Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 19.8.2014. u 14:30
Prikaza: 2494
|
Autor: Jerko Zovak

Oni rade

Vrpolje 2014. kao München prije 50 godina

Svi koji ovih dana prođu županijskom cestom Donji Andrijevci-Vrpolje, mislit će kako se voze kroz München 1964 godine.

VRPOLJE - Svatko radi ono što zna, kazao bi narod. Dok andrijevački općinski načelnik, Tomislav Marijanović Vela, nastavlja s klerikalizacijom folklornih manifestacija (Natjecanje u oranju, Konjske utrke...) kolegica mu iz stranke (HDZ), vrpoljačka općinska načelnica Ankica Zmajić, nastavlja s poslom za koji je primarno plaćena (manje od Vele) - gradi općinsku infrastrukturu.

Svi koji ovih dana prođu županijskom cestom Donji Andrijevci-Vrpolje, mislit će kako se voze kroz München 1964. godine. U Čajkovcima četiri bagera kopaju kanal za cijevi regionalnog vodovoda, a u Vrpolju dva nastavljaju kopati podloge za pješačke staze. Za hrvatske prilike, vrvi strojevima i ljudima kao u Njemačkoj u vrijeme njezina velikog građevinskog uzleta. Čak su i izvođači radova isti ljudi - naši. Uz to nisu ni gastarbeiteri. Tek im je plaća manja, nego je u Njemačkoj bila.

- Nastavljamo s lani započetim projektom: izgradnjom pješačkih staza - kazala nam je općinska načelnica Ankica Zmajić i nastavila - Ove godine izgradit ćemo tri kilometra staza u vrijednosti od 1,2 milijuna kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja sudjeluje sa 750 tisuća, a Općina s 450 tisuća kuna. Istovremeno, zajedno s Hrvatskim vodama, gradimo dionicu regionalnog vodovoda kroz Čajkovce, u dužini od četiri kilometra i vrijednosti 2,5 milijuna kuna, pri čemu 20 posto sredstava osigurava Općina, a 80 posto Hrvatske vode. Velik je to napredak za našu općinu, jer ćemo i Stare Perkovce moći priključiti na kvalitetan izvor vode, zaključila je načelnica.

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sanacija društvenog doma skoro duplo jeftinija od procjene

  20 ponuda stiglo, 11 odbijeno

  Sanacija društvenog doma skoro duplo jeftinija od procjene

  4.6.2016. | 20:25
  Najpovoljnija ponuda bila je iznosu od 712.752,23 kuna (bez PDV-a) tvrtke Turkalj Meister d.o.o. iz Osijeka, što je skoro dvostruko manje od procijenjene vrijednosti (1,3 milijuna kn).
  Najpovoljnija ponuda bila je iznosu od 712.752,23 kuna (bez PDV-a) tvrtke Turkalj Meister d.o.o. iz Osijeka, što je skoro dvostruko manje od procijenjene vrijednosti (1,3 milijuna kn).
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Asfaltirana cesta između Čajkovaca i Perkovaca

  Za 850.000 kuna

  Asfaltirana cesta između Čajkovaca i Perkovaca

  11.7.2015. | 17:35
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski Vodovod ulaže 17 milijuna kuna u Vrpolju

  Raspisan natječaj

  Brodski Vodovod ulaže 17 milijuna kuna u Vrpolju

  24.4.2015. | 17:43
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon 4 mjeseca počeli sa asfaltiranjem

  Kružni tok u Vrpolju

  Nakon 4 mjeseca počeli sa asfaltiranjem

  21.3.2012. | 7:55
  Nakon četiri mjeseca radova na rekonstrukciji raskrižja u Vrpolju i izgradnje kružnog toka, konačno se započelo sa asfaltiranjem pristupnih cesta prema kružnom toku. Prema informacijama izvođača radova, radovi bi trebali biti završeni do kraja ožujka.
  Nakon četiri mjeseca radova na rekonstrukciji raskrižja u Vrpolju i izgradnje kr
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Malo veći rotor i malo veće kašnjenje radova

  Nazire se kraj radova

  Malo veći rotor i malo veće kašnjenje radova

  29.2.2012. | 15:10
  Iako je posao trebao biti gotov do 29. veljače (ove godine), zbog vremenskih neprilika se odužio i biti će okončan do kraja ožujka, kazao nam je predstavnik izvođača radova.
  Iako je posao trebao biti gotov do 29. veljače (ove godine), zbog vremenskih nep
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :