Obrazovanje : Osnovno

Objavljeno: 12.6.2015. u 20:19
Prikaza: 2557
|
Autor: V.Latinović/Glas Slavonije

Nagrade za toleranciju

Škola u D. Andrijevcima dobila nagradu Luka Ritz

Donji Andrijevci : Škola u D. Andrijevcima dobila nagradu Luka RitzDobitnici nagrade Luka Ritz(Foto: Goran Jakuš/PIXSELL)

Slavonske škole dobitnici su posebnog priznanja “Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. Konkretno, nagrađene su Anamaria Grgić, učenica 6. razreda OŠ “Viktor Car Emin” te Karolina Tutiš, učenica 5. razreda Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara.

DONJI ANDRIJEVCI - Među laureatima godišnje nagrade "Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škole bez nasilja za 2014./2015. godinu, dvije su slavonske škole. To su OŠ "Viktor Car Emin” iz Donjih Andrijevaca te Zdravstvena i veterinarska škola dr. Andrije Štampara iz Vinkovaca, piše Glas Slavonije.

Uz njih ovu vrijednu nagradu, koju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dodjeljuje od 2008. godine u spomen na tragično stradalog mladića Luku Ritza i sve djevojke i mladiće žrtve nasilja, dobili su i OŠ Strahoninec i Ekonomska škola Mije Mirkovića iz Rijeke.

Slavonske škole dobitnici su posebnog priznanja "Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. Konkretno, nagrađene su Anamaria Grgić, učenica 6. razreda OŠ "Viktor Car Emin” te Karolina Tutiš, učenica 5. razreda Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara.

Anamaria Grgić prošle je godine svojoj razrednici predložila da se čitav njezin razred uključi u provođenje UNICEF-ovog projekta "Nemoj mi se rugati”. Prijedlog je prihvaćen, pa je Anamaria na satu razrednika sama provela tri radionice: "Rastrgano srce”, "Kako bi se osjećao kad...?” i "Jezik zmije i žirafe”, kako bi upozorila na probleme psihičkog i fizičkog nasilja i senzibilizirala svoje vršnjake na probleme osoba izloženih nasilju.

Anamaria je sudjelovala u brojnim humanitarnim akcijama, među ostalim u bojenju pisanica i izrađivanju košarica čijom se prodajom pomagao rad Vrapčića, udruge za unaprjeđenje duševnog zdravlja i kvalitete života bolesnika sa psihotičnim poremećajima. Na njenu su se inicijativu u školi prikupljali plastični čepovi za oboljele od leukemije i limfoma.

Ove godine škola je na natječaj Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva prijavila Anamarijin projekt za koji je u kategoriji volonterske inicijative osvojila nagradu "Otisak srca”. Uz pomoć razrednice, Anamaria je osmislila i projekt preko kojega učenici od 2. do 5. razreda pomažu vršnjacima u učenju, kao i radionice zahvaljujući kojima se učitelji i roditelji educiraju o problemima ADHD-a i drugih poremećaja u ponašanju.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ogledan primjer odnosa između neke ustanove i medija

I andrijevačkom općinskom načelniku

Ogledan primjer odnosa između neke ustanove i medija

2.2.2017. | 0:01
Budući da SBplus ima stanovitih problema s dolaskom do cjelovitih informacija o poslovanju općinske uprave u Donjim Andrijevcima - zbog čega naša prava moramo ostvarivati i posredstvom zagrebačkih institucija - ovaj odgovor ravnateljice andrijevačke Osnovne škole
Budući da SBplus ima stanovitih problema s dolaskom do cjelovitih informacija o poslovanju općinske uprave u Donjim Andrijevcima - zbog čega naša prava moramo ostvarivati i posredstvom zagrebačkih institucija - ovaj odgovor ravnateljice andrijevačke Osnovne škole, profesorice Deg
SBplus.hr, Slavonski Brod : Županija ulaže u krajobraz Donjih Andrijevaca

Unatoč općinskom vodstvu

Županija ulaže u krajobraz Donjih Andrijevaca

21.8.2015. | 18:00
Budući da se utjecaj općinskog načelnika i njegovog prepotentnog dijela suučesnika u nečinjenju, na županijske strukture, mjeri političkim promilima, ostat će enigma - tko je, i/li s čime, motivirao župana Danijela Marušića neka 0,0004 posto županijskog proračuna usmjeri u općinu
Budući da se utjecaj općinskog načelnika i njegovog prepotentnog dijela suučesnika u nečinjenju, na županijske strukture, mjeri političkim promilima, ostat će enigma - tko je, i/li s čime, motivirao župana Danijela Marušića neka 0,0004 posto županijskog proračuna usmjeri u općinu
SBplus.hr, Slavonski Brod : Edukacija i vježba evakuacije u slučaju potresa

U osnovnoj školi

Edukacija i vježba evakuacije u slučaju potresa

1.6.2015. | 19:52
Cilj vježbe je bio provjera provedbe Plana evakuacije i spašavanja u OŠ „Viktor Car Emin" kao i provjera osposobljenosti djelatnika i djece za postupanje u slučaju izvanrednih događaja
Cilj vježbe je bio provjera provedbe Plana evakuacije i spašavanja u OŠ „Viktor Car Emin" kao i provjera osposobljenosti djelatnika i djece za postupanje u slučaju izvanrednih događaja
SBplus.hr, Slavonski Brod : Koju srednju izabrati?

Izbor

Koju srednju izabrati?

5.2.2015. | 17:28
U donjoandrijevačkoj Osnovnoj školi 'Viktor Car Emin' organiziraju predavanje za učenike na temu izbora srednje škole.
U donjoandrijevačkoj Osnovnoj školi 'Viktor Car Emin' organiziraju predavanje za učenike na temu izbora srednje škole.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nije narod impotentan, nego su im vođe prepotentne

Izumiremo li?

Nije narod impotentan, nego su im vođe prepotentne

3.9.2013. | 0:04
Za katastrofalan natalitet nije kriv narod, nego njegove nesposobne vođe. Tu ne pomaže ni nekritička agresivnost Crkve u Hrvata.
Za katastrofalan natalitet nije kriv narod, nego njegove nesposobne vođe. Tu ne
SBplus.hr, Slavonski Brod : Andrijevčani među deset u Hrvatskoj

Uspješni pokusi

Andrijevčani među deset u Hrvatskoj

23.6.2013. | 23:10
Ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović i zamjenica voditeljice pilot projekta Poligonsko vježbanje Lana Kasumović posjetili su Osnovni školu Viktor Car Emin Donji Andriejvci
Ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović i zamjenica voditeljic
SBplus.hr, Slavonski Brod : Policija i školska djeca igrali nogomet

U Donjim Andriejvcima

Policija i školska djeca igrali nogomet

30.5.2013. | 9:47
Policijska postaja Vrpolje, inače, već nekoliko godina tradicionalno sudjeluje u obilježavanju Dana škole
Policijska postaja Vrpolje, inače, već nekoliko godina tradicionalno sudjeluje u
SBplus.hr, Slavonski Brod : Moj prijatelj - policajac

PU s DVD u OŠ

Moj prijatelj - policajac

31.5.2012. | 13:26
Projekt je uspješno proveden uz pohvale od roditelja, nastavnika, a posebno ravnateljice osnovne škole uz obećanje kako će događanje biti objavljeno u učeničkom listu škole.
Projekt je uspješno proveden uz pohvale od roditelja, nastavnika, a posebno ravn
SBplus.hr, Slavonski Brod : Osnovna škola "Viktor Car Emin"

Donji Andrijevci

Osnovna škola "Viktor Car Emin"

5.12.2010. | 19:12
Preko puta župskoga stana 1833. počinje se zidati nova škola od drveta i blata. Kasnije je određeno da se kapetanov stan preuredi u novu školu te da se nadozidaju stan za učitelja i učiteljicu te još koja učionica. Škola je bila dovršena 1878.
Škola u Andrijevcima prvi put se spominje 1776.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hrvatski književnik Mladen Kušec

U Donjim Andrijevcima

Hrvatski književnik Mladen Kušec

13.10.2010. | 16:08
Udruga Leptir zalaže se za cjelovit i skladan razvoj djece potičući tjelesni, psihomotorni, jezično-komunikacijski, likovni i glazbeni razvoj, te razvoj kreativnosti.
U srijedu, 13. 10. 2010. Mladen Kušec posjetio je DV "Hlapić"