Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 16.8.2014. u 0:04
Prikaza: 3598
|
Autor: Jerko Zovak

Petir HSS-ova heroina

(Ne)namjerno ponižavanje župana Marušića

 • Franjo Samardžić / Novagra
 • Franjo Samardžić / Novagra
 • Franjo Samardžić / Novagra
 • Franjo Samardžić / Novagra
 • Franjo Samardžić / Novagra
 • Franjo Samardžić / Novagra

U EU parlamentu hrvatska desnica aktivnija je od ljevice. Marijana Petir već 'brije' po Bruxellesu dok Jakovčić i Škrlec šute

Marijana Petir najvrednija je od četvorke novih hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu prema stranici mepranking.eu koja mjeri aktivnosti eurozastupnika, a ostalo troje novih zastupnika, Jozo Radoš, Ivan Jakovčić i Davor Škrlec još se nalaze u fazi uhodavanja

Škrlec i Jakovčić još nisu imali nijednu aktivnost, a Radoš je imao svega jednu – priključio se zajedničkom prijedlogu za rezoluciju o eskalaciji nasilja između Izraela i Palestine. Marijana Petir ukupno ima četiri aktivnosti; Europskoj komisiji uputila je dva pitanja te je dvaput govorila na plenarnoj sjednici.

Čak niti pozivanje na činjenicu da župan nosi nedovoljno svečane plave košulje te da, zbog toga, više liči na konduktera nego na župana, nije prihvatljivo
U pismima Europskoj komisiji tražila je da EK obavi nadzor sjemena koje je tvrtka Monsanto, najpoznatija po GMO proizvodima, donirala Hrvatskoj te da zaštiti prava građana Slavonskog Broda na čist okoliš i zdravlje, zbog zagađenja iz rafinerije nafte u Bosanskom Brodu. Također, prema stranici mepranking.eu, sudjelovala je u raspravi o nezaposlenosti mladih i debatirala o povlačenju direktive o porodiljnom dopustu.

Dan Općine Vrbje

Nakon ove vijesti, SBplus sa zadovoljstvom prenosi informaciju da je ta HSS-ova heroina jučer sudjelovala u proslavi Dana općine Vrbje, koju vodi njezin stranački kolega Igor Jurišić

Pored uobičajenog ritualnog posjeta spomeniku palim borcima u Domovinskom ratu i tamošnjoj crkvi, održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća. Iz izlaganja načelnika Jurišića izdvajamo njegovu pohvalu Općinskog vijeća, jer su sve odluke donijeli jednoglasno, a iz izlaganja brodsko-posavskog župana, Danijela Marušića izdvajamo zahvalu upućenu gospođici Petir "ne samo za rad u EU parlamentu, nego i u Saboru, jer je puno pomogla općinama Brodsko-posavske županije u realizaciji projekata".

Držeći kako ga je jedino bolest mogla spriječiti da ne sudjeluje u tako ozbiljnom činu kao što je proslava Dana općine, primjećujemo da ovaj put, gospođa Klara Šćuka, bila je bez svog vjernog pratioca na svim važnijim događanjima izvan sjedišta Uprave brodsko-posavske. Nedostajao je zamjenika župana i lidera brodsko-posavskih seljaka, Davora Vlaovića.

Iako mu je stranački šef bliži od HDZ-ovog župana, ipak, općinski načelnik morao je biti zadovoljan zbog Županovog sudjelovanja u proslavi Dana općine. Kao najviša samoupravna funkcija u županiji, svojim ceremonijalnim sudjelovanjem u protokolu, Marušić je na simboličan način Općini dao najveći mogući značaj.

Čuvamo leđa županu Marušiću 

E sad, zbog čega Načelnik općine Županu nije uzvratio istom mjerom ostaje za nagađati. Naime, da je na proslavi, umjesto Župana bio Vlaović, njegova uglađena pojava sigurno bi zauzimala centralno mjesto na službenoj fotografiji. S jedne strane bi, vjerojatno, stajala gospođica Petir, a s druge gospođa Šćuka. Sigurno ne bi bio na ivici (hrv. rubu) kadra, kao što to jeste bio župan Marušić.

Kad bismo bili zločesti primjetili bismo kako takvo fotografiranje političkih lidera može biti i korisno. Ako padnu u nemilost, lako ih se isječe sa službene fotografije, a da sadržaj na njoj ostane kompaktna cjelina.

Pravdanje kako nitko o tome nije vodio računa. Kako to, u konačnici, nije niti bitno: Kako je to općinski, a ne državni protokol koji ima nekoliko ceremonijal majstora... i tako dalje i tome slično, nije opravdanje. Čak niti pozivanje na činjenicu da župan nosi nedovoljno svečane plave košulje te da, zbog toga, više liči na konduktera nego na župana, nije prihvatljivo. Zbog toga mu, u ovom slučaju, SBplus čuva leđa i dignitet. Kad ih već ne čuva sam. 

  Broj komentara: 3

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Petar Bašić

  Petar Bašić

  Komentirano: 5.12.2014. | 17:04

  1

  Govorila je dvaput? U pola godine? Jakovčić možda nije govorio ali je postao (jedan od samo desetak) posebnih izvjestitelja EU parlamenta za Jadransko-jonsku regiju, što Petir može samo sanjati... Htio je i pokrenuti ponovo obnovu Tvrđave Brod (drži u svom uredu u Bruxellesu plan obnove koji sam mu u kampanji poklonio!) ali mu se iz ove gradske uprave nitko nije htio ni javiti(!?) a kamoli otići u Bruxelles kamo ih je pozvao.
  Wayat_Earp

  Wayat_Earp

  Komentirano: 5.12.2014. | 12:43

  2

  Kakvo je to ponizavanje i kakav je to naslov,,, sramim se citati ovakav text Od svih tih politickih parazita vazniji su poljoprivrednici koji su u Zupaniji i u Opcini Vrbje u najvecem broju i koji za sada vuku sve iako su i sami u stisci
  Udarnik

  Udarnik

  Komentirano: 16.8.2014. | 9:48

  3

  Hrvatski se kaže rub. Ivica je valjda neki bugarizam, srbizam, što li. Tekst je inače prepun cinizma kada se opisuje Vlaovićeva pojava, ali vjerujem da to čitatelji SBplusa već uspješno prepoznaju. Ova županova plava košulja je mnogo ljepša i primjerenija od svojedobne poplave Sočkovićevih (g)roznih i lila košulja. Znali su HDZ-ovci tim odabirom boja napraviti pravu nestašicu košulja u susjednoj Bosni.

  Broj komentara: 3

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Na najvišoj razini, županijski čelnici uveličali proslavu

  Svečano obilježavanje Dana općine Vrbje

  Na najvišoj razini, županijski čelnici uveličali proslavu

  16.8.2017. | 18:10
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vrbje danas slavi

  Proslava Dana Općine

  Vrbje danas slavi

  16.8.2016. | 9:55
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Radovi u centru mjesta

  Općina Vrbje

  Radovi u centru mjesta

  8.6.2016. | 10:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Realnim planiranjem do napretka

  Dan Općine

  Realnim planiranjem do napretka

  17.8.2015. | 12:35
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Svečano i veselo uz vola pečenog

  Dan Općine Vrbje

  Svečano i veselo uz vola pečenog

  17.8.2013. | 12:44
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Rokovo 2013.' - Tradicionalno i svečano

  Dan Općine Vrbje

  'Rokovo 2013.' - Tradicionalno i svečano

  15.8.2013. | 21:33
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Obnovljen mjesni Dom u Bodovaljcima

  Mještani zadovoljni

  Obnovljen mjesni Dom u Bodovaljcima

  28.4.2013. | 14:50
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Jurišić: Bit će tužbi zbog klevete

  Načelnik Općine

  Jurišić: Bit će tužbi zbog klevete

  1.10.2012. | 11:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :