Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 28.12.2017. u 11:15
Prikaza: 1384
|
Autor: SBplus

Nakon prvih šest mjeseci mandata:

'Zadovoljni smo učinjenim, idemo dalje s novim projektima'

Staro Petrovo Selo : 'Zadovoljni smo učinjenim, idemo dalje s novim projektima'načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis(Foto: novagra)

"Iako je razdoblje od šest mjeseci relativno kratko, pokrenuli smo i realizirali niz projekata značajnih za razvoj svih sfera života na području Općine."

STARO PETROVO SELO - Kraj kalendarske godine prilika je za rezimiranje svega učinjenog u proteklom razdoblju, na prvih šest mjeseci mandata općinskog načelnika osvrnuo se načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis, javlja radiong.

"Cilj je smanjenje nezaposlenosti i socijalne isključenosti marginalizranih skupina na području Općine Staro Petrovo Selo te edukacija 30 dugotrajno nezaposlenih osoba za uspješno uključivanje na tržište rada."

– Na dužnost općinskog načelnika Općine Staro Petrovo Selo stupio sam u mjesecu lipnju 2017. godine. U osvrtu na tih prvih šest mjeseci mandata mogu izraziti zadovoljstvo učinjenim u navedenom razdoblju. Iako je razdoblje od šest mjeseci relativno kratko, pokrenuli smo i realizirali niz projekata značajnih za razvoj svih sfera života na području Općine Staro Petrovo Selo.

Ukratko ću se osvrnuti na najznačajnije počevši od Programa zapošljavanja žena-Zaželi koji smo prijavili na Ministarstvo rada i mirovinskog sustava gdje smo u postupku evaluacije visoko ocijenjeni te nam je ponuđeno sklapanje ugovora s Ministarstvom za dodjelu bespovratnih sredstava u vrijednosti od 2.653.468,20 kuna.

Cilj projekta "Povećanje kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici” je unaprijediti mogućnosti zapošljavanja za teže zapošljive kategorije žena (nezaposlenih žena starijih od 50 godina života) i osigurati pomoć starim i nemoćnima kroz razvoj novih kvalitetnih socijalnih usluga u zajednici na području Općine Staro Petrovo Selo.

Kroz projekt će se zaposliti 15 teže zapošljivih žena koje će pružiti uslugu pomoći za 90 starih i nemoćnih korisnika s područja Općine Staro Petrovo Selo kroz 24 mjeseca. Za potrebe obavljanja socijalne usluge pomoći u kući korisnice će se educirati za zanimanje njegovateljice.

U Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prijavili smo projekt podrške socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina-Centar za edukaciju nezaposlenih osoba – Staro Petrovo Selo vrijednosti bespovratnih sredstava od 969.582,94 kuna te smo uspješno prošli prvu fazu u postupku evaluacije i očekujemo konačnu realizaciju. Cilj navedenog projekta je smanjenje nezaposlenosti i socijalne isključenosti marginalizranih skupina na području Općine Staro Petrovo Selo te edukacija 30 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Općine Staro Petrovo Selo za uspješno uključivanje na tržište rada, te im učiniti dostupnom uslugu informiranja o mogućnostima zaposlenja u svrhu jačanja socijalne uključenosti kroz razdoblje provedbe projekta od 18 mjeseci.

Sufinanciranje udžbenika za sve učenike osnovnih škola

U proračunu Općine Staro Petrovo Selo osigurali smo se sredstva za sufinanciranje udžbenika za sve učenike osnovnih škola koji su upisani u redovni program osnovnih škola na području Općine Staro Petrovo Selo te isto realizirali u mjesecu kolovozu kao pomoć roditeljima u školovanju djece s ciljem sprječavanja odseljavanja mladih obitelji s područja Općine Staro Petrovo Selo.

Stipendiranje studenata, financiranje udruga, projekti komunalne infrastrukture

U Proračunu Općine Staro Petrovo Selo za 2018. godinu osigurana su sredstva za stipendije studentima, sredstva za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola, sredstva za naknade uspješnim učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja Općine kao nagrada za ostvarene uspjehe na županijskim i državnim natjecanjima te sredstva za svako novorođeno dijete čiji roditelji imaju prebivalište i na području Općine Staro Petrovo Selo kao pomoć roditeljima u prvim danima skrbi za dijete u cilju poticanja pronatalitetne politike na području Općine.

U Proračunu Općine Staro Petrovo Selo za 2018. godinu osigurana su sredstva za financiranje projekata udruga sa područja Općine, sredstva za potrebe vjerskih zajednica, vatrogastva i civilne zaštite, programa predškolskog odgoja i male škole te za financiranje organizacije niza kulturnih i tradicijskih manifestacija.

Osim navedenog, aplicirali smo i projekte izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju i izgradnju pješačko-biciklističke infrastrukture u naseljima Godinjak i Staro Petrovo Selo u vrijednosti od 351.500,00 kuna i izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju i izgradnju nerazvrstanih cesta na području naselja Štivica u vrijednosti od 118.000,00 kuna kroz program pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije koji su nam odobreni te se očekuje provedba istih.

U 2018. godini u suradnji s Hrvatskim vodama na području Općine Staro Petrovo Selo planiramo urediti odvodne kanale sjeverno od naselja Tisovac, Godinjak i Staro Petrovo Selo čime bi se spriječile poplave koje uzrokuju značajne štete u navedenim naseljima.Završena je izgradnja projekta biopročistača i sustava odvodnje te je izdana uporabna dozvola za I fazu kanalizacije u Starom Petrovom Selu koja obuhvaća ulice K.D.Zvonimira, Frankoplansku, A. Šenoe te dijelove ulica Matije Gupca i Braće Radića čime je otvorena mogućnost građanima na priključivanje na sustav odvodnje.

Pri kraju je i projekt Izrade studijske i projektne dokumentacije za prijavu izgradnje vodno-komunalne infrastrukture – aglomeracija Okučani i Staro Petrovo Selo čiji završetak se očekuje do kraja godine.Prijavljen je i projekt „Rekonstrukcija društvenog i vatrogasnog doma u naselju Laze" unutar mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., podmjere 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu", operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" u vrijednosti od 1.658.625,00 kuna.

U postupku smo izrade izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Staro Petrovo Selo za što su nam odobrena sredstva odobrena Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 50% troškova.U 2018. godini planiramo rekonstrukciju dijela nerazvrstane ceste u ulici Andrije Hebranga i Frankopanske ulice u naselju Staro Petrovo Selo, izgradnju i uređenje šetnice s popratnim sadržajima uz Hrvatski pučki dom u naselju Staro Petrovo Selo, staze na mjesnim grobljima u Starom Petrovom Selu i Vrbovi, izgradnju dječjeg igrališta u naselju Staro Petrovo Selo te postavljanje pješačkih semafora s integriranim radarskim sustavom za detekciju prekoračenja brzine u naseljima Godinjak i Staro Petrovo Selo.

U 2017. godini proveli smo projekt energetskog pregleda javne rasvjete, a u 2018. godini planiramo znatna ulaganja u modernizaciju javne rasvjete počevši od izradu projektne dokumentacije za područje cijele Općine, a zatim samu izgradnju sustava, postavljanje novih uređaja i rasvjetnih tijela javne rasvjete u naseljima Tisovac, Godinjak, Staro Petrovo Selo, Vrbova. Jedan od najznačajnijih projekata koji se planira u 2018. godini, a za koji su osigurana značajna sredstva u Proračunu, je svakako Program poticanja obrtništva, poduzetništva, poljoprivrede i seoskog turizma na području Općine Staro Petrovo Selo. Svrha i cilj ovog Programa je poticanje razvoja i unapređenje poljoprivredne proizvodnje, poticanja i započinjanja poslovanja, smanjenja broja nezaposlenih, podizanje kvalitete u proizvodnji, povećanje konkurentnosti te realizacije projekata razvoja poduzetništva, obrtništva, poljoprivredne proizvodnje i seoskog turizma na području Općine – kaže Nikola Denis.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Educirali nezaposlene osobe

Poduzetnički trening

Educirali nezaposlene osobe

1.8.2019. | 10:00
Ukupna vrijednost cjelokupnog programa, koji traje 18 mjeseci, iznosi 943.266,95 kuna. Korisnici ovog kruga edukacije nisu krili zadovoljstvo naučenim.
Ukupna vrijednost cjelokupnog programa, koji traje 18 mjeseci, iznosi 943.266,95 kuna. Korisnici ovog kruga edukacije nisu krili zadovoljstvo naučenim.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uskoro obnova još jedne pješačke staze

U Frankopanskoj ulici

Uskoro obnova još jedne pješačke staze

12.6.2019. | 11:20
Projekt je u cijelosti vrijedan gotovo šesto tisuća kuna, dok Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja sufinancira radove u iznosu od 391 tisuće kuna.
Projekt je u cijelosti vrijedan gotovo šesto tisuća kuna, dok Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja sufinancira radove u iznosu od 391 tisuće kuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za dječji vrtić više od dva milijuna kuna

Ulaganje u najmlađe

Za dječji vrtić više od dva milijuna kuna

16.4.2019. | 11:15
- Ulagati u naše najmlađe, one na kojima svijet ostaje, ujedno je i ulaganje u našu budućnost. Sve što damo našim mladima, jednoga dana, siguran sam, bit će nam vraćeno. Izrazito sam sretan što je još jedan više milijunski projekt pripao u ruke naše općine, pogotovo ovaj, usmjere
- Ulagati u naše najmlađe, one na kojima svijet ostaje, ujedno je i ulaganje u našu budućnost. Sve što damo našim mladima, jednoga dana, siguran sam, bit će nam vraćeno. Izrazito sam sretan što je još jedan više milijunski projekt pripao u ruke naše općine, pogotovo ovaj, usmjere
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su zaposlili petnaest žena

Borba protiv nezaposlenosti:

Oni su zaposlili petnaest žena

28.3.2019. | 11:15
Ovim se projektom doprinosi i kvaliteti života teže zapošljivih žena, koje ovim putem dobivaju posao, a novozaposlene žene zahvalne su na prilici koja im se pružila.
Ovim se projektom doprinosi i kvaliteti života teže zapošljivih žena, koje ovim putem dobivaju posao, a novozaposlene žene zahvalne su na prilici koja im se pružila.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su dobitnici studentskih stipendija

Potpisani ugovori

Oni su dobitnici studentskih stipendija

21.3.2019. | 14:40
Studentima je načelnik zaželio puno uspjeha u daljnjem školovanju te iskazao nadu da stipendisti neće nakon studiranja zaposlenje morati tražiti izvan Hrvatske nego da će ostati ovdje.
Studentima je načelnik zaželio puno uspjeha u daljnjem školovanju te iskazao nadu da stipendisti neće nakon studiranja zaposlenje morati tražiti izvan Hrvatske nego da će ostati ovdje.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Započela rekonstrukcija Doma

Zahvaljujući sredstvima EU

Započela rekonstrukcija Doma

1.3.2019. | 15:40
"Želimo podići standard stanovnika te obnavljamo, uređujemo, pribavljamo da bi on bio što veći, a život za mještane što kvalitetniji."
"Želimo podići standard stanovnika te obnavljamo, uređujemo, pribavljamo da bi on bio što veći, a život za mještane što kvalitetniji."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Niže cijene vrtića za svu djecu

Dobra vijest

Niže cijene vrtića za svu djecu

27.2.2019. | 12:00
"Malo se situacija popravlja, vjerujem da su tome pridonijele i neke mjere koje već provodimo. Evo, koliko možemo pobrinuli smo se i za djecu vrtićke dobi. Nadamo se da ćemo kroz određeno vrijeme učiniti još toga za njih, ali svaki korak naprijed je uspjeh."
Malo se situacija popravlja, vjerujem da su tome pridonijele i neke mjere koje već provodimo. Evo, koliko možemo pobrinuli smo se i za djecu vrtićke dobi. Nadamo se da ćemo kroz određeno vrijeme učiniti još toga za njih, ali svaki korak naprijed je uspjeh.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Više od dva milijuna kuna za obnovu škole

Energetska obnova

Više od dva milijuna kuna za obnovu škole

19.6.2018. | 13:15
"Radit će se kompletna vanjska ovojnica, zamjena stolarije, termoventila, a ušteda energije iznosit će oko 57 posto. Radovi bi trebali biti završeni u roku četiri mjeseca."
"Radit će se kompletna vanjska ovojnica, zamjena stolarije, termoventila, a ušteda energije iznosit će oko 57 posto. Radovi bi trebali biti završeni u roku četiri mjeseca."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Veliki poslovi obnove vrtića u Županiji

Općini odobrena dva projekta

Veliki poslovi obnove vrtića u Županiji

13.6.2018. | 9:05
Ulaganje u objekte dječjih vrtića pridonijet će poboljšanju materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ravnomjernijoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.
Ulaganje u objekte dječjih vrtića pridonijet će poboljšanju materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te ravnomjernijoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodsko-posavskoj županiji samo mrvice

Slavonija opet zadnja

Brodsko-posavskoj županiji samo mrvice

1.12.2017. | 9:15
Iako je za izradu prostornih planova u proračunu bilo osigurano tri milijuna kuna, Ministarstvo je objavljenim popisom podijelilo samo nešto malo više od dva milijuna.
Iako je za izradu prostornih planova u proračunu bilo osigurano tri milijuna kuna, Ministarstvo je objavljenim popisom podijelilo samo nešto malo više od dva milijuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Općinski načelnik treba građane informirati o svom radu

Dapače

Općinski načelnik treba građane informirati o svom radu

3.1.2017. | 0:01
Izgradnja vodovoda, kanalizacije, cesta i pješačkih staza... ali i problemi koji su pratili izgradnju sustava vodoopskrbe, a odnose se na preustroj i propadanje tvrtki, stečajeva, predstečajeva i nagodbi, teme su o kojima piše
Izgradnja vodovoda, kanalizacije, cesta i pješačkih staza obilježila je 2016. godinu, ali i problemi koji su pratili izgradnju sustava vodoopskrbe, a odnose se na preustroj i propadanje tvrtki, stečajeva, predstečajeva i nagodbi. Najviše suradnje bilo je s Hrvatskim vodama.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Načelnik Kočijašević gostima servirao vola

Povodom Dana općine

Načelnik Kočijašević gostima servirao vola

24.4.2016. | 21:45
"S velikom gorčinom pitam se tko će to sve koristiti, jer nas je iz dana u dan sve manje. Stari umiru, mladi odlaze, djeca se ne rađaju, a kuće i gospodarstva ostaju prazni. No, možda se ipak u budućnosti nešto desi i nekome od odgovornih u državi dođe u glavu te promijeni polit
"S velikom gorčinom pitam se tko će to sve koristiti, jer nas je iz dana u dan sve manje. Stari umiru, mladi odlaze, djeca se ne rađaju, a kuće i gospodarstva ostaju prazni. No, možda se ipak u budućnosti nešto desi i nekome od odgovornih u državi dođe u glavu te promijeni polit
SBplus.hr, Slavonski Brod : Načelnik posjetio načelnika

A nisu kolege

Načelnik posjetio načelnika

19.12.2013. | 14:30
Načelnik Policijske uprave brodsko-posavske posjetio načelnika općine Staro Petrovo Selo
Načelnik Policijske uprave brodsko-posavske posjetio načelnika općine Staro Petrovo Selo

8:7 za predsjednika Mikića

Konstituirano Vijeće u Starom Petrovom Selu

19.6.2013. | 23:59
Stanislav Mikić je izabran većinom glasova 8:7. Za prijedlog je glasalo šest vijećnika HDZ-a, jedan HSP-a AS
Stanislav Mikić je izabran većinom glasova 8:7. Za prijedlog je glasalo šest vij
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jedan od uspješnijih načelnika

Željko Kočijašević

Jedan od uspješnijih načelnika

6.5.2012. | 21:00
Ne prvi put, načelnik općine Staro Petrovo Selo, Željko Kočijašević, demonstrirao je umijeće sadržajnog i uljuđenog (vladanja) upravljanja jednom od brodskoposavskih jedinica lokalne samouprave.
Ne prvi put, načelnik općine Staro Petrovo Selo, Željko Kočijašević, demonstrira
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dan Općine Staro Petrovo selo

Dostojanstveno obilježen

Dan Općine Staro Petrovo selo

9.5.2011. | 10:05
Za uspješan rad i vidne rezultate u unapređenju ukupnog života stanovništva u svim naseljima načelnik i općinsko rukovodstvo dobili su pohvale od Tomislava Vukovca, ravnatelja u Ministarstvu turizma, saborskog zastupnika Mate Bilonjića i župana Danijela Marušića
Svečano su postorojene vatrogasne postrojbe Vatrogasne zajednice Staro P. Selo
SBplus.hr, Slavonski Brod : Načelnik koji zna koristiti pamet

Belgijanski pilot projekt

Načelnik koji zna koristiti pamet

22.3.2011. | 0:03
Belgijanci će financirati izgradnju pročistača, a projekt napraviti Građevinski fakukltet iz Zagreba. Hrvatske vode trebaju dati novac za izgradnju dijela kanalizacije za koji postoji građevinska dozvola.
Očekujemo da će Hrvatske vode dati novac
SBplus.hr, Slavonski Brod : Lokalpatriot Željko Kočijašević

Mudar vođa

Lokalpatriot Željko Kočijašević

19.3.2011. | 9:32
Da su u općini Staro Petrovo Selo znali dobro iskoristiti te mogućnosti govori brojka od 29 zaposlenih u raznim programima.
Ukupno to su 33 djelatnika koji rade u Općini Staro Petrovo Selo
SBplus.hr, Slavonski Brod : Poticajne mjere za razvoj gospodarstva

IPARD program

Poticajne mjere za razvoj gospodarstva

10.12.2010. | 21:55
U ponedjeljak 06. prosinca 2010. godine u Narodnim novinama br. (NN 135/10) objavljen je Javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstva iz IPARD programa za Mjeru 301 »Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture«.
Ovaj natječaj je od velike važnosti za jedinice lokalne samouprave
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :