Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 30.1.2018. u 14:30
Prikaza: 1687
|
Autor: AP

Razvrstavanje otpada

Osigurano 16 zelenih otoka

Okučani : Osigurano 16 zelenih otokaIlustracija(Foto: novagra)

Postavljeni su i spremnici za papir, staklo, PET ambalažu, najlon, baterije, lijekove, a nadležni apeliraju na građane i na javne ustanove da se pridržavaju uputa za odlaganje i razvrstavanje otpada.

OKUČANI – U Općini Okučani sve je spremno za provedbu Plana gospodarenja otpadom za razdoblje 2017.- 2022. godine., piše novagra. Plan je usklađen sa Strategijom i ostalim zakonskim dokumentima iz područja gospodarenja otpadom i s okvirnom Direktivom EU-a o otpadu. Temelji se na društvu usmjerenom na reciklažu i kao prioritete utvrđuje mjeresprječavanje nastajanja otpada, priprema za ponovnu uporabu, recikliranje i ponovno korištenje.

Na području Općine Okučani djeluje komunalno poduzeće "Sloboština" d.o.o., u vlasništvu Općine Okučani, koje vrši javnu uslugu prikupljanja miješanog komunalnog otpada i prikupljanja biorazgradivog komunalnog otpada. Komunalnu djelatnost navedeno poduzeće obavlja na području koje obuhvaća površinu veću od 159 km2 , sa 3.447 stanovnika. Sustav prikupljanja otpada obuhvaća prikupljanje miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada, prikupljanje glomaznog otpada i odvojeno prikupljanje otpada.

Na području Općine Okučani uspostavljen je sustav odvojenog prikupljanja otpada koje se provodi putem 16 zelenih otoka. Na području naselja Okučani, kao administrativnog središta općine i naselja s najvećim brojem stanovnika, postavljeni su spremnici za papir, staklo, PET ambalažu, najlon, baterije, lijekove, a uskoro će biti omogućeno odlaganje stiropora i tekstila.

Na području ostalih naselja postavljeni su spremnici za najzastupljenije vrste otpada: staklo, papir i PET ambalažu.

Direktor „Sloboštine" Ivan Golub apelira na građane i na javne ustanove da se pridržavaju uputa za odlaganje i razvrstavanje otpada jer je to, kako naglašava, od iznimnog interesa za sve građane i cijelu zajednicu.

Komunalno poduzeće Sloboština d.o.o. raspolaže komunalnim vozilom za sakupljanje i prijevoz otpada do odlagališta Šagulje-Ivik, a koji je prilagođen uspostavljenom sustavu prikupljanja putem postavljenih posuda i kontejnera. Isti omogućava da se sakupljeni otpad transportira na siguran način do lokacije za trajno deponiranje.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pet milijuna kuna za komunalnu infrastrukturu

Nastavak ulaganja

Pet milijuna kuna za komunalnu infrastrukturu

11.12.2017. | 13:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Krađa stabala

Iz potrebe ili iz koristi?

Krađa stabala

5.12.2017. | 10:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oprema vrijedna pola milijuna kuna

Komunalno poduzeće

Oprema vrijedna pola milijuna kuna

18.9.2017. | 9:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ulice dobile novi izgled

Obnova komunalne infrastrukture

Ulice dobile novi izgled

19.12.2016. | 13:25
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grade nogostup kroz Cage

Općina Okučani

Grade nogostup kroz Cage

15.11.2013. | 12:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : Okučani - najveće gradilište u županiji

Dobre vijesti

Okučani - najveće gradilište u županiji

16.4.2011. | 0:01
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :