Gospodarstvo

Objavljeno: 26.7.2015. u 13:25
Prikaza: 2833
|
Autor: SBplus

U općini Garčin

Vodovod ulaže 11 mil. kn u Bicko Selo

Predmet nadmetanja je izgradnja vodospreme za pitku vodu zapremine 2 x 500 m3 sa zgradom crpne stanice i zasunske komore vodospreme.

GARČIN, BICKO SELO - Vodovod d.o.o. Slavonski Brod raspisao je 10. srpnja 2015. godine javni natječaj za izvođenje radova na izgradnji vodospreme i crpne stanice „Bicko Selo” u Bickom Selu, u općini Garčin. Predmet nadmetanja je izgradnja vodospreme za pitku vodu zapremine 2 x 500 m3 sa zgradom crpne stanice i zasunske komore vodospreme. Procijenjena vrijednost nabave je 10,8 milijuna kuna. Krajnji rok završetka radova je 28. studeni 2016.

Vodospremnik ''Bicko Selo'' ima namjenu u sklopu vodoopskrbnog sustava 2.cjeline–zapad prihvaćati vodu koja dolazi temeljnim cjevovodom Sikirevci–Oprisavci (VS/CS ''Istočna Slavonija''–VS/CS ''Bicko Selo'') sa crpilišta ''Istočna Slavonija'' kod Sikirevaca. Iz vodospremnika se voda dalje distribuira u tri smjera:

Rok za dostavu ponuda je 30. srpnja do 11 sati.
 • sirova voda u smjeru Slavonskog Broda (u VS ''Brodsko Brdo''),
 • pitka voda (dezinficirana) u smjeru Garčina i Oprisavaca.  

Planirana zapremina vodospremnika za smjer Slavonski Brod ima ulogu transporta vode do postojećeg cjevovoda za punjenje vodospremnika Brodsko Brdo. Planirana zapremina vodospremnika za područje općine Garčin i Oprisavci ima ulogu pokrivanja dnevno – satnih oscilacija potrošnje vode, te pokrivanje protupožarnih zahtjeva.Vodospremnik ima zapreminu od 1000 m3, a izvodi se s dvije vodne komore po 500 m3 .

Namjena crpne stanice ''Bicko Selo'' je postizanje potrebnog tlaka u temeljnom cjevovodu VS ''Bicko Selo'' – Sl. Brod (VS''Brodsko Brdo''), te glavnim cjevovodima za naselja u smjeru općine Garčin i Oprisavci. Crpna stanica ''Bicko Selo'' opskrbljuje potrošače u tri smjera.

Vodospremnik i crpna stanica „Bicko Selo"-Smjer prema Slavonskom Brodu ima protok u kratkoročnom razdoblju od 112,5 l/s, a u dugoročnom 150 l/s. Odmah se predviđa ugradnja dvije crpke za konačno razdoblje tj. 150 l/s. Druga dva smjera su Bicko Selo i Oprisavci. U kratkoročnom razdoblju predviđa se ugradnja bloka (hidrostanice) koja će pokrivati potrebe oba smjera. Ugrađuje se blok sa 6 crpki (5+1). Ukupno potrebni kapacitet za oba smjera je 70 l/s.

Korisna površina vodospremnika i crpne stanice iznosi 509,85 m2. Površina parcele (unutar ograde od 3.785 m2) pod građevinom zajedno sa nasipom iznad vodnih komora iznosi 986 m2. U crpnoj stanici i vodospremniku nema stalno zaposlenih, a kontrola rada se vrši pomoću senzora i elektroničkih mjernih uređaja. 

U dugoročnom razdoblju prethodni blok (hidrostanica) služit će samo za opskrbu za smjer Bicko Selo. Za opskrbu za smjer Oprisavci biti će naknadno ugrađena još jedna hidrostanica koja će se sastojati od 5 crpki za koju se u ovom projektu predviđa rezervirani prostor. Prema navedenom crpna stanica je dimenzionirana za kapacitet od ukupno 220 l/s.

Vodospremnik i crpna stanica kao zajednička arhitektonska cjelina, polukopana je građevina sa zemljanim nasipom iznad vodnih komora tlocrta (temeljne ploče) 32,58 x 18,85 m, dubine ukopavanja od površine okolnog terena do 4,60 m (dubina poda strojarnice) , te 4,1 m do vrha nasipa. 

Korisna površina vodospremnika i crpne stanice iznosi 509,85 m2. Površina parcele (unutar ograde od 3.785 m2) pod građevinom zajedno sa nasipom iznad vodnih komora iznosi 986 m2. U crpnoj stanici i vodospremniku nema stalno zaposlenih, a kontrola rada se vrši pomoću senzora i elektroničkih mjernih uređaja. 

Ponude se dostavljaju na adresu Naručitelja: Vodovod d.o.o. N. Zrinskog 25, 35000 Slavonski Brod, bez obzira na način dostave do zaključno 30. 07. 2015. do 11:00 sati. Ponude koje nisu pristigle u propisanom roku neće se otvarati i vratit će se ponuditelju neotvorene. Javno otvaranje ponuda održati će se 30. 07. 2015. u 11:00 sati na adresi Naručitelja Vodovod d.o.o. Slavonski Brod, N. Zrinskog 25, Slavonski Brod prema redoslijedu zaprimanja ponuda.

  Broj komentara: 4

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  prrccko

  prrccko

  Komentirano: 27.7.2015. | 11:17

  1

  Za koliko poskupljuje voda? Brodsko vinogorje ----- imate vina pa ga pijte umjesto vode, zdravije je.
  SALAUKA

  SALAUKA

  Komentirano: 27.7.2015. | 10:41

  2

  Eto idealnog primjera i odmah odgovora na netočan podatak iz Vodovoda kako oni ništa ne rade oko investicija već sve određuju uređuju i financiraju Hrvatske vode.Prioriteti su zato da se vrednuju i poštivaju.Sve komentiram zbog nepostojanja vodovodne mreže u neandertalskom i zapuštenom dijelu Brodskog Vinogorja koje pet kilometara od centra grada još uvjek nema Vodovod pa i dijelovi koji su bez troška mogli biti napojeni nemaju tlaka na prvom katu.Ne mogu da ne pomenem politiku i podilaženja svih struktura nekim drugim strukturama jer se međusobno maze i podilaze.Mi u Gornjem gradu i dalje sve do utopijske obećane ideje 2018 ostajemo prljavi musavi žedni i poharani žegom koja još traje.Plaćati ćemo cisterne trgati se oko prevoznika da dođemo do vode .Svaka čast svim strukturama grada , županije poglavarima i njihovim satelitima u javnim poduzećima što imaju obraza proći kroz Vinogorje smrdljivih kanala neuređeno i vodno i cestovno.Hvala gradskom vijeću što je odlučilo da ruje po urednim ulicama a zaboravlja nedirnute sokake koje nikad niko nije uredio.Da nije žalosno bilo bi sramota ovako je i žalosno i sramotno.
  prrccko

  prrccko

  Komentirano: 26.7.2015. | 17:20

  3

  odmah skuplja voda za 30%
  milenijum

  milenijum

  Komentirano: 26.7.2015. | 17:17

  4

  dobro je da je otišao u mirovinu onaj iz bickog sela što je radio u vodovodu inače bi to koštalo puta pet

  Broj komentara: 4

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Smrde li tek purani ili (i) odluke Općine?

  Mještani se bune na nesnosan smrad

  Smrde li tek purani ili (i) odluke Općine?

  1.10.2019. | 8:00

  Vezani članci

  Dva projekta

  Vodovod raspisao natječaje vrijedne 4,6 mil. kn

  2.7.2013.
  Poduzeće Vodovod d.o.o. Slavonski Brod raspisalo je dva natječaja krajem lipnja
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vodovod gradi kanalizaciju za 20 milijuna kuna

  U Slavonskom Šamcu i Sikirevcima

  Vodovod gradi kanalizaciju za 20 milijuna kuna

  27.5.2014.
  Krajnji rok izvođenja radova je 31. prosinac 2015.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Izgradnja vodovoda vrijednog sedam milijuna

  Zapolje – Bili Brig

  Izgradnja vodovoda vrijednog sedam milijuna

  30.7.2014.
  U tijeku su radovi na izgradnja sekundarnog vodovoda Zapolje - Bili Brig
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Usmjerili 275 milijuna kuna u svoju bazu

  SDP-ovci Jakovina i Lujić

  Usmjerili 275 milijuna kuna u svoju bazu

  17.1.2015.
  Vrijednost cijelog projekta procijenjena je na oko 275 milijuna kuna.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ugovor za projekt 'Brod 2'

  EU projekti

  Ugovor za projekt 'Brod 2'

  4.2.2015.
  Potpisivanju ugovora o sufinanciranju projekta 'Brod 2' nazočit će gradonačelnik Mirko Duspara, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, te predstavnici TD 'Vodovod'.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Počinju radovi na izmjeni filtera

  TD Vodovod

  Počinju radovi na izmjeni filtera

  24.2.2015.
  U srijedu djelatnici Vodovoda kreću s poslovima izmjene filterskog materijala. Posao bi trebao biti gotov do petka do kada se očekuju i problemi u vodoopskrbi.
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :