Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 18.5.2019. u 15:00
Prikaza: 790
|
Autor: AP

Uz obilježavanje svoga dana

Za obnovu pedijatrije donirali 50 tisuća kuna

Bolnici uručili donaciju u iznosu od 50 000 kuna za obnovu Odjela pedijatrije
 • bpz
 • bpz
 • bpz
 • bpz
 • bpz
 • bpz
 • bpz
 • bpz
 • bpz
 • bpz
 • bpz
 • bpz
 • bpz
 • bpz
 • bpz
 • bpz

"Osigurali smo besplatne priključke komunalne infrastrukture, a za pohvalu je reći i da smo možda jedina ili jedna od rijetkih općina u Slavoniji s potpunom infrastrukturom odvodnje, vodovoda, plina, brzom internet mrežom, DTK-a kanalizacijom i mobilnom dostupnom mrežom cijele općine."

 REŠETARI - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim branitelja u Rešetarima, započelo je ovogodišnje obilježavanje Dana općine. Na svečanosti su se okupili brojni gosti, uzvanici i visoki dužnosnici: izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, brigadni general u miru Mladen Mikolčević, pomoćnik ministra Ministarstva uprave RH Mladen Nakić, pomoćnik ministra Ministarstva unutarnjih poslova Žarko Katić, pomoćnik ministra Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Alen Gospočić, saborski zastupnik Davor Vlaović, zamjenik župana Stjepan Bošnjaković, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić sa suradnicima, izaslanik zapovjednika Gardijsko oklopne mehanizirane brigade MORH-a brigadira Mijo Validžić, pukovnik Antun Čorak, načelnici prijateljskih općina Kanfanar Sandro Jurman, predsjednik Općinskog vijeća Općine Marina Davor Radić, iz općine Kostanjevica na Krki iz Republike Slovenije župan Ladko Petretić, načelnici općina Cernik, Staro Petrovo Selo i Velike Vitomir Žakić, Nikola Denis te Vlado Boban.

Svečanu sjednicu Općinskog vijeća otvorila je predsjednica Milka Perković koja je ovom prigodom kazala kako se radilo puno te skrbilo o svemu i zajedničkim snagama nastojalo učiniti maksimalno na dobrobit svih žitelja općine. Brojne projekte koje općina provodi, a koji su sadržani i u općinskom Biltenu, predstavio je načelnik Zlatko Aga koji je posebno istaknuo realizaciju zajedničkog projekta Aglomeracije sedam naselja vodoopskrbe i odvodnje u vrijednosti 42 milijuna kuna te dodao kako je, s Gradom Novom Gradiškom i Općinom Cernik, u postupku javna nabava za biološki pročistač u vrijednosti 30 milijuna kuna. Nadalje govoreći o svemu učinjenom načelnik Aga je rekao: "Domaćinstva se priključuju, kako i ne bi, kada smo za svih 1.500 domaćinstava osigurali i besplatne priključke komunalne infrastrukture, a za pohvalu je reći i da smo možda jedina ili jedna od rijetkih općina u Slavoniji s potpunom infrastrukturom odvodnje, vodovoda, plina, brzom internet mrežom, DTK-a kanalizacijom i mobilnom dostupnom mrežom cijele općine.

 Potpisali smo nedavno i ugovor na sjednici Vlade RH koja je bila namijenjena razvoju Slavonije u Novoj Gradiški za izgradnju reciklažnog dvorišta u vrijednosti 4,5 milijuna kuna, koji je već u fazi pripreme i provedbe javne nabave, kao i nabavke spremnika u iznosu od pola milijuna kuna za selektivno razvrstavanje kućnog otpada. Za naglasiti je da smo prije 2 godine završili sanaciju zatvorene deponije u vrijednosti 22 milijuna kuna te uspješno provodimo monitoring na istoj svake godine što nam je i ugovorna obaveza pa iz toga razloga želim naglasiti da nam je čistoća i ekologija jedan od prioriteta uređenja općine, a posebno da se zovemo općina bez smeća te da svi gradimo ljepšu i uredniju općinu koja će biti puna zelenila i cvijeća, a ne opterećena smećem.

Potpisali smo također ugovor za izgradnju novog dječjeg vrtića u Rešetarima, vrijednosti 9 milijuna kuna, koji je trenutno u provedbi faze javne nabave te će u roku od mjesec ili dva započeti izgradnja istoga što bi za godinu dana trebalo rezultirati novim objektom dječjeg vrtića i još većeg standarda i brige o najmlađima s ciljem demografske obnove naše Slavonije.

U tijeku su radovi uređenja objekta stare škole u Adžamovcima u vrijednosti 1,5 milijuna kuna, a skorim završetkom radova objekt će služiti u predškolske svrhe i društvene potrebe. U Vodicama potpisujemo 7,2 milijuna vrijedan projekt uređenja ovoga doma gdje smo sada i novih prostora s uredima i spremnica za vatrogasnu opremu i za naše vatrogasce, koji nagodinu slave 90 godina rada, a kruna ovog ugovora Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i novca kojeg nam je Vlada RH omogućila, bit će realizacija ovog objekta koji nam je bio neophodan za razvoj vatrogastva našeg kraja i zaštitu od požara, kao i civilnu zaštitu od elementarnih nedaća, a posebno prostora kojeg selo Rešetari i općina zaslužuju.

Pripremamo sa županijom dogradnju i adaptaciju stare škole u Rešetarima u vrijednosti 10 milijuna kuna s ciljem i planom da će se ove godine započeti s provedbom ovog projekta po predviđenom planu gradnje od 2 godine. Moram naglasiti i nedavno završeno energetsko ulaganje u osnovnu školu u Rešetarima u vrijednosti 2,5 milijuna kuna što je za našu djecu županija uložila i podigla standard i uvjete školovanja reštaračkog kraja. Završili smo radove uređenja ulice Sv. Valentina u Adžamovcima u vrijednosti 2 milijuna kuna te ceste Bukovica-Drežnik II. fazu izgradnje, naše nove brdske ceste ukupne vrijednosti 1,5 milijuna kuna, kao i uređenja nogostupa u Rešetarima i pripreme za daljnje radove po fazama u vrijednosti milijun kuna u ovoj godini. Uskoro bi trebali zamijeniti i obnoviti vanjsku rasvjetu cijele općine u vrijednosti 4,5 milijuna kuna kroz program kreditiranja HBOR-a i potporom Vlade RH koja preuzima plaćanje kamata kreditiranja ovog energetskog projekta s emisijom zaštite ispuštanja štetnih čestica svjetlosti i prelaska na led rasvjetu.

Tu je i provedba socijalno uključivog programa „Zaželi" s 30 novih radnih mjesta i zapošljavanjem žena iz naše općine u vrijednosti 5 milijuna kuna. Posebno naglašavam i pohvaljujem ovaj socijalni program iz razloga vođenja skrbi i brige za 210 starijih osoba naše općine koji žive kao samci. Radimo i na nizu manjih projekata, ali ništa manje važnih za svakodnevni život općine i njenih stanovnika – rekao je između ostalog Aga.

U nastavku svečane sjednice najzaslužnijim pojedincima uručena su priznanja i nagrade. Zahvalnicu Općine Rešetari dobili su igrači Nogometnog kluba „Mladost Brđani” juniori, za postignute rezultate na natjecanju juniora te promicanje sporta na području općine Rešetari.

Plaketu Općine Rešetari dobili su Franjo Matijević za postignute uspjehe na međunarodnom studentskom natjecanju u ocjenjivanju vina, Snježana Josipović, za promicanje kulture i amaterskog pjesništva i Mirko Lukačević za zasluge u razvoju vatrogastva u DVD-u Gunjavci.

Grb Općine Rešetari dobio je Dragomir Urban, za stručnu pomoć u provođenju i primjeni zakonskih propisa za potrebe Općine Rešetari; Božo Ljubić, za postignute rezultate i zasluge u poticanju razvoja gospodarstva na području općine Rešetari te Općina Kanfanar, za suradnju kojom se doprinosi razvitku i boljitku općine Rešetari.

 U sklopu današnje proslave načelnik Zlatko Aga uručio je ravnatelju Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josipu Kolodzieju donaciju u iznosu od 50 000 kuna za obnovu Odjela pedijatrije u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za opremanje vrtića nešto manje od milijun kuna

  Ugovor je potpisan

  Za opremanje vrtića nešto manje od milijun kuna

  9.10.2019. | 10:30
  Niti ovaj, kao niti bilo koji drugi novi izgrađeni vrtić u bilo kojem djelu Brodsko-posavske županije, pa i cijele Lijepe naše, koje lokalne vlasti uvelike predstavljaju kao mjere demografske obnove, neće potaknuti one koji su odlučili drugačije, niti na ostanak niti na veći broj
  Niti ovaj, kao niti bilo koji drugi novi izgrađeni vrtić u bilo kojem djelu Brodsko-posavske županije, pa i cijele Lijepe naše, koje lokalne vlasti uvelike predstavljaju kao mjere demografske obnove, neće potaknuti one koji su odlučili drugačije, niti na ostanak niti na veći broj
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Raspisan natječaj za stipendije srednjoškolcima

  Prijave su u tijeku

  Raspisan natječaj za stipendije srednjoškolcima

  8.10.2019. | 16:20
  Stipendija, za koju je objavljen natječaj, namijenjena je učenicima srednjih škola, a prijaviti se mogu hrvatski državljani koji su redoviti učenici i koji ne primaju neku drugu stipendiju.
  Stipendija, za koju je objavljen natječaj, namijenjena je učenicima srednjih škola, a prijaviti se mogu hrvatski državljani koji su redoviti učenici i koji ne primaju neku drugu stipendiju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Potpisan ugovor o rekonstrukciji društvenog doma

  Radovi počinju početkom listopada

  Potpisan ugovor o rekonstrukciji društvenog doma

  27.9.2019. | 10:45
  Radovi kreću početkom listopada ove godine, a rok za završetak radova je 60 dana.
  Radovi kreću početkom listopada ove godine, a rok za završetak radova je 60 dana.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Svečano otvoreni radovi još jednog vrtića u Županiji

  Suvremeni "Čarobni svijet"

  Svečano otvoreni radovi još jednog vrtića u Županiji

  6.9.2019. | 19:50
  Gosti i domaćini obišli su gradilište novog Dječjeg vrtića „Čarobni svijet”, a potom simbolično položili potpisanu Povelju o polaganju temeljnog kamena u temelje budućeg vrtića.
  Gosti i domaćini obišli su gradilište novog Dječjeg vrtića „Čarobni svijet”, a potom simbolično položili potpisanu Povelju o polaganju temeljnog kamena u temelje budućeg vrtića.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Uložili u obnovu simbola mjesta

  Nakon 40 godina

  Uložili u obnovu simbola mjesta

  31.8.2019. | 12:00
  Iako je dosta oštećena od zuba vremena, na nju su uvelike utjecali i prolaz sve većeg broja teških vozila s obzirom na to da se nalazi na samom križanju prometnica županijske i lokalne ceste.
  Iako je dosta oštećena od zuba vremena, na nju su uvelike utjecali i prolaz sve većeg broja teških vozila s obzirom na to da se nalazi na samom križanju prometnica županijske i lokalne ceste.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Svečano otvoren još jedan vrtić

  Brodsko-posavska županija

  Svečano otvoren još jedan vrtić

  29.8.2019. | 12:25
  "U ovom prostoru nastavu će pohađati i 18 polaznika programa predškole. Tu će se uskoro održavati i edukacije. Želimo stvoriti prostor koji će služiti svojoj svrsi i poboljšati kvalitetu življenja na ovim prostorima."
  "U ovom prostoru nastavu će pohađati i 18 polaznika programa predškole. Tu će se uskoro održavati i edukacije. Želimo stvoriti prostor koji će služiti svojoj svrsi i poboljšati kvalitetu življenja na ovim prostorima."
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nagodinu još jedno reciklažno dvorište u Županiji

  Novi vid gospodarenja otpadom

  Nagodinu još jedno reciklažno dvorište u Županiji

  27.8.2019. | 20:15
  Izgradnja reciklažnog dvorišta osnovni je preduvjet za poboljšanje sustava odvojenog prikupljanja otpada 'od vrata do vrata' što će u konačnici rezultirati do toga da kućanstva imaju manje mjesečne račune za odvoz istog.
  Izgradnja reciklažnog dvorišta osnovni je preduvjet za poboljšanje sustava odvojenog prikupljanja otpada 'od vrata do vrata' što će u konačnici rezultirati do toga da kućanstva imaju manje mjesečne račune za odvoz istog.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Imenovana nova ravnateljica vrtića

  Stara ravnateljica odlazi van

  Imenovana nova ravnateljica vrtića

  29.7.2019. | 11:00
  Do izbora nove ravnateljice došlo je nakon što je njena prethodnica zatražila sporazumni raskid ugovora o radu zbog odlaska na rad u Njemačku gdje planira nastavak života.
  Do izbora nove ravnateljice došlo je nakon što je njena prethodnica zatražila sporazumni raskid ugovora o radu zbog odlaska na rad u Njemačku gdje planira nastavak života.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Čarobni svijet' bit će najmoderniji dječji vrtić

  Ulaganje od 10 milijuna kuna

  'Čarobni svijet' bit će najmoderniji dječji vrtić

  10.7.2019. | 20:00
  Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, iznos potpore iznosi 7.440.000,00 kn, a omjer sufinanciranja je 85 % EU, 15 % Hrvatska.
  Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, iznos potpore iznosi 7.440.000,00 kn, a omjer sufinanciranja je 85 % EU, 15 % Hrvatska.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Rešetari će proglasiti elementarnu nepogodu za dio Općine?

  Posljedice jake kiše i vjetra

  Rešetari će proglasiti elementarnu nepogodu za dio Općine?

  23.6.2019. | 18:00
  Ogromne količine oborina i jak vjetar koje su prethodna dva dana pogodile Općinu Rešetari nanijeli su velike štete, čiji će se razmjeri tek vidjeti po završetku rješavanja problema, do kojih možda ne bi došlo da se problemi, na koje Općina Rešetari upozorava već godinama, nisu 'g
  Ogromne količine oborina i jak vjetar koje su prethodna dva dana pogodile Općinu Rešetari nanijeli su velike štete, čiji će se razmjeri tek vidjeti po završetku rješavanja problema, do kojih možda ne bi došlo da se problemi, na koje Općina Rešetari upozorava već godinama, nisu 'g
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Donirali vagu i isprobali ju

  Koliko je tko 'težak'

  Donirali vagu i isprobali ju

  17.5.2019. | 20:00
  Na priloženim fotografijama vidljivo je kako je vaga odmah isprobana, a prema riječima dr. Arlen Car od ovakvih ulaganja najviše koristi imaju pacijenti te je s toga izrazila zahvalu čelnim ljudima što iz proračuna izdvajaju sredstva za pomoć pri opremanju ambulanti.
  Na priloženim fotografijama vidljivo je kako je vaga odmah isprobana, a prema riječima dr. Arlen Car od ovakvih ulaganja najviše koristi imaju pacijenti te je s toga izrazila zahvalu čelnim ljudima što iz proračuna izdvajaju sredstva za pomoć pri opremanju ambulanti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Radit će tek poneki sretnici

  Javni radovi

  Radit će tek poneki sretnici

  14.4.2019. | 18:30
  Općinama s područja Brodsko-posavske županije broj osoba u javnim radovima bit će smanjen u odnosu na 2018. godinu.
  Općinama s područja Brodsko-posavske županije broj osoba u javnim radovima bit će smanjen u odnosu na 2018. godinu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za zvonik i prilazne staze oko župnih crkvi 50 tisuća kuna

  Iz proračuna

  Za zvonik i prilazne staze oko župnih crkvi 50 tisuća kuna

  15.3.2019. | 14:45
  Nogomet i vjera ono su što nam je, ako je suditi po izdvojenim proračunskim sredstvima, itekako bitan segment življenja u lokalnoj zajednici.
  Nogomet i vjera ono su što nam je, ako je suditi po izdvojenim proračunskim sredstvima, itekako bitan segment življenja u lokalnoj zajednici.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dobili novo vatrogasno vozilo vrijedno 200.000 kuna

  Vatrogasci

  Dobili novo vatrogasno vozilo vrijedno 200.000 kuna

  2.3.2019. | 16:00
  Planiraju i dodatna ulaganja u vatrogastvo u iznosu od 6.600.000 kuna.
  Planiraju i dodatna ulaganja u vatrogastvo u iznosu od 6.600.000 kuna.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Gotovo sedam milijuna kuna za Vatrogasni dom

  Ulaganja

  Gotovo sedam milijuna kuna za Vatrogasni dom

  17.2.2019. | 10:15
  Projekt rekonstrukcije (dogradnje i nadogradnje) postojećeg vatrogasnog doma i spremišta s društvenim domom i kulturnim centrom bit će namijenjen javnoj uporabi i dostupan svima zainteresiranim građanima i skupinama.
  Projekt rekonstrukcije (dogradnje i nadogradnje) postojećeg vatrogasnog doma i spremišta s društvenim domom i kulturnim centrom bit će namijenjen javnoj uporabi i dostupan svima zainteresiranim građanima i skupinama.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kada suradnja preraste u prijateljstvo

  Susreti pjesnika

  Kada suradnja preraste u prijateljstvo

  19.9.2018. | 16:35
  Zahvaljujući poznatoj manifestaciji nazvanoj "Susreti pjesnika" stvorena su brojna prijateljstva, što je najveće bogatstvo.
  Zahvaljujući poznatoj manifestaciji nazvanoj "Susreti pjesnika" stvorena su brojna prijateljstva, što je najveće bogatstvo.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dva milijuna kuna za rekonstrukciju ceste

  Javna nabava

  Dva milijuna kuna za rekonstrukciju ceste

  8.5.2018. | 11:15
  U sklopu projekta uredit će i cestovnu odvodnju, kao i javne površine uz cestu.
  U sklopu projekta uredit će i cestovnu odvodnju, kao i javne površine uz cestu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Asfaltirat će tri tisuće kvadrata pješačkih staza

  U tijeku su radovi

  Asfaltirat će tri tisuće kvadrata pješačkih staza

  19.3.2018. | 21:00
  Uređenjem nogostupa unaprijeđuje se kvaliteta života, ali i sigurnosti prometa, prije svega za djecu, ali i za stanovnike ulice i druge građane.
  Uređenjem nogostupa unaprijeđuje se kvaliteta života, ali i sigurnosti prometa, prije svega za djecu, ali i za stanovnike ulice i druge građane.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Uređenje parkirališta i prilaza mrtvačnici

  Ulaganja u groblje

  Uređenje parkirališta i prilaza mrtvačnici

  15.2.2018. | 14:45
  Vrijednost izvedenih radova iznosi 90 tisuća kuna, a radove izvodi PZC d.o.o., Slavonski Brod.
  Vrijednost izvedenih radova iznosi 90 tisuća kuna, a radove izvodi PZC d.o.o., Slavonski Brod.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Više nemaju mjesne odbore

  Oni su odlučili:

  Više nemaju mjesne odbore

  9.2.2018. | 21:00
  Višegodišnja analiza utvrdila je da mjesni odbori ne funkcioniraju. Nakon izbora većina mjesnih odbora nije se uopće sastala tijekom mandata.
  Višegodišnja analiza utvrdila je da mjesni odbori ne funkcioniraju. Nakon izbora većina mjesnih odbora nije se uopće sastala tijekom mandata.