Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 28.12.2017. u 11:15
Prikaza: 1196
|
Autor: SBplus

Nakon prvih šest mjeseci mandata:

'Zadovoljni smo učinjenim, idemo dalje s novim projektima'

Staro Petrovo Selo : 'Zadovoljni smo učinjenim, idemo dalje s novim projektima'načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis(Foto: novagra)

"Iako je razdoblje od šest mjeseci relativno kratko, pokrenuli smo i realizirali niz projekata značajnih za razvoj svih sfera života na području Općine."

STARO PETROVO SELO - Kraj kalendarske godine prilika je za rezimiranje svega učinjenog u proteklom razdoblju, na prvih šest mjeseci mandata općinskog načelnika osvrnuo se načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis, javlja radiong.

"Cilj je smanjenje nezaposlenosti i socijalne isključenosti marginalizranih skupina na području Općine Staro Petrovo Selo te edukacija 30 dugotrajno nezaposlenih osoba za uspješno uključivanje na tržište rada."

– Na dužnost općinskog načelnika Općine Staro Petrovo Selo stupio sam u mjesecu lipnju 2017. godine. U osvrtu na tih prvih šest mjeseci mandata mogu izraziti zadovoljstvo učinjenim u navedenom razdoblju. Iako je razdoblje od šest mjeseci relativno kratko, pokrenuli smo i realizirali niz projekata značajnih za razvoj svih sfera života na području Općine Staro Petrovo Selo.

Ukratko ću se osvrnuti na najznačajnije počevši od Programa zapošljavanja žena-Zaželi koji smo prijavili na Ministarstvo rada i mirovinskog sustava gdje smo u postupku evaluacije visoko ocijenjeni te nam je ponuđeno sklapanje ugovora s Ministarstvom za dodjelu bespovratnih sredstava u vrijednosti od 2.653.468,20 kuna.

Cilj projekta "Povećanje kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici” je unaprijediti mogućnosti zapošljavanja za teže zapošljive kategorije žena (nezaposlenih žena starijih od 50 godina života) i osigurati pomoć starim i nemoćnima kroz razvoj novih kvalitetnih socijalnih usluga u zajednici na području Općine Staro Petrovo Selo.

Kroz projekt će se zaposliti 15 teže zapošljivih žena koje će pružiti uslugu pomoći za 90 starih i nemoćnih korisnika s područja Općine Staro Petrovo Selo kroz 24 mjeseca. Za potrebe obavljanja socijalne usluge pomoći u kući korisnice će se educirati za zanimanje njegovateljice.

U Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prijavili smo projekt podrške socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina-Centar za edukaciju nezaposlenih osoba – Staro Petrovo Selo vrijednosti bespovratnih sredstava od 969.582,94 kuna te smo uspješno prošli prvu fazu u postupku evaluacije i očekujemo konačnu realizaciju. Cilj navedenog projekta je smanjenje nezaposlenosti i socijalne isključenosti marginalizranih skupina na području Općine Staro Petrovo Selo te edukacija 30 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Općine Staro Petrovo Selo za uspješno uključivanje na tržište rada, te im učiniti dostupnom uslugu informiranja o mogućnostima zaposlenja u svrhu jačanja socijalne uključenosti kroz razdoblje provedbe projekta od 18 mjeseci.

Sufinanciranje udžbenika za sve učenike osnovnih škola

U proračunu Općine Staro Petrovo Selo osigurali smo se sredstva za sufinanciranje udžbenika za sve učenike osnovnih škola koji su upisani u redovni program osnovnih škola na području Općine Staro Petrovo Selo te isto realizirali u mjesecu kolovozu kao pomoć roditeljima u školovanju djece s ciljem sprječavanja odseljavanja mladih obitelji s područja Općine Staro Petrovo Selo.

Stipendiranje studenata, financiranje udruga, projekti komunalne infrastrukture

U Proračunu Općine Staro Petrovo Selo za 2018. godinu osigurana su sredstva za stipendije studentima, sredstva za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola, sredstva za naknade uspješnim učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja Općine kao nagrada za ostvarene uspjehe na županijskim i državnim natjecanjima te sredstva za svako novorođeno dijete čiji roditelji imaju prebivalište i na području Općine Staro Petrovo Selo kao pomoć roditeljima u prvim danima skrbi za dijete u cilju poticanja pronatalitetne politike na području Općine.

U Proračunu Općine Staro Petrovo Selo za 2018. godinu osigurana su sredstva za financiranje projekata udruga sa područja Općine, sredstva za potrebe vjerskih zajednica, vatrogastva i civilne zaštite, programa predškolskog odgoja i male škole te za financiranje organizacije niza kulturnih i tradicijskih manifestacija.

Osim navedenog, aplicirali smo i projekte izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju i izgradnju pješačko-biciklističke infrastrukture u naseljima Godinjak i Staro Petrovo Selo u vrijednosti od 351.500,00 kuna i izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju i izgradnju nerazvrstanih cesta na području naselja Štivica u vrijednosti od 118.000,00 kuna kroz program pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije koji su nam odobreni te se očekuje provedba istih.

U 2018. godini u suradnji s Hrvatskim vodama na području Općine Staro Petrovo Selo planiramo urediti odvodne kanale sjeverno od naselja Tisovac, Godinjak i Staro Petrovo Selo čime bi se spriječile poplave koje uzrokuju značajne štete u navedenim naseljima.Završena je izgradnja projekta biopročistača i sustava odvodnje te je izdana uporabna dozvola za I fazu kanalizacije u Starom Petrovom Selu koja obuhvaća ulice K.D.Zvonimira, Frankoplansku, A. Šenoe te dijelove ulica Matije Gupca i Braće Radića čime je otvorena mogućnost građanima na priključivanje na sustav odvodnje.

Pri kraju je i projekt Izrade studijske i projektne dokumentacije za prijavu izgradnje vodno-komunalne infrastrukture – aglomeracija Okučani i Staro Petrovo Selo čiji završetak se očekuje do kraja godine.Prijavljen je i projekt „Rekonstrukcija društvenog i vatrogasnog doma u naselju Laze" unutar mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., podmjere 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu", operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" u vrijednosti od 1.658.625,00 kuna.

U postupku smo izrade izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Staro Petrovo Selo za što su nam odobrena sredstva odobrena Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 50% troškova.U 2018. godini planiramo rekonstrukciju dijela nerazvrstane ceste u ulici Andrije Hebranga i Frankopanske ulice u naselju Staro Petrovo Selo, izgradnju i uređenje šetnice s popratnim sadržajima uz Hrvatski pučki dom u naselju Staro Petrovo Selo, staze na mjesnim grobljima u Starom Petrovom Selu i Vrbovi, izgradnju dječjeg igrališta u naselju Staro Petrovo Selo te postavljanje pješačkih semafora s integriranim radarskim sustavom za detekciju prekoračenja brzine u naseljima Godinjak i Staro Petrovo Selo.

U 2017. godini proveli smo projekt energetskog pregleda javne rasvjete, a u 2018. godini planiramo znatna ulaganja u modernizaciju javne rasvjete počevši od izradu projektne dokumentacije za područje cijele Općine, a zatim samu izgradnju sustava, postavljanje novih uređaja i rasvjetnih tijela javne rasvjete u naseljima Tisovac, Godinjak, Staro Petrovo Selo, Vrbova. Jedan od najznačajnijih projekata koji se planira u 2018. godini, a za koji su osigurana značajna sredstva u Proračunu, je svakako Program poticanja obrtništva, poduzetništva, poljoprivrede i seoskog turizma na području Općine Staro Petrovo Selo. Svrha i cilj ovog Programa je poticanje razvoja i unapređenje poljoprivredne proizvodnje, poticanja i započinjanja poslovanja, smanjenja broja nezaposlenih, podizanje kvalitete u proizvodnji, povećanje konkurentnosti te realizacije projekata razvoja poduzetništva, obrtništva, poljoprivredne proizvodnje i seoskog turizma na području Općine – kaže Nikola Denis.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uskoro obnova još jedne pješačke staze

U Frankopanskoj ulici

Uskoro obnova još jedne pješačke staze

12.6.2019. | 11:20
Projekt je u cijelosti vrijedan gotovo šesto tisuća kuna, dok Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja sufinancira radove u iznosu od 391 tisuće kuna.
Projekt je u cijelosti vrijedan gotovo šesto tisuća kuna, dok Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja sufinancira radove u iznosu od 391 tisuće kuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za dječji vrtić više od dva milijuna kuna

Ulaganje u najmlađe

Za dječji vrtić više od dva milijuna kuna

16.4.2019. | 11:15
- Ulagati u naše najmlađe, one na kojima svijet ostaje, ujedno je i ulaganje u našu budućnost. Sve što damo našim mladima, jednoga dana, siguran sam, bit će nam vraćeno. Izrazito sam sretan što je još jedan više milijunski projekt pripao u ruke naše općine, pogotovo ovaj, usmjere
- Ulagati u naše najmlađe, one na kojima svijet ostaje, ujedno je i ulaganje u našu budućnost. Sve što damo našim mladima, jednoga dana, siguran sam, bit će nam vraćeno. Izrazito sam sretan što je još jedan više milijunski projekt pripao u ruke naše općine, pogotovo ovaj, usmjere
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su zaposlili petnaest žena

Borba protiv nezaposlenosti:

Oni su zaposlili petnaest žena

28.3.2019. | 11:15
Ovim se projektom doprinosi i kvaliteti života teže zapošljivih žena, koje ovim putem dobivaju posao, a novozaposlene žene zahvalne su na prilici koja im se pružila.
Ovim se projektom doprinosi i kvaliteti života teže zapošljivih žena, koje ovim putem dobivaju posao, a novozaposlene žene zahvalne su na prilici koja im se pružila.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su dobitnici studentskih stipendija

Potpisani ugovori

Oni su dobitnici studentskih stipendija

21.3.2019. | 14:40
Studentima je načelnik zaželio puno uspjeha u daljnjem školovanju te iskazao nadu da stipendisti neće nakon studiranja zaposlenje morati tražiti izvan Hrvatske nego da će ostati ovdje.
Studentima je načelnik zaželio puno uspjeha u daljnjem školovanju te iskazao nadu da stipendisti neće nakon studiranja zaposlenje morati tražiti izvan Hrvatske nego da će ostati ovdje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Započela rekonstrukcija Doma

Zahvaljujući sredstvima EU

Započela rekonstrukcija Doma

1.3.2019. | 15:40
"Želimo podići standard stanovnika te obnavljamo, uređujemo, pribavljamo da bi on bio što veći, a život za mještane što kvalitetniji."
"Želimo podići standard stanovnika te obnavljamo, uređujemo, pribavljamo da bi on bio što veći, a život za mještane što kvalitetniji."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Niže cijene vrtića za svu djecu

Dobra vijest

Niže cijene vrtića za svu djecu

27.2.2019. | 12:00
"Malo se situacija popravlja, vjerujem da su tome pridonijele i neke mjere koje već provodimo. Evo, koliko možemo pobrinuli smo se i za djecu vrtićke dobi. Nadamo se da ćemo kroz određeno vrijeme učiniti još toga za njih, ali svaki korak naprijed je uspjeh."
Malo se situacija popravlja, vjerujem da su tome pridonijele i neke mjere koje već provodimo. Evo, koliko možemo pobrinuli smo se i za djecu vrtićke dobi. Nadamo se da ćemo kroz određeno vrijeme učiniti još toga za njih, ali svaki korak naprijed je uspjeh.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Više od dva milijuna kuna za obnovu škole

Energetska obnova

Više od dva milijuna kuna za obnovu škole

19.6.2018. | 13:15
"Radit će se kompletna vanjska ovojnica, zamjena stolarije, termoventila, a ušteda energije iznosit će oko 57 posto. Radovi bi trebali biti završeni u roku četiri mjeseca."
"Radit će se kompletna vanjska ovojnica, zamjena stolarije, termoventila, a ušteda energije iznosit će oko 57 posto. Radovi bi trebali biti završeni u roku četiri mjeseca."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Veliki poslovi obnove vrtića u Županiji

Općini odobrena dva projekta

Veliki poslovi obnove vrtića u Županiji

13.6.2018. | 9:05
Ulaganje u objekte dječjih vrtića pridonijet će poboljšanju materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ravnomjernijoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.
Ulaganje u objekte dječjih vrtića pridonijet će poboljšanju materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ravnomjernijoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodsko-posavskoj županiji samo mrvice

Slavonija opet zadnja

Brodsko-posavskoj županiji samo mrvice

1.12.2017. | 9:15
Iako je za izradu prostornih planova u proračunu bilo osigurano tri milijuna kuna, Ministarstvo je objavljenim popisom podijelilo samo nešto malo više od dva milijuna.
Iako je za izradu prostornih planova u proračunu bilo osigurano tri milijuna kuna, Ministarstvo je objavljenim popisom podijelilo samo nešto malo više od dva milijuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Općinski načelnik treba građane informirati o svom radu

Dapače

Općinski načelnik treba građane informirati o svom radu

3.1.2017. | 0:01
Izgradnja vodovoda, kanalizacije, cesta i pješačkih staza... ali i problemi koji su pratili izgradnju sustava vodoopskrbe, a odnose se na preustroj i propadanje tvrtki, stečajeva, predstečajeva i nagodbi, teme su o kojima piše
Izgradnja vodovoda, kanalizacije, cesta i pješačkih staza obilježila je 2016. godinu, ali i problemi koji su pratili izgradnju sustava vodoopskrbe, a odnose se na preustroj i propadanje tvrtki, stečajeva, predstečajeva i nagodbi. Najviše suradnje bilo je s Hrvatskim vodama.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Načelnik Kočijašević gostima servirao vola

Povodom Dana općine

Načelnik Kočijašević gostima servirao vola

24.4.2016. | 21:45
"S velikom gorčinom pitam se tko će to sve koristiti, jer nas je iz dana u dan sve manje. Stari umiru, mladi odlaze, djeca se ne rađaju, a kuće i gospodarstva ostaju prazni. No, možda se ipak u budućnosti nešto desi i nekome od odgovornih u državi dođe u glavu te promijeni polit
"S velikom gorčinom pitam se tko će to sve koristiti, jer nas je iz dana u dan sve manje. Stari umiru, mladi odlaze, djeca se ne rađaju, a kuće i gospodarstva ostaju prazni. No, možda se ipak u budućnosti nešto desi i nekome od odgovornih u državi dođe u glavu te promijeni polit
SBplus.hr, Slavonski Brod : Načelnik posjetio načelnika

A nisu kolege

Načelnik posjetio načelnika

19.12.2013. | 14:30
Načelnik Policijske uprave brodsko-posavske posjetio načelnika općine Staro Petrovo Selo
Načelnik Policijske uprave brodsko-posavske posjetio načelnika općine Staro Petrovo Selo

8:7 za predsjednika Mikića

Konstituirano Vijeće u Starom Petrovom Selu

19.6.2013. | 23:59
Stanislav Mikić je izabran većinom glasova 8:7. Za prijedlog je glasalo šest vijećnika HDZ-a, jedan HSP-a AS
Stanislav Mikić je izabran većinom glasova 8:7. Za prijedlog je glasalo šest vij
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jedan od uspješnijih načelnika

Željko Kočijašević

Jedan od uspješnijih načelnika

6.5.2012. | 21:00
Ne prvi put, načelnik općine Staro Petrovo Selo, Željko Kočijašević, demonstrirao je umijeće sadržajnog i uljuđenog (vladanja) upravljanja jednom od brodskoposavskih jedinica lokalne samouprave.
Ne prvi put, načelnik općine Staro Petrovo Selo, Željko Kočijašević, demonstrira
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dan Općine Staro Petrovo selo

Dostojanstveno obilježen

Dan Općine Staro Petrovo selo

9.5.2011. | 10:05
Za uspješan rad i vidne rezultate u unapređenju ukupnog života stanovništva u svim naseljima načelnik i općinsko rukovodstvo dobili su pohvale od Tomislava Vukovca, ravnatelja u Ministarstvu turizma, saborskog zastupnika Mate Bilonjića i župana Danijela Marušića
Svečano su postorojene vatrogasne postrojbe Vatrogasne zajednice Staro P. Selo
SBplus.hr, Slavonski Brod : Načelnik koji zna koristiti pamet

Belgijanski pilot projekt

Načelnik koji zna koristiti pamet

22.3.2011. | 0:03
Belgijanci će financirati izgradnju pročistača, a projekt napraviti Građevinski fakukltet iz Zagreba. Hrvatske vode trebaju dati novac za izgradnju dijela kanalizacije za koji postoji građevinska dozvola.
Očekujemo da će Hrvatske vode dati novac
SBplus.hr, Slavonski Brod : Lokalpatriot Željko Kočijašević

Mudar vođa

Lokalpatriot Željko Kočijašević

19.3.2011. | 9:32
Da su u općini Staro Petrovo Selo znali dobro iskoristiti te mogućnosti govori brojka od 29 zaposlenih u raznim programima.
Ukupno to su 33 djelatnika koji rade u Općini Staro Petrovo Selo
SBplus.hr, Slavonski Brod : Poticajne mjere za razvoj gospodarstva

IPARD program

Poticajne mjere za razvoj gospodarstva

10.12.2010. | 21:55
U ponedjeljak 06. prosinca 2010. godine u Narodnim novinama br. (NN 135/10) objavljen je Javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstva iz IPARD programa za Mjeru 301 »Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture«.
Ovaj natječaj je od velike važnosti za jedinice lokalne samouprave