  Iako nemamo informaciju s čime će se baviti perkovački ogranak HDSSB-a, znamo ime čovjeka koji će sve svoje fizičke i intelektualne kapacitete staviti "u službu javnog interesa", koristeći pritom stranku kao sredstvo rada.
  Iako nemamo informaciju s čime će se baviti perkovački ogranak HDSSB-a, znamo im
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sočković demonstrirao svoju nesigurnost

  Izbori u HDZ

  Sočković demonstrirao svoju nesigurnost

  20.4.2012. | 0:04
  Želeći po savku cijenu biti jedano od njih 132 i na ovom Općem saboru, Zdravko Sočković je, za svaki slučaj, tražio neka već u Vrpolju, kao jedini iz svoje bazne općine, bude izabran jer, očito, više nije siguran kako će, na Županijskoj izbornoj skupštini, biti izabran kao jedan
  Želeći po savku cijenu biti jedano od njih 132 i na ovom Općem saboru, Zdravko S
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zdrava Sočković - Šimo Đurđević 130 : 110

  U St. Perkovcima ništa novo

  Zdrava Sočković - Šimo Đurđević 130 : 110

  12.3.2012. | 17:00
  Stari Perkovci, stare ideje, stari politički ciljevi, stara politička praksa, stari kadrovi. Sve je staro, ništa novog nema, u Starim Perkovcima. Je li stanje isto u Vrpolju i Čajkovcima - tek ćemo vidjeti.
  Stari Perkovci, stare ideje, stari politički ciljevi, stara politička praksa, st
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :