Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 22.7.2018. u 11:45
Prikaza: 2131
|
Autor: JZ/SBplus

Dan Općine Velika Kopanica

Načelnik koji okuplja i potiče ima rezultate

SBplus
Foto: SBplusNovi spomenik poginulim braniteljima iz Domovinskog rata u Divoševcima
 • SBplus

Ako prisutni gosti svjedoče o vrijednosti domaćina i njegove manifestacije, onda su općinski načelnik, Ivan Meteš, i njegovi suradnici vrlo cijenjeni u okruženju, Županiji i Državi, jer su svečanoj sjednici, odnosno na proslavi, prisustvovali:

VELIKA KOPANICA - Polaganjem vijenaca na spomenik hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu, u petak, 20. srpnja, počelo je trodnevno slavlje Dana Općine Velika Kopanica. Svečana sjednica sazvana tim povodom bila je još jedna prigoda vodstvu ove zajednice da građane izvijesti, a goste informira, o rezultatima rada tijekom protekle godine te zahvali svima koji su im u tome pomogli.

'Zahvaljujem svim općinskim vijećnicima, sadašnjim i prošlim, načelnicima Općine, svim djelatnicima, našoj županiji na čelu s županom, Danijelom Marušićem, njegovim zamjenicima, našem prečasnom gospodinu župniku koji je skrbio za naš duhovni život i molio se naše uspjehe, poslovnim partnerima sa kojima vrlo uspješno realiziramo brojne investicije, svima onima koji su na bilo koji način pomogli razvoju naše Općine, i svim ljudima dobre volje koji nas podržavaju.'

Ako nazočni gosti svjedoče o vrijednosti domaćina i njegove manifestacije, onda su općinski načelnik, Ivan Meteš, i njegovi suradnici vrlo cijenjeni u okruženju, Županiji i Državi, jer su svečanoj sjednici, odnosno na proslavi, prisustvovali: Dunja Magaš, državna tajnica; Katica Mišković, pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i EU fondova; Stjepan Bošnjaković, zamjenik župana Brodsko-posavske županije; Josip Nikolić, načelnik Općine Sikirevc;Branislav Milinović, načelnik Općine Slavonskog Šamca; Tomislav Marijanović, načelnik Općine Donji Andrijevci; Ankica Zmajić, načelnica Općine Vrpolje; Milan Budimir, načelnik policijske postaje Vrpolje; Marko Gačarić, mjesni župnik; Ivica Pažin, monsinjor; Vladislav Mandura, vojni kapelan iz Velike Kopanice i drugi.

"Prošle godine, obilježavanje Dana Općine bilo je u sjeni novih izbora, ali ove godine obilježavanje je u puno vedrijem tonu, što pokazuje napredak i zajedništvo vijećnika te smo za naše mještane priredili bogat i raznolik program - na samom početku svog izlaganja istaknuo je načelnik Meteš te nastavio - Sam početak mandata bio je težak i usuđujem se reći pomalo i neugodan. Međutim, nismo se predali, nego smo zajedničkim snagama uspjeli i dosta toga napraviti. 

Nastavili smo s dobrim projektima koji su bili pokrenuti iz prijašnjih saziva Općinskog Vijeća i iskoristili ono što smo mogli. Nastavili s izgradnjom vodovodne mreže, a za koji dan krenut će i priključci na vodu. Realizirali smo javnu rasvjetu u ulici Ivana Filipović i postavili led rasvjetu, uredili nerazvrstane ceste i završili sanaciju otresišta u svim mjestima naše Općine, izgradili dječje igralište u Beravcima, uredili groblja, uredili sanitarni čvor u domu u Beravcima… što su samo neki od uspješno realiziranih projekata. Zahvaljujem Hrvatskim cestama koji su prepoznali važnost ceste D7 i investirali u izgradnju kružnog toka u Velikoj Kopanici.

S obzirom da su nam sada vrata prema županiji, prema državi i prema fondovima EU otvorenija u tom smjeru moramo ići dalje! Društveni dom u Kupini, mrtvačnica u Divoševcima, Brančev sokak u Beravcima, izgradnja prometnice u ulici Gorjanci, izgradnja javne rasvjete u centru, besplatni Internet, izgradnja kanalizacije, projekt zaželi, neki od započetih projektnih dokumentacija u ovoj godini što pokazuje naše nastojanje da povučemo što više sredstava iz fondova EU.

Općina Velika Kopanica vodi brigu i o potrebama i problemima svojih građana, uredno brine o mladima i starima, o bolesnima, o socijalno ugroženim. Uveli smo povećanje porodiljne naknade, povećali naknadu studentima, osigurali smo besplatne udžbenike za naše osnovnoškolce, sufinanciramo dječji vrtić, igraonicu i predškolu.

Ono što želim istaknuti su svakako udruge, odnosno izvrsna suradnja sa svim udrugama s kojima uspješno organiziramo brojne manifestacije i obogaćujemo društveni život naše zajednice.

Zahvaljujem vijećnicima na ozbiljnosti u radu oko zajedničkih projekata na dobrobit naše općine i svih nas. Samo zajedništvo i ozbiljnost može istaknuti pojedinačne sposobnosti i kompetencije članova općinskog vijeća koje moramo iskoristiti za stvaranje bolje budućnosti.

Zahvaljujem svim zaposlenicima općine i zamjeniku, Blažu Šokčeviću, na izvrsnoj suradnji u prvoj godini ovog mandata. Svi zajedno stvaramo plodno tlo za napredak naše općine i ostanak mladih u našoj zajednici.

Zahvaljujem kolegama načelnicima susjednih općina s kojima imamo izuzetnu suradnju, izvrsnu komunikaciju i koordinaciju zbog čega gotovo sve probleme rješavamo brže i efikasnije.

Zahvaljujem svima, na svemu čime se možemo ponositi četvrt stoljetnim postojanjem Općine Velika Kopanica: prvenstveno svim žiteljima koji su dali najveći doprinos u izgradnji i razvoju naše Općine, jer zbog njih, i za njih, radimo ono za što smo i izabrani, a to je borba za napredak i opstanak naše Općine, trudeći se osigurati što bolju budućnost našim mladima te tako osigurati njihov ostanak na ovom području. 

Zahvaljujem svim općinskim vijećnicima, sadašnjim i prošlim, načelnicima Općine, svim djelatnicima, našoj županiji na čelu s županom, Danijelom Marušićem, njegovim zamjenicima, našem prečasnom gospodinu župniku koji je skrbio za naš duhovni život i molio se naše uspjehe, poslovnim partnerima sa kojima vrlo uspješno realiziramo brojne investicije, svima onima koji su na bilo koji način pomogli razvoju naše Općine, i svim ljudima dobre volje koji nas podržavaju.

Želim da se ugodno osjećate u Velikoj Kopanici, a svim žiteljima Općine čestitam 20. srpanj, Dan Općine Velika Kopanica, sa željom da zajedništvom, međusobnim razumijevanjem i upornim radom našu Općinu učinimo zajednicom ugodnog življenja i zadovoljnih ljudi - zaključio je načelnik Meteš, a potom predao nagrade najuspješnijim učenicima: Magdaleni Dropulja, za osvojeno 2. mjesto na državnom takmičenju obrtničkih škola, krojačica; Gabrijeli Martinović, najboljoj nogometašica 1. ženske nogometne lige, kategorija kadeti; Borni Šimić, za iznimno postignute rezultate na području prirodnih znanosti.

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Video-kamerama u borbu protiv zagađivača okoliša

  Je li to rješenje?

  Video-kamerama u borbu protiv zagađivača okoliša

  24.5.2020. | 12:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Završena prva faza projekta vrijednog gotovo 340.000 kuna

  U jesen nastavak radova

  Završena prva faza projekta vrijednog gotovo 340.000 kuna

  19.5.2020. | 10:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nižu' projekte jedan za drugim

  Unatoč epidemiji

  'Nižu' projekte jedan za drugim

  16.4.2020. | 19:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Radovi u središtu trebali bi biti gotovi za desetak dana

  Gradi se na dvije lokacije

  Radovi u središtu trebali bi biti gotovi za desetak dana

  9.4.2020. | 19:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo gdje se nalaze pristupne točke za besplatan WiFi

  'Stigao' besplatni internet

  Evo gdje se nalaze pristupne točke za besplatan WiFi

  21.2.2020. | 19:15
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Povećali i novčane iznose za porodiljnu naknadu

  Uz novčanu pomoć za kuće

  Povećali i novčane iznose za porodiljnu naknadu

  20.2.2020. | 8:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Primatelji socijalne pomoći mogu izbjeći plaćanje naknade

  Predaju li na vrijeme Zahtjev

  Primatelji socijalne pomoći mogu izbjeći plaćanje naknade

  14.1.2020. | 14:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vodič za građane ujedno je i podsjetnik vladajućima

  Hoće li se svi držati uputa?

  Vodič za građane ujedno je i podsjetnik vladajućima

  30.12.2019. | 19:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Pogledajte koliki je proračun izglasala ova slavonska Općina

  Uz mladog načelnika nižu projekte

  Pogledajte koliki je proračun izglasala ova slavonska Općina

  13.12.2019. | 10:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Novouređeni park na zadovoljstvo posjetitelja

  "Prekrasno", "Bravo",...

  Novouređeni park na zadovoljstvo posjetitelja

  21.11.2019. | 8:15
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Naša posla' ili dokaz da čelnici tu posao odrađuju vrhunski

  Tek 3 prijedloga za uvrštenje u proračun

  'Naša posla' ili dokaz da čelnici tu posao odrađuju vrhunski

  18.11.2019. | 8:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Odvjetnica dolazi u manje sredine pomagati mještanima

  Besplatna pravna pomoć stiže do građana

  Odvjetnica dolazi u manje sredine pomagati mještanima

  30.10.2019. | 8:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Završeni 250 tisuća kuna vrijedni radovi

  Obnova i ulaganje

  Završeni 250 tisuća kuna vrijedni radovi

  13.10.2019. | 10:15
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vikend obilježile Ižimača i Čobanijada

  Općina Velika Kopanica

  Vikend obilježile Ižimača i Čobanijada

  9.9.2019. | 15:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kreću s podjelom udžbenika i bilježnica

  Utvrđen je raspored

  Kreću s podjelom udžbenika i bilježnica

  30.8.2019. | 12:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zgrada uskoro više neće prokišnjavati

  Veliki radovi na području Općine

  Zgrada uskoro više neće prokišnjavati

  31.7.2019. | 20:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Bitno je koračati naprijed

  Izdvojena sredstva za uređenje parka

  Bitno je koračati naprijed

  24.7.2019. | 20:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nismo svi otišli, još nas ima i ostajemo tu'

  Daju sve od sebe za očuvanje tradicije

  'Nismo svi otišli, još nas ima i ostajemo tu'

  20.7.2019. | 21:10
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :