Politika : Političke stranke

Objavljeno: 17.12.2014. u 23:09
Prikaza: 1054
|
Autor: SBplus

Hrg pohvalio Vlaovićev HSS

'Budite uz mene, preuzmimo odgovornost!'

Brodski Stupnik : 'Budite uz mene, preuzmimo odgovornost!'

Hrg: "HSS-ovci, budite uz mene zajedno preuzmimo odgovornost jer u Hrvatskoj pravice trenutno nema i neće je ni biti s ovom nesposobnom ekipom kao što neće biti ni programa za ruralni razvoj iduće godine, s ovom Vladom Hrvatska šansu nema".

BRODSKI STUPNIK - Županijska organizacija HSS-a Brodsko-posavske županije, u sklopu obilježavanja 110 obljetnice kontinuiranog rada Hrvatske seljačke stanke, održala je redovnu Programsku skupštinu kojoj je domaćin bila Općinska organizacija HSS općine Brodski Stupnik.

Skupština je imala uobičajeni  dnevni red iz kojeg je važno izdvojiti Izvješća predsjednika Županijske organizacije Davora Vlaovića, Financijsko izvješće izvjestiteljice Ane Rečić i izvješće Nadzornog odbora izvjestitelja Stjepana Tekića. Nakon rasprave, sva izvješća su jednoglasno prihvaćena.

Osim izvješća o radu, Vlaović je predložio i aktivnosti koje je nužno provesti u narednom periodu, a među njima su najvažnija područja: poljoprivreda, ruralni razvoj, obitelj i gospodarstvo u domeni malog i srednjeg poduzetništva. Vlaović je najavio održavanje tribina i okruglih stolova na temu Ruralnog razvoja, briga za obrtnike, mala i srednja poduzetništva, edukaciju o korištenju europskih fondova.

Gost Skupštine bio je predsjednik HSS-a Branko Hrg, koji je pohvalio rad rad Županijske organizacije HSS-a Brodsko-posavske županije . Istaknuvši kako je Brodsko-posavski HSS  jedna od najorganiziranijih organizacija HSS-a, koja iza sebe ima puno aktivnosti i rezultate, predsjednik Hrg osvrnuo se na ovogodišnju 110. obljetnicu osnutka HSS-a, rekavši da HSS svoje djelovanje temelji na slobodi, čovječnosti i pravici, a ne na nezainteresiranosti i bezličnosti ili dvoličnosti kao što to čini ova Vlada.

Osvrnuo se na rad Vlade koja mijenja prioritete, a tim izmjenama poljoprivreda više nije strateška grana niti prioritetno područje, samim time prioritetno područje nisu niti građani koji sve teže žive i imaju sve skuplju hranu. HSS je predlagao smanjenje PDV-a na hranu na 10 posto kako bi svim građanima Hrvatske bilo bolje, aktualna vlast je to odbila, a sada pokušava povećanjem plaće onima kojima plaće nisu male, oni koji nemaju ponovno će dobiti mrvice, 40-50 kn mjesečno.

Sve njihove promjene idu na  teret proračuna jedinica lokalne samouprave koje će biti prisiljene povećati cijene vrtića i komunalna davanja pa će građani u konačnici izgubiti više nego što će dobiti. HSS je uvijek zastupao interese radnika, seljaka, obrtnika i učitelja, a to će činiti i dalje mudrim planiranjem partnera s kojima će organizirati upravljanje na državnoj razini i jedinicama lokalne i regionalne samouprave.

Predsjednik Hrg poručio je: "HSS-ovci, budite uz mene zajedno preuzmimo odgovornost jer u  Hrvatskoj pravice trenutno nema i neće je ni biti s ovom nesposobnom ekipom kao što neće biti ni programa za ruralni razvoj iduće godine, s ovom Vladom Hrvatska šansu nema".

Skupština je održana u Brodskom stupniku, upravo tamo odakle potječe pučki tribun i odani pristalica politike Stjepana Radića, Ilije Martinovića, od milja zvani „čiča Ilija". Kada je početkom 1905.  godine utemeljena Hrvatska pučka seljačka stranka, u njezinu Privremenom glavnom odboru, koji je u svojemu članstvu imao 21. člana, bio je i Ilija Martinović. Godine 1920 on biva u Zagrebu izabran za narodnog zastupnika. U tomu svojstvu poziva diljem Slavonije hrvatski narod na jedinstvo i odlučnost u borbi protiv neslobode i bespravlja. Ponovno biva izabran za saborskog zastupnika u požeškom kraju. Selo Stari Slatinik bilo je svjedok mnogih događanja koja su neizbrisivo upisana u burnu povjesnicu ovoga kraja. Jedan od tih događaja zbio se u veljači 1923. godine,kada je Stjepan Radić, 2. veljače te godine, govorio na velikoj predizbornoj skupštini u Oriovcu na mjesnom trgu, a koju je otvorio čiča Ilija Martinović.

Skupštinu je uveličala pjevačka skupina Golubice iz Nove Kapele - i SBplus izvjestili su HSS-ovci.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :