Život : Zdravlje

Objavljeno: 8.2.2019. u 10:30
Prikaza: 1427
|
Autor: Ž.G.

Pacijenti više ne moraju u Slav. Brod

Uvjeti jednaki onima u privatnim klinikama

Nova Gradiška : Uvjeti jednaki onima u privatnim klinikamaPostupak dijalize(Foto: Radio Nova Gradiška)

'Ovo je hotelski smještaj. Hrana, doktorica, sestre, vidite i sami koliko su simpatične. Predobre su nam. Mi svi stari, a one se toliko brinu o nama kao da imamo 15 ili 20 godina. Teško nam je bilo putovati u Slavonski Brod, ovo nam je sada idealno.'

NOVA GRADIŠKA - Opća bolnica Nova Gradiška kao sinonim integriteta i pružanja zdravstvene skrbi na širem novogradiškom području, svakim danom poprima sve ljepši izgled, kadrovski i dijagnostički sve je ekipiranija, a kvalitetom i pružanjem usluga zdravstvene skrbi, slobodno se može mjeriti s ustanovama i zdravstvenim centrima u većim, urbanim sredinama. U nastavku prenosimo veliki članak Radija Nove Gradiške o Općoj bolnici.

Početkom mjeseca studenog prošle je godine, uz nazočnost predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, svečano otvorena Zdravstvena jedinica za dijalizu te je tako u konačnici ostvaren projekt o kojem se pričalo dugi niz godina.

Zahvaljujući iznimnom angažmanu čelništva i ravnatelja novogradiške bolnice, dr. Josipa Kolodzieja, te uz potporu Brodsko posavske županije i Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, pacijenti su dobili novi odjel dijalize i mogućnost pružanja kvalitetne zdravstvene skrbi u Bolnici.

Podsjetimo, dosad su takvi pacijenti zbog potreba dijalize svakodnevno morali putovati u Slavonski Brod, a otvaranjem ove zdravstvene jedinice kompletan postupak dijalize mogu obaviti u novogradiškoj zdravstvenoj ustanovi.

Očito, duga povijest te zdravstvene ustanove ostavila je traga u kvaliteti rada zdravstvenih djelatnika, pristupu bolesnicima, požrtvovnosti i humanosti. Liječnici i medicinske sestre, iz generacije u generaciju, prenose svoja znanja i iskustva učeći mlađe, usađujući im prave vrijednosti.

Kroz sve godine postojanja, bolnica s vremenom poprima sva svoja današnja obilježja i pruža potpunu zdravstvenu zaštitu žitelja ovog dijela Slavonije.

Prava potvrda za sve navedeno novootvorena je Zdravstvena jedinica za dijalizu koja je dio Odjela opće interne medicine.

Na čelu je Zdravstvene jedinice za dijalizu naša sugrađanka, mlada liječnica dr. Dijana Knežević Strinavić, specijalistica opće interne medicine koja je za potrebe ovoga posla „prošla” dodatne edukacije:

- Prije svega, željela bih se zahvaliti ravnatelju Opće bolnice Nova Gradiška, dr. Josipu Kolodzieju, i voditeljici Odjela opće interne medicine, dr. Valentini Strinavić Bakunić, što su mi ukazali povjerenje da obavljam ovu odgovornu dužnost. Također, želim zahvaliti i svim fizičkim te pravnim osobama koje su nam pomogle da dobijemo ovakav Odjel. Završila sam specijalizaciju iz opće interne medicine, prošla, zajedno s osobljem, dodatnu edukaciju iz dijalize, krajnji mi je cilj završiti subspecijalizaciju iz nefrologije i ostati raditi našoj bolnici.

Puno smo truda uložili u ovaj Odjel kako bi sve profunkcioniralo i mislim da smo uspjeli. Zadovoljni smo opremom koja je vrhunska, a i pacijenti su zadovoljni. Prostor je, također, u potpunosti prilagođen pacijentima kako bi se na neki način osjećali kao kod svoje kuće.

Imamo deset priključnih mjesta za dijalizu i još jedno, posebno, u izolaciji. Zasad imamo 25 bolesnika s užeg i šireg novogradiškog područja koji su dosad išli u Slavonski Brod; imamo četiri do pet pacijenata koji su u preterminalnoj fazi, tj. koji se lagano pripremaju za dijalizu i još četiri pacijenta u Slavonskom Brodu koje planiramo ovoga proljeća preuzeti.

Život pacijenata koji moraju ići na dijalizu nije nimalo lak, a mi im želimo osigurati vrhunske uvjete i njegu. Puno se trudimo, tijekom same dijalize dosta razgovaramo s pacijentima, prolazimo njihovu terapiju, savjetujemo ih o prehrani i načinu liječenja. Zaista, pacijenta gledamo kao cjelinu, sa svim njegovim bolestima. Slušaju li me?! Naravno da nas slušaju, svaki im je savjet dragocjen, nastojimo ih i mi sami motivirati i kada vidimo pomak u nalazu i liječenju svima nam je drago. - s osmijehom priča dr. Dijana Strinavić Knežević.

Dr. Josip Kolodziej: „Bolnica živi 'punim plućima'!”

Zadovoljan je i ravnatelj novogradiške bolnice dr. Josip Kolodziej:

- Prezadovoljan sam radom ovoga Odjela, a što je najvažnije, zadovoljni su pacijenti. Velika je razlika i stvar da više ne moraju putovati u Slavonski Brod, a mislim da je i ovaj prostor puno ugodniji nego onaj u kojem su se prije dijalizirali.

Nedavno su nas posjetili predstavnici jedne privatne klinike koja obavlja dijalizu i njihovi liječnici; oni su se začudili standardima liječenja koji su gotovo istovjetni kao i u privatnim klinikama.

Kada smo osnivali Zdravstvenu jedinicu dijalize, doktorica Knežević Strinavić izrazila je želju da se bavi upravo ovim područjem, također sestre koje rade s pacijentima posebno su se pripremale za ovu funkciju i imaju izvrstan pristup pacijentima. Zadovoljni smo popunjenošću odjela i iznimno sretni da smo učinili još jednu dobru stvar za naše pacijente. Radimo, nastojimo dati maksimum.

U protekloj godini obnovili smo svu moguću dijagnostiku, od rendgena, četiri, pet novih ultrazvuka, intraoperacijski c look, novu sterilizaciju, samo u opremu smo uložili pet, do šest milijuna kuna.

U četvrtom nas mjesecu očekuje otvorenje novoobnovljenog Odjela pedijatrije, investicije vrijedne oko tri milijuna kuna. Jučer sam dobio od resornog ministra Milana Kujundžića pisanu suglasnost da nam je odobreno nešto manje od pet milijuna kuna za kupnju novog CT uređaja.

U suradnji s Brodsko-posavskom županiji napravili smo projekt kompletne energetske obnove bolnice, vrijednosti 40 milijuna kuna. Prvi su ugovori potpisani, radovi kreću za nekoliko dana. Krećemo najprije s Odjelima ginekologije, pedijatrije, kirurgije i interne. Tu je i projekt uređenja bolničkog kruga vrijednosti sedam milijuna kuna. Do kraja godine planiramo kupiti i dva nova ultrazvuka, dva kolonoskopa i gastroskopa, novi video stup,…

Radimo puno na obnovi prostora, opreme, kadrovski smo ekipirani. Radi se, zaista, puno i možemo reći da bolnica živi "punim plućima”. - ističe dr. Kolodziej.

Dr. Valentina Strinavić Bakunić: Želimo da pacijenti u svom gradu imaju kvalitetu, osjećaju sigurnost i budu zadovoljni

Više nego zadovoljna i voditeljica je Odjela opće interne medicine u Općoj bolnici Nova Gradiška dr. Valentina Strinavić Bakunić:

- Iznimno sam zadovoljna radom i trudom dr. Knežević Strinavić kao voditeljice i njezinog tima sestara koje su pokazale da su jako kvalitetne i stručne. Unatoč brzoj edukaciji, novom odjelu i potrebi učenja, uspjele su savladati kompletan postupak liječenja dijalizom.

Ono što je najbitnije, činjenica je da su pacijenti adekvatno i kvalitetno zbrinuti, na nivou kojem se možemo usporediti s vodećim centrima. Ne moramo se sramiti ni po opremi, kadrovima i edukaciji naše doktorice i sestara koje su izvrsne.

Naravno, velika hvala i ravnatelju, dr. Josipu Kolodzieju koji je učinio maksimum kako bismo dobili Odjel dijalize i pružili vrhunsku uslugu našim pacijentima. Omogućio nam je rad na vrhunskoj dijagnostičkoj opremi, a također čini maksimum kako bi mladi liječnici ostali u našem gradu i kako bi im se omogućilo kompletno stručno usavršavanje.

Kao što sam i najavila kada sam preuzimala dužnost voditeljice Odjela, nastojat ću u sljedeće četiri godine dati maksimum kako bi naš Odjel napredovao u smislu usavršavanja osoblja i pružanja usluga našim pacijentima. U konačnici, najbitnije je da naši pacijenti budu zadovoljni, da im bude omogućena široka paleta usluga te da im poboljšamo kvalitetu života i pružanja usluga kako ne bi morali ići u druge centre. Želimo da pacijenti u svom gradu imaju kvalitetu, osjećaju sigurnost i budu zadovoljni. Planovi postoje, dobra volja postoji i idemo dalje. - kazala je dr. Strinavić Bakunić.

A što kažu pacijenti…

Ankica Aleksić dolazi iz Okučana, liječi se u novogradiškoj bolnici od ljeta prošle godine:

– Znate što ću vam reći, ovo je hotelski smještaj! Hrana, doktorica, sestre, vidite i sami koliko su simpatične. Predobre su nam! Mi svi stari, a one se toliko brinu o nama kao da imamo 15, 20 godina. Predobro nam je. Teško nam je bilo putovati u Slavonski Brod, ovo nam je sada idealno. Hrana, smještaj, posebno naše osoblje. Mi se sada vratimo s dijalize za 15,20 minuta. Ljubazni su i vozači koji nas prevoze, ma puno im hvala. Oni nam pomažu i neizmjerno smo im zahvalni. Oni su naš spas. - s osmijehom nam priča Ankica.

Luka Sedlić također je iz Okučana, na dijalizi je nešto više od godinu dana:

- Kada nas je već takva nevolja snašla i moramo se boriti, sreća nam je da smo ovdje u Novoj Gradiški naišli na ovako dobru liječnicu i medicinsko osoblje. Bio sam na dijalizi i u Zagrebu, Slavonskom Brodu, ali ovdje nam je odlično. Ovo je vrhunski komfor, liječenje, ma svaka im čast. Ovdje je najbolje i hvala Bogu da ih imamo. - kaže Luka.

Kako izgleda novi Odjel novogradiške bolnice, moguće je pogledati u bogatoj galeriji fotografija Radija Nove Gradiške.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Liječnice progovorile o svojim iskustvima u Americi

Američka i hrvatska medicina

Liječnice progovorile o svojim iskustvima u Americi

25.10.2019. | 14:15
Dvije su liječnice na održanom predavanju progovorile o svom ovoljetnom boravku u Americi, sličnostima i razlikama njihovih bolnica i organizacija s hrvatskim.
Dvije su liječnice na održanom predavanju progovorile o svom ovoljetnom boravku u Americi, sličnostima i razlikama njihovih bolnica i organizacija s hrvatskim.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zajedno u procesu destigmatizacije

U bolnici na Strmcu

Zajedno u procesu destigmatizacije

19.9.2019. | 12:00
"Mi kao djelatnici, u suradnji s pacijentima podržavamo proces destigmatizacije, odnosno proces uključivanja svih naših bolesnika u društvo, zajednicu, kao punopravne članove."
"Mi kao djelatnici, u suradnji s pacijentima podržavamo proces destigmatizacije, odnosno proces uključivanja svih naših bolesnika u društvo, zajednicu, kao punopravne članove."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čelični se prsten zaglavio dvanaestogodišnjem dječaku

Dječja igra završila je dramom

Čelični se prsten zaglavio dvanaestogodišnjem dječaku

4.7.2019. | 9:40
Prst je sve više oticao, dotok krvi je bio zaustavljen, dječak je bio jako uplašen, ali onda su stvar spasili vatrogasci.
Prst je sve više oticao, dotok krvi je bio zaustavljen, dječak je bio jako uplašen, ali onda su stvar spasili vatrogasci.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Opća bolnica dobila dva nova ultrazvučna uređaja

Unaprijeđena skrb i brzina dijagnostike

Opća bolnica dobila dva nova ultrazvučna uređaja

7.6.2019. | 10:15
"To je najmoderniji aparat najnovije generacije koji bi trebao zadovoljavati i više od standarda u samoj Republici Hrvatskoj. Uređaj je opremljen sa svim novim softverima tako da će nam znatno olakšati i unaprijediti rad. Budući da je uređaj na kojemu smo radili nabavljen prije d
"To je najmoderniji aparat najnovije generacije koji bi trebao zadovoljavati i više od standarda u samoj Republici Hrvatskoj. Uređaj je opremljen sa svim novim softverima tako da će nam znatno olakšati i unaprijediti rad. Budući da je uređaj na kojemu smo radili nabavljen prije d
SBplus.hr, Slavonski Brod : Budite dio onih koji će dati svoj doprinos za 'sve za njega'

Humanitarna akcija

Budite dio onih koji će dati svoj doprinos za 'sve za njega'

20.5.2019. | 11:15
"Pacijent kojem je nakon pregleda dijagnosticirana promjena tkiva mora ponovo ići u druge bolnice na ponovni pregled uzimanja tkiva. Duge liste čekanja i neugodna pretraga jedan su od bitnih uzroka odustajanja od ove pretrage, a posljedica je često rak u višem stadiju."
"Pacijent kojem je nakon pregleda dijagnosticirana promjena tkiva mora ponovo ići u druge bolnice na ponovni pregled uzimanja tkiva. Duge liste čekanja i neugodna pretraga jedan su od bitnih uzroka odustajanja od ove pretrage, a posljedica je često rak u višem stadiju."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Smanjujemo liste čekanja, a vraćaju se i mladi liječnici

Dr. Valentina Strinavić Bakunić:

Smanjujemo liste čekanja, a vraćaju se i mladi liječnici

19.2.2019. | 9:00
"Jedan od zahtjeva koji su nam postavljeni kada smo preuzimali dužnost voditelja bio je da se poboljša kvaliteta i smanje liste čekanja kako ne bi pacijenti morali čekati na pojedine usluge po godinu dana. U tome smo i uspjeli. Liste čekanja su drastično smanjene."
"Jedan od zahtjeva koji su nam postavljeni kada smo preuzimali dužnost voditelja bio je da se poboljša kvaliteta i smanje liste čekanja kako ne bi pacijenti morali čekati na pojedine usluge po godinu dana. U tome smo i uspjeli. Liste čekanja su drastično smanjene."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prikupljaju novac za kupnju sonde za biopsiju tkiva prostate

Liga protiv raka

Prikupljaju novac za kupnju sonde za biopsiju tkiva prostate

3.2.2019. | 18:15
Pozivaju sve neka u granicama svojih mogućnosti pomognu u realizaciji ovog projekta Lige protiv raka, čiji je cilj olakšati liječenje i unaprijediti prevenciju malignih bolesti prostate.
Pozivaju sve neka u granicama svojih mogućnosti pomognu u realizaciji ovog projekta Lige protiv raka, čiji je cilj olakšati liječenje i unaprijediti prevenciju malignih bolesti prostate.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođanin ispunio obećanje i pomogao Antoniji

Zajednička borba za njezin život

Brođanin ispunio obećanje i pomogao Antoniji

1.2.2019. | 16:00
Na pretragama je s nama cijelo vrijeme bio čovjek koji želi ostati anoniman, pomogao nam je ispuniti papirologiju, sporazumjeti se s liječnicima i sve nam je prevodio. Uistinu sve zahvale takvom dobrom i nesebičnom čovjeku. koji nas je vozio od Münchena do Tübingena i natrag te n
Na pretragama je s nama cijelo vrijeme bio čovjek koji želi ostati anoniman, pomogao nam je ispuniti papirologiju, sporazumjeti se s liječnicima i sve nam je prevodio. Uistinu sve zahvale takvom dobrom i nesebičnom čovjeku. koji nas je vozio od Münchena do Tübingena i natrag te n
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođanin želi Antoniji pomoći u ozdravljenju

Zbog tumora gluha, a mogla bi oslijepiti

Brođanin želi Antoniji pomoći u ozdravljenju

3.12.2018. | 19:40
Antonija Kraljić bi, zahvaljujući dobrotvoru iz Slavonskog Broda koji živi u Njemačkoj, a koji je za njezinu bolest saznao iz novina, mogla doznati postoji li mogućnost da joj se vrati sluh i spasi vid jer u glavi ima tumor očnih živaca zbog kojeg bi mogla oslijepiti.
Antonija Kraljić bi, zahvaljujući dobrotvoru iz Slavonskog Broda koji živi u Njemačkoj, a koji je za njezinu bolest saznao iz novina, mogla doznati postoji li mogućnost da joj se vrati sluh i spasi vid jer u glavi ima tumor očnih živaca zbog kojeg bi mogla oslijepiti.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mogućnosti genetskog testiranja na rak kao dio prevencije

Hrvatski liječnički zbor

Mogućnosti genetskog testiranja na rak kao dio prevencije

30.11.2018. | 17:00
”Postoji krilatica 'bolje spriječiti nego liječiti' koja je u suštini činjenica i zato treba ići na preventivne preglede.”
”Postoji krilatica 'bolje spriječiti nego liječiti' koja je u suštini činjenica i zato treba ići na preventivne preglede.”
SBplus.hr, Slavonski Brod : Građani neugodno iznenađeni rezultatima

U borbi s tihom epidemijom današnjice

Građani neugodno iznenađeni rezultatima

25.10.2018. | 19:40
Tegobe i bolesti lakše je ignorirati, nego se s njima suočiti. Za to su potrebne disciplina, ustrajnost, snaga, želja i dobar motiv. Upozorenje da se sa zdravljem ne treba 'zezati' svojim su sugrađanima jučer poručili članovi gradske Udruge, bockajući ih na ulici.
Tegobe i bolesti lakše je ignorirati, nego se s njima suočiti. Za to su potrebne disciplina, ustrajnost, snaga, želja i dobar motiv. Upozorenje da se sa zdravljem ne treba 'zezati' svojim su sugrađanima jučer poručili članovi gradske Udruge, bockajući ih na ulici.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Malim pacijentima vraćaju osmijeh na lice

Učenici posjetili bolnicu

Malim pacijentima vraćaju osmijeh na lice

23.10.2018. | 12:55
"Djeca nas uvijek razvesele svojim prigodnim programom. To budu nekakve recitacije i glazba. Uz potrebnu medicinsku njegu malim pacijentima dobro dođe i ovakvih volonterskih akcija koje bolesnoj djeci donose radost i osmijeh."
"Djeca nas uvijek razvesele svojim prigodnim programom. To budu nekakve recitacije i glazba. Uz potrebnu medicinsku njegu malim pacijentima dobro dođe i ovakvih volonterskih akcija koje bolesnoj djeci donose radost i osmijeh."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako smanjiti stigmu prema psihijatrijskim bolesnicima?

Važno je na vrijeme potražiti pomoć

Kako smanjiti stigmu prema psihijatrijskim bolesnicima?

6.10.2018. | 10:15
Zbog stigmatiziranosti pacijenata koji imaju psihijatrijskih problema, mnogi na vrijeme niti ne potraže pomoć što se može pokazati presudnim u konačnom ishodu postupka liječenja. Zato je važno na vrijeme prepoznati probleme s kojima se susrećemo, a onda potražiti pomoć stručnjaka
Zbog stigmatiziranosti pacijenata koji imaju psihijatrijskih problema, mnogi na vrijeme niti ne potraže pomoć što se može pokazati presudnim u konačnom ishodu postupka liječenja. Zato je važno na vrijeme prepoznati probleme s kojima se susrećemo, a onda potražiti pomoć stručnjaka
SBplus.hr, Slavonski Brod : Interni odjel ima novu voditeljicu

Kadrovske promjene u bolnici

Interni odjel ima novu voditeljicu

13.9.2018. | 10:15
Zasada smo liste čekanja za ergometriju smanjili na nulu, nema ih! Smanjili smo liste čekanja za color doplere, smanjit ćemo ih i za ultrazvuk - najavljuje nova voditeljica.
Zasada smo liste čekanja za ergometriju smanjili na nulu, nema ih! Smanjili smo liste čekanja za color doplere, smanjit ćemo ih i za ultrazvuk - najavljuje nova voditeljica.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Primjer u kojem HDZ i SDP rade na zajedničkom interesu

Dobra vijest

Primjer u kojem HDZ i SDP rade na zajedničkom interesu

8.9.2018. | 14:15
Ovaj primjer dokaz je da čelnici jedinica lokalne uprave i samouprave, bez obzira koja stranačka opcija u njima bila na vlasti, mogu činiti ono što im je primarna zadaća. Služiti prije svega svojim građanima, a ne pojedinačnim stranačkim niskim strastima. Ostaje samo nadati se da
Ovaj primjer dokaz je da čelnici jedinica lokalne uprave i samouprave, bez obzira koja stranačka opcija u njima bila na vlasti, mogu činiti ono što im je primarna zadaća. Služiti prije svega svojim građanima, a ne pojedinačnim stranačkim niskim strastima. Ostaje samo nadati se da
SBplus.hr, Slavonski Brod : Domu zdravlja odobrena djelatnost palijativne skrbi

Uz ljekarničku djelatnost

Domu zdravlja odobrena djelatnost palijativne skrbi

11.7.2018. | 18:45
Uz obiteljsku (opću) medicinu, dentalnu zdravstvenu zaštitu, zdravstvenu zaštitu žena, zdravstvenu zaštitu dojenčadi i predškolske djece, medicinu rada, sanitetski prijevoz, patronažnu zdravstvenu zaštitu i specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu (ortodoncija), u D
Uz obiteljsku (opću) medicinu, dentalnu zdravstvenu zaštitu, zdravstvenu zaštitu žena, zdravstvenu zaštitu dojenčadi i predškolske djece, medicinu rada, sanitetski prijevoz, patronažnu zdravstvenu zaštitu i specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu (ortodoncija), u D
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li u Županiji konačno zaživjeti briga o umirućima?

Velike promjene na pomolu

Hoće li u Županiji konačno zaživjeti briga o umirućima?

4.7.2018. | 17:40
„Tko nije sjedio uz postelju umirućih, taj ne zna što je život. Svi teško i neizlječivo bolesni imaju pravo na palijativnu skrb. Tada su vam potrebni liječnici, medicinske sestre, fizioterapeut, psiholog, socijalni radnik, svećenik i druge stručne osobe jer onaj tko umire ne treb
„Tko nije sjedio uz postelju umirućih, taj ne zna što je život. Svi teško i neizlječivo bolesni imaju pravo na palijativnu skrb. Tada su vam potrebni liječnici, medicinske sestre, fizioterapeut, psiholog, socijalni radnik, svećenik i druge stručne osobe jer onaj tko umire ne treb
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni nisu 'luđaci' nego bolesni ljudi koji trebaju pomoć

Opća bolnica i Psihijatrijski odjel

Oni nisu 'luđaci' nego bolesni ljudi koji trebaju pomoć

7.6.2018. | 14:40
Duševni bolesnici predstavljaju jednu od najobespravljenijih kategorija bolesnika i ujedno jednu od najobespravljenijih skupina uopće.
Duševni bolesnici predstavljaju jednu od najobespravljenijih kategorija bolesnika i ujedno jednu od najobespravljenijih skupina uopće.
SBplus.hr, Slavonski Brod : U lipnju joj slijedi još jedna bitka s tumorima na mozgu

Antonija Kraljić (22) nastavlja borbu

U lipnju joj slijedi još jedna bitka s tumorima na mozgu

25.5.2018. | 11:25
Unatoč teškoj dijagnozi završila studij, a nakon proslave i kratke radosti Antoniju već početkom lipnja očekuju nova iskušenja i još jedna bitka s tumorima na mozgu.
Unatoč teškoj dijagnozi završila studij, a nakon proslave i kratke radosti Antoniju već početkom lipnja očekuju nova iskušenja i još jedna bitka s tumorima na mozgu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Šest pitanja koja život znače u teškim situacijama

Poziv pomoć

Šest pitanja koja život znače u teškim situacijama

12.5.2018. | 16:30
Izuzetno je bitno ostati smiren te, ako je pacijent bez svijesti ili ne diše, ne spuštati slušalicu, nego pažljivo slušati upute dispečera.
Izuzetno je bitno ostati smiren te, ako je pacijent bez svijesti ili ne diše, ne spuštati slušalicu, nego pažljivo slušati upute dispečera.
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :