Život : Vjerski život

Objavljeno: 9.12.2016. u 14:37
Prikaza: 1574
|
Autor: SBplus

Mjesno bratstvo FSR

Dvadeset godina aktivnog neprekidnog djelovanja

Rešetari : Dvadeset godina aktivnog neprekidnog djelovanja

U nedjelju, 4. prosinca održan je redoviti mjesečni i posljednji ovogodišnji sastanak članova Mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda.

ZAPOLJE - Prošle nedjelje (4. prosinca) u Zapolju je održan redoviti mjesečni i posljednji ovogodišnji sastanak članova mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda, piše radiong.hr.

Sve nazočne pozdravio je ministar bratstva, Milan Grgić, a nakon usvajanja zapisnika s prošlog sastanka, kada se rasparavljalo o odgovornosti za život u bratstvu te o strukturama i službama u redu, prihvaćen je dnevni red. Kao tema trajne formacije članova FSR-a  na prosinačkom sastanku bilo je pitanje doprinosa, odnosno godišnje  članarine. Naglašeno je kako zapoljsko bratstvo nema problema s prikupljanjem doprinosa. Uprava bratstva nabavila je i „Priručnik za formaciju", koji će još više poboljšati i olakšati rad odgovornima za formaciju sa aspirantima i pripravnicima u vremenu uvođenja i vremenu početne formacije. U nastavku sjednice članovi bratstva upoznati su s radom 2. ovogodišnjeg kapitula zagrebačkog Područnog bratstva „Bl Alojzije Stepinac", održanom u Samoboru, na  kojem su bili i zapoljski ministar i učitelj novaka.

Plodna rasprava povela se oko priprema za Nedjelju Caritasa, za koju župa Zapolje uvijek pripremi bogat program aktivnosti, a nositelj tih aktivnosti uglavnom je mjesno bratstvo u suradnji s volonterima Caritasa: od prodajne izložbe i posjeta starijim članovima FSR-a, do posjeta bolesnicima, zatim starima i nemoćnima  u domovima za stare osobe, a ujedno će se potrebitima podijeliti prigodni poklon-paketi s najosnovnijim namirnicama. Braća i sestre franjevci će pohoditi i časne sestre klarise u Zagrebu, među kojima je i njihova župljanka s. Mihaela Špoljarić.

Zapoljsko bratstvo FSR-a osnovano je 1974.g. Nakon  kraćeg prekida,  rad obnavljaju 1996.g. i aktivno djeluju do danas, kada bratstvo ima 30 zavjetovanih članova (28 + 2 privremeno zavjetovana). Ministar je, kako je već rečeno, Milan Grgić, zamjenica, odnosno doministrica je Julija PršaKata  Dautović je tajnica,  Vladimir Relković učitelj novaka, rizničarka Veronika Relković, a vijećnice  Ana Ruškan i Lovorka Klarić.

Izborna skupština čeka ih u studenom slijedeće godine.

Tekst i foto: Višnja Mikić

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Općina prozvala mještane zbog izgleda seoske crkve

'Milodari' za zamjenu istrunulih prozora

Općina prozvala mještane zbog izgleda seoske crkve

15.11.2018. | 13:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : Financijska potpora župama

Široke ruke Općine za vjerske zajednice

Financijska potpora župama

5.4.2018. | 12:20
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :