Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 4.7.2018. u 16:40
Prikaza: 1288
|
Autor: Željka Gavranović

Konačan spoj sa civilizacijom

Nastavljaju makadamske putove pretvarati u prave ceste

Brodski Stupnik : Nastavljaju makadamske putove pretvarati u prave cesteIlustracija(Foto: WikiCommons)

Poboljšanje prometnih prilika mjesta osnovni je cilj radova. Postojeći makadamski put dosad je vraćao taj dio Slavonije u neka pradavna vremena kada su asfaltirane ceste na tim područjima bile rijetkost.

BRODSKI STUPNIK - Poziv na prethodno savjetovanje za pripremu otvorenog postupka javne nabave za radove rekonstrukcije kolnika i oborinske odvodnje u Ulici Josipa Kozarca u Starom Slatiniku, objavljen je na službenoj internetskoj stranici Općine Brodski Stupnik.

Ukupna procijenjena vrijednost nabave, bez poreza na dodanu vrijednost (PDV-a) iznosi 669.890,00 kuna.

Glavnim je projektom predviđena potpuna rekonstrukcija kolnika i oborinske odvodnje na katastarskoj čestici 1639 katastarske općine Stari Slatinik te k.č. 1643 k.o. Stari Slatinik, a sve sukladno Dokumentaciji o nabavi, Glavnom projektu i Troškovniku, koji su sastavni dio dokumentacije o nabavi te su kao takvi također objavljeni na službenoj općinskoj stranici.

Radovi će se odvijati u Ulici hrvatskog proljeća u Starom Slatiniku te će po duljini obuhvatiti 280 metara i širini 5,5 metara, a planirani su u svrhu poboljšanja prometnih prilika tog mjesta. Odvodnja oborinskih voda predviđena je cestovnim kanalima te uzdužnim i poprečnim padovima, usmjerenim prema glavnom odvodnom kanalu.

Radovi obuhvaćaju raskopavanje postojećeg makadama nedovoljne debljine sloja, iskop i izradu posteljice, izradu kolničke konstrukcije s modernim asfaltnim zastorom, rješenje oborinske odvodnje na dionicama koje to do sada nisu imale te trajno rješenje prometnog tijeka signalizacijom.

Mještani se nadaju kako će postupak javne nabave i izvođenja radova biti proveden transparentno i kvalitetno, na dobrobit svih koji su dosad koristili neprimjereni makadamski put koji je ugrožavao sigurnost sudionika u prometu, posebice biciklista i pješaka, ali i narušavao opći izgled i razvijenost mjesta.

Nastavak je to radova o kojima je SBplus i ranije pisao, a kojima općina nastoji smanjiti broj postojećih poljskih i makadamskih puteva te ih u što većem broju pretvoriti u asfaltirane i moderne prometnice.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Poljske putove i makadam napokon će zamijeniti cesta

Za radove potrebno više od milijun kuna

Poljske putove i makadam napokon će zamijeniti cesta

8.6.2018. | 17:40
Postojeće stanje Slavonske ulice veoma je loše. Za jakih kiša nedovoljno zbijena zemlja prenosi se vozilima na asfaltirane prometnice, a na pojedinim se dijelovima vozila jedva mimoilaze zbog nedovoljne širine puta.
Postojeće stanje Slavonske ulice veoma je loše. Za jakih kiša nedovoljno zbijena zemlja prenosi se vozilima na asfaltirane prometnice, a na pojedinim se dijelovima vozila jedva mimoilaze zbog nedovoljne širine puta.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Početak projekta za izgradnju biciklističkih staza

Dvije brodske općine privlače novac

Početak projekta za izgradnju biciklističkih staza

22.5.2018. | 16:30
S Gabrijelom Žalac, ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, čelnici Općine sutra će u Zagrebu potpisati ugovor za projekt.
S Gabrijelom Žalac, ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, čelnici Općine sutra će u Zagrebu potpisati ugovor za projekt.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stanovnici pojedinih ulica sutra bez struje

Obavijest HEP-a

Stanovnici pojedinih ulica sutra bez struje

1.5.2018. | 19:45
Isključenje je planirano u vremenu od osam do 15 sati, a u slučaju ranijeg završetka radova očekuje se ponovno uključenje napajanja i prije navedenog termina.
Isključenje je u planiranom vremenu od osam do 15 sati, a u slučaju ranijeg završetka radova očekuje se ponovno uključenje napajanja i prije navedenog termina.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Rad za mjesečnu bruto plaću od 3,5 tisuće kuna

Zapošljavanje

Rad za mjesečnu bruto plaću od 3,5 tisuće kuna

27.4.2015. | 12:00
Program zapošljavanja osoba u Javnim radovima na području općine Brodski Stupnik u 2015. godini
Program zapošljavanja osoba u Javnim radovima na području općine Brodski Stupnik u 2015. godini
SBplus.hr, Slavonski Brod : Započela izgradnja plinske mreže

'Brod plin' ide dalje

Započela izgradnja plinske mreže

9.10.2011. | 12:50
Izvođenje radova na plinskoj mreži na području Općine Brodski Stupnik povjereno je tvrtki "Ekos" iz Slavonskog Broda.
Izvođenje radova na plinskoj mreži na području Općine Brodski Stupnik povjereno

Brodski Stupnik

Adaptacija Društvenog doma

3.12.2010. | 19:22
U tijeku su radovi na projektu održive gradnje "Rekonstrukcija – adaptacija zgra