Život

Objavljeno: 12.2.2018. u 20:30
Prikaza: 1842
|
Autor: Ž.G./SBplus

Brisanje grijeha radom za opće dobro

U ovoj slavonskoj općini osuđenici izvršavaju svoje kazne

Rešetari : U ovoj slavonskoj općini osuđenici izvršavaju svoje kazneZatvorenici na radu za opće dobro (BiH)(Foto: hip.ba)

U suradnji Općine s Probacijskim uredom iz Požege osuđenim je osobama omogućeno da svoju kaznu izvrše na slobodi, u korist i za dobrobit zajednice.

REŠETARI - Dana 16. veljače 2018. godine u zagrebačkoj zgradi Ministarstva pravosuđa bit će upriličena svečanost uručenja zahvalnice Općini Rešetari za uspješnu suradnju u izvršenju probacijskih poslova, a na prijedlog Probacijskog ureda Požega.

Ovaj Twinning projekt financiran je sredstvima Europske unije u suradnji Službe za probaciju Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske i Ministarstva pravosuđa Republike Češke te Ministarstva pravosuđa Ujedinjenog Kraljevstva.

Shodno dosadašnjem radu i suradnji Općine Rešetari i samog Probacijskog ureda iz Požege osuđenim osobama je omogućeno izvršavanje kazne na slobodi, u korist i za dobrobit zajednice. Tako su mnogi dobili mogućnost zamijeniti zatvorske dane radom u Općini Rešetari bez prekida svoga zaposlenja ili socijalnih veza s obitelji i prijateljima.

Susret u Ministarstvu bit će zahvala svim djelatnicima Općine Rešetari koji sudjeluju kao primjerena i raspoloživa ustanova probacijskom uredu koji skrbi i provodi mogućnosti zamjene kazne zatvora radom za opće dobro u trajanju do jedne godine zatvora.

Rad za opće dobro pohvalan je način usmjeravanja osuđenih na pravi put. Osim što su i dalje integrirani u društvo, a ne izdvojeni iz njega u okolinu u kojoj bi bili okruženi drugim ljudima koji su počinili kaznena djela, oni koji su trebali biti zatvorenici sada postaju korisni članovi društva kojemu vlastitim radom vraćaju za štetu koju su mu svojim djelima nanijeli.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
alojzije

alojzije

Komentirano: 13.2.2018. | 8:46

1

Samo što u našem društvu sve izokrenuto. Ako mazneš trafiku ili ukradeš 2,3 tisuće kuna-LOPOV SI. Ako ukradeš silne milione-PARTNER SI DRŽAVE.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :