Kolumne : Tužna humoreska

Drago Hedl

Kolumna

Tužna humoreska
Piše: Drago Hedl
Objavljeno: 22.11.2020. u 14:00
Prikaza: 3822
|

Piše Drago Hedl

Ekskluzivno: Tajne mjere stožera u borbi proti COVIDA 19

root : Ekskluzivno: Tajne mjere stožera u borbi proti COVIDA 19Ilustracija(Foto: Jutarnji list)

Raspušta se Nacionalni stožer za borbu protiv koronavirusa.

SUOČEN sa svakodnevnim povećanjem broja oboljelih od COVID-a 19, Nacionalni stožer u tajnosti je donio desetak novih mjera, koje, kako bi se pojačala njihova učinkovitost, za razliku od dosadašnjih, nisu javno objavljene. Međutim, neke od tajnih mjera stožera, kako to već biva, slično kao i u tajnim postupanjima USKOK-a, zahvaljujući insajderima, na mala su vrata ipak dospjele u javnost. Mi smo saznali za osam.

"Neke od tajnih mjera stožera, kako to već biva, slično kao i u tajnim postupanjima USKOK-a, zahvaljujući insajderima, na mala su vrata ipak dospjele u javnost."

1. Djelomična zabrana rada Mandatno-imunitetnog povjerenstva(MIP) Hrvatskog sabora: Zabranjuje se MIP-u skidanje imuniteta zastupnicima, s obzirom da je imunitet iznimno važan u borbi protiv COVID-a 19. Ova mjera ne odnosi se na oporbene zastupnike.

2. Ograničenje rada sudova: Kako bi se smanjila mogućnost zaraze u sudnicama i na sudovima općenito, nalaže se privremena obustava rasprava kad su u pitanju dužnosnici optuženi za korupciju i kriminal. Ovu mjeru treba provoditi sve do roka zastare, a kao i prethodna mjera ni ova se ne odnosi na dužnosnike koji nisu članovi vladajuće stranke.

3. Točenje alkohola: Naređuje se općinskim, gradskim i županijskim upravama, kao i tvrtkama u njihovu vlasništvu, da urede općinskih načelnika, gradonačelnika, župana, te njihovih zamjenika, kao i pročelnika svih odjela, opskrbe dovoljnim količinama alkoholnih pića, kako zaposlenici ne bi morali napuštati radne prostore i tijekom radnog vremena odlaziti u kafiće i ondje se izlagati mogućnosti zaraze virusom.

4. Upotreba službenih kartica: Svi državni dužnosnici moraju koristiti službene kartice za nabavku raznih poklona, bez obzira kome su namijenjeni (parfema, skupocjenih pića, slavonskog kulena i slično) i troškove isključivo plaćati na taj način, kako bi se izbjegla upotreba gotovine s obzirom da se pokazalo da novčanice u velikoj mjeri mogu biti prenositelji virusa. Upotreba službenih kreditnih kartica zato je obvezna.

5. Rad trgovačkih centara: Veliki trgovački centri, osobito u predblagdansko vrijeme, moraju raditi non-stop, od 0 – 24, sedam dana u tjednu, kako bi se razrijedila koncentracija kupaca i smanjio njihov broj po metru četvornom u jedinici vremena. Ova mjera osim epidemioloških razloga ima i jak ekonomski učinak: poznato je da se u vrijeme prije Božića i Nove godine pojačano troši što je dobro za punjenje državnog proračuna.

6. Rad klubova: S obzirom na to da je ranijim mjerama Nacionalnog stožera zabranjen rad noćnih klubova, kasina i automat klubova, treba poticati otvaranje klubova poput onog u Slovenskoj u Zagrebu (poznatog iz afere JANAF), u kojima ne postoji ni minimalna opasnost širenja zaraze, s obzirom na to da se hrana i piće ne naplaćuju, a za utvrđivanje iznosa donesene gotovine postoji uređaji za brojanje novca, tako da se novčanice ne moraju dodirivati ručno.

7. Rad kinematografa: Kinematografi će raditi i dalje, ali u njima se isključivo mogu prikazivati filmovi Jakova Sedlara i Antuna Vrdoljaka, budući da je na taj način – bez dodatnih mjera – osigurana više nego dovoljna socijalna distanca među gledateljima.

8. Postupanja oko kontejnera: S obzirom na veliku koncentraciju građana oko kontejnera za otpad, potrebno je da se svi građani koji ruju i prevrću po kontejnerima, a osobito skupljači boca povratne ambalaže, plastičnih i staklenih boca te konzervi za napitke, prijave on-line nadležnim gradskim službama odakle će dobiti točan vremenski raspored kada i gdje se mogu pojaviti kako bi se spriječilo da u isto vrijeme, kraj nekog kontejnera, bude veći broj ljudi.

Ukoliko se ni ove mjere ne pokažu dovoljno učinkovitima, Stožer u pripravnosti ima još jednu mjeru za koju sa stopostotnom sigurnošću može jamčiti da će biti apsolutno djelotvorna i da će momentalno zaustaviti širenje pandemije.

Iako ta mjera ima oznaku najstrože državne tajne, ipak smo, ekskluzivno, prvi uspjeli zanati o čemu se radi.

U cilju konačnog zaustavljan pandemije opakim virusom, Stožer je donio najtežu odluku otkako postoji. No, svjesni ozbiljnosti trenutka koji ozbiljno ugrožava nacionalnu sigurnost, kao i činjenice da su sve moguće mjere koje je donosio Stožer, do sada ostale bez rezultata, zanemarili smo osobne razloge i ispred njih stavili javni interes i dobrobit građana. Kako smo sigurni da će ta mjera sto posto biti učinkovita, trenutačna i trajna, donijeli smo našu posljednju mjeru:

Raspušta se Nacionalni stožer za borbu protiv koronavirusa.

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala sbplus.hr.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pokojni suci pred svetim Petrom

Piše Drago Hedl

Pokojni suci pred svetim Petrom

4.4.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Jebem mater vama i Kodeksu sudačke časti'

Piše Drago Hedl

'Jebem mater vama i Kodeksu sudačke časti'

21.3.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bravar bi bio bolji

Piše Drago Hedl

Bravar bi bio bolji

14.3.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tri majmuna, nigdje hlada nema

Piše Drago Hedl

Tri majmuna, nigdje hlada nema

28.2.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hrvatska, zemlja smiješka

Piše Drago Hedl

Hrvatska, zemlja smiješka

21.2.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovdje Korektor, je li to Rektor?

Piše Drago Hedl

Ovdje Korektor, je li to Rektor?

14.2.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ratni put? Put pod noge: München, Frankfurt…

Piše Drago Hedl

Ratni put? Put pod noge: München, Frankfurt…

7.2.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Drpim kuću, maznem stan!

Tužna humoreska Drage Hedla

Drpim kuću, maznem stan!

24.1.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Banija se trese, Šuica se češlja

Piše Drago Hedl

Banija se trese, Šuica se češlja

17.1.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bit će teško s obnovom - glavni su Medved i Trut

Piše Drago Hedl

Bit će teško s obnovom - glavni su Medved i Trut

10.1.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : J.b..a vas sretna nova 2021.!

Piše Drago Hedl

J.b..a vas sretna nova 2021.!

3.1.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uz cjepivo, gratis pivo!

Piše Drago Hedl

Uz cjepivo, gratis pivo!

27.12.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : U ime vjere, ukinite mjere!

Piše Drago Hedl

U ime vjere, ukinite mjere!

20.12.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Osnovana nova stranka - Hrvatska maska

Piše Drago Hedl

Osnovana nova stranka - Hrvatska maska

13.12.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Banski dvori Band Aid

Piše Drago Hedl

Banski dvori Band Aid

6.12.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako su ateisti postali vjernici

Piše Drago Hedl

Kako su ateisti postali vjernici

29.11.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Imamo mjeru koja zaustavlja virus!

Piše Drago Hedl

Imamo mjeru koja zaustavlja virus!

15.11.2020. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hrvatski sabor puca od zdravlja

Piše Drago Hedl

Hrvatski sabor puca od zdravlja

8.11.2020. | 14:00