Politika : Domovinski rat

Objavljeno: 30.4.2017. u 19:50
Prikaza: 4397
|
Autor: Mato Višić/Radio Bljesak

Jozo Bungić:

Četnici su pljačkali, ali pljačka naših 'domoljuba' je veća

Mato Višić/Radio Bljesak
Foto: Mato Višić/Radio BljesakU Gornjim Bogićevcima obilježili 22. obljetnicu VRO "Bljesak"
 • Mato Višić/Radio Bljesak

Hoćemo li svi smoći snage učiniti Hrvatsku onakvom za kakvu su istinski domoljubi dali život i u kojoj će naša djeca imati budućnost – ovisi o nama samima, ovisi o osviještenom narodu – poručili su članovi UDVDR ogranka Gornji Bogićevci sa obilježavanja 22. obljetnice VRO Bljesak.

GORNJI BOGIĆEVCI - U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Općine Gornji Bogićevci, 30.travnja, polaganjem vijenaca kod spomen obilježja gdje su poginuli njihovi suborci u Domovinskom ratu, na području općine Gornji Bogićevci, obilježena je 22. obljetnica VRO"Bljesak", javlja okučanski Radio Bljesak.

 - Nema pravih zakona, niko za ništa ne odgovara, naši su muževi i sinovi poginuli uzalud - rekla je Slava Peterlikudovica poginulog branitelja iz Dragalića

Uz molitvu i prisjećanje na poginule hrvatske vitezove vijence su izaslanstva položila i svijeće zapalila kod spomen obilježja u Trnavi, Smrtiću, Kosovcu, Dubovcu i u Gornjim Bogićevcima. Nazočni su, među ostalima, bili načelnik Općine Gornji Bogićevci Pavo Klarić, predsjednik županijske udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca domovinskog rata Jozo Bungić te predstavnice Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja. Odaziv branitelja, članova njihovih obitelji i građana je sve manji i manji što žalosti i članove udruge, a posebice udovice i članove obitelji poginulih branitelja.

Predsjednik udruge Antun Zdunić je naglasio kako će se članovi udruge uvijek prisjećati svojih suboraca i njihove žrtve. - Pokrenuli smo izgradnju spomen obilježja našim poginulim i umrlim suborcima u svim mjestima na području općine odmah nakon povratka. Nikad ih nećemo zaboraviti. To nam je sveta dužnost i u tome ćemo ustrajati dok smo živi - rekao je Zdunić.

Molitvu kod spomen obilježja u Gornjim Bogićevcima je predvodio župnik župe Duha Svetoga fra Ivo Brezović koji je potom služio i misu zadušnicu za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje. Načelnik Općine Gornji Bogićevci Pavo Klarić, koji je pohvalio inicijativu udruge, naglasio je kako bi odaziv trebao biti veći te je dodao da svi moramo na ovakve događaje dovesti svoju djecu kako bi im prenijeli istinu o Domovinskom ratu. 

- Jedinstvom kakvo su pokazali u Domovinskom ratu od 91. preko briljantnih akcija poput Bljeska i Oluje, ti su naši heroji pisali povijest i gradili iznenađujuće uspješne taktike ratovanja i zato im uvijek treba zahvaljivati, posebno onima koji su utkali svoje živote u slobodnu Hrvatsku - rekao je predsjednik županijske udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Jozo Bungić. - Nakon Bljeska smo mislili da ćemo živjeti u državi blagostanja da će naši mladi tu ostati, ali nažalost moram reći i jednu stvar koja će neke možda šokirati: četnici su palili, ubijali, pljačkali, odnijeli sve, ali poslije rata ona je pljačka od strane naših „domoljuba" bila veća nego onih naših protivnika.

S Bungićem se slaže i Slava Peterlik, udovica poginulog branitelja iz Dragalića, koja nam je rekla kako ničim nije zadovoljna. - Nema pravih zakona, niko za ništa ne odgovara, naši su muževi i sinovi poginuli uzalud - rekla je Peterlik. 

Nažalost, očito je da će se branitelji morati ponovo izboriti za Hrvatsku kakvu su sanjali i za kakvu su prolijevali krv. Sve politike do sada su zakazale i hitno su nam potrebni jedinstvo, odgovornost i primjenjivi zakoni, smanjenje administrativnih barijera, otvaranje radnih mjesta, pravične plaće za radnike i u isto vrijeme drakonske kazne za one koji su se obogatili na muci i patnji naroda. Hoćemo li svi smoći snage učiniti Hrvatsku onakvom za kakvu su istinski domoljubi dali život i u kojoj će naša djeca imati budućnost – ovisi o nama samima, ovisi o osviještenom narodu – poručili su članovi UDVDR ogranka Gornji Bogićevci sa obilježavanja 22. obljetnice VRO Bljesak.

  Broj komentara: 5

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  mileni

  mileni

  Komentirano: 2.5.2017. | 9:44

  1

  Hoćemo li uskoro vidjeti novu "Savsku" ili je ovo tek pucanj u prazno!? Po broju komentara nakon 3 dana očito ovo drugo. Svi su aktivni na proricanju tko će nas ........ iduće četiri godine na lokalnoj razini.
  duga

  duga

  Komentirano: 2.5.2017. | 8:30

  2

  Napokon da je i netko od branitelja to rekao javno, pa makar i u Gornjim Bogićevcima.
  Markic

  Markic

  Komentirano: 1.5.2017. | 21:21

  3

  Jozo je očito opet malo više povukao mulja.
  gromacan

  gromacan

  Komentirano: 1.5.2017. | 12:27

  4

  Kad si ti to Jozo skužio?
  AculeusApis

  AculeusApis

  Komentirano: 30.4.2017. | 22:07

  5

  Šta to ovi govore? Sa velikim zanimanjem očekuje se Vlatkovo obrazloženje, pojašnjenje i komentar .

  Broj komentara: 5

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U

  Značajna godišnjica

  U

  16.8.2014. | 15:15
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Početak srpske agresije na zapadnu Slavoniju

  Prošla je 21 godina

  Početak srpske agresije na zapadnu Slavoniju

  16.8.2012. | 13:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Jesu li se borili za ovakvu Hrvatsku?

  Sedamnaesti put

  Jesu li se borili za ovakvu Hrvatsku?

  1.5.2012. | 10:15
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :