Život : Zdravlje

Objavljeno: 20.8.2015. u 17:07
Prikaza: 2983
|
Autor: Franjo Samardžić

Upis pacijenta

O broju pacijenata ovisi početak rada ambulante

Vrbje : O broju pacijenata ovisi početak rada ambulanteAmbulnta u Općini Vrbje(Foto: Franjo Samardžić)

U tijeku su upisi pacijenata s područja Općine Vrbje, a ukoliko se ne prijavi dovoljan broj pacijenata liječnik u novoj ambulanti u Vrbju neće moći započeti s radom.

VRBJE - Jedna od značajnih tema o kojoj se razgovaralo na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, upriličenoj u povodu Dana oopćine, bilo je otvaranje zdravstvene ambulante u Vrbju, piše novagra.

Uvjet za početak rada tima primarne zdravstvene zaštite u novoj ambulanti u Vrbju je dovoljan broj pacijenata.

Načelnik Igor Jurišić, župan Danijel Marušić i županijska pročelnica Klara Šćuka, zamjenik načelnika Mladen Konjević i predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Babić, uoči svečane sjednice sa zadovoljstvom, su razgledali opremljene prostorije zdravstvene ambulante jer su one rezultat njihovih napora da zdravstvena zaštita stanovništvu Općine Vrbje bude dostupnija.

Vrbje ima opremljenu zdravstvenu ambulantu, dobivena je i suglasnost Ministarstva zdravlja. U postupku je veoma značajan upis pacijenata, jer je uvjet za početak rada tima primarne zdravstvene zaštite je dovoljan broj pacijenata.

- Već sutra možete u općini Vrbje imati zdravstvenu ambulantu. Ona je naš zajednički projekt. Župan je rekao da Vrbje mora dobit zdravstvenu ambulantu i ne smije biti općina koja nema tim obiteljske medicine. Imate opremljenu prekrasnu ambulantu. Imate stanovnike i vlast koja je učinila što je trebala. Sada je odluka i zadnja riječ na ljudima da kažu žele li tim obiteljske medicine ili ne. Ukoliko vi kažete da senećete liječiti ovdje već negdje drugdje, tada niti načelnik, koji je odradio velik posao, niti ravnatelj Doma zdravlja, a ni Dom zdravlja više nemaju mogućnosti. Ljudi moraju reći mi se želimo ovdje liječiti, mi želimo biti pacijenti liječnika koji će raditi u ambulanti koja je jedan od načina kako da se zadrži život u Općini Vrbje - kazala je na svečanoj sjednici Klara Šćuka.

- O potrebi postojanja zdravstvene ambulante u Vrbju puno se govorilo na sjednicama Općinskog vijeća. Čak i u prošlom sazivu bilo je nevjernika koji nisu vjerovali u taj projekt i njegovu realizaciju. Sada se moram zahvaliti pročelnici upravnog odjela gospođi Klari Šćuki, županu i njegovom zamjeniku i ravnatelju Doma zdravlja "Dr. Andrija Štampar" jer su prepoznali našu potrebu. Sada za ambulantu medicine opće prakse imamo pripremljen i opremljen prostor. Dobili smo suglasnost i Ministarstva zdravlja i što je veoma bitno izabranog liječnika. U tijeku su upisi pacijenata s područja naše općine pa obavještavam sve mještane da se zbog upisa obrate u općinsku u.pravu jer liječnik neće moći započeti s radom dok se ne prikupi dovoljan broj pacijenata - kazao je načelnik Igor Jurišić

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
zurza

zurza

Komentirano: 20.8.2015. | 21:28

1

Ma nemoj te puno sekirati namjestit će on pacijente kao što je namjestio i posao za načelnikovu ženu

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :