Kolumne : Tužna humoreska

Drago Hedl

Kolumna

Tužna humoreska
Piše: Drago Hedl
Objavljeno: 21.6.2020. u 14:00
Prikaza: 9730
|

Piše Drago Hedl

Horde ženturača siluju Škoru srednjim prstom

root : Horde ženturača siluju Škoru srednjim prstom

'Sjetite se što je, u slučaju one američke košarkašice kojoj je srednjak gurnut u anus, presudio Branko Milanović, sudac u Gospiću: ni prst ni anus nisu spolni organi pa se to ne može smatrati silovanjem. To je čin izjednačen s rukovanjem. Te žene, s isukanim srednjim prstom, zapravo se rukuju sa Škorom.'

- 'AJDE ti ćeš meni šta je demokracija - reče krupni čovjek srednjih godina i s gađenjem otpljune ustranu, na zemljani pod terase seoskog kafića. Stol je prepun praznih boca piva, čaša nema, poštuju se mjere Stožera za borbu protiv koronavirusa. - Sram te bilo komunjaro jugoslavenska. Demokracija je to, nego šta.

Drugi iz društva, umirovljeni seoski učitelj, počeše se iza uha, pa nastojeći smiriti situaciju, reče: - Vidite, ako ćemo pravo, to je demokracija. Demokracija je vladavina većine.

Ona komunjara jugoslavenska na koju se odnosila rečenica krupnog čovjeka, tvrdoglavo nastavlja: - Demokracija jest poredak u kojem vlada većina, ali zaboravio si dodati da ona mora osigurati prava manjina i individualna prava svakog građanina. A Škoro je to zaboravio…

- Ne dirajte mi Škoru - za oktavu više grakne ona gromada od čovjeka. Ritam rečenice gotovo da je pratio poznatu pjesmu još poznatijeg pjevača.

Konobarica dugih nogu, u tijesnoj suknjici i raskopčanoj bluzici koja je pokazivala više nego što je trebalo, podijeli novu rundu piva. Na stolu, od silnih boca, gotovo da više nije bilo mjesta. Situacija se malo relaksirala, pa čiča sa slamnatim šeširom, šeretski mahnuvši glavom prema konobarici koja je odlazeći vrckala stražnjicom, reče: - Kak' mo'š ženu silovat'? Kad sam im'o šesnaes' pa, razumi'š, došlo mi milo i kad sam pritis'o onu pastiricu, a ona vrištala i cičala, pa posli' dovukla mater da me prijavi ocu, moj ćaća uze iglu i konac…

- Da sašije titovku za paloga borca - iskezi se ona komunjara jugoslavenska.

- Ajd prestani da čiča završi - prodere se grmalj.

- Uze iglu, dadne pastirici konac pa joj veli: uvici curo konac u iglu. Ona krene, ćaća makne iglu i tako nekoliko puna. Gleda pastirica i mater joj pa skupa kažu: A kako da ga utakne kad stalno izmičeš iglu. Ćaća je samo to čeka'. Da s'ti tako izmicala, moj ti ga mali nikad ne bi utak'o.

Društvo u seoskom kafiću bučno se cerekalo, kad nastavi onaj grmalj.

- Lijepo kaže Škoro: kad mala zatrudni pa se izvlači da je silovana i da neće rodit, sastane se familija. Sjednu ovako u krug, kao mi sada, pa se razgovara. Prvo mala mora objasnit kako je silovana. Šta je nosila na sebi tog dana. Ako je imala suknju k'o ova konobarica, kak' to možeš silovat. Pa vidiš da sama traži, izaziva, mami.

Društvo napeto sluša i ponovno mjerka konobaricu koja se malo sagnula da posluži goste za susjednim stolom.

- I onda lijepo sva'ko u familiji kaže što ima reć', pa se pređe na glasanje. S tim što naravno, mala nema pravo glasa zbog sukoba interesa. Ćaća pita 'ko je protiv abortusa, svi članovi familije dignu ruku i eto ti, stvar završena. Baš kako je rekao Škoro. Ne može to samo bit' stvar male 'oće l' rodit' il' ne.

Društvo počne klimati glavama i mrmljati u znak odobravanja, samo je ona komunjara jugoslavenska šutjela.

- I sad vidite kakav smo mi narod – reče vjeroučitelj koji do tada nije izgovorio ni riječi. - Umjesto da plješću Škori i podrže kako odluka o tome hoće li podbaciti ili ne, nije samo stvar, recimo to uvjetno, vrlo uvjetno, silovane žene. To je obiteljsko pitanje i rješava se demokratski, unutar familije. Ali ne, sada Škoru svi napadaju. I usput ga siluju.

- Pa kako? - upita zgranuto čovjek iz društvanaca dok mu se cigareta zalijepila za krajičak usnica. - Kako to mislite da nam siluju našeg Škoru?

- Lijepo. Svi, od bivše predsjednice, nadalje. Siluju ga isukanim srednjim prstom - objasni vjeroučitelj potegnuvši nekoliko dobrih gutljaja piva.

Ona komunjara jugoslavenska pričeka trenutak-dva da se društvo za stolom prestane zgražati pa reče: - Silovanje, o čemu vi to pričate? Silovanje?! Pa sjećate li se onog ličkog poduzetnika i vlasnika hotela u kojem su odsjele košarkašice, među njima i ona navodno silovana Amerikanka. Čovjek lijepo ušao u njenu sobu i gurnuo joj srednji prst u anus…

- Pa to sada upravo rade one ženturače s tim isukanim srednjim prstom. Što je to drugo nego silovanje? - stade u obranu Škore jedan iz društva, vatreni zagovornik popularnog pjevača koji želi postati premijer.

- Ma kakvo silovanje - bila je uporna ona komunjara jugoslavenska. - Sjetite se što je, u slučaju one američke košarkašice kojoj je srednjak gurnut u anus, presudio Branko Milanović, sudac u Gospiću: ni prst ni anus nisu spolni organi pa se to ne može smatrati silovanjem. To je čin izjednačen s rukovanjem. Te žene, s isukanim srednjim prstom, zapravo se rukuju sa Škorom.

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala sbplus.hr.

Broj komentara: 12

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
bezmalo

bezmalo

Komentirano: 22.6.2020. | 19:43

1

Ispričavam se, nikada više neću pisati komentare protiv komiunista.
leteci_holandez

leteci_holandez

Komentirano: 22.6.2020. | 17:54

2

https://www.paraf.hr/rodaku-iz-hdz-a-ostao-neprodan-sleper-maski-beros-od-jeseni-maske-obavezne-za-sve/
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 22.6.2020. | 16:22

3

Zamislite izjavu ministra Beroša vezano za turnir u Zadru i zašto igraći nisu testirani ,to je bilo radi ekonomsko turističkih razloga , još jedan srednji prst za njega , jebe se njima za narod.JOŠ JEDAN SREDNJI PRST ZA MASKE , NETKO JE UVEZAO NA MILIONE I SAD ČEKAJU NA SKLADIŠTU DA SE DONESE ZAKON DA SU OBVEZNE IDA ODU SVE PO SEDAM KUNA ZA KOM
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 22.6.2020. | 15:21

4

lalakoala, kako uopće možeš uopće staviti u istu rečenicu VICU VUKOVA sa šljamom Škorom , neopisiva glupost i dokaz primitivizma
bezmalo

bezmalo

Komentirano: 22.6.2020. | 14:22

5

Administrator je izbrisao komentar!
lalakoala

lalakoala

Komentirano: 22.6.2020. | 12:03

6

Na Engleskog svjetskom govornom podrućju, kad se netkome pokaže ispružen srednji prst, često, BUDE i krvi. To je velika uvreda!!!
lalakoala

lalakoala

Komentirano: 22.6.2020. | 11:56

7

MAESTRO! Koment ODLIĆAN KOMENTAR upućen je Tebi!!!
lalakoala

lalakoala

Komentirano: 22.6.2020. | 11:48

8

Odlićan komentar! Svakim danom neistine o Škori su veće i veće. Interesantno, Jandrokovićev komentar nitko ne navodi, to je vjerovatno zato što ga je prešutio. Čudno, kao u dogovoru sa novinarkom!? Zašto većina Hrvatskih media, bojkotuje, blati i omalovažava popularne pjevaće poćevši od pokojnog Vice Vukova, do Thompsona i Škore. Oćito zato što nam oni, u teškim danima, jedini donose toplinu i veselost, pjevajući nam o ljubavi prema svome, o ponosu i istini o našoj povjesti, narodu i Domovini. Vi koji ih mrzite, morate znati! THOMPSON I ŠKORO S PJESMOM SE ORE HRVATSKOM!!! Možete sam pjevati s nama !!!
lalakoala

lalakoala

Komentirano: 22.6.2020. | 10:56

9

Oćevi, majke, braćo, sestre i muževi, zar ste stava da trudne kćerke, sestre ili žene, trebaju, duševnu tegobu, težinu i bol, nositi same? Bez obraćanja za podršku, savjet ili pomoć Vas kao pojedinca ili cjele obitelji? U ćemu je problem!?
maestro

maestro

Komentirano: 21.6.2020. | 18:50

10

Od Hedla uobičajeno glup i pristran tekst. Zabava za primitivne ljude. Da je kojim slučajem prst uperen protiv "njegovih" onda bi to bio primitivan i vulgaran gest. Ovako je to nešto drugo. Ali ljudi su već naviknuti na leftardsko licemjerje. Prvi leftardski postulat: Ako vrijeđaš desnicu onda je to sloboda govora, ako oni vrijeđaju tebe onda je to govor mržnje. Ovaj tekst nije ni jedno ni drugo, nego obično smeće.

Broj komentara: 12

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Drpim kuću, maznem stan!

Tužna humoreska Drage Hedla

Drpim kuću, maznem stan!

24.1.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Banija se trese, Šuica se češlja

Piše Drago Hedl

Banija se trese, Šuica se češlja

17.1.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bit će teško s obnovom - glavni su Medved i Trut

Piše Drago Hedl

Bit će teško s obnovom - glavni su Medved i Trut

10.1.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : J.b..a vas sretna nova 2021.!

Piše Drago Hedl

J.b..a vas sretna nova 2021.!

3.1.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uz cjepivo, gratis pivo!

Piše Drago Hedl

Uz cjepivo, gratis pivo!

27.12.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : U ime vjere, ukinite mjere!

Piše Drago Hedl

U ime vjere, ukinite mjere!

20.12.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Osnovana nova stranka - Hrvatska maska

Piše Drago Hedl

Osnovana nova stranka - Hrvatska maska

13.12.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Banski dvori Band Aid

Piše Drago Hedl

Banski dvori Band Aid

6.12.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako su ateisti postali vjernici

Piše Drago Hedl

Kako su ateisti postali vjernici

29.11.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Imamo mjeru koja zaustavlja virus!

Piše Drago Hedl

Imamo mjeru koja zaustavlja virus!

15.11.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hrvatski sabor puca od zdravlja

Piše Drago Hedl

Hrvatski sabor puca od zdravlja

8.11.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ma kakav lockdown, idemo u knockdown!

Piše Drago Hedl

Ma kakav lockdown, idemo u knockdown!

1.11.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Igra prijestolja, epizoda: premijer i predsjednik

Piše Drago Hedl

Igra prijestolja, epizoda: premijer i predsjednik

25.10.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad te pop načne, a Hitna dokrajči

Piše Drago Hedl

Kad te pop načne, a Hitna dokrajči

18.10.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Predsjednik Sabora pod rotirkama

Piše Drago Hedl

Predsjednik Sabora pod rotirkama

11.10.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako je Peđa Grbin smrvio petokraku u komadiće

Piše Drago Hedl

Kako je Peđa Grbin smrvio petokraku u komadiće

4.10.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jutro kad se premijer probudio u znoju

Piše Drago Hedl

Jutro kad se premijer probudio u znoju

27.9.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bill Gates protiv Hrvoja Zekanovića

Piše Drago Hedl

Bill Gates protiv Hrvoja Zekanovića

13.9.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :