Život : Udruge građana

Objavljeno: 7.8.2016. u 8:20
Prikaza: 1986
|
Autor: Franjo Samardžić

Dolina

Malo selo za veliku feštu

Vrbje : Malo selo za veliku feštuDolina(Foto: novagra)

U ovoj 10. tradicionalnoj manifestaciji, čiji je cilj njegovanje stečevina Domovinskog rata, sudjelovali su biciklisti Biciklističkog kluba „Psunj" Nova Gradiška i Konjogojske udruge „Konji bili konji vrani" Nova Gradiška, čiji su konjanici projahali kroz Dolinu i bili najatraktivniji dio dočeka sudionika regate.

DOLINA - U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Dolini na obali Save održano je još jedno svečano, dostojanstveno i spontano druženje. Uz potporu Općine Vrbje članovi Udruge „Vreba" okupili su mještane i brojne goste i dočekali sudionike tradicionalne regate Savom koju je i ove godine organizirala Braniteljska udruga „Prijatelji rijeke Save". 

U ovoj tradicionalnoj manifestaciji, koja se ove godine održala po deseti puta i čiji je cilj njegovanje stečevina Domovinskog rata, sudjelovali su biciklisti Biciklističkog kluba „Psunj" Nova Gradiška i Konjogojske udruge „Konji bili konji vrani" Nova Gradiška čiji su konjanici projahali kroz Dolinu i bili najatraktivniji dio dočeka sudionika regate.

Dan prije, sudionici regate svojim su plovilima krenuli iz Slavonskog Broda i došli do Davora gdje su prenoćili.

Slavila se „Oluja", velika pobjeda hrvatskih oružanih snaga i prisjetilo poginulih hrvatskih branitelja. Kod spomen križa na obali Save njima u počast položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a potom je uslijedilo druženje uz glazbu i gastronomske specijalitete. Igrala se i vreba, stara i jedinstvena igra koja se igra samo u Dolini.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uspješna fišijada u Bodovaljcima

Još jedna u županiji

Uspješna fišijada u Bodovaljcima

16.7.2013. | 13:00
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :