Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 26.9.2017. u 15:40
Prikaza: 3988
|
Autor: A.P./J.Z./SBplus

Izvanredno stanje proglasili redovnim

Kako ništa zaključili nisu i rezultat će takav biti - ništa

AP/SBplus
Foto: AP/SBplusTomislav Marijanović, načelnik Općine Donji Andrijevci
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus
  • AP/SBplus

Vijećnici 'izvanredno stanje' u Općini karakterizirali 'redovnim', održali takvu sjednicu - redovnu - te zaključili isto što su, u sličnim situacijama, zaključivali i njihovi prethodnici - ništa. Za očekivati je kako će poslije takvog načina rada i učinak biti isti. Ništa.

DONJI ANDRIJEVCI - Ne smatram da sam nemarno obavljao svoju dužnost, jer da jesam prepoznali bi to i birači i mještani u prve četiri godine. Što se tiče moralnosti ja ostajem kod svoga da se ovdje radilo sve najbolje što se moglo i htjelo. Mogu reći rođen sam ovdje, živio sam za ovo selo ovdje i htio sam sve najbolje ovom mjestu, ali evo tko radi taj i griješi u velikom opsegu posla. Štitim i ove djelatnike koji su ovdje bili i imam povjerenje u njih. Nismo ni prvi ni zadnji kojima je revizija utvrdila ovakve nepravilnosti i ne smatram svojom ni političkom ni moralnom odgovornošću da dam ostavku na mjesto načelnika, nego da ovo sve ispravimo i da krenemo dalje, a ja sam i za poboljšanje komunikacije koje je nedostajalo - sukus je onoga što je na kraju jučerašnje sjednice Općinskog vijeća Donjih Andrijevaca kazao načelnik Tomislav Marijanović.

Sjednica Općinskog vijeća pokazala je da, unatoč vidljivoj obrazovanosti i kulturi 'mladih', ne bi bilo loše kad bi sami sebi organizirali 'brzi kurs' upoznavanja s mjestom i ulogom općinskog vijeća u hrvatskom društveno-političkom sustavu. U protivnom, Općina Donji Andrijevci od njih će imati korist koliko i od dosadašnjih vijećnika - nikakvu.  

Podsjetimo, predsjednik andrijevačkog Općinskog vijeća, Robert Kuduz, za ponedjeljak, sazvao je 3. sjednicu tog samoupravnog tijela, sa samo jednom točkom dnevnog reda: očitovanjem načelnika o Izvješću o obavljenoj financijskoj reviziji općine Donji Andrijevci za 2016. godinu. 

Upravo je nedostatak komunikacije između vijećnika i načelnika bio razlog zbog kojeg je sinoćnja sjednica sazvana, jer su o cijelom postupku i nalazu Revizije vijećnici doznali tek iz medijskih napisa, što zamjeraju načelniku od kojeg su sinoć zatražili i objašnjenja po pojedinim točkama revizije.

Na upit zbog čega nisu izvršeni nalozi revizije za 2010. godinu načelnik Marijanović kazao je kako nije bio službeno upoznat s njima, no da je za njih čuo. Na pitanje vezano uz isplatu božićnice na koju, po mišljenju državne revizije, nije imao pravo, Marijanović je kazao kako je ona, tijekom 2016., isplaćena temeljem članka 3. stavka 1. Pravilnika o radu službenika i namještenika, a ne temeljem Odluke o osnovici i koeficijentima za obračun plaća načelnika i zamjenika.

Viteška obrana suučesnika u (ne)djelima 

Jedno od pitanja odnosilo se i na dodjelu stipendije za poslijediplomski doktorski studij Etnologije i kulturne antropologije, na što je revizija također stavila primjedbu. - Tu nije riječ o klasičnom načinu dodjele bespovratnih stipendija, već o stipendiji s protučinidbom druge ugovorne strane. Znači mi dajemo stipendiju a studentica nama za protuuslugu pripremi autorsko djelo "Monografija sela i općine Donji Andrijevci" u digitalnom obliku, a koju bi onda Općina imala pravo tiskati, objavljivati i distribuirati - kazao je načelnik.

Po ovom pitanju za riječ se javio i vijećnik Marin Degmečić, bivši predsjednik Općinskog vijeća, koji je istaknuo kako je studentica kojoj je Općina odlučila plaćati doktorski studij pristupila njemu s ovim prijedlogom, a on ju uputio načelniku Marijanoviću. - Ako je riječ o krimenu ja prihvaćam da, pod istim ugovornim uvjetima, sredstva za doktorski studij, vratim Općini - kazao je vijećnik.

Svoju odgovornost i suradnika mu, kukavički prebacuje na službenike

U nastavku rasprave, koja je na trenutke poprimala i razmjere osobnog karaktera na razini vijećnici-načelnik, a pri čemu je u obranu načelnika stajao vijećnik Degmečić pozivajući se na Pravilnik, na čemu mu se načelnik na kraju i zahvalio, došlo se i do pitanja ispalte socijalnih naknada. Vijećnik Općinskog vijeća upitao je načelnika Marijanovića je li istina kako su za isplatu socijalnih naknada pojedini mještani Donjih Andrijevaca morali odrađivati komunalne poslove. Iako prvotno načelnik nije razumio pitanje, ubrzo je uslijedio odgovor koji je, blago rečeno, šokantan. 

- Naravno da smo pokušali izaći u susret našim mještanima koji su u teškoj situaciji i koji su dolazili tražiti socijalnu pomoć i onda naravno mlad i jak i onda da probamo da nešto za uzvrat i odradi da tako kažemo za ovu sredinu, da nešto društveno korisno odradi. Na takav način smo izlazili njima u susret, a ujedno da ne bude da jak, mlad, zdrav prima socijalnu pomoć. Gledali smo da mu pomognemo da riješi nekakve svoje egzistencijalne probleme, da ima za kupiti kruh, mlijeko, platiti struju, a on je nama za uzvrat odradio - kazao je načelnik čije očitovanje, po svim točkama revizijskog nalaza, donosimo u prilogu teksta.

Kako god, načelnik Marijanović, kao što je isticao i u svojim medijskim istupima, sinoćnjoj je na sjednici Općinskog vijeća poricao svoju odgovornost za nastalo stanje te je krivnju prebacivio na svoje suradnike i manjak radne snage.

Sjednica je završila na način da, nakon podnesenog izvješća, Općinsko vijeće nije dodijelo nikakav zaključak. Zbog toga, učinak njihova rada isti je kao da se niti sastali nisu, mada je sama Državna revizija - Državnom odvjetništvu - predala svoj nalaz na daljnje postupanje a, kriminalistička policija je, navodno, krenula s izvidima.

Je li predsjednjk Općinskog vijeća netom održanu sjednicu proglasio redovitom jer on i 'nezavisni mladi vijećnici' drže kako se u Općini ništa izvanredno dogodilo nije, ili je to učinio zbog neiskustva, ostaje vidjeti. Uglavnom, sinoćnja sjednica pokazala je da, unatoč vidljivoj općoj obrazovanosti i kulturi, ne bi bilo loše kad bi sami sebi organizirali 'brzi kurs' upoznavanja s mjestom i ulogom općinskog vijeća u hrvatskom društveno-političkom sustavu. U protivnom, Općina Donji Andrijevci od njih će imati korist koliko i od dosadašnjih vijećnika - nikakvu.  

Broj komentara: 5

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Realnost2017

Realnost2017

Komentirano: 28.9.2017. | 13:08

1

Najbolji ste kad komentirate i samo tako znate djelovat. Što se niste vi bili onda ti koji bi nešto promjenili. Uvijek je najlakše bilo kritizirati, a uostalom, pozivali su masovno da dođete čut što vas zanima, a očito niste bili.
AculeusApis

AculeusApis

Komentirano: 27.9.2017. | 21:50

2

Načelnik ostavka . A službenici otkaz. Svi su muljali. A i ovi novi vjećnici čini se nisu dorasli situaciji. Ne znaju što i kako dalje. Andrijevčani i okolica kako se vidi i čuje uglavnom šute.
2025god

2025god

Komentirano: 27.9.2017. | 8:12

3

Zaboravih napisati. Ovo što pišem nije ništa osobno (politički, poslovno ili sl.). Andrijevčanin sam podrijetlom. Tomislava ne poznajem. Poznavao sam i bio dobar s pokojnim mu ocem. Za njegovo mu dobro pokušavam upozoriti da je iz područja politike prešao u podrućje kriminala.
2025god

2025god

Komentirano: 27.9.2017. | 8:03

4

Pa Marijanović je službeno nevin dok mu se ne dokaže suprotno. To što mu je došla revizija, pronašla mu kako je mrljo brljo i on sve svoje brljave potpisao ne znači da je službeno osuđen. Osudit će ga sud a revizija je pokazala samo da, najblaže rečeno, ne zna raditi posao načelnika. Međutim dokazano neznanje ga ne oslobađa od odgovornosti. Zbog svog neznanja ga revizija prijavljuje DORH-u a DORH predaje sudu dok prikupe sve dokaze. To traje od 1 - 1,5 godina S Marijanovićeve strane potpisano revizorsko izvješće znači priznanje mažnjavanja love. A da li je mažnjavao za sebe ili kako tvrdi potrebe sela, sud mu može ali ne mora uzeti kao olakšavajuću okolnost.
sibinjac

sibinjac

Komentirano: 26.9.2017. | 21:25

5

op kakva promjena u pisanju, rekoh vam ja tresla se brda rodio su u......

Broj komentara: 5

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Biraju članove i zamjenike članova Savjeta mladih

Objavljen poziv za isticanje kandidature

Biraju članove i zamjenike članova Savjeta mladih

6.8.2019. | 9:10
Pravo predlaganja kandidata imaju udruge mladih i koje rade sa i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, podmladci političkih stranaka, sindikalnih ili sturkovnih organizacija ali i neformalne skupine od najmanje 20 mladih
Pravo predlaganja kandidata imaju udruge mladih i koje rade sa i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, podmladci političkih stranaka, sindikalnih ili sturkovnih organizacija ali i neformalne skupine od najmanje 20 mladih
SBplus.hr, Slavonski Brod : Obustavili zaprimanje prijava za potpore mladim obiteljima

Ubrzo nakon objave

Obustavili zaprimanje prijava za potpore mladim obiteljima

2.8.2019. | 8:00
Samo šest dana od dana objave poziva za prijavu s ciljem ostvarenja bspovratne financijske pomoći namijenjene mladim obiteljima, 'osvanula' je nova obavijest. Zaprimanje prijava obustavljeno je 30. srpnja ove godine. Evo i zašto.
Samo šest dana od dana objave poziva za prijavu s ciljem ostvarenja bspovratne financijske pomoći namijenjene mladim obiteljima, 'osvanula' je nova obavijest. Zaprimanje prijava obustavljeno je 30. srpnja ove godine. Evo i zašto.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bit će im vraćen novac za priključke i porez na nekretninu

Nakon loših vijesti o novim nametima

Bit će im vraćen novac za priključke i porez na nekretninu

25.7.2019. | 11:10
Jučerašnja je vijest zasigurno razveselila mnoge. Naime, objavljen je Javni poziv kojim se mladi pozivaju neka račune za priključke kao i potvrde o uplaćenom porezu na nekretnine donesu u Općinu kako bi isti mogli biti refundirani.
Jučerašnja je vijest zasigurno razveselila mnoge. Naime, objavljen je Javni poziv kojim se mladi pozivaju neka račune za priključke kao i potvrde o uplaćenom porezu na nekretnine donesu u Općinu kako bi isti mogli biti refundirani.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Teško da je prenamjena učinjena radi izgradnje urbanih vila

Suludi nameti mještanima

Teško da je prenamjena učinjena radi izgradnje urbanih vila

17.7.2019. | 20:30
Mještani će morati 'odriješiti kesu' čak i ako za sporna zemljišta dobivaju poljoprivredne poticaje pa i onda kada im ne mogu pristupiti drugačije nego preko tuđih parcela. Radi li se o vrtu iza obiteljske kuće - pravila su ista, sve je sada proglašeno neizgrađenim građevinskim z
Mještani će morati 'odriješiti kesu' čak i ako za sporna zemljišta dobivaju poljoprivredne poticaje pa i onda kada im ne mogu pristupiti drugačije nego preko tuđih parcela. Radi li se o vrtu iza obiteljske kuće - pravila su ista, sve je sada proglašeno neizgrađenim građevinskim z
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mještani će plaćati komunalnu naknadu za bašče i oranice!?

Neizgrađena građevinska zemljišta

Mještani će plaćati komunalnu naknadu za bašče i oranice!?

16.7.2019. | 22:00
Od nekoliko desetaka pa sve do nekoliko tisuća kuna, Andrijevčani će biti prisiljeni uplaćivati svake godine u općinski proračun, ne razriješi li se problematična situacija oko poljoprivrednih zemljišta koja su nenadano proglašena neizgrađenim građevinskim zemljištima. Općina oče
Od nekoliko desetaka pa sve do nekoliko tisuća kuna, Andrijevčani će biti prisiljeni uplaćivati svake godine u općinski proračun, ne razriješi li se problematična situacija oko poljoprivrednih zemljišta koja su nenadano proglašena neizgrađenim građevinskim zemljištima. Općina oče
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vukojević gradnja je daleko najpovoljniji ponuditelj

Energetska obnova škole u D.Andrijevcima

Vukojević gradnja je daleko najpovoljniji ponuditelj

30.3.2019. | 9:15
Procijenjena vrijednost nabave bila je 2.519.440,00 kuna (bez PDV-a). Od pet pristiglih ponuda čak četiri njih su bile od 35 do 62 posto skuplje od procjene.
Procijenjena vrijednost nabave bila je 2.519.440,00 kuna (bez PDV-a). Od pet pristiglih ponuda čak četiri njih su bile od 35 do 62 posto skuplje od procjene.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bogat i veseo Advent u Donjim Andrijevcima 2018.

Bolji nego ikad dosad

Bogat i veseo Advent u Donjim Andrijevcima 2018.

17.12.2018. | 22:00
Organizirano, sudjelovali su članovi bezmalo svih andrijevačkih udruga: od ribića i lovaca, preko umirovljenika i KUD-ovaca koji su svoje specijalitete gostima nudili te posebnim ponudama za nepce i uho brinuli, do Leptirića iz Igraonice i najmlađih folklorašica i folkloraša koji
Organizirano, sudjelovali su članovi bezmalo svih andrijevačkih udruga: od ribića i lovaca, preko umirovljenika i KUD-ovaca koji su svoje specijalitete gostima nudili te posebnim ponudama za nepce i uho brinuli, do Leptirića iz Igraonice i najmlađih folklorašica i folkloraša koji
SBplus.hr, Slavonski Brod : Opremanje dječje igraonice i novo radno mjesto

Projekti pomažu smanjenju nezaposlenosti

Opremanje dječje igraonice i novo radno mjesto

25.5.2018. | 18:40
Za rekonstrukciju i opremanje 'Mrava' Općina je dobila potporu u iznosu većem od milijun kuna, tako da će predškolska djeca Općine uskoro moći uživati u ljepšoj i modernije opremljenoj igraonici.
Za rekonstrukciju i opremanje 'Mrava' Općina je dobila potporu u iznosu većem od milijun kuna, tako da će predškolska djeca Općine uskoro moći uživati u ljepšoj i modernije opremljenoj igraonici.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnici žele čuti očitovanje načelnika Marijanovića

Samo jedna točka dnevnog reda

Vijećnici žele čuti očitovanje načelnika Marijanovića

24.9.2017. | 17:35
Državna revizija je slučaj Donji Andrijevci predala Državnom odvjetništvu a, kako neslužbeno doznajemo, kriminalistička policija je krenula s izvidima.
Prije više od tri tjedna Državni ured za reviziju proslijedio je Hrvatskom saboru izvješća o radu pet ministarstava, dviju županija te 30 gradova i općina. Negativno mišljenje, uz općinu Škabrnja, dobila je i općina Donji Andrijevci, o čemu je već pisao SBplus.
SBplus.hr, Slavonski Brod : S općinskog računa digao 91.000 kuna

Državna revizija utvrdila

S općinskog računa digao 91.000 kuna

21.9.2017. | 15:00
"Nije to ništa, samo greška u vođenju knjiga. I božićnicu smo si isplatili pogreškom", pravda se načelnik Općine Donji Andrijevci, načelnik Tomislav Marijanović.
"Nije to ništa, samo greška u vođenju knjiga. I božićnicu smo si isplatili pogreškom", pravda se načelnik Općine Donji Andrijevci, načelnik Tomislav Marijanović.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Samo velike kukavice svoj grijeh podčinjenima pripisuju

Od priopćenja do tiskovne i nazad

Samo velike kukavice svoj grijeh podčinjenima pripisuju

13.9.2017. | 21:50
Čini nam se kako se općinski načelnik u ovom obraćanju nije naoružao činjenicama već čistim instinktom „zvijeri stjerane u kut", ili svojim nedovoljnim stupnjem obrazovanja odgovorio novinarima na razini svog intelektualnog dometa pokušavajući tako kontra napadima obmanuti javnos
Čini nam se kako se općinski načelnik u ovom obraćanju nije naoružao činjenicama već čistim instinktom „zvijeri stjerane u kut", ili svojim nedovoljnim stupnjem obrazovanja odgovorio novinarima na razini svog intelektualnog dometa pokušavajući tako kontra napadima obmanuti javnos
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnici pozivaju 'institucije države' neka rade svoj posao

Nije trebalo dugo čekati

Vijećnici pozivaju 'institucije države' neka rade svoj posao

1.9.2017. | 0:02
Nakon što su mediji objavili rezultate nalaza (i) u redakciju SBplus-a stiglo je 'Očitovanje vijećnika pozicije o negativnom izvješću Državnog ureda za reviziju za Općinu Donji Andrijevci' koje prenosimo u cijelosti.
Nakon što su mediji objavili rezultate nalaza (i) u redakciju SBplus-a stiglo je 'Očitovanje vijećnika pozicije o negativnom izvješću Državnog ureda za reviziju za Općinu Donji Andrijevci' koje prenosimo u cijelosti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Degmečić i Marijanović među najgorima u Hrvatskoj

U Jugoslaviji prvi u Hrvatskoj zadnji

Degmečić i Marijanović među najgorima u Hrvatskoj

31.8.2017. | 17:00
Prema financijskim izvještajima, koncem 2016. u blagajni nije bilo novčanih sredstava, a prema podacima iz glavne knjige, stanje blagajne je iznosilo 69.792,00 kn; Sa žiro računa su karticom, u više navrata, podignuta gotovinska sredstva u iznosu 91.300,00 kn, a za 63.000,00 kn n
Prema financijskim izvještajima, koncem 2016. u blagajni nije bilo novčanih sredstava, a prema podacima iz glavne knjige, stanje blagajne je iznosilo 69.792,00 kn; Sa žiro računa su karticom, u više navrata, podignuta gotovinska sredstva u iznosu 91.300,00 kn, a za 63.000,00 kn n
SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ izgubio kontrolu nad Općinom Donji Andrijevci

Propali i 'mrkva' i 'batina'

HDZ izgubio kontrolu nad Općinom Donji Andrijevci

19.6.2017. | 11:11
'Budimo otvoreni u svojim razmišljanjima i gajimo zajedništvo do ostvarenja cilja. Neka mještani osjete kako smo tu zbog njih, a ne zbog sebe', kolegicama i kolegama vijećnicima kazao je novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća, Robert Kuduz.
'Budimo otvoreni u svojim razmišljanjima i gajimo zajedništvo do ostvarenja cilja. Neka mještani osjete kako smo tu zbog njih, a ne zbog sebe', kolegicama i kolegama vijećnicima kazao je novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća, Robert Kuduz.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Febo

(Ne)običan čovjek

Febo

31.12.2016. | 23:20
'Njihovim odnosom prema meni, a ne postupkom zatvaranja školskog dvorišta, te dvije gospođe ponizile su me. Kao čovjeka, a ne kao branitelja'.
'Njihovim odnosom prema meni, a ne postupkom zatvaranja školskog dvorišta, te dvije gospođe ponizile su me. Kao čovjeka, a ne kao branitelja'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nije kriv načelnik Marijanović nego pročelnik Šulter

Aljkavost i samodostatnost

Nije kriv načelnik Marijanović nego pročelnik Šulter

21.9.2016. | 22:22
O načinu financiranja programa, projekata i manifestacija odluku je donio općinski načelnik, međutim, ona je toliko manjkava da čak niti ne kaže za koju godinu vrijedi. Ipak, priznati treba kako za to nije kriv tek potpisnik Marijanović nego, prije svih, pročelnik jedinstvenog up
O načinu financiranja programa, projekata i manifestacija odluku je donio općinski načelnik, međutim, ona je toliko manjkava da čak niti ne kaže za koju godinu vrijedi. Ipak, priznati treba kako za to nije kriv tek potpisnik Marijanović nego, prije svih, pročelnik jedinstvenog up
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jedno naređenje i šest upozorenja Općini Donji Andrijevci

Nakon pisanja SBplus-a

Jedno naređenje i šest upozorenja Općini Donji Andrijevci

26.8.2016. | 0:01
U onoj mjeri u kojoj nije sramota priznati kako nemaš talenta za sport ili umjetnost, u toj mjeri nije sramota priznati kako nemaš liderskih sposobnosti. Oni pak koji to ne žele, a ustraju u ulozi kojoj nisu dorasli (i svim prinadležnostima, dakako) ustvari, pored manjka liderski
U onoj mjeri u kojoj nije sramota priznati kako nemaš talenta za sport ili umjetnost, u toj mjeri nije sramota priznati kako nemaš liderskih sposobnosti. Oni pak koji to ne žele, a ustraju u ulozi kojoj nisu dorasli (i svim prinadležnostima, dakako) ustvari, pored manjka liderski
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zapošljavaju stručnog suradnika za EU projekte

Općina D. Andrijevci raspisala natječaj

Zapošljavaju stručnog suradnika za EU projekte

17.8.2016. | 21:40
Općina planira zaposliti magistra prava na neodređeno vrijeme, uz uvjet položenog državnog ispita, znanje engleskog jezika, uz uvjerenje o osposobljavanju za voditelja izrade i provedbe EU projekata itd. Natječaj je objavljen 12. kolovoza 2016. godine, a rok za prijavu je 8 dana
Općina planira zaposliti magistra prava na neodređeno vrijeme, uz uvjet položenog državnog ispita, znanje engleskog jezika, uz uvjerenje o osposobljavanju za voditelja izrade i provedbe EU projekata itd. Natječaj je objavljen 12. kolovoza 2016. godine, a rok za prijavu je 8 dana
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sanacija odlagališta otpada sredstvima Kohezijskog fonda EU

Projekt vrijedan 2,1 milijuna kuna

Sanacija odlagališta otpada sredstvima Kohezijskog fonda EU

23.6.2016. | 22:58
Radove je odabrani izvođač započeo nedugo nakon potpisivanja ugovora, a u kojoj su trenutačno fazi vidljivo je iz priloženih fotografija.
Radove je odabrani izvođač započeo nedugo nakon potpisivanja ugovora, a u kojoj su trenutačno fazi vidljivo je iz priloženih fotografija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Općina će udrugama podijeliti 293.500 kn

Natječaj traje do 29. lipnja

Općina će udrugama podijeliti 293.500 kn

19.6.2016. | 21:30
Udruge sukladno natječaju mogu prijaviti program/projekt koji unapređuje kvalitetu života i socijalnu koheziju u općini Donji Andrijevci sukladno strateškim i planskim dokumentima Općine
Udruge sukladno natječaju mogu prijaviti program/projekt koji unapređuje kvalitetu života i socijalnu koheziju u općini Donji Andrijevci sukladno strateškim i planskim dokumentima Općine

Vezani članci

SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ izgubio kontrolu nad Općinom Donji Andrijevci

Propali i 'mrkva' i 'batina'

HDZ izgubio kontrolu nad Općinom Donji Andrijevci

19.6.2017.
'Budimo otvoreni u svojim razmišljanjima i gajimo zajedništvo do ostvarenja cilja. Neka mještani osjete kako smo tu zbog njih, a ne zbog sebe', kolegicama i kolegama vijećnicima kazao je novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća, Robert Kuduz.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Degmečić i Marijanović među najgorima u Hrvatskoj

U Jugoslaviji prvi u Hrvatskoj zadnji

Degmečić i Marijanović među najgorima u Hrvatskoj

31.8.2017.
Prema financijskim izvještajima, koncem 2016. u blagajni nije bilo novčanih sredstava, a prema podacima iz glavne knjige, stanje blagajne je iznosilo 69.792,00 kn; Sa žiro računa su karticom, u više navrata, podignuta gotovinska sredstva u iznosu 91.300,00 kn, a za 63.000,00 kn n
SBplus.hr, Slavonski Brod : Račune će polagati Policiji i Odvjetništvu, a ne nama

Sa Županijske skupštine 'uživo'

Račune će polagati Policiji i Odvjetništvu, a ne nama

11.9.2017.
'Svatko, ama baš svatko, bez obzira kako se zove i kojoj stranci pripadao, ako ne radi po zakonu, morat će za to snositi odgovornost, pa će tako biti i u ovom slučaju - ako tako nadležni utvrde. Predspostavljam da će državna revizija sve to predati nadležnom odvjetništvu, a onda
SBplus.hr, Slavonski Brod : Samo velike kukavice svoj grijeh podčinjenima pripisuju

Od priopćenja do tiskovne i nazad

Samo velike kukavice svoj grijeh podčinjenima pripisuju

13.9.2017.
Čini nam se kako se općinski načelnik u ovom obraćanju nije naoružao činjenicama već čistim instinktom „zvijeri stjerane u kut", ili svojim nedovoljnim stupnjem obrazovanja odgovorio novinarima na razini svog intelektualnog dometa pokušavajući tako kontra napadima obmanuti javnos
SBplus.hr, Slavonski Brod : S općinskog računa digao 91.000 kuna

Državna revizija utvrdila

S općinskog računa digao 91.000 kuna

21.9.2017.
"Nije to ništa, samo greška u vođenju knjiga. I božićnicu smo si isplatili pogreškom", pravda se načelnik Općine Donji Andrijevci, načelnik Tomislav Marijanović.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnici žele čuti očitovanje načelnika Marijanovića

Samo jedna točka dnevnog reda

Vijećnici žele čuti očitovanje načelnika Marijanovića

24.9.2017.
Prije više od tri tjedna Državni ured za reviziju proslijedio je Hrvatskom saboru izvješća o radu pet ministarstava, dviju županija te 30 gradova i općina. Negativno mišljenje, uz općinu Škabrnja, dobila je i općina Donji Andrijevci, o čemu je već pisao SBplus.