Kultura : Ostalo

Objavljeno: 22.12.2016. u 9:20
Prikaza: 1332
|
Autor: SBplus

Veselo i raspjevano

Tradicionalni Božićni koncert napunio dvoranu

radiong
Foto: radiongTradicionalni Božićni koncert u Gornjim Bogićevcima
 • radiong

Dvoranom su se širili raspjevani dječji glasovi, a posjetitelji su uživali i u veselim i poučnim recitacijama, igrokazima, tradicionalnima Božićnim pjesmama u izvođenju malih i velikih i sve to uz pratnju tamburaša.

GORNJI BOGIĆEVCI - U Hrvatskom seljačkom domu Gornji Bogićevci održan je još jedan tradicionalni Božićni koncert okupivši brojne goste i mještane koji su s velikom radošću i pažnjom gledali i slušali što su sve pripremili domaći izvođači, javlja radiong. Sve nazočne pozdravila je organizatorica i voditeljica Narodne knjižnice i čitaonice „Grigor Vitez" Gornji Bogićevci, Jasminka Klarić koja je i otvorila koncert.

Povod i razlog ovog predivnog susreta je Božić – Isusovo rođenje kada smo svi sretni, nasmiješeni, raspjevani, počevši od najmlađih izvođača učenika PŠ Smrtić i Gornji Bogićevc, zbora mladih i crkvenog zbora župe Duha Svetog, Izvorne skupine KUD-a „Starča" do umirovljenika. Dvoranom su se širili raspjevani dječji glasovi, vesele i poučne recitacije, igrokazi s porukama, tradicionalne Božićne pjesme malih i velikih, uz pratnju tamburaša.

Sve nazočne pozdravili su načelnik Pavo Klarić i župnik fra Ivo Brezović, a na kraju samog koncerta voditeljica knjižnice zahvalila se svima, koji su sudjelovali u ovome programu, na njihovom trudu i pomoći (učenicima i njihovim učiteljicama, zboru mladih i krizmanicima iz Dragalića, crkvenom zboru i umirovljenicima, tamburašima, voditeljici koncerta, predstavnicima medija, ton majstoru, publici…), svima koji su došli i slušali ih te im zaželjela sretan i blagoslovljen Božić, ljubavi i mira, zdravlja i sreće kao i ponovni koncert na istom mjestu za godinu dana.

Organizatori su podijelili prigodne čestitke s Božićnim porukama koje su izrađene u knjižnici, označivače za knjige i kalendarčiće, a svi nazočni i publika i izvođači zasluženo su se počastili blagdanskim slasticama te uživali u veselom Božićnom ozračju.

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kreativno-likovna radionica u Područnoj školi

  U prigodi Mjeseca hrvatske knjige

  Kreativno-likovna radionica u Područnoj školi

  3.11.2016. | 11:25
  Prigodom Mjeseca hrvatske knjige organizirana je i održana još jedna kreativno-likovna radionica pod nazivom "Što pročitam, to i naslikam” – "Volim čitati – volim slikati”,
  Prigodom Mjeseca hrvatske knjige organizirana je i održana još jedna kreativno-likovna radionica pod nazivom "Što pročitam, to i naslikam” – "Volim čitati – volim slikati”,
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U potrazi za templarima

  Gornji Bogićevci

  U potrazi za templarima

  30.6.2013. | 8:25
  Prva Općina u Hrvatskoj koja je iskoristila javne radove za čišćenje budućeg arheološkog lokaliteta je Gorji Bogićevci. Prema mišljenju Konzervatorskog odjela iz Slavonskog Broda lokalitet Bedem Varošina vrlo je vjerojatno utvrda templara, ili kasnijih nasljednika Ivanovaca, iz 1
  Prva Općina u Hrvatskoj koja je iskoristila javne radove za čišćenje budućeg arh
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 14 svjedočanstava silovanih Vukovarki

  "Sunčica"

  14 svjedočanstava silovanih Vukovarki

  11.11.2011. | 21:00
  Nailaze Stanimirović, Dokmanović i Hadžić, pljuju nas i pitaju psujući, što radimo na svetom srpskom tlu.
  Nailaze Stanimirović, Dokmanović i Hadžić, pljuju nas i pitaju psujući, što radi
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Spomen na Grigora Viteza pjesnika za djecu

  U Gornjim Bogićevcima

  Spomen na Grigora Viteza pjesnika za djecu

  15.2.2011. | 8:20
  Nizom prigodnih manifestacija ove godine u Kosovcu, Gornjim Bogićevcima i Okučanima obilježiti će se stota godišnjica rođenja pjesnika Grigora Viteza.
  Nizom prigodnih manifestacija obilježiti će se stota godišnjica rođenja pjesnik