Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 17.5.2016. u 10:00
Prikaza: 1540
|
Autor: SBplus

Na duhovski ponedjeljak

Svečano proslavili Dan Općine

Gornji Bogićevci : Svečano proslavili Dan OpćineSvečana sjednica Općinskog vijeća Gornjih Bogićevaca(Foto: radiong)

Općina Gornji Bogićevci svoj dan slavi na duhovski ponedjeljak, a ove godine to je bilo 16. svibnja. Kao i u svim općinama u Slavoniji, susreću se s istim problemima, a ciljeva je puno: stvoriti bolje uvjete života, zadržati mlade i privući nove investicije.

GORNJI BOGIĆEVCI - Svetom misom u crkvi Duha Svetoga započeo je program obilježavanja Dana Općine Gornji Bogićevci, a nastavljen je polaganjem vijenaca kod spomenika palim braniteljima u Domovinskom ratu. Nije izostala niti Svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj su n azočni mogli čuti što su sve odgovorni napravili u posljednjih godinu dana, koji su planovi te što o Općini i radu misle prijatelji i gosti.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća, Stipo Šugić koji se zahvalio svim vijećnicima na radu, te naglasio kako se svi trude učiniti svoju općinu boljim mjestom za život. Načelnik Općine Pavo Klarić osvrnuo se na rad i život u Općini u posljednjih 365 dana:

-To je razdoblje, bez obzira što kriza već predugo traje, najgore do sada. Ne pamtim kada je situacija bila gora, na ovom, ali i širem području. U proteklom razdoblju, u Općini nije otvoren niti jedan pogon, ne bilježimo rast zaposlenosti, niti broj zaposlenika, ali zato bilježimo smanjenje broja stanovnika, jer nam odlaze cijele obitelji i djeca. Mi tu najmanje možemo utjecati, jer je državna politika takva; država je centralizirana, ne čini ništa po pitanju malih sredina. No nije sve tako crno; usvojili smo izmjene i dopune prostornog plana Općine, nabavili smo "zelene otoke” uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša. Iako se često iz državnog vrha čuje kako općine nisu sposobne praviti projekte, naša Općina je primjer da se to može. No naišli smo na prepreku-dozvole za rad su istekle, dokumentacija propala, a za sve je kriva bivša Vlada koja je usvojila takav zakon o trajanju dozvola. Ali evo, ponovno smo napravili dokumentaciju za sportsko-rekreacijski centar, koji ćemo kandidirati za mjeru 7.4. Također, planiramo urediti i nogometne prostorije jer naš klub jako dobro radi, posebno s djecom. Napravili smo projekt za rekonstrukciju Ulice Karlovac, pomogli smo radu Župe, pomogli smo radu nacionalne manjine Srbima kako bi se obnovila pravoslavna crkva u Ratkovcu. Od nove Vlade dobili smo 1,200.000,00 kuna, pa iako će pola otići na povrat poreza, ostaju nam značajna sredstva za rad u 2016. godini. I dalje pomagati radu sportskih i društveno-kulturnih udruga. Također, zahvaljujući Europskom socijalnom fondu zaposlili smo 9 žena za pomoć starima i nemoćnima, što nam je drago.

Rad Općine podržava i Županija, što je istaknuo župan Danijel Marušić te dodao kako je uvijek postojala dobra suradnja, za koju vjeruje da će se i nastaviti. Nakon Sjednice upriličena je promocija Monografije nogometnog kluba "Sloboda” iz G. Bogićevaca, autora Stjepana Dukanovića, a u poslijepodnevnim i večernjim satima upriličen je kulturno-zabavno-sportski program. (izvor: radiong)

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sufinanciraju ugradnju sustava za korištenje OIE

Nisu potrošili sva sredstva

Sufinanciraju ugradnju sustava za korištenje OIE

16.11.2014. | 15:38
SBplus.hr, Slavonski Brod : Manje oružja – manje tragedija

Policija uporno ponavlja

Manje oružja – manje tragedija

4.6.2014. | 14:57
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija nije samo represivno tijelo države

Važna vijest

Policija nije samo represivno tijelo države

3.6.2014. | 12:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stipo Šugić predsjednik Vijeća

Općina G. Bogićevci

Stipo Šugić predsjednik Vijeća

20.6.2013. | 0:04
SBplus.hr, Slavonski Brod : Propaganda i praksa u koliziji

EU fondovi

Propaganda i praksa u koliziji

18.8.2012. | 23:30
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :