Sport : Nogomet

Objavljeno: 31.7.2017. u 11:45
Prikaza: 3698
|
Autor: SBplus

Prijetnja smrću na nacionalnoj osnovi

Trener Željko Đurić kazneno prijavio Matu Pejakovića

Okučani : Trener Željko Đurić kazneno prijavio Matu Pejakovića Željko Đurić, nogometni trener NK „Psunj-Sokol"(Foto: privatni album)

Željko Đurić, nogometni trener NK „Psunj-Sokol", dostavio nam je Prijavu o događaju od 30. srpnja u Sr. Lipovcu iz koje je vidljivo kako podnosi kaznenu prijavu protiv Mate Pejakovića, zbog prijetnje smrću na nacionalnoj osnovi. Prijavu donosimo u cijelosti.

Željko Đurić, nogometni trener NK „Psunj-Sokol"

Izvršnom odboru Nogometnog središta Nova Gradiška (NSNG) : Damir Japundžić, predsjednik IO NSNG, Krunoslav Hoffer, povjerenik za natjecanje 2.ŽNL BPŽ-skupina zapad, Đuro Keser, povjerenik za suđenje 2.ŽNL BPŽ-skupina zapad, Ivan Sokić, disciplinski sudac, Tomislav Grgić, nogometni sudac, Stipo Kljajić, predsjednik NK „Psunj-Sokol", Igor Orešić, športski direktor NK"Psunj-Sokol"

Poštovana gospodo, športski djelatnici,

dana 30.07.2017. god. sam u svojstvu trenera (i 11. igrača) seniorske momčadi NK „Psunj-Sokol", Okučani organizirano doputovao u Sr. Lipovac na odigravanje 1. kola kup natjecanja NSNG protiv domaćina NK „Krečar".

Prilikom dolaska pred ulazna vrata službenih prostorija, uredno sam se rukovao sa osobom MATOM PEJAKOVIĆEM, no ista osoba je nakon rukovanja neshvatljivo reagirala. MATO PEJAKOVIĆ je najprije rekao da mora odmah ići oprati ruke, a zatim me počeo vrijeđati na nacionalnoj osnovi („četnik"). Ja sam se diskretno udaljio od njega i pošao u svlačionicu, gdje sam pozvao svoje igrače. No, MATO PEJAKOVIĆ mi je počeo prijetiti da se moram udaljiti, ne samo sa stadiona i objekta, nego i iz sela. Inače, ako se ne udaljim, on će otići kod familije pokojnog igrača Gorana Pernara i dovesti ih na stadion, a onda neću dobro proći. U nekoliko navrata mi je kroz prijetnje spomenuo slučaj od prije 4 godine (poznat u NSNG) između mene (tada u ulozi nogometnog sudca) i NK „Krečar" (napad na mene kao službenu osobu). Pred okupljenima je čak spomenuo i odlazak kući po pištolj i da se neću dobro provesti (postoje svjedoci). Znači, otvorena prijetnja smrću. Na nacionalnoj osnovi je uputio uvrede i na odvjetnika "četnika Nemanju" koji me je zastupao u postupku protiv NK „Krečar".

Pozvao sam moje igrače u svlačionicu, napravio sastav od 10 igrača (ja sam trebao biti 11. no, to mi je uskraćeno), dao im upute o igri, te napustio sportski objekt i automobilom otišao iz sela u N. Kapelu. Bojao sam se za svoj život, a mojim igračima sam savjetovao da samo mirno i korektno odigraju utakmicu bez obzira na rezultat. U neposrednoj blizini ovih događanja se nalazio gosp. Tomislav Grgić, službeno određeni sudac utakmice, koji je ujedno trebao obnašati ulogu i Delegata utakmice. Pozivam se na njegove ljudske osobine i športski duh  da podnese Izjavu o ovom događaju.

O ovom događaju ću upoznati policiju i podnijeti kaznenu prijavu protiv iste osobe zbog prijetnji smrću, a SVE VAS GORE NAVEDENE molim da poduzmete odgovarajuće mjere. Istu prijavu šaljem na ŽNSBPŽ i u HNS, a pošto sam DRAGOVOLJAC DOMOVINSKOG RATA, uključit ću i mjerodavne organe iz tog djelokruga.

U Okučanima, 30. 07. 2017.

S poštovanjem, Željko Đurić

Broj komentara: 10

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
12345

12345

Komentirano: 31.8.2017. | 12:11

1

...da je USKOK tako agilan kao i ovi kauboji...vjerujem da je sudenje bilo posteno jer nasa sudacka organizacija je jedna od moralnijih....nema mita ni korupcije i sva postena mladez igra nogomet...ako se hocete naucit psovat, dodite za utakmicu...novi slogan HNS-a...
TISOVAC

TISOVAC

Komentirano: 31.8.2017. | 10:27

2

Evo nam svima jedan komentar na Srednji Lipovac, Matu Pejakovića i Ivana Galovića. Idemo dalje, ispad za ispadom, lokalnih kauboja. 2.Ivan Galović (1026) igrač NK“KREČAR“ S.Lipovac. Temeljem članka 53 DP HNS kažnjava se zabranom igranja na : jednoj ( 1 ) prvenstv. – kup utakmici. Kazna teče od 21.08.2017. a izrečena je radi isključenja 20.08.2017. u Godinjaku na utakmici DINAMO-KREČAR. 3.Mato Pejaković fizioterapeut NK“KREČAR“ S.Lipovac. Temeljem članka 53 DP HNS kažnjava se zabranom obnašanja dužnosti na : jednoj ( 1 ) prvenstv. – kup utakmici. Kazna teče od 21.08.2017. a izrečena je radi isključenja 20.08.2017. u Godinjaku na utakmici DINAMO-KREČAR. 4.NK”KREČAR” S.Lipovac . Temeljem.čl. tm.čl.9 i 53 Kažnjava se novčanom kaznom od petsto (500,00 Kn.). Kazna teće od 21.08.2017. a izrečena je radi nešportskog ponašanja fizioterapeuta Matija Pejaković na utakmici DINAMO-KREČAR igrane 20.08.2017. u Godinjaku na utakmici DINAMO-KREČAR. Šta će biti slijedeće, koji klub, sudac ili službena osoba je idući na njihovoj listi?
TISOVAC

TISOVAC

Komentirano: 2.8.2017. | 15:03

3

dara, pa ti si službeni organ bez obzira što ne radiš, prijavljuj gamad, znaš dosta o njihovim zakulisnim radnjama, taj đurić je trebao biti u hns , bio sam na županijskoj skupštini, al su ga sjebali jer se nije dao kupiti, a on je bio za štimca. Tad su ga počeli zajebavati na nacionalnoj osnovi-inače išao sa nama na nogometnu akademiju bio odličan delegat, sudac, predsjednik kluba, trener. Zizi ga je, čak poštivao i vinko
dara

dara

Komentirano: 2.8.2017. | 14:06

4

EVO JEDNOG KOMENTARA GOSP. ŽELJKA ĐURIĆA: OSOBNA REAKCIJA (za koju isključivo sam odgovaram) Ne mogu, a da se ne osvrnem na posljednji događaj. Čekao sam do danas, da vidim reakciju nadležnih iz NSNG. Njihova je reakcija da dalje u 2. kolo kup natjecanja ide momčad, čiji je predsjednik kluba (nije naveden u Zapisnik u nikom svojstvu) prije utakmice, pred službenim prostorijama, pred cijelom gostujućom momčadi (institucijom) zabranio treneru i igraču gostujuće momčadi da nastupi, prijeteći istoj osobi smrću, istjerao ga iz sela, a zatim u odigranoj utakmici ostvario pobjedu. Ako su takvi kriteriji postavljeni od strane najviše razine NSNG, moramo ih prihvatiti bez pogovora (istina, kako tko). ČOVJEK IZGUBI NOGU ILI RUKU PA OPET ŽIVI, ALI AKO IZGUBI VJERU, ONDA TO NIJE DOBRO. DANAS SAM IZGUBIO VJERU (ne u nogomet i djecu s kojom radim), IZGUBIO SAM VJERU U ONE KOJI NAS VODE, KOJI BI TREBALI BITI NAŠ MORALNI PUTOKAZ, IZGUBIO SAM VJERU U POŠTENJE. Koja je poruka nadležnih danas upućena svima? Jednostavno i kristalno jasna: " Kad vam u goste dolazi momčad koju morate pobijediti, nagovorite nekoga prije utakmice (za koje pivo) da se zaprijeti treneru ili najboljem igraču protivnika da se gubi iz vašeg sela jer će ostati bez glave. Na taj način ćete legalno dobiti utakmicu." Evo, poruka je tu, bačena na stol. Okučanci, to ste doživjeli, ja Vas na to ne pozivam, no Vi odlučujete sami kako ćete se ponašati. Smjernice su pred Vama. Sankcija nema. Što se tiče mene kao čovjeka i UEF-inog nogometnog trenera, ostajem i dalje raditi sa djecom i seniorima, dok nadležni u Klubu ne pronađu drugu osobu za taj posao. Napominjem: "IZGUBIO SAM VJERU I VIŠE NE VIDIM KONAČNU SVRHU MOG ODRICANJA I RADA." Željko Đurić
TISOVAC

TISOVAC

Komentirano: 2.8.2017. | 13:06

5

Aaaaajoooj, sramote!!! Sad će svi domaćini dobivati bodove. 13 domaćih utakmica i 39 bodova, odlično, napredujemo, ovo je najbolje za naš nogomet
tisovackapesnica

tisovackapesnica

Komentirano: 31.7.2017. | 23:31

6

Japundžić od kada je uzeo lovu Markoviću za glas da sjebe Štimca u nogometu je zaštićen kao lički medvjed.Vlaović je nešto pokušao ali ga Japa i Hofer brzo spuste.
dara

dara

Komentirano: 31.7.2017. | 22:42

7

sibinjac ( Mario Galović ) ja pišem u svoje ime sa argumentima,dokaziima koji su lako provjerljivi i dokazivi.Pod koliko ti imena komentiraš na ovom a i na mnogim drugim portalima ?.
sibinjac

sibinjac

Komentirano: 31.7.2017. | 20:59

8

vidi vidi evo opet poštenjačine javlja se iz brloga. pa tako vam i treba djelatnici MUP da vam pošteni dara dijeli lekcije iz brloga umjesto iz zatvora pa vaše službe su napravile veliki propust propustivši procesuirati dokazanog kriminalca,koji ponekad nešto i istinito prozbori procitajte između redova - super dara ti uvjek po starom tko tebe kruhom ti njega ............. ode nogomet u tri ....................... kad se dara usudi komentirat ovakve stvari ali za Kesera je moram priznat ipak u pravu kriminalac prepoznaje prijatelja. dara nadam se da akcija nije završena možda se i tvoj dosije otvorio bar na prvoj strani.
dara

dara

Komentirano: 31.7.2017. | 14:51

9

Prijatelju Željo.Pisati prijave osobama poput Keser,Hofer,Japundžić je utopija.Sam a i svi mi smo svjedoci što su isti unazad 25 godina ućinili od NG nogometa.Ali svoje pozicije NE DAJU..Ovih dana pokušavaju u Cerniku osnovati novi nogometni klub.Sa kojim razlozima ?. Što je sa nestankom gotovo milijun kuna iz NK Mladost Cernik.Institucije su nešto spore.Dr Japundžić je godinama bio u Cerniku.Kad je nastala afera brzo bježi u NK Slogu NG i nastavlja po starom.Zanimljiv je i sastav Komisije za registraciju klubova ŽNS u sastavu novouposlenika ŽNS (izbor Dubravka Galović) BAbić i Filipović te tajnice NK Marsonije Blažević.Ma i da su u pravu tko će im vjerovati.Kriminal veliki kriminal nadvio se je nad županijskim nogometom.Svi ti uhićeni suci uhićeni su zbog navodnih grijeha ???? na utakmicama 2 ŽNL.povjerenik za natjecanje 2 ŽNL bio je policajac Čato.Zar on baš ništa nije znao što mu se dešava na ligama za što je dodatno uredno (i na vrijeme plaćen).Njegov predpostavljeni također policajac Valić za minuli rad nagrađuje Čatu i predlaže ga za delegata na utakmicama 2 HNL.Bivši prijatelju Valiću sam si pisao pravilnik po kojem da bi neko bio delegat mora biti bivši nogometni sudac ili sportski djelatnik minimalno 5 godina.Ispunjava li Čato te kriterije.Na kraju poruka i za krim policajce Medunića i Tutića.Ako ste već uhitili velik broj nogometnih sudaca sa prostora Slavonskog Broda nije li tu bilo mjesta za Đuru Keser i neke nogometne suce sa podrućja Nove Gradiške.
12345

12345

Komentirano: 31.7.2017. | 13:08

10

...taj MP nije normalan...zna se da su okucani ugodan domacin... on iz donjeg lipovca dode sramotit ove uz srednjeg...takoder ugodne domacine...a prijetnje smrcu su jednako prisutne u seoskim ligama kao i mito...umjesto knjige o pravilima igre klubovima i sudcima podjelite knjigu o bontonu.

Broj komentara: 10

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :