Politika : Političke stranke

Objavljeno: 12.3.2012. u 17:00
Prikaza: 4854
|
Autor: J. Zovak

U St. Perkovcima ništa novo

Zdrava Sočković - Šimo Đurđević 130 : 110

Vrpolje : Zdrava Sočković - Šimo Đurđević 130 : 110Šimo Đurđević - Zdravko Sočković 110 : 130(Foto: SBplus)

Stari Perkovci, stare političke ideje, stari politički ciljevi, stara politička praksa, stari politički kadrovi. Sve je staro, ništa novog nema, u Starim Perkovcima. Je li stanje isto u Vrpolju i Čajkovcima - tek ćemo vidjeti.

STARI PERKOVCI - Iako se nije zbilo 26. listopada 1881. 'točno u podne kod OK korala' u Tombstonu nego 10. ožujka, 2012. u 18,30 u Starim Perkovcima, ništa manje napeto bilo nije i ništa manji ulog se vrtio nije, u unutarstranačkim izborima 'prvog ogranka HDZ-a (ondašnje) općine Slavonski Brod'.

Iako se nisu sukobili braća Erpovi i Dok Holidej s braćom Klanton i Mekloveri, lokalnim kradljivcima stoke i razbojnicima, ništa manje žestok sukob nije bio između, dojučer bezmalo braće, Zdrave Sočković i Šime Đurđević, u borbi za 'svoje ljude' u čelništvo ovog, mo'š si mislit, važnog temeljnog ogranka.

Iako je u Tombstonu, tada, borba trajala samo 30 sekundi nakon koje su tri čovjeka ostala na podu zauvijek i više njih privremeno, među kojima i Virdzil Erp zbog rane u ruku, a u Starim Perkovcima borba trajala do dugo u noć bez poginulih, ostat će zabilježeno kako je Zdrava teško ranio Šimu - u taštinu.

Naime, iako se Šima elegantno izvukao, obvezama predsjedavanja izbornom procedurom u svom 'novom' temeljnom ogranku na Hebrangu u Brodu, a sve operativno-taktičke poteze na prvoj crti bojišta u Perkovcima svalio na krhka ramena tamošnje Općinske načelnice Ankice Zmajić, ostaje činjenica da je on, u perkovačkom OK koralu, trebao biti Vajat Erp.

Svojim nedostatno učinkovitim aktivnostima u predizbornoj kampanji, Šima je pozitivnu povijest okrenuo na glavu - dopustivši da u izvorištu sočkovićevštine pobijedi - bad Boy. Ili, možda, perkovčani misle kako Šima nije good Boy. Kako drugačije protumačiti ishod borbe u kojoj Zdrava pobjeđuje Šimu s 130 : 110 glasova.

Kako je u povijesti, u konačnici, uvijek pobjeđivalo dobro nad zlim za očekivati je kako će, ipak, većina članova HDZ-a općine Vrpolje, na skorim općinskim izborima, biti good Boy. Uvjeren sam kako, poslije 130 godina, Vrpolje nije ništa lošije od Tomstona. Uvjern sam kako i oni imaju svog Vajat Erpa te kako će na vrijeme saznati u kome je 'utjelovljen', ako već nije u Šimi Đurđević.

Broj komentara: 17

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
anja

anja

Komentirano: 20.3.2012. | 8:31

1

SRAMOTA, NAKON PROVEDENIH IZBORA U VRPOLJU BIVŠI ČLANOVI HRVATSKOG BLOKA OKRENU LEĐA SVOM IZBORNOM TIJELU I PRIJEĐU NA ZDRAVINU STRANU, KAKVI SU TO LJUDI, U VRPOLJU JE KAOS, KAKO ĆE SVE ZAVRŠITI VIDJET ĆE SE. NJIH NE ZANIMA NIŠTA OSIM VLASTI, KAKO ĆE LJUDIMA KOJI SU IH IZABRALI POGLEDATI U OČI. CIJELI VIKEND SU MIRO KOŽUL KOJI JE ODMAH DO PAŠALIĆA I ZDRAVKO SOČKOVIĆČ (VIĐENI SU U JEDNOM OD KAFIĆA, DO SADA SU BILI SMRTNI NEPRIJATELJI) DOGOVARALI STRATEGIJU OČIGLEDNO ZA ŽUPANIJU, ZA KOGA RADE OD KANDIDATA ZA PREDSJEDNIKA MOŽEMO SAMO NAGAĐATI.
antenovi

antenovi

Komentirano: 17.3.2012. | 1:30

2

mister zovak pod hitno poraditi na engleskom...mi hrvati pišemo kako se piše, a čitamo kako se čita...nismo srbi iako mnogima u ovoj državi hrvatski jezik nije predmet razmišljanja...i definitivno nije Tomstone nego Tombstone...
ROBRO

ROBRO

Komentirano: 13.3.2012. | 20:28

3

Slika govori više od riječi!
B_Stipic

B_Stipic

Komentirano: 13.3.2012. | 10:58

4

problem je u tome što smo mi još uvijek na prijelazu iz parohijalne u podaničku kulturu, umjesto da smo (makar) iz podaničke u participativnu ako već nismo u ovoj posljednjoj (u kojoj je najveći dio zemalja EU).
fakjurop

fakjurop

Komentirano: 13.3.2012. | 10:51

5

Šta mislite zašto ima toliko općina u RH? Da smradovi mogu lakše upravljat po krinkom demokracije. Dovedeš par čobana, osnuješ ogranak koji dalje bira itd, itd... A ova dva dotična kretena su nas unazadili i unakaradili toliko da zaslužuju streljane na gradskom trgu. Pardon, streljanje je časna smrt, vješanje je za takve ljigavce.
anja

anja

Komentirano: 13.3.2012. | 8:39

6

Na žalost oni koji su sposobni i hoće nešto napraviti su u startu eliminirani, što nesposobniji, poslušniji i kupljeni su postavljani na čelne funkcije, čim je neko digao glavu bio je smjenjen. HDZ-u treba temeljita reforma, ovi unutarstranački izbori to očito ne mogu napraviti. Pogotovo što se zna da se preko njih slaže mozaik za lokalne izbore iduće godine.
perhan

perhan

Komentirano: 13.3.2012. | 8:25

7

@anja upravo na taj način su opasne i nesposobne osobe kroz povijest uspjevale doći do vlasti...tako da svi okrecu glavu od nepravde i prijevare
anja

anja

Komentirano: 13.3.2012. | 8:13

8

Pitanje hoće li to biti dosta pošto je smjenio stari Općinski odbor Vrpolja i postavio svoj privremeni koji sad po ključu daje svoje delegate, isto je napravio s mladeži. Na te poteze niko iz županijskog odbora nije reagirao. Nisu reagirali ni ovi iznad njih tako da se nepravda i izborne prijevare nastavljaju.Žalosno.
perhan

perhan

Komentirano: 13.3.2012. | 8:08

9

ova dva debila su nas vratila 20 godina unazad...najbolje da više nikad i ne povire izvan te svoje selendre...a onda gledam ove danas... Bože dragi, pa opet slično. Tražimo li mi građani previše? Postoji li 10 normalnih ljudi u ovom gradu koji su voljni bavit se Gradom a ne svojom sujetom i vlastitim prosperitetom?
anja

anja

Komentirano: 13.3.2012. | 7:55

10

Vrpolje je odglasalo protiv Sočkovića 11:1, još su ostali Čajkovci.

Broj komentara: 17

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zdravko Sočković nije se ukazao niti u 'vlastitoj kući'

Na proslavi 27 godina HDZ-a

Zdravko Sočković nije se ukazao niti u 'vlastitoj kući'

15.1.2017. | 18:30
'Mi smo stranački odlikaši, dokazali smo to na svim izborima, od predsjedničkih preko parlamentarnih, a dokazat ćemo i na predstojećim lokalnim. Iz tih izbora izaći ćemo kao apsolutni pobjednici u Perkovcima, u Vrpolju i u cijeloj našoj županiji!'
'Mi smo stranački odlikaši, dokazali smo to na svim izborima, od predsjedničkih preko parlamentarnih, a dokazat ćemo i na predstojećim lokalnim. Iz tih izbora izaći ćemo kao apsolutni pobjednici u Perkovcima, u Vrpolju i u cijeloj našoj županiji!'
SBplus.hr, Slavonski Brod : A gdje su Šima Đurđević i Zdravko Sočković?

25 godina HDZ-a

A gdje su Šima Đurđević i Zdravko Sočković?

22.7.2014. | 23:00
Budući da zahvalnice za Zdravu nije bilo, organizator proslave, Tomislav Gregurić, nije ga niti zvao. Nije želio povrijediti ga, a pozvati ga i ne dodijeliti mu zahvalnicu, bilo bi ravno uvredi - kazao nam je izvor blizak organizatoru proslave.
Budući da zahvalnice za Zdravu nije bilo, organizator proslave, Tomislav Gregurić, nije ga niti zvao. Nije želio povrijediti ga, a pozvati ga i ne dodijeliti mu zahvalnicu, bilo bi ravno uvredi - kazao nam je izvor blizak organizatoru proslave.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jesu li Stari Perkovci dobili novog Zmaju?

HDSSB radi na sebi

Jesu li Stari Perkovci dobili novog Zmaju?

27.11.2012. | 21:45
Iako nemamo informaciju s čime će se baviti perkovački ogranak HDSSB-a, znamo ime čovjeka koji će sve svoje fizičke i intelektualne kapacitete staviti "u službu javnog interesa", koristeći pritom stranku kao sredstvo rada.
Iako nemamo informaciju s čime će se baviti perkovački ogranak HDSSB-a, znamo im
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sočković demonstrirao svoju nesigurnost

Izbori u HDZ

Sočković demonstrirao svoju nesigurnost

20.4.2012. | 0:04
Želeći po savku cijenu biti jedano od njih 132 i na ovom Općem saboru, Zdravko Sočković je, za svaki slučaj, tražio neka već u Vrpolju, kao jedini iz svoje bazne općine, bude izabran jer, očito, više nije siguran kako će, na Županijskoj izbornoj skupštini, biti izabran kao jedan
Želeći po savku cijenu biti jedano od njih 132 i na ovom Općem saboru, Zdravko S