Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 22.7.2018. u 11:45
Prikaza: 1733
|
Autor: JZ/SBplus

Dan Općine Velika Kopanica

Načelnik koji okuplja i potiče ima rezultate

SBplus
Foto: SBplusNovi spomenik poginulim braniteljima iz Domovinskog rata u Divoševcima
 • SBplus

Ako prisutni gosti svjedoče o vrijednosti domaćina i njegove manifestacije, onda su općinski načelnik, Ivan Meteš, i njegovi suradnici vrlo cijenjeni u okruženju, Županiji i Državi, jer su svečanoj sjednici, odnosno na proslavi, prisustvovali:

VELIKA KOPANICA - Polaganjem vijenaca na spomenik hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu, u petak, 20. srpnja, počelo je trodnevno slavlje Dana Općine Velika Kopanica. Svečana sjednica sazvana tim povodom bila je još jedna prigoda vodstvu ove zajednice da građane izvijesti, a goste informira, o rezultatima rada tijekom protekle godine te zahvali svima koji su im u tome pomogli.

'Zahvaljujem svim općinskim vijećnicima, sadašnjim i prošlim, načelnicima Općine, svim djelatnicima, našoj županiji na čelu s županom, Danijelom Marušićem, njegovim zamjenicima, našem prečasnom gospodinu župniku koji je skrbio za naš duhovni život i molio se naše uspjehe, poslovnim partnerima sa kojima vrlo uspješno realiziramo brojne investicije, svima onima koji su na bilo koji način pomogli razvoju naše Općine, i svim ljudima dobre volje koji nas podržavaju.'

Ako nazočni gosti svjedoče o vrijednosti domaćina i njegove manifestacije, onda su općinski načelnik, Ivan Meteš, i njegovi suradnici vrlo cijenjeni u okruženju, Županiji i Državi, jer su svečanoj sjednici, odnosno na proslavi, prisustvovali: Dunja Magaš, državna tajnica; Katica Mišković, pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i EU fondova; Stjepan Bošnjaković, zamjenik župana Brodsko-posavske županije; Josip Nikolić, načelnik Općine Sikirevc;Branislav Milinović, načelnik Općine Slavonskog Šamca; Tomislav Marijanović, načelnik Općine Donji Andrijevci; Ankica Zmajić, načelnica Općine Vrpolje; Milan Budimir, načelnik policijske postaje Vrpolje; Marko Gačarić, mjesni župnik; Ivica Pažin, monsinjor; Vladislav Mandura, vojni kapelan iz Velike Kopanice i drugi.

"Prošle godine, obilježavanje Dana Općine bilo je u sjeni novih izbora, ali ove godine obilježavanje je u puno vedrijem tonu, što pokazuje napredak i zajedništvo vijećnika te smo za naše mještane priredili bogat i raznolik program - na samom početku svog izlaganja istaknuo je načelnik Meteš te nastavio - Sam početak mandata bio je težak i usuđujem se reći pomalo i neugodan. Međutim, nismo se predali, nego smo zajedničkim snagama uspjeli i dosta toga napraviti. 

Nastavili smo s dobrim projektima koji su bili pokrenuti iz prijašnjih saziva Općinskog Vijeća i iskoristili ono što smo mogli. Nastavili s izgradnjom vodovodne mreže, a za koji dan krenut će i priključci na vodu. Realizirali smo javnu rasvjetu u ulici Ivana Filipović i postavili led rasvjetu, uredili nerazvrstane ceste i završili sanaciju otresišta u svim mjestima naše Općine, izgradili dječje igralište u Beravcima, uredili groblja, uredili sanitarni čvor u domu u Beravcima… što su samo neki od uspješno realiziranih projekata. Zahvaljujem Hrvatskim cestama koji su prepoznali važnost ceste D7 i investirali u izgradnju kružnog toka u Velikoj Kopanici.

S obzirom da su nam sada vrata prema županiji, prema državi i prema fondovima EU otvorenija u tom smjeru moramo ići dalje! Društveni dom u Kupini, mrtvačnica u Divoševcima, Brančev sokak u Beravcima, izgradnja prometnice u ulici Gorjanci, izgradnja javne rasvjete u centru, besplatni Internet, izgradnja kanalizacije, projekt zaželi, neki od započetih projektnih dokumentacija u ovoj godini što pokazuje naše nastojanje da povučemo što više sredstava iz fondova EU.

Općina Velika Kopanica vodi brigu i o potrebama i problemima svojih građana, uredno brine o mladima i starima, o bolesnima, o socijalno ugroženim. Uveli smo povećanje porodiljne naknade, povećali naknadu studentima, osigurali smo besplatne udžbenike za naše osnovnoškolce, sufinanciramo dječji vrtić, igraonicu i predškolu.

Ono što želim istaknuti su svakako udruge, odnosno izvrsna suradnja sa svim udrugama s kojima uspješno organiziramo brojne manifestacije i obogaćujemo društveni život naše zajednice.

Zahvaljujem vijećnicima na ozbiljnosti u radu oko zajedničkih projekata na dobrobit naše općine i svih nas. Samo zajedništvo i ozbiljnost može istaknuti pojedinačne sposobnosti i kompetencije članova općinskog vijeća koje moramo iskoristiti za stvaranje bolje budućnosti.

Zahvaljujem svim zaposlenicima općine i zamjeniku, Blažu Šokčeviću, na izvrsnoj suradnji u prvoj godini ovog mandata. Svi zajedno stvaramo plodno tlo za napredak naše općine i ostanak mladih u našoj zajednici.

Zahvaljujem kolegama načelnicima susjednih općina s kojima imamo izuzetnu suradnju, izvrsnu komunikaciju i koordinaciju zbog čega gotovo sve probleme rješavamo brže i efikasnije.

Zahvaljujem svima, na svemu čime se možemo ponositi četvrt stoljetnim postojanjem Općine Velika Kopanica: prvenstveno svim žiteljima koji su dali najveći doprinos u izgradnji i razvoju naše Općine, jer zbog njih, i za njih, radimo ono za što smo i izabrani, a to je borba za napredak i opstanak naše Općine, trudeći se osigurati što bolju budućnost našim mladima te tako osigurati njihov ostanak na ovom području. 

Zahvaljujem svim općinskim vijećnicima, sadašnjim i prošlim, načelnicima Općine, svim djelatnicima, našoj županiji na čelu s županom, Danijelom Marušićem, njegovim zamjenicima, našem prečasnom gospodinu župniku koji je skrbio za naš duhovni život i molio se naše uspjehe, poslovnim partnerima sa kojima vrlo uspješno realiziramo brojne investicije, svima onima koji su na bilo koji način pomogli razvoju naše Općine, i svim ljudima dobre volje koji nas podržavaju.

Želim da se ugodno osjećate u Velikoj Kopanici, a svim žiteljima Općine čestitam 20. srpanj, Dan Općine Velika Kopanica, sa željom da zajedništvom, međusobnim razumijevanjem i upornim radom našu Općinu učinimo zajednicom ugodnog življenja i zadovoljnih ljudi - zaključio je načelnik Meteš, a potom predao nagrade najuspješnijim učenicima: Magdaleni Dropulja, za osvojeno 2. mjesto na državnom takmičenju obrtničkih škola, krojačica; Gabrijeli Martinović, najboljoj nogometašica 1. ženske nogometne lige, kategorija kadeti; Borni Šimić, za iznimno postignute rezultate na području prirodnih znanosti.

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Završeni 250 tisuća kuna vrijedni radovi

  Obnova i ulaganje

  Završeni 250 tisuća kuna vrijedni radovi

  13.10.2019. | 10:15
  "S Ministarstvom graditeljstva i Ministarstvom regionalnog razvoja imamo izvrsnu suradnju. Prijava na projekte nije komplicirana. Već smo dobro uhodani i uvijek imamo pripremljenu dokumentaciju."
  "S Ministarstvom graditeljstva i Ministarstvom regionalnog razvoja imamo izvrsnu suradnju. Prijava na projekte nije komplicirana. Već smo dobro uhodani i uvijek imamo pripremljenu dokumentaciju."
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vikend obilježile Ižimača i Čobanijada

  Općina Velika Kopanica

  Vikend obilježile Ižimača i Čobanijada

  9.9.2019. | 15:00
  Osim ižimanja jabuka i ove godine u etno parku zaigrano je zajedničko veliko slavonsko kolo u kojem su sudjelovali članovi čak 13 kulturno umjetničkih društava koliko ih je ove godine bilo na Ižimači.
  Osim ižimanja jabuka i ove godine u etno parku zaigrano je zajedničko veliko slavonsko kolo u kojem su sudjelovali članovi čak 13 kulturno umjetničkih društava koliko ih je ove godine bilo na Ižimači.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kreću s podjelom udžbenika i bilježnica

  Utvrđen je raspored

  Kreću s podjelom udžbenika i bilježnica

  30.8.2019. | 12:30
  Utvrđen je raspored podjele udžbenika, radnih bilježnica, likovnih mapa i kutija za tehničku kulturu. Roditelje mole da se pridržavaju objavljene satnice.
  Utvrđen je raspored podjele udžbenika, radnih bilježnica, likovnih mapa i kutija za tehničku kulturu. Roditelje mole da se pridržavaju objavljene satnice.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zgrada uskoro više neće prokišnjavati

  Veliki radovi na području Općine

  Zgrada uskoro više neće prokišnjavati

  31.7.2019. | 20:30
  Ta je zgrada trenutno u lošem stanju, puna vlage, prokišnjava, a dio objekta ima staru drvenu stolariju, oronule zidove i istrošene podove.
  Ta je zgrada trenutno u lošem stanju, puna vlage, prokišnjava, a dio objekta ima staru drvenu stolariju, oronule zidove i istrošene podove.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Bitno je koračati naprijed

  Izdvojena sredstva za uređenje parka

  Bitno je koračati naprijed

  24.7.2019. | 20:00
  Za uređenje parka stigla potpora u iznosu od gotovo 230 tisuća kuna. To je samo nastavak ulaganja u postizanju što boljih uvjeta za život svih mještana. Možda će netko reći da su sve to mali koraci, ali dodali bismo, bitno je koračati naprijed.
  Za uređenje parka stigla potpora u iznosu od gotovo 230 tisuća kuna. To je samo nastavak ulaganja u postizanju što boljih uvjeta za život svih mještana. Možda će netko reći da su sve to mali koraci, ali dodali bismo, bitno je koračati naprijed.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nismo svi otišli, još nas ima i ostajemo tu'

  Daju sve od sebe za očuvanje tradicije

  'Nismo svi otišli, još nas ima i ostajemo tu'

  20.7.2019. | 21:10
  Mada su ovaj tjedan stigle vijesti Državnog zavoda za statistiku koje kazuju kako je Brodsko-posavska županija među šest u Republici Hrvatskoj u kojoj nema niti jedne općine koja ne izumire, djevojke s kojima smo razgovarali svoju budućnost kao i opstojnost Općine u kojoj su odra
  Mada su ovaj tjedan stigle vijesti Državnog zavoda za statistiku koje kazuju kako je Brodsko-posavska županija među šest u Republici Hrvatskoj u kojoj nema niti jedne općine koja ne izumire, djevojke s kojima smo razgovarali svoju budućnost kao i opstojnost Općine u kojoj su odra
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Razgovarali smo s jednim od najmlađih načelnika Županije

  Povodom Dana Općine

  Razgovarali smo s jednim od najmlađih načelnika Županije

  20.7.2019. | 11:00
  Na koje je projekte posebno ponosan, što još želi ostvariti u svojoj Općini, kako je prošao početni dio njegova mandata te što o svemu misle mještani, u razgovoru za SBplus otkrio je načelnik Ivan Meteš.
  Na koje je projekte posebno ponosan, što još želi ostvariti u svojoj Općini, kako je prošao početni dio njegova mandata te što o svemu misle mještani, u razgovoru za SBplus otkrio je načelnik Ivan Meteš.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Teška su vremena, ali ovo je naše - u tome je veličina'

  Počeli dani slavlja u Općini

  'Teška su vremena, ali ovo je naše - u tome je veličina'

  19.7.2019. | 22:10
  Djevojčice-osnovnoškolke-sportašice koje su stale pred svog načelnika i čelnike ostalih okolnih općina, stidljivo su primale čestitke i nagrade, vjerojatno ne shvaćajući još koliko o njima ovisi opstanak njihovih slavonskih mjesta.
  Djevojčice-osnovnoškolke-sportašice koje su stale pred svog načelnika i čelnike ostalih okolnih općina, stidljivo su primale čestitke i nagrade, vjerojatno ne shvaćajući još koliko o njima ovisi opstanak njihovih slavonskih mjesta.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tri dana proslave i druženja

  Dani općine

  Tri dana proslave i druženja

  18.7.2019. | 10:35
  Kraj ovoga tjedna bit će posebno veselo na području Općine Velika Kopanica gdje mještani obilježavaju svoj dan. Evo što su ove godine pripremili od programa.
  Kraj ovoga tjedna bit će posebno veselo na području Općine Velika Kopanica gdje mještani obilježavaju svoj dan. Evo što su ove godine pripremili od programa.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Postavljena nova ograda kod groblja

  Sustavno ulaganje

  Postavljena nova ograda kod groblja

  2.7.2019. | 8:00
  No, tu ne staju. Ulaganja, s ciljem stvaranja uvjeta za život po mjeri svih, nastavljaju se i dalje.
  No, tu ne staju. Ulaganja, s ciljem stvaranja uvjeta za život po mjeri svih, nastavljaju se i dalje.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo do kada morate vratiti korištene udžbenike

  Obavijest

  Evo do kada morate vratiti korištene udžbenike

  26.6.2019. | 18:10
  Svi koji su prošle godine zaprimili udžbenike za osnovnu školu, sada ih moraju vratiti. Evo gdje i kada.
  Svi koji su prošle godine zaprimili udžbenike za osnovnu školu, sada ih moraju vratiti. Evo gdje i kada.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Uz besplatne udžbenike dobit će i radne bilježnice te mape

  Dobra vijest

  Uz besplatne udžbenike dobit će i radne bilježnice te mape

  13.6.2019. | 18:30
  Kako bi, koliko-toliko, olakšali roditeljima osnovnoškolaca jedinice lokalne uprave i samouprave, svatko u skladu sa svojim mogućnostima i do sada su se uključile u sufinanciranje ili čak potpuno financiranje nabavke udžbenika.
  Kako bi, koliko-toliko, olakšali roditeljima osnovnoškolaca jedinice lokalne uprave i samouprave, svatko u skladu sa svojim mogućnostima i do sada su se uključile u sufinanciranje ili čak potpuno financiranje nabavke udžbenika.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Stvaraju uvjete za život po mjeri svih

  Oni su jedno veliko gradilište

  Stvaraju uvjete za život po mjeri svih

  29.5.2019. | 20:00
  Ulaganjem u brojne projekte lokalno vodstvo uvelike radi na stvaranju što boljih uvjeta za život svih mještana.
  Ulaganjem u brojne projekte lokalno vodstvo uvelike radi na stvaranju što boljih uvjeta za život svih mještana.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Iako nisu prošli na natječaju, problem su ipak riješili

  Kad 'lokalci' rade na dobrobit mještana

  Iako nisu prošli na natječaju, problem su ipak riješili

  9.5.2019. | 10:00
  Neovisno o tome što im projekt nije prošao na natječaju Ministarstva graditeljstva, zbog problema s kojim su se susretali mještani, odlučili su u realizaciju projekta krenuti sami.
  Neovisno o tome što im projekt nije prošao na natječaju Ministarstva graditeljstva, zbog problema s kojim su se susretali mještani, odlučili su u realizaciju projekta krenuti sami.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Traže šest radnika. Evo tko ima priliku dobiti posao

  Nova prilika za zapošljavanje

  Traže šest radnika. Evo tko ima priliku dobiti posao

  2.5.2019. | 20:00
  Riječ je o poslu na puno radno vrijeme, a prijave zainteresirani mogu podnijeti još nekoliko dana.
  Riječ je o poslu na puno radno vrijeme, a prijave zainteresirani mogu podnijeti još nekoliko dana.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Išli u Litvu učiti kako raditi s mladima

  Studijsko putovanje

  Išli u Litvu učiti kako raditi s mladima

  28.4.2019. | 18:25
  Ovim studijskim putovanjem sudionici su dobili priliku unaprijediti znanje o radu s mladima, razmijeniti iskustva vezana uz rad s mladima te vidjeti dobre prakse rada s mladima, kako u urbanim, tako i u ruralnim sredinama.
  Ovim studijskim putovanjem sudionici su dobili priliku unaprijediti znanje o radu s mladima, razmijeniti iskustva vezana uz rad s mladima te vidjeti dobre prakse rada s mladima, kako u urbanim, tako i u ruralnim sredinama.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grade novu mrtvačnicu

  Ulaganja

  Grade novu mrtvačnicu

  6.4.2019. | 13:30
  U prvoj fazi, koja je odrađena prošle godine, mrtvačnica je stavljena "pod krov". Vrijednost te faze radova iznosila je 462.773,40 kuna + PDV, što je ukupno 578.466,75 kuna.
  U prvoj fazi, koja je odrađena prošle godine, mrtvačnica je stavljena "pod krov". Vrijednost te faze radova iznosila je 462.773,40 kuna + PDV, što je ukupno 578.466,75 kuna.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Netko od njih petero bi mogao dobiti posao

  Zapošljavanje

  Netko od njih petero bi mogao dobiti posao

  5.4.2019. | 19:35
  Njih petero ispunilo je opće uvjete oglasa raspisanog za popunu dva radna mjesta. Evo tko su oni koji bi posao mogli i dobiti.
  Njih petero ispunilo je opće uvjete oglasa raspisanog za popunu dva radna mjesta. Evo tko su oni koji bi posao mogli i dobiti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Završen posao sanacije velikog divljeg odlagališta

  Nažalost ovakvih lokacija ima još

  Završen posao sanacije velikog divljeg odlagališta

  31.3.2019. | 19:00
  Unatoč brojnim napisima medija, upozorenjima od strane nadležnih, apelima i zamolbama, nerijetko se očišćena i sanirana divlja odlagališta ponovno pretvore u mjesta na kojima pojedinci ostavljaju sliku koja govori ponajviše o njima samima.
  Unatoč brojnim napisima medija, upozorenjima od strane nadležnih, apelima i zamolbama, nerijetko se očišćena i sanirana divlja odlagališta ponovno pretvore u mjesta na kojima pojedinci ostavljaju sliku koja govori ponajviše o njima samima.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U općini najbitniji tradicija, vjera i nogomet

  Raspodjela 324 tisuće kuna

  U općini najbitniji tradicija, vjera i nogomet

  26.3.2019. | 20:30
  Nakon što su to učinile i ostale općine Brodsko-posavske županije, Velika Kopanica također je objavila kako će raspodijeliti proračunska sredstva među različitim udrugama. Kao po dogovoru, nogomet je opet pri vrhu liste.
  Nakon što su to učinile i ostale općine Brodsko-posavske županije, Velika Kopanica također je objavila kako će raspodijeliti proračunska sredstva među različitim udrugama. Kao po dogovoru, nogomet je opet pri vrhu liste.