Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 8.8.2016. u 19:45
Prikaza: 2291
|
Autor: SBplus

Požežanima posao od 12 milijuna kuna

Graditi će vodospremu i crpnu stanicu u općini Garčin

Garčin : Graditi će vodospremu i crpnu stanicu u općini GarčinPresjek vodospreme i crpne stanice u Bickom Selu(Foto: Vodovod d.o.o. Slavonski Brod)

Vodospremnik ‘‘Bicko Selo’’ ima namjenu, u sklopu vodoopskrbnog sustava 2.cjeline – zapad, prihvaćati vodu koja dolazi temeljnim cjevovodom Sikirevci – Oprisavci sa crpilišta ''Istočna Slavonija'' kod Sikirevaca.

GARČIN, BICKO SELO - U veljači 2016. godine Vodovod d.o.o. Slavonski Brod, kao investitor,  raspisao je javni natječaj za radove na izgradnji vodospreme i crpne stanice „Bicko Selo”. Procijenjena vrijednost nabave bila je 10.800.000,00 kn (bez PDV-a). Nakon provedenog postupka, tijekom kojeg se natječaj javilo šest ponuđača, investitor je odabrao  ponudu tvrtke Presoflex gradnja d.o.o. iz Požege, od 9,56 mlijuna kuna (11,96 mil. kn s PDv-om), kao najpovoljniju. 

Vodospremnik ''Bicko Selo'' ima namjenu, u sklopu vodoopskrbnog sustava 2.cjeline – zapad, prihvaćati vodu koja dolazi temeljnim cjevovodom Sikirevci – Oprisavci sa crpilišta ''Istočna Slavonija'' kod Sikirevaca. Iz vodospremnika se voda dalje distribuira u tri smjera:  sirova voda u smjeru Slavonskog Broda ( u VS ''Brodsko Brdo'') i pitka voda (dezinficirana) u smjeru Garčina i Oprisavaca. Planirana zapremina vodospremnika za smjer Slavonski Brod ima ulogu transporta vode do postojećeg cjevovoda za punjenje vodospremnika Brodsko Brdo. Planirana zapremina vodospremnika za područje općine Garčin i Oprisavci ima ulogu pokrivanja dnevno – satnih oscilacija potrošnje vode, te pokrivanje protupožarnog zahtjeva. Vodospremnik ima zapreminu od 1000 m3 , a izvodi se s dvije vodne komore po 500 m3 .

Namjena crpne stanice ''Bicko Selo'' je postizanje potrebnog tlaka u temeljnom cjevovodu VS ''Bicko Selo'' – Sl. Brod (VS''Brodsko Brdo'') , te glavnim cjevovodima za naselja u smjeru općine Garčin i Oprisavci. Crpna stanica ''Bicko Selo'' opskrbljuje potrošače u tri smjera: smjer prema Slavonskom Brodu ima protok u kratkoročnom razdoblju od 112,5 l/s, a u dugoročnom 150 l/s. Odmah se predviđa ugradnja dvije crpke za konačno razdoblje tj. 150 l/s; druga dva smjera su Bicko Selo i Oprisavci. U kratkoročnom razdoblju predviđa se ugradnja bloka (hidrostanice) koja će pokrivati potrebe oba smjera. Ugrađuje se blok sa 6 crpki (5+1). Ukupno potrebni kapacitet za oba smjera je 70 l/s. U dugoročnom razdoblju prethodni blok (hidrostanica) služit će samo za opskrbu za smjer Bicko Selo. Za opskrbu za smjer Oprisavci biti će naknadno ugrađena još jedna hidrostanica koja će se sastojati od 5 crpki za koju se u ovom projektu predviđa rezervirani prostor. Prema navedenom crpna stanica je dimenzionirana za kapacitet od ukupno 220 l/s.

Krajnji rok završetka radova je 28. ožujak 2017. godine.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Redovno održavanje ili mjere opreza?

Što je sigurno - sigurno je

Redovno održavanje ili mjere opreza?

5.3.2019. | 9:15
Nakon nesreće u kojoj se, ni kriva ni dužna, vozačica našla na krivom mjestu u krivo vrijeme i potom završila s teškim ozljedama, Općina je okljaštrila sva stabla u blizini kako se nešto slično ne bi ponovilo.
Nakon nesreće u kojoj se, ni kriva ni dužna, vozačica našla na krivom mjestu u krivo vrijeme i potom završila s teškim ozljedama, Općina je okljaštrila sva stabla u blizini kako se nešto slično ne bi ponovilo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mještani Općine Garčin bogatiji za 41 metar dugačak most

Čelična konstrukcija od 25 tona

Mještani Općine Garčin bogatiji za 41 metar dugačak most

19.12.2016. | 18:00
Projekt izgradnje pješačkog mosta sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja iz fondova Europske unije a prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice u iznosu od 400 tisuća kuna (60 posto).
Projekt izgradnje pješačkog mosta sufinancira i Ministarstvo regionalnog razvoja iz fondova Europske unije prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice u iznosu od 400.000,00 kuna.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Općina gradi pješački prijelaz preko lateralnog kanala

Povećavaju sigurnost za pješake

Općina gradi pješački prijelaz preko lateralnog kanala

9.8.2016. | 12:00
Općina Garčin raspisla je javni natječaj za izgradnju pješačkog prijelaza preko lateralnog kanala u Garčinu. Procijenjena vrijednost nabave je 520.000,00 kn (bez PDV-a).
Općina Garčin raspisla je javni natječaj za izgradnju pješačkog prijelaza preko lateralnog kanala u Garčinu. Procijenjena vrijednost nabave je 520.000,00 kn (bez PDV-a).
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dva dana zatvoren promet kroz Trnjane

Zbog radova na cesti

Dva dana zatvoren promet kroz Trnjane

1.4.2012. | 20:52
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :