Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 19.12.2016. u 18:00
Prikaza: 6673
|
Autor: JZ/SBplus

Čelična konstrukcija od 25 tona

Mještani Općine Garčin bogatiji za 41 metar dugačak most

JZ/SBplus
Foto: JZ/SBplusPostavljanje pješačkog mosta u Garčinu, prosinac 2016.
  • JZ/SBplus

Projekt izgradnje pješačkog mosta sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja iz fondova Europske unije a prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice u iznosu od 400 tisuća kuna (60 posto).

GARČIN - Izgradnja dva pješačka mosta uz prometnicu - preko lateralnog kanala u Garčinu - započela je 2012. godine na dijelu županijske ceste Ž 4202, kojom dnevno prometuje preko pet tisuća vozila.

Budući da je riječ o dijelu pravca kojim se svakodnevno kreće veliki broj pješaka iz Garčina, Bickog Sela i Sapca, a koji najviše koriste školska djeca na putu do matične škole u Garčinu ili do garčinskog Željezničkog kolodvora, izgradnja pješačkih mostova u funkciji je povećanja sigurnosti u prometu.

Pješački prijelaz na sjevernoj strani županijske ceste u potpunosti je izgrađen 2012. godine, a na južnoj strani su izgrađeni temelji prijelaza s pristupnim nogostupima. U listopadu ove godine, između Općine Garčin i tvrtke Osijek Koteks, potpisan je ugovor o javnoj nabavi radova za izgradnju spomenutog pješačkog prijelaza preko Lateralnog kanala.

"Pješački most je čelične konstrukcije širine 1.9 metara, duljina 41 metar, visina ograde je 1.2 metra, a masa čelične konstrukcije je oko 25 tona. Cijena radova na izradi mosta iznosi 650 tisuća kuna, a poslove nadzora vrši tvrtka INGRI d. o. o. za iznos od 12,5 tisuća kuna. Usluge Koordinatora II obavlja tvrtka Alfa-inženjering d. o. o. za iznos od 3.750,00 kuna, tako da ukupna investicija iznosi 666 tisuća kuna. Sve cijene su navedene s PDV-om. Gradilište je prijavljeno 15. studenog 2016. godine - uz ostalo, za SBplus kazao je Miroslav Štefanac, pročelnik jedinstvenog upravnog odjela Općine Garčin.

Projekt izgradnje pješačkog mosta sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja iz fondova Europske unije a prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice u iznosu od 400 tisuća kuna (60 posto).

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Redovno održavanje ili mjere opreza?

Što je sigurno - sigurno je

Redovno održavanje ili mjere opreza?

5.3.2019. | 9:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Općina gradi pješački prijelaz preko lateralnog kanala

Povećavaju sigurnost za pješake

Općina gradi pješački prijelaz preko lateralnog kanala

9.8.2016. | 12:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Graditi će vodospremu i crpnu stanicu u općini Garčin

Požežanima posao od 12 milijuna kuna

Graditi će vodospremu i crpnu stanicu u općini Garčin

8.8.2016. | 19:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dva dana zatvoren promet kroz Trnjane

Zbog radova na cesti

Dva dana zatvoren promet kroz Trnjane

1.4.2012. | 20:52
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :