Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 1.4.2014. u 0:02
Prikaza: 3565
|
Autor: M. Radošević

Nakon šest godina

Počeli prvi priključci na kanalizacijsku mrežu

Bukovlje : Počeli prvi priključci na kanalizacijsku mrežuRadovi u Stadionskoj ulici(Foto: M.Radošević)

Vlasnik građevine dužan je priključiti svoju građevinu, odnosno drugu nekretninu na komunalne vodne građevine sukladno odluci o priključenju, a najkasnije u roku od jedne godine od dana obavijesti isporučitelja vodne usluge o mogućnosti priključenja

BUKOVLJE - Nakon šest godina rada na osiguravanju preduvjeta za rješavanje problema odvodnje u općini Bukovlje, prvi korisnici počeli su se priključivati na kanalizacijsku mrežu. Pomoću sredstava koja idu iz investicijskog ciklusa Vlade preko Hrvatskih voda te sufinanciranja općinskih dvadesetak posto sredstava, završena je i gradnja spoja ispod autoceste te spajanje na kolektor u Osječkoj ulici s pripadajućom crpnom stanicom. Zainteresiranost mještana za priključke postoji, potvrđuje načelnik Davor Petrik, premda je svjestan činjenice da će za brojne koji teško spajaju kraj s krajem to biti nedostižno. Cijena pojedinog priključka iznosi oko 6.000 kuna.

Cijena pojedinog priključka iznosi oko 6.000 kuna.

- Povoljna je vijest da je prošle godine Vlada donijela odluku da se ne plaća naknada općinama. S druge strane to je problem za općinu koja je sudjelovala u gradnji mreže, a sada ostaje bez sredstava - kaže Petrik. Nakon gradnje mreže, priključenje domaćinstava je zakonska obaveza, naglašavaju u gradskom Vodovodu, izvođaču radova.

- Vlasnik građevine dužan je priključiti svoju građevinu, odnosno drugu nekretninu na komunalne vodne građevine sukladno odluci o priključenju, a najkasnije u roku od jedne godine od dana obavijesti isporučitelja vodne usluge o mogućnosti priključenja - navodi Danijel Kovačević, jedan od direktora ovog društva. Dodaje kako je do sada obavljeno 12 priključaka, a za ugovaranje pripremljeno još dvadesetak.

Broj priključaka u ovoj, prvoj, fazi moguć je za oko 140 objekata, a očekuje se barem 50 posto priključenja. Što se cijene tiče, u Vodovodu odgovaraju kako ona ovisi o mjestu položaja kanalizacijske mreže (u cesti ili zeleni pojas), duljini voda, količini potrebnih radova... Za svaki priključak izrađuje se i zaseban troškovnik.

Interes je, kažu, zasad zadovoljavajući, možda i zbog mogućnosti plaćanja bjanko zadužnicom (na četiri rate), ovjerenom kod bilježnika. Uređenje kanalizacije značajan je pomak za naselja Bukovlje i Vranovce i zbog činjenice što velik dio kuća nema dostatne septičke jame pa godinama fekalni i drugi otpad ispuštaju izravno u odvodne kanale zagađujući okoliš i ugrožavajući zdravlje.

Na prve priključke u Stadionskoj ulici, podržavajući koristan projekt s odvodnjom, odlučile su se obitelji Horvat, Đaković i Aračić. No hoće li se riješiti problema smrada nisu sigurni jer će mnogi, upravo zbog krize, otezati s priključenjem, poput sredovječnog mještanina koji je izjavio kako ne vjeruje da će se priključiti koliko god to smatrao dobrim potezom jer svojom minimalnom plaćom uzdržava cijelu obitelj. (Glas Slavonije)

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
zviz

zviz

Komentirano: 1.4.2014. | 10:38

1

Opet ljudi poletjeli grlom u jagode, a novinari su uvjek tu da podrže lopove i ovakvim propagandnim načinima primoraju što više neznalica da ulože sve novce ( više plaća ili svoje cijele višemjesečne mirovine) na priključak, a na kraju će se desiti kao i sa legalizacijom......prvi plačaju 6000 kn a kasnije kada ne bude zainteresiranih moći će se spojiti i za 2000. Zašto se ovi mladi direktori nisu sjetili i zatražili navac od EU kao i njihove starije kolege??? Kada su mogli dobiti tolike novce za izgradnju novih mreža i pročišćaća ne vidim razloga zašto Europa nebi investirala i u priključke neku crkavicu??? Činjenica je da u našem gradu vlada politika ali ovo je čisti dokaz da su političari toliko nesposobni i da će nas dovesti do totalne propasti. A isto se pitanje odnosi i na Razvojne agencije, CTR i ljude koji znaju kako se barata sa EU Fondovima, zašto ne pomognu ovakvim firmama da opsatnu sa svojim idejama, zar je važno baš svima u ovome gradu da svi ostanemo bez posla ili bi bilo vrijeme da progledama i nađemo rješenje kako da pomognemo jedni drugima!!!

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zbog kopanja vozila neće moći ovom cestom

Najava za one koji idu Bukovljem

Zbog kopanja vozila neće moći ovom cestom

23.10.2019. | 17:30
Obilazni pravac za sva je vozila moguć javnim cestama Ž4213 (Bukovlje - D514), D514 (Sjeverna vezna cesta do raskrižja s D53), D53 (Sjeverna vezna cesta - Podvinje) i nerazvrstanom cestom u Ulici Dudinjak.
Obilazni pravac za sva je vozila moguć javnim cestama Ž4213 (Bukovlje - D514), D514 (Sjeverna vezna cesta do raskrižja s D53), D53 (Sjeverna vezna cesta - Podvinje) i nerazvrstanom cestom u Ulici Dudinjak.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pitali smo zbog čega nemaju (dovoljno) pitke vode

Za naše posjetitelje

Pitali smo zbog čega nemaju (dovoljno) pitke vode

29.7.2018. | 20:00
Obraćam vam se u nadi da ćete objaviti naš problem i potaketi nadležne da porade na tom.
Obraćam vam se u nadi da ćete objaviti naš problem i potaketi nadležne da porade na tom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novi kružni tok 'riješit' će još jednu crnu prometnu točku

Izgradnja milijun kuna vrijednog rotora

Novi kružni tok 'riješit' će još jednu crnu prometnu točku

20.10.2017. | 8:30
'Ovo je prilično opasno prometno mjesto na kojem smo i nedavno imali smrtno stradalu osobu. Zbog toga smo u više navrata inicirali izgradnju rotora koji je trebao biti napravljen i ranije.'
'Ovo je prilično opasno prometno mjesto na kojem smo i nedavno imali smrtno stradalu osobu. Zbog toga smo u više navrata inicirali izgradnju rotora koji je trebao biti napravljen i ranije.'
SBplus.hr, Slavonski Brod : Opasno mjesto na cesti

Upit "Cestaru"

Opasno mjesto na cesti

7.7.2014. | 14:47
Ako se do sada nije javila, moguće je kako će se odgovorna osoba nakon objave ove reakcije ipak oglasiti.
moguće je kako će se odgovorna osoba ipak oglasiti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pljačka ili nemar, posljedice su iste

Nedovršeni radovi

Pljačka ili nemar, posljedice su iste

2.9.2013. | 14:30
Neodgovorni odnos prema javnim dobrima.
Neodgovorni odnos prema javnim dobrima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Javnim radovima do posla

U općini Bukovlje

Javnim radovima do posla

16.4.2012. | 15:29
Za one koji godinama čame na Zavodu za zapošljavanje, javni radovi su i ove godine spas i čvrsta primanja od 2.200 kuna bar na nekoliko mjeseci. U Program javnih radova Općina Bukovlje uključena je od 2010. godine
Za one koji godinama čame na Zavodu za zapošljavanje, javni radovi su i ove godi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Samačka domaćinstva plaćaju pola cijene

Odvoz otpada

Samačka domaćinstva plaćaju pola cijene

8.12.2010. | 2:13
Općina Bukovlje i tvrtka Jacob Beker,ondašnji koncesionar odvoza otpada iz domaćinstava prilagodili su sustav naplate stvarnim potrebama mještana. Dosadašnji sustav zbrinjavanja otpada nije poznavao kategoriju "malih" i sezonskih proizvođača otpada.
Općina Bukovlje i tvrtka Jacob Beker prilagodili su sustav naplate odvoza otpada
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :