Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 5.9.2019. u 18:10
Prikaza: 1291
|
Autor: I.C./SBplus

Zbog pozicije u Hrvatskom saboru

Hoće li funkcija gradonačelnika trpjeti?

Aktualni sat 17. sjednice Gradskog vijeća bio je i ovoga puta prigoda za raspravu o svakodnevnim gradskim problemima, a tom su prigodom vijećnici postavljali pitanja o svim temama koje su u sferi interesa građana, a među kojima se, između ostalog, našlo i pitanje gradonačelniku kako misli uskladiti obveze u Hrvatskom saboru i Gradu.

NOVA GRADIŠKA - Za gradske vijećnike Grada Nova Gradiška završila je ljetna stanka. Naime, danas su ponovno sjeli u vijećničke 'fotelje' kako bi održali 17. sjednicu Gradskog vijeća, za koju je bio predložen dnevni red od 14 točaka. A sve je započelo aktualnim satom, koji je i ovoga puta bio prigoda za raspravu o svakodnevnim gradskim temama te su se vijećnici potrudili postaviti pitanja o svim temama koje su u sferi interesa građana Nove Gradiške.

"Na plaći sam u Hrvatskom saboru, a sva primanja od gradonačelničke plaće preusmjerit ću na stipendije koje će tako studentima porasti s osamsto na tisuću kuna, a učenicima sa šesto na osamsto kuna."

Prvo od pitanja postavio je Franjo Kikić (SDP) o radovima na izgradnji kružnog toga u središtu grada, na koje mu je odgovorio gradonačelnik Vinko Grgić.

– Radovi idu planiranim rokom, predviđeni je završetak 105 dana od početka, no moguće je da radovi budu okončani i prije. Zašto se išlo s kružnim tokom, a ne sa semaforizacijom? Iz čistog razloga, jer su kod kružnog toka manji troškovi nego kod postavljanja semafora. Semafor ćemo dobiti sljedeće godine na frekventnom križanju kod tvrtke „Tang”, a ove je godine u izradi projektna dokumentacija za izgradnju kružnog toka kod prodavaonice „Paun”. Nakon razgovora sa žiteljima Domčeve ulice i rješavanja svih imovinsko-pravnih odnosa, rješenje je pronađeno i za rekonstrukciju navedene ulice, koja je rebalansom 'ubačena' u Proračun s dva milijuna kuna. - kazao je gradonačelnik Grgić dodavši kako se u listopadu kreće s javnom nabavom nakon čega slijede ostale radnje s ciljem da građani te ulice konačno dobiju uređenu prometnicu doličnu 21. stoljeću.

Što je s projektom CEKOM vrijednim 3,2 milijuna kuna te projektom „Adrenalinskog parka” u Prvči vrijednog 4 milijuna kuna, zanimalo je HDZ-ovu predsjednicu Kluba vijećnika Ljiljanu Lukačević. - Projekt CEKOM, najvjerojatnije, ide do kraja godine. Očekuje se potpisivanje ugovora jer je činjenica da lokalna uprava i samouprava ne diktira tempo dodjele sredstava. - odgovorio je na postavljeno pitanje gradonačelnik Grgić.

Gradski vijećnik Željko Bešlić (HDZ) upitao je što je s kapitalnim projektom gradskog bazena 'teškog' 15 milijuna kuna te upozorio na loše i po život opasno stanje na toj gradskoj lokaciji. Također nije mogao izostaviti niti pitanje o stazi u Naselju Ljupina.

– Kod staze u Ljupini problem je što je riječ o dosta dugoj prometnici koja dijelom spada u nerazvrstane, a dijelom u županijske ceste. Zbog navedenog je bilo nužno izraditi projektnu dokumentaciju čime bi se problem riješio. Dio ceste prema Pustari kandidirat će se za mjeru 7,2, a za cestu do crkve sredstva će se nastojati iznaći u Proračunu Grada. Slično je i s projektom Gradskog bazena. Nismo htjeli ići u zaduživanje, a njegov je projekt kandidiran, zajedno s ostalih 15 te ako prođe dobit ćemo 85 posto sredstava za izgradnju bazena. – odgovorio je Grgić.

"Na prihodovnoj strani Proračun ste u prvoj polovici godine realizirali sa samo 27 posto godišnjeg plana, na rashodovnoj svega 24 posto. Svaka čast gradskim ustanovama, organizacijama civilnog društva što su svoje programe realizirali u okviru Proračuna, no postavlja se pitanje što ste vi kao gradska vlast radili u prvoj polovici godine?!"

Predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić (SDP) upitala je gradonačelnika Grgića kako misli uskladiti obveze u Hrvatskom saboru i Gradu Nova Gradiška.

– I dosad sam u prosjeku dva dana u tjednu provodio u Zagrebu kako bih omogućio realizaciju pojedinih projekata u gradu. Funkcija gradonačelnika neće trpjeti, već naprotiv, pozicija u Hrvatskom saboru mogla bi donijeti samo koristi novim projektima u gradu. Na plaći sam u Hrvatskom saboru, a sva primanja od gradonačelničke plaće preusmjerit ću na stipendije koje će tako studentima porasti s osamsto na tisuću kuna, a učenicima sa šesto na osamsto kuna. Također, nastoji se dio dati i braniteljima te sportašima. – odgovorio je gradonačelnik Grgić.

Izvršenje Proračuna: Za poziciju opravdano, za oporbu nerealno

U nastavku sjednice Gradskog vijeća gradski su se vijećnici očitovali o polugodišnjem izvršenju Poračuna Grada Nova Gradiška za 2019. godinu te o trećem rebalansu Proračuna u ovoj godini.

– Voljela bih biti pozitivna, međutim ono što ću reći u ime Kluba vijećnika HDZ-a nije nimalo pozitivno. Ovaj, po vama, povijesni Proračun od 116 milijuna kuna je nerealan i vi ga niste u stanju realizirati. Brojke u izvješću vrlo jasno pokazuju njegovu teksturu. Na prihodovnoj strani Proračun ste u prvoj polovici godine realizirali sa samo 27 posto godišnjeg plana, na rashodovnoj svega 24 posto. Svaka čast gradskim ustanovama, organizacijama civilnog društva što su svoje programe realizirali u okviru Proračuna, no postavlja se pitanje što ste vi kao gradska vlast radili u prvoj polovici godine?! Ispada da ste informatizirali gradsku upravu i potrošili za manifestacije u gradu. Proračunom ste ambiciozno planirali izvršenje 38 kapitalnih projekata, a koliko vidim iz izvješća, 15 kapitalnih projekata niste ni započeli realizirati te sedam kapitalnih projekata imaju izvršenje manje od pet posto. Gradski bazen, adaptacija društvenog doma u Ljupini, u Novoj Gradiški, veliki projekt Prvče, dječje igralište Ljupina, vidikovac, tržnica, gradskog groblja, opskrba pitkom vodom, odvodnja, pročišćavanje otpadnih voda… nula posto. Što je s kapitalnim projektom izgradnje šetnice za koji rebalansom planirate izdvojiti nova sredstva?! Ono što je najvažnije, program razvoja gospodarstva planirali ste sa samo osam posto godišnjeg plana. Planirali ste za ovaj program 19 milijuna kuna, ostvarili ste milijun i pol kuna. Kapitalni projekt Tehnološki inkubator u prvoj polovici godine realizirali ste s 20 posto godišnjeg plana. Zbog svega ovoga, ne želimo podržati izvješće o izvršenju Proračuna. – istaknula je predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a Ljiljana Lukačević.

"Iza svega stoji velik rad i napor gradske uprave. Prošle godine smo imali bezuvjetnu financijsku reviziju, a ove smo godine dobili odličnu ocjenu za transparentnost gradskog Proračuna. To sve govori. Sve što smo mogli, to smo i napravili."

– Klub SDP-a ne gleda Proračun isključivo brojčano već kao živo tkivo. Prije deset godina ova konstatacija bi vjerojatno bila vjerodostojna. Iz jednostavnog razloga jer smo tada imali samo izvorni Proračun bez aplikacija prema sredstvima fondova i resornih ministarstava. Prihodi od poreza su itekako vidljivi, preko 56 posto. Komunalna naknada, planirana s osam milijuna kuna, realizirana je u prvih šest mjeseci s 47 posto, što znači da smo u sustav uključili ljude koji nisu bili u sustavu plaćanja. Dosad je komunalna naknada bila strogo namjenski prihod, a sad, novim zakonom, taj novac imamo pravo koristiti i u druge svrhe. Grad je osigurao sredstva za nesmetano funkcioniranje svih gradskih institucija. Taj drugi dio Proračuna koji smo aplicirali prema državnom i županijskom Proračunu, fondovima, Europskoj uniji, tu realizacija nikada u prvih šest mjeseci nije bila velika. Radi se o kapitalnim projektima za koje moraju proći određeni rokovi. Nitko ne može reći da se ne radi, Tehnološki inkubator, katastar, rotor, sve su to vidljivi projekti. Neke projekte koje smo prema fondovima aplicirali i nisu prošli, no vi ih morate „ugraditi” u Proračun. Ono što je bio Proračun prije deset godina više nije i niti će ikad biti.– istaknuo je u ime Kluba vijećnika SDP-a Marijan Radić.

Na sličnom je tragu bilo i obrazloženje gradonačelnika Vinka Grgića.

"Osnovni razlozi rebalansa Proračuna su sljedeći projekti: izgradnja oborinske odvodnje i javna rasvjeta u Mažuranićevoj ulici, rekonstrukcija Ulice Ivana Domca, kapitalni projekt kupovina nekretnina, zemljišta i objekata, izgradnja fotonaponske elektrane i uređenje upravne zgrade, peti kat. "

– Da smo mogli utjecati na priljev sredstava, mi bismo to rado učinili. Iza svega stoji velik rad i napor gradske uprave. Prošle godine smo imali bezuvjetnu financijsku reviziju, a ove smo godine dobili odličnu ocjenu za transparentnost gradskog Proračuna. To sve govori. Sve što smo mogli, to smo i napravili. Imamo preko 60 posto realizacije izvornih sredstava i projekata uz ovo drugo na čemu se radi. Proračun je povećan za 4,3 milijuna kuna. Dva milijuna kuna za Domčevu ulicu, četiri i pol milijuna kuna za uređenje Mažuranićeve ulice. Radi se o zajedničkom projektu s Općinom Rešetari kojim ćemo dobiti cestu s biciklističkom stazom i šetnicom, sanirane „jarke”. Radi se o projektu za koji ćemo dobiti skoro 3,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava. – rekao je, između ostalog, gradonačelnik Grgić pojašnjavajući svaku stavku Proračuna.

– Nismo zadovoljni i ne možemo podržati treći po redu rebalans Proračuna. Stalne izmjene stavljaju pod upitnik činjenicu upravlja li se gradskim Proračunom dobro. Ovo je poprilično velika stavka povećanja Proračuna, ono što ostaje nejasno je zašto se povećavaju neki rashodi i na loš način povećavaju prihodi. Tu prvenstveno mislim na način prihodovanja prodajom imovine u vlasništvu Grada. – istaknula je predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a Ljiljana Lukačević.

Stavove Kluba vijećnika SDP-a pojasnio je Franjo Kikić:

– Osnovni razlozi rebalansa Proračuna su sljedeći projekti; izgradnja oborinske odvodnje i javna rasvjeta u Mažuranićevoj ulici, rekonstrukcija Ulice Ivana Domca, kapitalni projekt kupovina nekretnina, zemljišta i objekata, izgradnja fotonaponske elektrane i uređenje upravne zgrade, peti kat. Iz svega toga vidljivo je da se nastavlja s ulaganjem u poboljšanje izgleda grada i uvjeta stanovanja naših građana. Imamo ambicioznog gradonačelnika koji se javlja na puno projekata i zbog toga dolazi do Proračuna s ovako velikim iznosima. No, ako se radi o dobrim projektima, mi ćemo ih uvijek podržati – zaključio je Kikić. No, očekivano, Izvješće o izvršenju Proračuna Grada i rebalans Proračuna „prošlo” je s 11 glasova za i pet protiv.

  Broj komentara: 1

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  igramala

  igramala

  Komentirano: 5.9.2019. | 22:00

  1

  Jakih poslova, kad se oba mogu odradit s pola snage...pa sta rade ostali gradonacelnici u slobodno vrijeme... nešt tu smrdi.

  Broj komentara: 1

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za foto-naponsku elektranu dobili 840 tisuća eura

  Zajednički projekt dva grada

  Za foto-naponsku elektranu dobili 840 tisuća eura

  13.11.2019. | 18:30
  Za godinu do godinu i pol dana trebali bi postati energetski neovisan grad.
  Za godinu do godinu i pol dana trebali bi postati energetski neovisan grad.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Gdje je zapeo projekt izgradnje novih gradskih bazena?

  Gradonačelnik odgovara

  Gdje je zapeo projekt izgradnje novih gradskih bazena?

  11.10.2019. | 13:20
  „Kada petnaest milijuna kuna vraćate kroz deset godina - to je već 20 milijuna kuna. Dakle, kada bismo išli u kreditiranje, svake godine bismo u Proračunu morali osigurati dva milijuna kuna i vraćati ih.“
  „Kada petnaest milijuna kuna vraćate kroz deset godina - to je već 20 milijuna kuna. Dakle, kada bismo išli u kreditiranje, svake godine bismo u Proračunu morali osigurati dva milijuna kuna i vraćati ih.“
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Učinili smo veliku stvar ukoliko preodgojimo i dva vozača'

  Društvo multiple, radio92 i policija

  'Učinili smo veliku stvar ukoliko preodgojimo i dva vozača'

  1.10.2019. | 18:00
  Ovakvom personaliziranom edukacijom cilj je potaknuti svijest vozača i stvoriti novu generaciju kojoj znakovi neće biti potrebni da prepoznaju i uvažavaju potrebe jednako vrijednih, ali drugačijih.
  Ovakvom personaliziranom edukacijom cilj je potaknuti svijest vozača i stvoriti novu generaciju kojoj znakovi neće biti potrebni da prepoznaju i uvažavaju potrebe jednako vrijednih, ali drugačijih.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Intenzivnija kontrola poštivanja novopostavljenih znakova

  U sklopu akcije Društva multiple

  Intenzivnija kontrola poštivanja novopostavljenih znakova

  6.9.2019. | 9:45
  Djelatnici Policijske uprave brodsko-posavska ovih će dana intenzivnije kontrolirati sve lokacije na kojima su postavljeni novi znakovi.
  Djelatnici Policijske uprave brodsko-posavska ovih će dana intenzivnije kontrolirati sve lokacije na kojima su postavljeni novi znakovi.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za izgradnju inkubatora dižu osam milijuna kuna kredita

  Od Grada traže odobrenje

  Za izgradnju inkubatora dižu osam milijuna kuna kredita

  5.9.2019. | 8:00
  Kreditna sredstva bit će namijenjena izgradnji i nabavci opreme. Riječ je o dugoročnom kunskom kreditu s tri posto kamate i rokom otplate od deset godina. No za realizaciju treba im pomoć Grada.
  Kreditna sredstva bit će namijenjena izgradnji i nabavci opreme. Riječ je o dugoročnom kunskom kreditu s tri posto kamate i rokom otplate od deset godina. No za realizaciju treba im pomoć Grada.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U vrtićima 70 novoupisanih mališana

  Gradi se, obnavlja, zapošljava…

  U vrtićima 70 novoupisanih mališana

  3.9.2019. | 10:15
  "Ove godine najviše smo imali zahtjeva za upis djece starosti 3 do 4 godine, to veseli i nadam se da će sva ova djeca ostati u našem gradu."
  "Ove godine najviše smo imali zahtjeva za upis djece starosti 3 do 4 godine, to veseli i nadam se da će sva ova djeca ostati u našem gradu."
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Turistička zajednica seli u novi prostor

  Radovi pri kraju

  Turistička zajednica seli u novi prostor

  27.7.2019. | 10:00
  Nakon što radovi, koji su trenutno privedeni kraju, budu u potpunosti završeni ured Turističke zajednice preselit će u prostor u kojem je nekada bio Caritas.
  Nakon što radovi, koji su trenutno privedeni kraju, budu u potpunosti završeni ured Turističke zajednice preselit će u prostor u kojem je nekada bio Caritas.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mjesta u vrtićima ima za svu djecu

  Gradonačelnik opovrgnuo glasine:

  Mjesta u vrtićima ima za svu djecu

  24.7.2019. | 17:15
  Proširio se glas da se djeca neće moći u vrtić jer nema mjesta što je roditelje zabrinulo, no gradonačelnik tu informaciju demantira.
  Proširio se glas da se djeca neće moći u vrtić jer nema mjesta što je roditelje zabrinulo, no gradonačelnik tu informaciju demantira.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za Šuputicu, Joksimovića, Rundeka i ostale 430.000 kuna

  Sve spremno za nove glazbene doživljaje

  Za Šuputicu, Joksimovića, Rundeka i ostale 430.000 kuna

  24.7.2019. | 16:00
  Sve je spremno za nove glazbene doživljaje. Grad je za cjelokupnu manifestaciju izdvojio 630.000 kuna, od kojih čak 430 tisuća kuna ide za izvođače.
  Sve je spremno za nove glazbene doživljaje. Grad je za cjelokupnu manifestaciju izdvojio 630.000 kuna, od kojih čak 430 tisuća kuna ide za izvođače.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Završavaju izgradnju nogometnog igrališta

  Nakon teniskih terena

  Završavaju izgradnju nogometnog igrališta

  18.7.2019. | 12:40
  Uz teniske terene i nogometno igralište planira se izgradnja i drugih igrališta, a sva ta ulaganja nisu dobitak samo za stanovnike naselja u kojem 'niče' pravi mini sportski centar, nego za sve stanovnike grada.
  Uz teniske terene i nogometno igralište planira se izgradnja i drugih igrališta, a sva ta ulaganja nisu dobitak samo za stanovnike naselja u kojem 'niče' pravi mini sportski centar, nego za sve stanovnike grada.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kažnjavat će nezakonito odlaganje otpada

  Uvode nadzor nad zelenim otocima

  Kažnjavat će nezakonito odlaganje otpada

  10.7.2019. | 18:50
  Zeleni otok su spremnici postavljeni na javnoj površini namijenjeni za odlaganje korisnog otpada poput papira, plastike i stakla. U gradu postoje 33 lokacije zelenih otoka za odlaganje otpada, od kojih nekolicina građana pravi divlje deponije.
  Zeleni otok su spremnici postavljeni na javnoj površini namijenjeni za odlaganje korisnog otpada poput papira, plastike i stakla. U gradu postoje 33 lokacije zelenih otoka za odlaganje otpada, od kojih nekolicina građana pravi divlje deponije.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za projekt dobili gotovo 20 milijuna bespovratnih kuna

  Idu u izgradnju poslovne građevine

  Za projekt dobili gotovo 20 milijuna bespovratnih kuna

  2.7.2019. | 11:25
  Svrha projekta je razvoj visoko kvalitetne poduzetničke poslovne infrastrukture kao osnove za razvoj poduzetništva i privlačenje investicija temeljenih na inovacijama, znanju i naprednim tehnologijama, koje omogućava stvaranje visoko kvalitetnih radnih mjesta, s posebnim naglask
  Svrha projekta je razvoj visoko kvalitetne poduzetničke poslovne infrastrukture kao osnove za razvoj poduzetništva i privlačenje investicija temeljenih na inovacijama, znanju i naprednim tehnologijama, koje omogućava stvaranje visoko kvalitetnih radnih mjesta, s posebnim naglask
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Odlaskom gradonačelnika u Sabor, rastu stipendije

  Oni će prvi imati koristi

  Odlaskom gradonačelnika u Sabor, rastu stipendije

  29.6.2019. | 13:20
  Uz stipendiste tomu će se sigurno obradovati i njihovi roditelji jer se planira stipendije povećati za nekoliko stotina kuna, a kako kaže gradonačelnik dio novca koji će ostati u gradskom proračunu od njegove gradonačelničke plaće će se usmjeriti i u neke druge namjene i potpore.
  Uz stipendiste tomu će se sigurno obradovati i njihovi roditelji jer se planira stipendije povećati za nekoliko stotina kuna, a kako kaže gradonačelnik dio novca koji će ostati u gradskom proračunu od njegove gradonačelničke plaće će se usmjeriti i u neke druge namjene i potpore.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Gradonačelnik Vinko Grgić sjeda u saborsku klupu

  Donesene odluke

  Gradonačelnik Vinko Grgić sjeda u saborsku klupu

  27.6.2019. | 20:00
  Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je odlučilo o zamjenama u saborskim klupama među kojima je i Vinko Grgić.
  Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je odlučilo o zamjenama u saborskim klupama među kojima je i Vinko Grgić.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad osigurava nabavku dodatne opreme za osnovnoškolce

  Uz besplatne udžbenike

  Grad osigurava nabavku dodatne opreme za osnovnoškolce

  15.6.2019. | 9:15
  Udžbenike i mape, odnosno kutije za tehničku kulturu, učenici će dobiti u školi prvoga dana nastave u sljedećoj školskoj godini.
  Udžbenike i mape, odnosno kutije za tehničku kulturu, učenici će dobiti u školi prvoga dana nastave u sljedećoj školskoj godini.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Gradit će kružni tok u središtu grada'

  Gradsko vijeće:

  'Gradit će kružni tok u središtu grada'

  11.6.2019. | 18:00
  Slijedećeg tjedna trebali bi započeti i radovi na kružnom toku u središtu grada kod zgrade Gradske uprave, a do kraja godine plan je ishoditi građevinsku dozvolu za još jedan kružni tok, u Gajevoj ulici. Njegova gradnja planirana je iduće godine.
  Slijedećeg tjedna trebali bi započeti i radovi na kružnom toku u središtu grada kod zgrade Gradske uprave, a do kraja godine plan je ishoditi građevinsku dozvolu za još jedan kružni tok, u Gajevoj ulici. Njegova gradnja planirana je iduće godine.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Milijunska ulaganja u preuređenje bolnice

  U financiranje se uključile i općine

  Milijunska ulaganja u preuređenje bolnice

  25.5.2019. | 12:00
  "Mi sad krećemo s obnovom jedinice Intenzivnog liječenja, slijedi projekt objedinjenog Hitnog bolničkog prijema, krenula je i energetska obnova bolnice."
  "Mi sad krećemo s obnovom jedinice Intenzivnog liječenja, slijedi projekt objedinjenog Hitnog bolničkog prijema, krenula je i energetska obnova bolnice."
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Paleći gume' napravio štetu od deset tisuća kuna

  Kako stati na kraj divljanju?

  'Paleći gume' napravio štetu od deset tisuća kuna

  21.5.2019. | 10:00
  Osim što bi mu trebalo naplatiti kompletan iznos nastale štete trebalo bi i njega i sve one koji ovako nešto učine natjerati da sami očiste. Možda bi u tom slučaju drugi puta malo više razmišljali o svojim postupcima.
  Osim što bi mu trebalo naplatiti kompletan iznos nastale štete trebalo bi i njega i sve one koji ovako nešto učine natjerati da sami očiste. Možda bi u tom slučaju drugi puta malo više razmišljali o svojim postupcima.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Imamo izvrsne proizvode, ali nemamo ih gdje plasirati'

  Sajmovi pomažu u promociji i plasmanu

  'Imamo izvrsne proizvode, ali nemamo ih gdje plasirati'

  17.5.2019. | 18:05
  "Svake godine ova manifestacija je sve bolja i bolja. Imamo izvrsne proizvode, ali nemamo ih gdje plasirati, odnosno, ljudi se nemaju gdje informirati, zbog toga ovakve i slične manifestacije doprinose promociji svega onoga što imamo za ponuditi."
  "Svake godine ova manifestacija je sve bolja i bolja. Imamo izvrsne proizvode, ali nemamo ih gdje plasirati, odnosno, ljudi se nemaju gdje informirati, zbog toga ovakve i slične manifestacije doprinose promociji svega onoga što imamo za ponuditi."
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kreću s projektom energetske obnove sportske zgrade

  669 tisuća kuna vrijedan projekt

  Kreću s projektom energetske obnove sportske zgrade

  16.5.2019. | 15:15
  Zgrada bi u potpunosti energetski trebala biti obnovljena u roku sljedećih deset mjeseci, a lokalnoj samoupravi time je omogućeno sredstva ušteđena kroz smanjenu potrošnju energije uložiti u osmišljanje i realizaciju kvalitetnijeg programa u sklopu zgrade te provedbu daljnjih mje
  Zgrada bi u potpunosti energetski trebala biti obnovljena u roku sljedećih deset mjeseci, a lokalnoj samoupravi time je omogućeno sredstva ušteđena kroz smanjenu potrošnju energije uložiti u osmišljanje i realizaciju kvalitetnijeg programa u sklopu zgrade te provedbu daljnjih mje
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :