Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 29.11.2016. u 22:00
Prikaza: 1262
|
Autor: SBplus

Razgranati infrastrukturni radovi

Od brojnih radova najznačajniji je novi Društveni dom

Cernik : Od brojnih radova najznačajniji je novi Društveni dom  Zgrada Društvenog doma(Foto: Internet)

Možda i najznačajniji projekt koji je realiziran ove godine na području Općine Cernik je adaptacija i uređenje Društvenog doma u Cerničkoj Šagovini.

CERNIK - Možda i najznačajniji projekt koji je realiziran ove godine na području Općine Cernik je adaptacija i uređenje Društvenog doma u Cerničkoj Šagovini, piše radiong.hr.

Radovi su privedeni kraju, čisti se i uređuje obnovljeni prostor doma. Može se reći da Šagovljani imaju primjerno uređen prostor koji će moći koristiti za rad Mjesnog odbora, razna prigodna okupljanja, ali i za mještane kada im je potreban veći prostor.

„U 2016. godini najznačajniji poslovi su bili na uređenju i adaptaciji doma u Cerničkoj Šagovini. To je ujedno i zadnji dom u našoj općini koji je adaptiran ili novoizgrađen, tako da napokon i Cernička Šagovina ima uređen društveni dom. Stari dom je bio neprimjeren za upotrebu jer nije imao sanitarni čvor i grijanje, a sada to ima, uz modernu kuhinju, novi namještaj, prostoriju za Mjesni odbor i manju prostoriju za druženja. Najvažnije je da dom ima riješeno grijanje, vodu i sanitarne čvorove„ kaže općinski načelnik Nikola Jugović.

Obnovu doma sufinanciralo je Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te Ministarstvo regionalnog razvoja. Ukupna vrijednost radova je oko milijun kuna.

Proteklih dana okončani su radovi na izgradnjei ceste i staze za pješake u Ulici blaženog Augustina Kažotića u Cerniku. Za navedeni projekt temeljem provedenog javnog natječaja izabran je najpovoljniji izvođač radova „Vodoprivreda Nova Gradiška"d.d. Ukupna vrijednost radova iznosila je 358.8 tisuća kuna, a financirani su iz proračuna Općine Cernik s 58%, te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU s 42%.

Nakon što je modernizirana Ulica blaženog Augustina Kažotića uz Rokovu ulicu, a njeni stanovnici dobili izgrađenu pješačku stazu i asfaltni kolnik s ugrađenim rubnicima i slivnicima, na red je došla izgradnja pješačke staze u Požeškoj ulici.Kako kaže općinski načelnik Nikola Jugović, pješačka staza će biti izgrađena do kraja Cernika, odnosno tvrtke Grading. U drugoj fazi bi trebalo izgraditi nogostup do ribnjaka, jer je tu, kako kaže, sve više šetača, a uz to se radi o urbaniziranom području gdje je izgrađeno nekoliko obiteljskih kuća. Ukupna vrijednost radova izgradnje staze za pješake u Požeškoj ulici iznosi oko 360 tisuća kuna, te se u potpunosti financira iz Proračuna Općine Cernik.

U planu Općine Cernik u oblasti komunalne infrastrukture u narednoj godini je daljnji nastavak modernizacije kolnika i pješačkih staza.

"U 2017. godini nas očekuje kompletna rekonstrukcija i asfaltiranje Potočne ulice i spajanje s Vinogradskom ulicom. Projekt se realizira u sklopu projekta aglomeracije Nova Gradiška, – Cernik – Rešetari. Glavni vod ide kroz Potočnu ulicu i završava na Bačici. Nakon što bude postavljen, ide se u rekonstrukciju ulica.Tu je adaptacija i rekonstrukcija Školske ulice koja će biti pretvorena u šetnicu budući da se tu nalaze vrtić, škola i ljekarna. Imamo projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu – zaključuje Nikola Jugović.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovako je izgledala sanacija ceste uništene bujicama

Nakon obilnih kiša posljednjih dana

Ovako je izgledala sanacija ceste uništene bujicama

24.6.2019. | 10:45
Radi se o gotovo osam kilometara dugačkoj asfaltiranoj prometnici koja je jučer na pojedinim dijelovima izgledala sablasno jer su uz nju i preko nje tekli pravi nabujali potoci.
Radi se o gotovo osam kilometara dugačkoj asfaltiranoj prometnici koja je jučer na pojedinim dijelovima izgledala sablasno jer su uz nju i preko nje tekli pravi nabujali potoci.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Besplatno priključeni na infrastrukturu

(Ne)opasna donacija

Besplatno priključeni na infrastrukturu

8.8.2018. | 8:40
S priložene fotografije vidljivo je u kakvoj opasnosti je donator bio dok je kupolu krečio. Sreća da mu se ništa dogodilo nije. Mogla je to biti prerskupa donacija.
S priložene fotografije vidljivo je u kakvoj opasnosti je donator bio dok je kupolu krečio. Sreča da mu se ništa dogodilo nije. Mogla je to biti prerskupa donacija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novi vodovod i kanalizacijska mreža te pročistač

Projekt vrijedan 178.961.846 kuna

Novi vodovod i kanalizacijska mreža te pročistač

11.4.2018. | 9:05
Ukupna vrijednost projekta je 178.961.846 kuna, od čega sufinanciranje od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda iznosi 100.616.132 kune. Po završetku projekta bit će osigurana opskrba pitkom vodom za sve, ponosno su izjavili svi nazočni na radnom sastanku.
Ukupna vrijednost projekta je 178.961.846 kuna, od čega sufinanciranje od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda iznosi 100.616.132 kune. Po završetku projekta bit će osigurana opskrba pitkom vodom za sve, ponosno su izjavili svi nazočni na radnom sastanku.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Iz fontane curilo vino, a ne voda

U Cerniku

Iz fontane curilo vino, a ne voda

6.5.2012. | 22:43
Ravnatelj Mato Ordanić izgradio fontanu iz koje, umjesto vode, teče vino.
Ravnatelj Mato Ordanić izgradio fontanu iz koje, umjesto vode, teče vino.