Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 26.8.2016. u 0:01
Prikaza: 3952
|
Autor: Jerko Zovak

Nakon pisanja SBplus-a

Jedno naređenje i šest upozorenja Općini Donji Andrijevci

Donji Andrijevci : Jedno naređenje i šest upozorenja Općini Donji Andrijevci

U onoj mjeri u kojoj nije sramota priznati kako nemaš talenta za sport ili umjetnost, u toj mjeri nije sramota priznati kako nemaš liderskih sposobnosti. Oni pak koji to priznati ne žele, a ustraju u ulozi kojoj nisu dorasli (i svim prinadležnostima, dakako) ustvari, pored manjka liderskih sposobnosti i karakterno su insuficijentni. A onda, to više nije samo njihov problem nego cijele zajednice.

DONJI ANDRIJEVCI - Sredinom lipnja SBplus objavio je pitanje općinskog vijećnika HSLS-a Dražena Markovca upućeno andrijevačkom općinskom načelniku Tomislavu Marijanoviću, koje je glasilo: "Kad će biti gotova javna rasvjeta u Kolodvorskoj ulici i koliko će to koštati?".

"Čim se beton malo stegne, bit će postavljeni kandelaberi, a potom i rasvjetna tijela", na službeno postavljeno pitanje, službeno je odgovorio načelnik i, sasvim hladnokrvno, dodao: "Ne znamo koliko će to koštati".

Biti dobar radnik, susjed, muž, otac, sin... ne znači istovremeno biti i sposoban vođa. Pritom, izostanak liderskih sposobnosti nije moguće nadomjestiti nikakvom drugom vrlinom. Kad bi to bilo moguće, svatko bi lider mogao biti. A ne može.  

U tom vijećničkom pitanju i načelnikovu odgovoru zrcali se sav jad i bijeda, pretežite, četvrt stoljetne prakse andrijevačke samo/uprave. Umjesto da je dobronamjerni i akademski obrazovani vijećnik postavio pitanje: Na temelju čije odluke i s kojim sredstvima, protuzakonito, gradimo javnu rasvjetu (i) u Kolodvorskoj ulici? te, na taj način, problematizirao cjelokupan sustav funkcioniranja mjesne samouprave, Markovac je oportunistički pitao: 'Kad će posao biti gotov i koliko će, u konačnici, to koštati? kao da je, tijekom planiranja mjesnih aktivnosti i proračuna za njih, na Općinskom vijeću sve bilo usvojeno, a načelnik, u određenoj dinamici, tek zakonito provodio.

'Institucije sustava' su promptno reagirale

Sukladno agendi 'Udruge za promicanje lokalne uprave i samouprave' (PLUS) i njezina portala SBplus, a svjesni činjenice da sadržaj našeg rada prate 'institucije sustava', 13. lipnja, objavili smo kako andrijevačka uprava gradi javnu rasvjetu bez projekta, građevinske dozvole i natječaja. Dakako, očekivali smo njihovo brzo djelovanje po službenoj dužnosti i, posljedično, sprečavanje daljnjeg postupanja samovoljnika - protivno zakonu, struci i zdravoj pameti - "čim se beton malo stegne".

I zaista, 14. i 15. lipnja, "viša građevinska inspektorica Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Uprave za inspekcijske poslove, Sektora područnih ureda i jedinica i građevinske inspekcije, Službe područnih jedinica, Odjela kontinentalne Hrvatske, Područne jedinice u Slavonskom Brodu - Odjela Brodsko posavske županije, Anamarija Erceg, dipl.ing.građ., rješavajući po službenoj dužnosti, u predmetu izgradnje javne rasvjete bez građevinske dozvole... u Donjim Andrijevcima,  investitora Općine Donji Andrijevci, zastupane po načelniku Marijanović Tomislavu... utvrdila je da "investitor nema odgovarajući akt za građenje" te donijela Rješenje:

"1. Naređuje se investitoru, Općini Donji Andrijevci... da, u roku od 90 dana, ukloni temelje za javnu rasvjetu koji su izvedeni... bez odobrenja za gradnju.

2. Upozorava se investitor, da će se na izvršenje naredbe o uklanjanju prisiljavati izricanjem šest novčanih kazni, ako ne postupi po naredbi iz točke 1. izreke.

3. Upozorava se investitor, da će se izvršenje rješenja provesti putem treće osobe na odgovornost i trošak izvršenika, ako ne postupi po naredbi iz točke 1. izreke nakon šest izrečenih novčanih kazni.

4. Upozorava se investitor da će se bez donošenja dopunskog, odnosno posebnog rješenja, ukloniti i dijelovi građevine koji su izgrađeni nakon obustave građenja, kao i preostali dijelovi građevine koji ne ispunjavaju temeljni zahtjev mehaničke otpornosti i stabilnosti ili bi mogli biti opasni za život ljudi, za druge građevine ili stabilnost tla na okolnom zemljištu.

5. Upozorava se investitor, ako ne postupi po naredbi iz točke 1. izreke, da napušta posjed građevnih proizvoda od kojih je građevina izgrađena i odriče se prava vlasništva istih bez prava na naknadu štete.

6. Upozorava se investitor da je obvezan ukloniti stvari iz građevine u roku iz točke 1. izreke, jer se u protivnom smatra da napušta posjed stvari i odriče se prava vlasništva istih bez prava na naknadu štete.

7. Upozorava se investitor da se izvršenju rješenja o uklanjanju može pristupiti i prije isteka roka u kojem je izvršenik obvezan postupiti po rješenju, ako nakon obustave građenja ne obustavi građenje".

U nastavku, inspektorica je obrazložila svoje Rješenje - koje objavljujemo u prilogu - i konstatirala kako "protiv rješenja nije moguće izjaviti žalbu, ali se može pokrenuti upravni spor".

Nesposobnost nije moguće pravdati poštenjem

Ne znajući za zabrane daljnjih protuzakonitih aktivnosti na objektu, jedan od vrednijih andrijevačkih sportskih radnika upitao je načelnika Marijanović: "Kad će biti gotova rasvjeta?", a on mu odgovorio: "Da Zovak nije pisao, već bi sve bilo gotovo". Taj njegov stav naišao je na plodno tlo kod više neinformiranih mještana, koji drže kako za nastale probleme nije krivo načelnikovo autokratsko i protuzakonito upravljanje Općinom, nego 'denucijantsko' pisanje medija.

One koji su zaboravili, podsjećamo na članak Načelnik Marijanović misli da ga Zovak reketari, objavljen 12. ožujka 2015. godine i na druge članke u rubrici Uprava i samouprava Općine Donji Andrijevci, kako bi lakše procijenili o čemu je ovdje riječ. Naime, postoji mogućnost da netko od Andrijevčana nije dovoljno informiran te da zbog toga pomisli kako potpisnik ovog članka ima nešto osobno protiv Marijanovića, zbog čega učestalo piše o propustima općinske uprave.

Dakako da ništa osobno nemam protiv pristojno odgojenog, samozatajnog, skromnog, ljubaznog, uvijek na pomoć spremnog, uglednog sportskog radnika, vatrogasca i katolika, pažljivog oca i dobrog muža, dakle, majci Mandi i pokojnom ocu Ivanu zvanom  Vela na ponos sina Tomislava.

Međutim, biti dobar radnik, susjed, katolik, muž, otac, sin... ne znači istovremeno biti i sposoban vođa. Pritom, izostanak liderskih sposobnosti nije moguće nadomjestiti nikakvom drugom vrlinom. Kad bi to bilo moguće, svatko bi lider mogao biti. A ne može.

U onoj mjeri u kojoj nije sramota priznati kako nemaš talenta za sport ili umjetnost, u toj mjeri nije sramota priznati kako nemaš liderskih sposobnosti. Oni pak koji to priznati ne žele, a ustraju u ulozi kojoj nisu dorasli (i svim prinadležnostima, dakako) ustvari, pored manjka liderskih sposobnosti i karakterno su insuficijentni. A onda, to više nije samo njihov problem nego cijele zajednice.

Broj komentara: 3

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
veles

veles

Komentirano: 27.8.2016. | 13:29

1

stvarno smo smijurija od sela....
karlo4

karlo4

Komentirano: 26.8.2016. | 12:18

2

zeljko02 - svaka čast ,potpisujem
zeljko02

zeljko02

Komentirano: 26.8.2016. | 1:20

3

Zahvat postavljanja rasvjetnih tijela koja bi bila energetski učinkovita je predviđen razvojnim planom općine u vremenskom razdoblju 2015-2020. Vjerojatno niste niti čitali razvojnu strategiju i vršite presumpciju bez konkretnih dokaza. Naravno, ovakav propust po pitanju dokumentacije je kardinalan, ali ukoliko tvrdite da ste toliko sposobnosti, slobodno upotrijebite svoje "SPOSOBNOSTI" da općina bolje funkcionira. Najbolje od svega, bilo bi izuzetno lijepo od vas kada biste to učinili volonterski kao i "izvještavanje" o stanju u općini. Razlog navođenja volonterizma je vaša neprofesionalnost u pisanju pa vršim presumpciju da biste s istom neprofesionalnošću obavljali i određene poslove u općini. Sumirano, reketarite načelnika, ne nudite konkretnu pomoć, nego vaše izuzetno neprofesionalno "PISKARANJE",a ne izvještavanje o novostima i aktualnostima. I naravno, vrijeđate umove mještana svojim zaključcima.

Broj komentara: 3

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Biraju članove i zamjenike članova Savjeta mladih

Objavljen poziv za isticanje kandidature

Biraju članove i zamjenike članova Savjeta mladih

6.8.2019. | 9:10
Pravo predlaganja kandidata imaju udruge mladih i koje rade sa i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, podmladci političkih stranaka, sindikalnih ili sturkovnih organizacija ali i neformalne skupine od najmanje 20 mladih
Pravo predlaganja kandidata imaju udruge mladih i koje rade sa i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, podmladci političkih stranaka, sindikalnih ili sturkovnih organizacija ali i neformalne skupine od najmanje 20 mladih
SBplus.hr, Slavonski Brod : Obustavili zaprimanje prijava za potpore mladim obiteljima

Ubrzo nakon objave

Obustavili zaprimanje prijava za potpore mladim obiteljima

2.8.2019. | 8:00
Samo šest dana od dana objave poziva za prijavu s ciljem ostvarenja bspovratne financijske pomoći namijenjene mladim obiteljima, 'osvanula' je nova obavijest. Zaprimanje prijava obustavljeno je 30. srpnja ove godine. Evo i zašto.
Samo šest dana od dana objave poziva za prijavu s ciljem ostvarenja bspovratne financijske pomoći namijenjene mladim obiteljima, 'osvanula' je nova obavijest. Zaprimanje prijava obustavljeno je 30. srpnja ove godine. Evo i zašto.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bit će im vraćen novac za priključke i porez na nekretninu

Nakon loših vijesti o novim nametima

Bit će im vraćen novac za priključke i porez na nekretninu

25.7.2019. | 11:10
Jučerašnja je vijest zasigurno razveselila mnoge. Naime, objavljen je Javni poziv kojim se mladi pozivaju neka račune za priključke kao i potvrde o uplaćenom porezu na nekretnine donesu u Općinu kako bi isti mogli biti refundirani.
Jučerašnja je vijest zasigurno razveselila mnoge. Naime, objavljen je Javni poziv kojim se mladi pozivaju neka račune za priključke kao i potvrde o uplaćenom porezu na nekretnine donesu u Općinu kako bi isti mogli biti refundirani.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Teško da je prenamjena učinjena radi izgradnje urbanih vila

Suludi nameti mještanima

Teško da je prenamjena učinjena radi izgradnje urbanih vila

17.7.2019. | 20:30
Mještani će morati 'odriješiti kesu' čak i ako za sporna zemljišta dobivaju poljoprivredne poticaje pa i onda kada im ne mogu pristupiti drugačije nego preko tuđih parcela. Radi li se o vrtu iza obiteljske kuće - pravila su ista, sve je sada proglašeno neizgrađenim građevinskim z
Mještani će morati 'odriješiti kesu' čak i ako za sporna zemljišta dobivaju poljoprivredne poticaje pa i onda kada im ne mogu pristupiti drugačije nego preko tuđih parcela. Radi li se o vrtu iza obiteljske kuće - pravila su ista, sve je sada proglašeno neizgrađenim građevinskim z
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mještani će plaćati komunalnu naknadu za bašče i oranice!?

Neizgrađena građevinska zemljišta

Mještani će plaćati komunalnu naknadu za bašče i oranice!?

16.7.2019. | 22:00
Od nekoliko desetaka pa sve do nekoliko tisuća kuna, Andrijevčani će biti prisiljeni uplaćivati svake godine u općinski proračun, ne razriješi li se problematična situacija oko poljoprivrednih zemljišta koja su nenadano proglašena neizgrađenim građevinskim zemljištima. Općina oče
Od nekoliko desetaka pa sve do nekoliko tisuća kuna, Andrijevčani će biti prisiljeni uplaćivati svake godine u općinski proračun, ne razriješi li se problematična situacija oko poljoprivrednih zemljišta koja su nenadano proglašena neizgrađenim građevinskim zemljištima. Općina oče
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vukojević gradnja je daleko najpovoljniji ponuditelj

Energetska obnova škole u D.Andrijevcima

Vukojević gradnja je daleko najpovoljniji ponuditelj

30.3.2019. | 9:15
Procijenjena vrijednost nabave bila je 2.519.440,00 kuna (bez PDV-a). Od pet pristiglih ponuda čak četiri njih su bile od 35 do 62 posto skuplje od procjene.
Procijenjena vrijednost nabave bila je 2.519.440,00 kuna (bez PDV-a). Od pet pristiglih ponuda čak četiri njih su bile od 35 do 62 posto skuplje od procjene.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bogat i veseo Advent u Donjim Andrijevcima 2018.

Bolji nego ikad dosad

Bogat i veseo Advent u Donjim Andrijevcima 2018.

17.12.2018. | 22:00
Organizirano, sudjelovali su članovi bezmalo svih andrijevačkih udruga: od ribića i lovaca, preko umirovljenika i KUD-ovaca koji su svoje specijalitete gostima nudili te posebnim ponudama za nepce i uho brinuli, do Leptirića iz Igraonice i najmlađih folklorašica i folkloraša koji
Organizirano, sudjelovali su članovi bezmalo svih andrijevačkih udruga: od ribića i lovaca, preko umirovljenika i KUD-ovaca koji su svoje specijalitete gostima nudili te posebnim ponudama za nepce i uho brinuli, do Leptirića iz Igraonice i najmlađih folklorašica i folkloraša koji
SBplus.hr, Slavonski Brod : Opremanje dječje igraonice i novo radno mjesto

Projekti pomažu smanjenju nezaposlenosti

Opremanje dječje igraonice i novo radno mjesto

25.5.2018. | 18:40
Za rekonstrukciju i opremanje 'Mrava' Općina je dobila potporu u iznosu većem od milijun kuna, tako da će predškolska djeca Općine uskoro moći uživati u ljepšoj i modernije opremljenoj igraonici.
Za rekonstrukciju i opremanje 'Mrava' Općina je dobila potporu u iznosu većem od milijun kuna, tako da će predškolska djeca Općine uskoro moći uživati u ljepšoj i modernije opremljenoj igraonici.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako ništa zaključili nisu i rezultat će takav biti - ništa

Izvanredno stanje proglasili redovnim

Kako ništa zaključili nisu i rezultat će takav biti - ništa

26.9.2017. | 15:40
Vijećnici 'izvanredno stanje' u Općini karakterizirali 'redovnim', održali takvu sjedncu - redovnu - te zaključili isto što su, u sličnim situacijama, zaključivali i njihovi prethodnici - ništa. Za očekivati je kako će poslije takvog načina rada i učinak biti isti. Ništa.
Vijećnici 'izvanredno stanje' u Općini karakterizirali 'redovnim', održali takvu sjedncu - redovnu - te zaključili isto što su, u sličnim situacijama, zaključivali i njihovi prethodnici - ništa. Za očekivati je kako će poslije takvog načina rada i učinak biti isti. Ništa.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnici žele čuti očitovanje načelnika Marijanovića

Samo jedna točka dnevnog reda

Vijećnici žele čuti očitovanje načelnika Marijanovića

24.9.2017. | 17:35
Državna revizija je slučaj Donji Andrijevci predala Državnom odvjetništvu a, kako neslužbeno doznajemo, kriminalistička policija je krenula s izvidima.
Prije više od tri tjedna Državni ured za reviziju proslijedio je Hrvatskom saboru izvješća o radu pet ministarstava, dviju županija te 30 gradova i općina. Negativno mišljenje, uz općinu Škabrnja, dobila je i općina Donji Andrijevci, o čemu je već pisao SBplus.
SBplus.hr, Slavonski Brod : S općinskog računa digao 91.000 kuna

Državna revizija utvrdila

S općinskog računa digao 91.000 kuna

21.9.2017. | 15:00
"Nije to ništa, samo greška u vođenju knjiga. I božićnicu smo si isplatili pogreškom", pravda se načelnik Općine Donji Andrijevci, načelnik Tomislav Marijanović.
"Nije to ništa, samo greška u vođenju knjiga. I božićnicu smo si isplatili pogreškom", pravda se načelnik Općine Donji Andrijevci, načelnik Tomislav Marijanović.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Samo velike kukavice svoj grijeh podčinjenima pripisuju

Od priopćenja do tiskovne i nazad

Samo velike kukavice svoj grijeh podčinjenima pripisuju

13.9.2017. | 21:50
Čini nam se kako se općinski načelnik u ovom obraćanju nije naoružao činjenicama već čistim instinktom „zvijeri stjerane u kut", ili svojim nedovoljnim stupnjem obrazovanja odgovorio novinarima na razini svog intelektualnog dometa pokušavajući tako kontra napadima obmanuti javnos
Čini nam se kako se općinski načelnik u ovom obraćanju nije naoružao činjenicama već čistim instinktom „zvijeri stjerane u kut", ili svojim nedovoljnim stupnjem obrazovanja odgovorio novinarima na razini svog intelektualnog dometa pokušavajući tako kontra napadima obmanuti javnos
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnici pozivaju 'institucije države' neka rade svoj posao

Nije trebalo dugo čekati

Vijećnici pozivaju 'institucije države' neka rade svoj posao

1.9.2017. | 0:02
Nakon što su mediji objavili rezultate nalaza (i) u redakciju SBplus-a stiglo je 'Očitovanje vijećnika pozicije o negativnom izvješću Državnog ureda za reviziju za Općinu Donji Andrijevci' koje prenosimo u cijelosti.
Nakon što su mediji objavili rezultate nalaza (i) u redakciju SBplus-a stiglo je 'Očitovanje vijećnika pozicije o negativnom izvješću Državnog ureda za reviziju za Općinu Donji Andrijevci' koje prenosimo u cijelosti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Degmečić i Marijanović među najgorima u Hrvatskoj

U Jugoslaviji prvi u Hrvatskoj zadnji

Degmečić i Marijanović među najgorima u Hrvatskoj

31.8.2017. | 17:00
Prema financijskim izvještajima, koncem 2016. u blagajni nije bilo novčanih sredstava, a prema podacima iz glavne knjige, stanje blagajne je iznosilo 69.792,00 kn; Sa žiro računa su karticom, u više navrata, podignuta gotovinska sredstva u iznosu 91.300,00 kn, a za 63.000,00 kn n
Prema financijskim izvještajima, koncem 2016. u blagajni nije bilo novčanih sredstava, a prema podacima iz glavne knjige, stanje blagajne je iznosilo 69.792,00 kn; Sa žiro računa su karticom, u više navrata, podignuta gotovinska sredstva u iznosu 91.300,00 kn, a za 63.000,00 kn n
SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ izgubio kontrolu nad Općinom Donji Andrijevci

Propali i 'mrkva' i 'batina'

HDZ izgubio kontrolu nad Općinom Donji Andrijevci

19.6.2017. | 11:11
'Budimo otvoreni u svojim razmišljanjima i gajimo zajedništvo do ostvarenja cilja. Neka mještani osjete kako smo tu zbog njih, a ne zbog sebe', kolegicama i kolegama vijećnicima kazao je novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća, Robert Kuduz.
'Budimo otvoreni u svojim razmišljanjima i gajimo zajedništvo do ostvarenja cilja. Neka mještani osjete kako smo tu zbog njih, a ne zbog sebe', kolegicama i kolegama vijećnicima kazao je novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća, Robert Kuduz.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Febo

(Ne)običan čovjek

Febo

31.12.2016. | 23:20
'Njihovim odnosom prema meni, a ne postupkom zatvaranja školskog dvorišta, te dvije gospođe ponizile su me. Kao čovjeka, a ne kao branitelja'.
'Njihovim odnosom prema meni, a ne postupkom zatvaranja školskog dvorišta, te dvije gospođe ponizile su me. Kao čovjeka, a ne kao branitelja'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nije kriv načelnik Marijanović nego pročelnik Šulter

Aljkavost i samodostatnost

Nije kriv načelnik Marijanović nego pročelnik Šulter

21.9.2016. | 22:22
O načinu financiranja programa, projekata i manifestacija odluku je donio općinski načelnik, međutim, ona je toliko manjkava da čak niti ne kaže za koju godinu vrijedi. Ipak, priznati treba kako za to nije kriv tek potpisnik Marijanović nego, prije svih, pročelnik jedinstvenog up
O načinu financiranja programa, projekata i manifestacija odluku je donio općinski načelnik, međutim, ona je toliko manjkava da čak niti ne kaže za koju godinu vrijedi. Ipak, priznati treba kako za to nije kriv tek potpisnik Marijanović nego, prije svih, pročelnik jedinstvenog up
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zapošljavaju stručnog suradnika za EU projekte

Općina D. Andrijevci raspisala natječaj

Zapošljavaju stručnog suradnika za EU projekte

17.8.2016. | 21:40
Općina planira zaposliti magistra prava na neodređeno vrijeme, uz uvjet položenog državnog ispita, znanje engleskog jezika, uz uvjerenje o osposobljavanju za voditelja izrade i provedbe EU projekata itd. Natječaj je objavljen 12. kolovoza 2016. godine, a rok za prijavu je 8 dana
Općina planira zaposliti magistra prava na neodređeno vrijeme, uz uvjet položenog državnog ispita, znanje engleskog jezika, uz uvjerenje o osposobljavanju za voditelja izrade i provedbe EU projekata itd. Natječaj je objavljen 12. kolovoza 2016. godine, a rok za prijavu je 8 dana
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sanacija odlagališta otpada sredstvima Kohezijskog fonda EU

Projekt vrijedan 2,1 milijuna kuna

Sanacija odlagališta otpada sredstvima Kohezijskog fonda EU

23.6.2016. | 22:58
Radove je odabrani izvođač započeo nedugo nakon potpisivanja ugovora, a u kojoj su trenutačno fazi vidljivo je iz priloženih fotografija.
Radove je odabrani izvođač započeo nedugo nakon potpisivanja ugovora, a u kojoj su trenutačno fazi vidljivo je iz priloženih fotografija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Općina će udrugama podijeliti 293.500 kn

Natječaj traje do 29. lipnja

Općina će udrugama podijeliti 293.500 kn

19.6.2016. | 21:30
Udruge sukladno natječaju mogu prijaviti program/projekt koji unapređuje kvalitetu života i socijalnu koheziju u općini Donji Andrijevci sukladno strateškim i planskim dokumentima Općine
Udruge sukladno natječaju mogu prijaviti program/projekt koji unapređuje kvalitetu života i socijalnu koheziju u općini Donji Andrijevci sukladno strateškim i planskim dokumentima Općine