Obrazovanje : Osnovno

Objavljeno: 21.12.2013. u 19:00
Prikaza: 2384
|
Autor: SBplus

Transfer znanja

eTwinning stručno usavršavanje u Danskoj

Učiteljica razredne nastave Jasna Terzić iz Osnovne škole Ante Starčevića, Rešetari bila je jedna od tri sudionice kojima je Agencija za mobilnost i programe EU odobrila odlazak na stručno usavršavanje u Dansku.

eTwinning portal ove godine organizirao je radionice profesionalnog usavršavanja, od 20. do 24. studenog, u Billundu u Danskoj. Seminar je organiziran za učitelje i odgojitelje koji rade s djecom od pet do 15 godina, a na njemu je sudjelovalo 114 učitelja i odgojitelja iz 27 zemalja.

Učiteljica razredne nastave Jasna Terzić iz Osnovne škole Ante Starčevića, Rešetari bila je jedna od tri sudionice kojima je Agencija za mobilnost i programe EU odobrila odlazak na stručno usavršavanje u Dansku.

Tema seminara, koji je održan u organizaciji Ministarstva obrazovanja i edukacije, LEGO udruženja i Općine Billund, bilo je poučavanje prirodnih znanosti.

Danska Nacionalna služba za podršku, s partnerima u Billundu i LEGO udruženjem, pokrenula je  nekoliko eTwinning projekata s temom znanstvenog istraživanja. Projekti uključuju djecu od 4 do 15 godina, a naglasak je stavljen na znanstveno poučavanje učenika školskog uzrasta.

Rezultati projekata, kao i iskustva nastavnika u njihovom provođenju, demonstrirani su na seminaru kao poticaj i motivacija i ostalim nastavnicima da planiraju i osmisle slične eTwinning projekte.

 Cilj radionica

Cilj radionica bio je dogovoriti i osmisliti zajedničke eTwinning projekte te pronaći potencijalne projektne partnere.

Program profesionalnog usavršavanja uključivao je cijenjene danske predavače i suradnike, radionice, prezentacije projekata, demonstracije rada s učenicima na izradi LEGO robota. Predstavljeni su i učenici, pobjednici Prve LEGO lige.

Tijekom drugog dana seminara omogućen je obilazak lokalne osnovne škole i vrtića u Billundu.

Na stručnom usavršavanju stečena su nova znanja, sklopljena nova prijateljstva te su nastali prekrasni novi projekti i vrijedna projektna partnerstva

Učitelji su upoznali sustav edukacije u Danskoj te su im predstavljene učionice koje su opremljene u suradnji s LEGO udruženjem. Moglo se vidjeti mnoštvo računalne opreme te dijelova koje učenici mogu koristiti pri izradi LEGO robota.

Rad u radionicama bio je izrazito zanimljiv. Sve radionice i predavanja odvijala su se kroz suradničko učenje i zabavu. Učitelji su izrađivali robote koji smiješno hodaju, stop motion filmove putem posebne aplikacije mobilnim telefonima i sl.

Sve sudionike stručnog usavršavanja posebno se dojmio LEGOLAND hotel, u kojemu su bili smješteni, jer su sve sobe prilagođene isključivo djeci i pune su motiva izrađenih od Lego kockica.

Organiziran je odlazak na svečanu večeru u LEGOLAND park, u sklopu hotela, koji je trenutno zatvoren, ali je za potrebe seminara otvoren dio parka te se moglo vidjeti kako Lego kockice mogu oživjeti i načiniti čitav grad.

Na stručnom usavršavanju stečena su nova znanja, sklopljena nova prijateljstva te su nastali prekrasni novi projekti i vrijedna projektna partnerstva, koje Jasna Terzić, kao učiteljica i mentor, namjerava koristiti za potrebe svoje škole i županije.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Osnovnoškolci zasadili voćnjak aronije

Za imunitet i zdravu krv

Osnovnoškolci zasadili voćnjak aronije

5.4.2019. | 13:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Loživo ulje, zamijenit će zemni plin

Ušteda potrošnje škole od 73 posto

Loživo ulje, zamijenit će zemni plin

5.6.2018. | 15:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su posjetili Rumunjsku

Međuškolska suradnja

Oni su posjetili Rumunjsku

3.5.2018. | 17:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uspostavljeni međunarodni mostovi suradnje

Za primjer drugima

Uspostavljeni međunarodni mostovi suradnje

14.12.2016. | 11:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Borba za škare koje predizbornu vrpcu trebaju sjeći

Dva subjekta svojataju dvoranu

Borba za škare koje predizbornu vrpcu trebaju sjeći

30.7.2016. | 0:01
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najbolji tehničari OŠ Dragutin Tadijanović

Natjecanje mladih

Najbolji tehničari OŠ Dragutin Tadijanović

9.3.2013. | 14:25
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :