Kolumne : Panoptikum

Objavljeno: 29.8.2014. u 0:05
Prikaza: 5944
|
Autor: Borislav Stipić

Prijelazni rok

E, moj Vlajniću…. Ćosiću… Karamarko…

root : E, moj Vlajniću…. Ćosiću… Karamarko…Ekipa(Foto: HSP AS)

Kurve nikada nisam osuđivao. Svodnici su krivi. I oni koji kurve plaćaju.

Koalicijski partner HDZ-a u vladanju Županijom i oporbenjaštvu u Gradu, HSP AS, prije par dana pohvalio se kako su 'starčevićanci' „postali jači i bogatiji za još jednog općinskog vijećnika". Moram priznati kako, očito, ne razumijem pojam bogaćenje, a čini se ne znam ni što znači jačina. Nešto sam učio iz fizike, još u Jugoslaviji, pa mi ostalo u ušima, ali 'krečana' proradila u glavi pa bih se morao podsjetiti.

"Ranije su samo žene dolazile pod čadore pobjednika, a izgleda da su se i muškarci opasno prokurvali"!

Istaknuti član HNS-a u HSP AS

Vele sinovi Oca Domovine, kako je „ istaknuti član HNS-a Brodsko-posavske županije, Matej Kolobarić, koji je u toj stranci obnašao niz odgovornih funkcija (tajnik Županijskog odbora, v.d. predsjednik Županijskog odbora, predsjednik Općinskog odbora općine Oprisavci), službeno pristupio u redove HSP dr. Ante Starčević." Ne samo službeno, rekao bih, već i pompozno. Baš onako kako se podrazumijeva kad u politici nešto ili išta čini dr. Tomislav Vlajnić, dopredsjednik HSP AS i predsjednik ŽV HSP AS BPŽ još k tome u društvu, prije svih, Martina Milolože, dopredsjednika Glavnog stana, Vlatka Krznarića, dopredsjednika ŽV HSP AS BPŽ i Antuna Luketića, predsjednika Podružnice Oprisavci.

- Krajnje nezadovoljan stranačkom pasivnošću, neaktivnostima i vođenjem politike stranke na svim razinama, kojoj sam do danas pripadao, a nakon duuuuuuuugoga razmišljanja… – pravda, ili bolje – pokušava opravdati Kolobarić svoj bijeg niz uže s broda koji tone.

Zapravo, Kolobarić, kojeg ni ne poznam, ali već i ovo što je rekao  previše je za ocjenu karaktera, sam po sebi, pa ni njegov prelazak u drugu stranku, ne bi zavrijedili skoro pola kartice teksta – kad bi sâm Kolobarić bio eksces. On to, jednostavno nije. Ali prelazak „istaknutog člana" jedne liberalne stranke, koji je godinama bio odan Predsjednici koja, i kada nije bila predsjednica, 'davala je intonaciju stranačkoj glazbi', koja ne poštuje Saborsku deklaraciju o dignitetu Domovinskoga rata, za koju je Hrvatska agresor na Bosnu i Hercegovinu, koja je na čelu gej parada, koja je u svezi s pravima hrvatskih branitelja izjavila „nećemo mi financirati one koji su slijedili krivu politiku", koja je podupirala člana stranke koji je odlazio tajno svjedočiti u Haag…., prelazak takvoga u HSP AS zavređuje pozornost. Ne zbog njega. Tomislav Vlajnić, pa i Ruža Tomašić zaslužili su par javnih pitanja, a članovi i simpatizeri pravaških opcija odgovore na ta pitanja. Ne kanim ih posebno ponavljati jer već sam ih postavio.

"Krajnje nezadovoljan stranačkom pasivnošću, neaktivnostima i vođenjem politike stranke na svim razinama, kojoj sam do danas pripadao, a nakon duuuuuuuugoga razmišljanja…" – pravda, ili bolje – pokušava opravdati Kolobarić svoj bijeg niz uže s broda koji tone.

Ako su prebjezi perspektivni, što je sa 'starim' članovima?

Jednako kao što postavljam pitanje i Tomislavu Karamarku, predsjedniku HDZ-a, i Peri Ćosiću, članu Predsjedništva HDZ-a i predsjedniku Županijskog odbora HDZ-a Brodsko-posavske županije: Kakva je perspektiva, jer perspektivnim su atribuirani i (za sada) šezdesetak HNS-ovaca (i za sada uglavnom) s područja Zlatar Bistrice, ne ovih pribjeglica, već onih članova HSP AS i HDZ-a koji su srcem i razumom u vašim strankama? I ne od jučer. Bili su tu i kada su nad HDZ-om bili tmurni oblaci i kada su Ružini Starčevićanci osjećali se posve izgubljeno prije nego što su potpisali koaliciju s HDZ-om.

Jer  – Dolaskom Mateja Kolobarića u HSP AS, osim što smo kao stranka bogatiji za još jednog Općinskog vijećnika, zasigurno smo njegovim dolaskom dobili i jednog vrlo perspektivnog i kvalitetnog mladog čovjeka u svoje redove. Odmah ćemo ga uključiti u sve naše stranačke aktivnosti i naravno da je dobro došao k nama, kao i mnogi njegovi stranački prijatelji, koji su najavili svoj skori dolazak u HSP AS – rekao je dr. Tomislav Vlajnić.

Krivi su oni koji kurve plaćaju

Javno pristupanje, a to se posebno ističe u stranačkim priopćenjima i širi medijima, 'istaknutog' Kolobarića te jednog od osnivača HNS-a, Branka Vojkovića i predsjednika mladeži HNS-a Igora Margetića (i još šezdesetak članova HNS-a) strankama HSP AS i HDZ može se činiti dobrim političkim marketingom. Čini mi se kako usporedba toga s, recimo, hvaliti se poplavom, koju je dao jedan moj prijatelj, možda je i najbolja usporedba. Pa kad već zaključujem s razmišljanjima drugih o fenomenu transformacije od liberala u nacionalne konzervativce, definitivno ću zaključiti s onim što je autor članka, pišući o najnovijim političkim transferima, na maxportalu napisao: "Ranije su samo žene dolazile pod čadore pobjednika, a izgleda da su se i muškarci opasno prokurvali"! 

Kurve nikada nisam osuđivao. Svodnici su krivi. I oni koji kurve plaćaju.

transfer

Šezdesetak HNS-ovih stranačkih iskaznica u rukama HDZ-a

Broj komentara: 18

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
petnja

petnja

Komentirano: 29.8.2014. | 22:02

1

@armagedon, Uskok redovito obilazi Općinu Sibinj, jer ti i tebi slični stalno vrše prijave. I kao što vidiš načelnik je, na tvoju žalost, čist kao suza! A Martin se odrekao naknade kao županijski vijećnik i već godinama ne prima niti kune. Zato, nemoj obmanjivati javnost i isključi komp. Nije to za tebe!
juda1

juda1

Komentirano: 29.8.2014. | 19:43

2

Da li je taj Miloloža i u stvarnosti tako ružan i neuredam.Pa kako se je taj tip oženio i tko je ta sretnica ?
milenijum

milenijum

Komentirano: 29.8.2014. | 19:43

3

o kakvim mi osobama i likovima dajemo komentare to je strašno četiri tipa u seoskoj gostionici donose odluke o čemu to ni oni ne znaju
Yako_lud

Yako_lud

Komentirano: 29.8.2014. | 14:33

4

Pa u članku je napisano da se radi o spašavanju vlastite guzice, a ne o idejama, programima jer ako autor nije u pravu, zašto je taj Matej trgnuo se tek kad je shvatio da od HNS-a nema ništa ni na državnoj razini pa neće preko HNS-a ostvariti ono što je primjera radi ostvario jedan Domagoj Bartek
petnja

petnja

Komentirano: 29.8.2014. | 13:57

5

@Yako_lud, postoji razlika između odanosti i ludosti. Ako vidiš da stranka u koju si vjerovao i njeno vodstvo idu u totalno pogrešnom smjeru, da li trebaš i ti zajedno s njom otići u propast i raditi stvari koje su u suprotnosti sa tvojim razmišljanjima?! A kod nas vlada puno liberalnije ozračje nego kod narančastih. Svatko može slobodno reći što mu je na srcu i nećeš zbog toga "letjeti" iz stranke! U zadnje vrijeme, veliki demokrate i liberali, sdp i hns rade upravo suprotno! Matej će u slijedećem razdoblju sam pokazati da li je karijerist ili je prešao u HSP AS radi vlastitih uvjerenja. Stvar je vrlo jednostavna.....
floramy

floramy

Komentirano: 29.8.2014. | 13:52

6

A Sibinjcima nikad ne valja, krivo im je što je netko, mlad,zgodan, pristojan, isto tako krivo im je kad im netko kaže ono što ih ide i to ravno u brk, al to će uvijek tako biti. Kolobarićeva odluka je njegova i ničija druga, čovjek je tako odlučio vjerojatno mu se sviđa ekipa i to je to, a bože moj onaj kome se to ne sviđa što mu on tu može :)
Yako_lud

Yako_lud

Komentirano: 29.8.2014. | 13:37

7

Ideologija koju ne može smisliti nitko osim dojučerašnjeg HNS-ovca! Koji je ispod zastave duginih boja prešao u sjenu crne zastave! Naravno ovo figurativno, u smislu ideologija.
petnja

petnja

Komentirano: 29.8.2014. | 13:31

8

@antoaneante, nisi ti nikada glasovao za HSP AS, a te svoje gluposti prodaj nekom drugome! Tvoj ljubljeni Ika je napravio tako da taj auto nitko nije niti htio kupiti, jer se nikome ne isplati. A o moralnosti Josipa i Ike....to su dvije potpuno različite dimenzije, ali ti i tebi slični nemate moždani kapacitet da to shvatite! Martinova žena nakon dugih godina na birou počela raditi! Da je takav (ne)čovjek kakvim ga želiš prikazati radila bi ona još davnih dana, ali nije, pa se zato zapitaj - zašto? Jer je žrtva muževe odanosti pravaštvu, ideologiji koju nitko ne može smisliti! I nije jedini, mnogi od nas imaju i privatne i poslovne glavobolje zbog toga, ali ne damo se i jedini cilj nam je poboljšati život u našoj zajednici, konkretno Općini Sibinj i to ćemo i činiti dok god budemo imali podršku naših sumještana. A tebi i tvojoj ekipi poručujem - grizite se, klevećite, pljujte po nama....to je jedino što znate i "blago vama" ako vam je to krajnji domet!
domobran

domobran

Komentirano: 29.8.2014. | 12:58

9

ma de ljudi ika je car,predstavnik je manjine u entitetu republike srpske za općinu brod.
antoaneante

antoaneante

Komentirano: 29.8.2014. | 11:47

10

Ma nisam mu nikada vjerovao samo sam mislio da ne može biti gore od Ike a sada vidim da su isti. Novi načelnik voza isti automobil kao Ika, nije ga prodao kako je rekao na predizbornom skupu, očito mu se jako sviđa, oblači se kao Ika, druži se sa sumnjivim likovima po gradu, vjerojatno sluša i istu glazbu koju je Ika ostavio u auto. A taj Martin, kako ga samo nije stid zaposlit prvo svoju ženu a druge ko jebe. Šta Ruža Tomašić kaže o tome humanom činu Martina

Broj komentara: 18

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Važan je Hrvatskoj, koliko i Hrvatska Bruxellesu

Antun Čeović Tunja

Važan je Hrvatskoj, koliko i Hrvatska Bruxellesu

22.4.2016. | 0:02
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto i kako uvesti ćirilicu u hrvatske škole

Pitanja i mogući odgovori

Zašto i kako uvesti ćirilicu u hrvatske škole

21.1.2016. | 0:04
SBplus.hr, Slavonski Brod : S onu stranu Mosta

Izbori i poslije njih

S onu stranu Mosta

10.11.2015. | 0:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Može li Duspara što mogu obični građani!?

Parkirališta i zelene površine

Može li Duspara što mogu obični građani!?

3.10.2015. | 0:04
SBplus.hr, Slavonski Brod : Migranti dohodili, prohodili - isto nam se piše!

Prema Vojnoviću

Migranti dohodili, prohodili - isto nam se piše!

22.9.2015. | 0:04
SBplus.hr, Slavonski Brod : Katolici posjetili Papu u Sarajevu

Politika nad vjerom?

Katolici posjetili Papu u Sarajevu

7.6.2015. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Branitelji jesu hrvatski, policija nije!

'Saga' se nastavlja

Branitelji jesu hrvatski, policija nije!

3.6.2015. | 0:04
SBplus.hr, Slavonski Brod : Narod se ne pobjeđuje. Ne narod hrvatski.

Skup zajedništva

Narod se ne pobjeđuje. Ne narod hrvatski.

4.5.2015. | 0:02
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko izgubi – taj plaća. Sve.

Teta Marija Kirin

Tko izgubi – taj plaća. Sve.

3.3.2015. | 10:06
SBplus.hr, Slavonski Brod : Međugorje i dalje ostaje „Ni na nebu, ni na zemlji"

I nakon odluke Papine komisije

Međugorje i dalje ostaje „Ni na nebu, ni na zemlji"

14.12.2014. | 15:44
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nema novih temelja, nema druge Republike!

Kolinda u Brodu

Nema novih temelja, nema druge Republike!

4.11.2014. | 0:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jer osamdesete su bile godine...

Večer poezije u "Mojsteru"

Jer osamdesete su bile godine...

18.10.2014. | 16:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : Antun Čeović dobio 'vilu usred minskog polja'

Razočaranje i nemoć

Antun Čeović dobio 'vilu usred minskog polja'

27.8.2014. | 1:12
SBplus.hr, Slavonski Brod : Besposleni popovi jariće krste!

Čemu zakon?

Besposleni popovi jariće krste!

26.7.2014. | 10:59
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li i župan Marušić izbjeći Josipovića?

Stranačka stega

Hoće li i župan Marušić izbjeći Josipovića?

21.7.2014. | 11:24
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Za Dom spremni!" u Hrvatskoj je legitiman

I nakon dva desetljeća

"Za Dom spremni!" u Hrvatskoj je legitiman

5.7.2014. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kao u Francuskoj, recimo, Americi ili u Brazilu

"I Have A Dream"

Kao u Francuskoj, recimo, Americi ili u Brazilu

4.7.2014. | 0:04
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kordić nije ratni zločinac, ali osuđen je...

Tko smo mi da mu sudimo!?

Kordić nije ratni zločinac, ali osuđen je...

15.6.2014. | 0:04
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slikarev pečat na dokumentu vječnosti

Šimić u Galeriji Goll

Slikarev pečat na dokumentu vječnosti

8.6.2014. | 0:04
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :