Život : Udruge građana

Objavljeno: 19.1.2017. u 13:00
Prikaza: 1234
|
Autor: SBplus

Udruga "Igrom do osmjeha"

Učenje kroz igru

Vizija udruge je biti mjesto u kojem se dijete osjeća sretno, sigurno i zaštićeno, u kojem se poštuje djetetova različitost te potiče razvoj njegovih individualnih sposobnosti i potencijala.

BUKOVLJE - Udruga "Igrom do osmijeha" Djeluje od 2000. godine. Ova udruga sada ima tri odgojne skupine. Najbrojnija je starija koja broji 30 stalnih polaznika. Igraonica je do 2013. godine radila u sklopu Društva naša djeca Bukovlje, a krajem 2008. godine dobiva prostor gdje i danas djeluje.
S radom se (2000.) počelo uz potporu Academy for Educational Development (AED), sredstvima američke agencije za međunarodni razvoj (USA ID), i financiranje Općine Bukovlje, a dijelom i roditelja polaznika. Od 2013.godine izlazi iz Društva naša djeca i registrira se kao udruga pod nazivom "Igrom do osmijeha".
Udruga obilježava sve značajne datume i blagdane, te organizira izlete povodom Dana obitelji i Dječjeg tjedana. Već su ustaljene i radionice s roditeljima za Božić i Uskrs. Sudjelovali su i na projektu pod nazivom Europski dom u kojem su partneri bili Udruga ”Leptir ” i Učiteljski fakultet. Projekt je financirala Europska Unija.
U suradnji s roditeljima i Općinom Bukovlje 2015. godine. članovi udruge su uredili dvorište i unutarnji prostor oslikavanjem zidova. 
Vizija udruge je  biti mjesto u kojem se dijete osjeća sretno, sigurno i zaštićeno, u kojem se poštuje djetetova različitost te potiče razvoj njegovih individualnih sposobnosti i potencijala.
Misija je odgojno-obrazovni rad temeljiti na djetetovim sposobnostima i omogućiti mu dovoljno prostora za istraživanje, stjecanje novih iskustava, razmišljanja, učenja kroz igru, uz uvažavanje razvojnih i posebnih potreba i prava djeteta i poticanje njegove što aktivnije uloge. U tom procesu što više uključivati roditelje u stvaranju poticajnog okruženja za osobni razvoj djeteta u samosvjesnog, kreativnog i neovisnog pojedinca. Svojim djelovanjem udruga pruža podršku obitelji, pridonosi razvoju roditeljskih kompetencija i doprinosi razvoju društvene zajednice.

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :