Život : Udruge građana

Objavljeno: 18.2.2018. u 12:05
Prikaza: 1165
|
Autor: AP

Iako mnoge udruge muku muče s novcem

Oni imaju dovoljno sredstava za planirane programe

radio Bljesak
Foto: radio BljesakS održane skupštine Udruge
 • radio Bljesak
 • radio Bljesak
 • radio Bljesak
 • radio Bljesak

"Udruga ima novca na računu od prošle godine, nema razloga za brigu, možemo realizirati program i zacrtane ciljeve."

OKUČANI - Jučer je u Okučanima održana izvještajna Skupština Udruge vojvođanskih Hrvata Općine Okučani, javlja lokalni radio "Bljesak"

Članovi, gosti i predstavnici drugih udruga koje djeluju na području Okučana skupštinu su započeli minutom šutnje za sve poginule hrvatske branitelje I pokojnog predsjednika ŠRU Pastrve Juru Brekala

Udruga Vojvođanskih Hrvata djeluje već pola godine i 17. veljače okupili su se na godišnjoj izvještajnoj skupštini u Društvenom domu u Bodegraju. Nakon usvajanja dnevnog reda izabrano je Radno predsjedništvo udruge koje čine predsjednik Đuro Mihaljev, likvidator načelnik Okučana Aca Vidaković, zamjenik Goran Ivakić i tajnica udruge Dragana Borić

- Skupština je pravovaljana, 31 član je nazočan na skupštini, a imamo 39 upisanih članova - rekao je na početku izvještajne skupštine načelnik Aca Vidaković, ujedno član udruge. Financijsko izvješće te Izvješće rada udruge podnio je predsjednik Đuro Mihaljev.

Udruga djeluje s ciljem okupljanja Hrvata koji su rodom iz Vojvodine, promicanja njihovog slobodnog i kreativnog izražavanja, njegovanja kulturnih i vjerskih običaja Hrvata iz Vojvodine te s ciljem organiziranja kulturnih i sportskih manifestacija.

- Važno je da poštujemo i promičemo kulturno izražavanje I vrijednost svoga kraja - rekao je predsjednik Mihaljev.

Izvješće o radu za 2017.godinu jednoglasno je podržano od strane članova udruge.

- Želimo organizirati razna druženja, a planiramo putovanja u Vukovar, Sontu, svetište u Aljmašu. Svake prve subote u listopadu organizirati ćemo večer vojvođanskih Hrvata odnosno Fišijadu - rekao je predsjednik Mihaljev, a članovi podržali odluku. - Imamo dobre planove, trebamo se svi uključiti kako bi održali udrugu - napomenuo je načelnik Vidaković.

Financijski plan predstavio je načelnik Aca Vidaković, rekao je kako će 10.000 kuna prihoda biti dovoljno za putovanja, fišijadu i ostale sitne troškove, planirani rashodi su 12.000 kuna. Za ovu godinu planirano je 5.000 kuna iz Općinskog proračuna, 3.000 kuna iz Županijskog proračuna I 2.000 kuna od članarina i donatora. - Udruga ima novca na računu od prošle godine, nema razloga za brigu, možemo realizirati program i zacrtane ciljeve - napomenuo je načelnik Vidaković.

Sve točke dnevnog reda su jednoglasno prihvaćene. Nakon završene skupštine, članovi i gosti druženje su nastavili uz ukusnu večeru koju su pripremile domaćice, članice udruge.

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : "Ne zaboravimo tko smo i odakle dolazimo"

  M. Bilonjić na čelu Udruge Posavljaka

  "Ne zaboravimo tko smo i odakle dolazimo"

  24.11.2017. | 17:57
  Nećemo se baviti politikom i politikanstvom. Pokušat ćemo kroz udrugu otkloniti jedan jal, moramo se cijeniti i poštivati jedni druge.
  Nećemo se baviti politikom i politikanstvom. Pokušat ćemo kroz udrugu otkloniti jedan jal, moramo se cijeniti i poštivati jedni druge.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Okučanski klinci vole nanbundo

  14 godina tradicije sporta

  Okučanski klinci vole nanbundo

  14.1.2015. | 9:21
  Punih 14 godina u Okučanima najmlađi treniraju nanbundo postižući pri tome zavidne rezultate i osvajajući brojna odličja.
  Punih 14 godina u Okučanima najmlađi treniraju nanbundo postižući pri tome zavidne rezultate i osvajajući brojna odličja.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Don Dino i Zlatko Miloš, hrvatski prvaci

  Prvenstvo Hrvatske za pse

  Don Dino i Zlatko Miloš, hrvatski prvaci

  12.11.2013. | 11:58
  U pojedinačnom rezultatu titulu PRVAK HRVATSKE osvojio je pas Don Dino i vodič Zlatko Miloš, lovac LU "Vepar" iz Okučana.
  U pojedinačnom rezultatu titulu PRVAK HRVATSKE osvojio je pas Don Dino i vodič Zlatko Miloš, lovac LU "Vepar" iz Okučana.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : SDF Veljka Džakule i 'Lokalna v(ij)eća'

  Živ dijalog među građanima

  SDF Veljka Džakule i 'Lokalna v(ij)eća'

  17.1.2013. | 11:45
  Na ideju formiranja Lokalnog vijeća za razvoj zajednice došlo se sa željom uključivanja građana u proces donošenja odluka, kroz povezivanje lokalnih vlasti, nevladinog sektora i državnih institucija na lokalnom nivou.
  Na ideju formiranja Lokalnog vijeća za razvoj zajednice došlo se sa željom uklju
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Humanitarna akcija “korak za Ljubicu”

  Svi mogu sudjelovati

  Humanitarna akcija “korak za Ljubicu”

  17.9.2012. | 20:40
  Budući da akcija za dragovoljno prikupljanje novčanih sredstava i dalje traje zainteresirani svoj novčani prilog mogu uplatiti na: tekući račun br. 3222375087 ili žiro račun 3113699528 koji su otvoreni kod Zagrebačke banke.
  Budući da akcija za dragovoljno prikupljanje novčanih sredstava i dalje traje za
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Neka preseljenje bude humano'

  Franjo Tuđman u Okučanima

  'Neka preseljenje bude humano'

  14.8.2012. | 12:47
  Oko 1500 Hrvata koji su nekada živjeli na području Banjalučke biskupije, a sada u općinama Okučani i Gornji Bogićevci gdje su našli svoj novi dom, okupilo se u subotu u Okučanima.
  Oko 1500 Hrvata koji su nekada živjeli na području Banjalučke biskupije, a sada
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Josipović u centru za ovisnike u Ivanovcu

  Zajednica „Susret"

  Josipović u centru za ovisnike u Ivanovcu

  27.6.2012. | 23:30
  Zajednicu „Susret“ volonterski vodi Bernardica Juretić koja je pri osnivanju Zajednice bila časna sestra i magistrica psihologije.
  Zajednicu „Susret“ volonterski vodi Bernardica Juretić koja je pri osnivanju Zaj
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonija, prostor različitosti i tolerancije

  Nevladine inicijative

  Slavonija, prostor različitosti i tolerancije

  10.3.2012. | 10:45
  U okviru projekta "Sudjelovanje građana u razvoju demokracije i unaprjeđenju ljudskih prava na lokalnom nivou" kojeg provodi Srpski demokratski forum, jučer su se u Okučanima okupili eminetni poznavatelji stanja u oblasti zaštite ljudskih prava i prava nacionalnih manjina.
  U okviru projekta "Sudjelovanje građana u razvoju demokracije i unaprjeđenju lju
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hrvatska 1991. nije bila isto što i 1941.

  Ivo Goldstein u Benkovcu

  Hrvatska 1991. nije bila isto što i 1941.

  14.10.2011. | 0:01
  Prvo je počeo teror nad srpskim stanovništvom, a potom njihov ustanak 1941. godine, a ne obrnuto - kazao je Ivo Goldstein na proslavi 70. godišnjice formiranja Psunjskog partizanskog odreda u Benkovcu kod Okučana.
  Prvo je počeo teror nad srpskim stanovništvom, a potom njihov ustanak 1941. godi
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 70 godina 1. Psunjskog partizanskog odreda

  VIDEO: 12. je majka ...

  70 godina 1. Psunjskog partizanskog odreda

  5.10.2011. | 14:30
  Njezin značaj je i u pogledu podizanja svijesti o važnosti obnove brojnih porušenih i devastiranih spomenika NOB-e, kao i u odašiljanju poruke naraštajima na kojima će počivati vrijednosti društva koje ćemo im ostaviti u naslijeđe
  Njezin značaj je i u pogledu podizanja svijesti o važnosti obnove brojnih poruše
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :