Kolumne : Panoptikum

Borislav Stipić

Kolumne

Panoptikum
Piše: Borislav Stipić
Objavljeno: 27.8.2014. u 1:12
Prikaza: 4920
|

Razočaranje i nemoć

Antun Čeović dobio 'vilu usred minskog polja'

Antun Čeović
Foto: Antun Čeović
 • Antun Čeović
 • Borislav Stipić
 • Antun Čeović
 • Borislav Stipić
 • Antun Čeović
 • Borislav Stipić
 • Antun Čeović
 • Borislav Stipić
 • Antun Čeović
 • Borislav Stipić
 • Antun Čeović
 • Borislav Stipić
 • Antun Čeović
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić
 • Borislav Stipić

Predstavnik Ministarstva branitelja koji je Čeoviću uručio ključeve stana u Staroj Gradiški, pokazalo se, nije bezrazložno bio ljut što je na primopredaju došao i predstavnik medija. Izvjesno je kako Čeovića i njegov šator ponovo čekaju Ljeskove vode.

SLAVONSKI BROD / STARA GRADIŠKA – Prije nešto manje od četiri mjeseca pisali smoAntunu Čeoviću – dragovoljcu koji s 400 kuna mjesečno živi pod šatorom. Reportaža s Ljeskovih voda i priča o Antunu, čovjeku, ocu, hrvatskom branitelju koji je 91., bez ustezanja, bio krenuo usuret smrti kako bi spasio živote njemu dragih, poznatih, ali i nepoznatih građana tek obnovljene države Hrvatske, pobudila je velik interes čitatelja na ovom portalu, a prenijeli su ju i drugi mediji. Lokalni i oni koji 'pokrivaju' cijelu Hrvatsku. Izraza potpore i solidarnosti nije manjkalo. Pa i konkretnih i to ponajviše od ljudi koje nazivamo 'običnim, malim ljudima'.

Gospodin iz Ministarstva je želio ispasti tip s kojim nema puno razgovora, koji silom (ne)prilika odrađuje nešto što najradije ne bi radio, dakle, 'tip' mijenja ton kad je čuo da je s Čeovićem i novinar koji je i pokrenuo cijelu priču.

Trgnulo se i Ministarstvo branitelja

Trgnulo se i u reportaži dotaknuto Ministarstvo branitelja… U svega dva tri dana kontaktirali su Čeovića, pozvali ga na dodjelu ključeva stana u Staroj Gradišci. Uz ružno vrijeme, i nakon jake kiše i vjetra koji nas je pratio i čak zabacivao automobil na autocesti, stan pred koji smo došli uopće nije loše izgledao. Pogotovo ne u odnosu na zamišljenu sliku Ljeskovih voda i šatora skutrenog pod drvećem uz obalu jezera. U stanu su bili majstori, sve je mirisalo na svježe boje, razrjeđivače. Gospodin iz Ministarstva, Josip Dodić, inženjer građevine, suzdržan, preslužben. Sam sam mu se predstavio. Tunjin sam prijatelj. Papir za primopredaju i ključevi spremni. Fotografiram. Dodić veli: „Nemojte fotografirati! Zašto to radite!?" Kažem mu kako sam pisao o Čeoviću i njegovom šatoru na Ljeskovim vodama te kako želim priču na Sbplusu završiti. 'Tip', moram tako napisati jer, očito, gospodin iz Ministarstva je želio ispasti tip s kojim nema puno razgovora, koji silom (ne)prilika odrađuje nešto što najradije ne bi radio, dakle, 'tip' mijenja ton. Ljuti se na mene što sam se na početku predstavio kao Čeovićev prijatelj. Obraća se majstorima, iznosi primjedbe na rad, izražava nezadovoljstvo, nalaže što moraju ponovo lakirati, riješiti kupaonicu, bojler, vodu…

- Do četvrtka sve treba biti gotovo! A Vi dođite u četvrtak pa ćemo napraviti primopredaju… - nešto blaže obraća se Tunji.

Stara Gradiška - drugi put!

Prošlo tih četiri, pet dana, kažu – sutra, u petak – i mi došli ponovo. Majstori još rade. Opet (ili još uvijek) nakon prolaska kroz prljavo i vlažno stubište, dolaskom u stan osjećamo miris boja, lakova, razrjeđivača… Vidi se – radili su. Ulaskom u kupaonicu opažamo – nisu završili. Dodić je također ponovo tu. Majstori odlaze u nabavku materijala. Mijenjaju kutne ventile, WC dasku, spajaju bojler, isprobavaju vodu… Sve je O.K. Zapravo, moglo bi biti.

Odlazim na tavan i šokiran otkrićem, fotografiram najobičnijim najlonima mjestimično prekriven tavan iznad (budućeg) Tunjinog stana. Silazim, Dodića nema. Obraćam se majstoru, iskazujem čuđenje i pitam ga što će biti za jačih kiša!?

Predstavnik izvođača radova: "Ministarstvo je tražilo da svedemo sve na desetinu troškovnika koji smo im dali i za to odradimo ovo što smo odradili. Rupe na krovu popunili smo pjenom za brtvljenje, a tamo gdje smo vidjeli da ipak curi ili bi moglo curiti, za svaki slučaj postavili smo najlone…"

 Po čemu je bolji najlon od šatorskog krila!?

- Mi smo Ministarstvu napravili prijedlog sanacije stana koja uključuje i prepokrivanje dijela krovišta iznad njega, a to, zajedno s ovim i drugim radovima koje smo predložili kao one koji se trebaju izvesti, po troškovniku stajali bi oko 150 tisuća kuna – kaže predstavnik građevinske firme i nastavlja:

- Ministarstvo je tražilo da svedemo sve na nešto više od desetine tog iznosa i za to odradimo ovo što smo odradili. Rupe na krovu popunili smo pjenom za brtvljenje, a tamo gdje smo vidjeli da ipak curi ili bi moglo curiti, za svaki slučaj postavili smo najlone…

Dolazi Dodić, majstori su završili, Tunja treba potpisati primopredaju stana i preuzeti ključeve. U tom trenutku pojavljuje se lik, vidi se bolestan fizički, a ni psihičko stanje mu nije sjajno. Obraća se Dodiću. Iznosi problem, traži pomoć:

Bolestan, nemarom Ministarstva branitelja dvije godine bez struje

- U satnu sam dolje, ispod, ne odmah ispod u onom u kojem se urušio pod, nego do njega. Dvije godine nemam struje. Dok sam uselio u stan, a svoj sam u Pakracu predao Ministarstvu, Elektra mi je isključila struju jer prethodni vlasnik nije dugo plaćao. Branitelj sam. Stan je od Ministarstva branitelja. Ne znam što da radim… Novaca nemam za toliki dug.

- Neka Elektra račun pošalje Ministarstvu – veli mu Dodić.

- Oni to ne žele, kažu da su struju isključili dužniku, da Ministarstvo nije dužnik. Ali, nisam ni ja…

- Dobro, onda Vi pošaljite zamolbu Ministarstvu, napišite u čemu je problem, pa ćemo vidjeti što se može napraviti.

- Slao sam pet šest puta, i nikada nisam dobio odgovor – jedva čujno govori branitelj iz prizemlja.

- Dobro, idemo dolje do stana, pa ću uzeti podatke….

Otišli su dolje, a ja Tunji savjetujem neka kaže za krov i najlone, neka pita tko je upravitelj zgrade, kome treba plaćati pričuvu, kada će dobiti dokument (rješenje ili odluku) s kojom će moći regulirati prebivalište ili boravište…

Čeović: "Imao sam osjećaj da su mi dali vilu. Ubrzo sam shvatio da je vila usred minskog polja. Ako i nije, zbog stanja zgrade, nije u njoj manje opasno živjeti."

Predstavnik Ministarstva ne zna tko je vlasnik zgrade, tko upravitelj...

Vraća se Dodić, Tunja pita, a odgovori su za pop..diti:

- Ne znam tko je upravitelj i kome ćete plaćati pričuvu (a obvezan je, to mu je rekao! op. aut.) Ministarstvo je vlasnik samo dva stana u ovoj zgradi, sve je zabrtvljeno, obnovljeno, najloni su samo za svaki slučaj, a moje je samo izvršiti primopredaju – otklanja odgovornost sa sebe i s Ministarstva.

Tunja, ili ja, ne sjećam se, pitamo:

- Tko je vlasnik ostalih stanova?

Čuo sam, ili mislim kako sam čuo da je Dodić odgovorio: „Ministarstvo obnove!" U tom trenutku nisam ni pomislio da takvo što više ne postoji, a sada, pokušavajući pronaći pravu informaciju na 'beta' stranici Vlade RH, nisam ju našao. Zapravo, obzirom na stanje te zgrade, i ostalih uokolo, mislim kako im nitko nije vlasnik. Ili ne želi da se zna kako baš on vlasnik jest.

Potpisao Tunja, preuzeo ključeve, vraćamo se u Brod. Navraćamo do Doma HVIDR-e, računajući kako su sve udruge potpisale preporuku za moguće trajnije stambeno zbrinjavanje Antuna Čeovića kroz apliciranje na natječaj za gradski socijalni stan u Slavonskom Brodu. Rok je još jedan sat, ili na poštu, preporučeno, do kraja radnog vremena pošte.

Branitelji i čelnici braniteljskih udruga

- Ma ne treba preporuka, on je riješen. Dobio je stan u Staroj Gradišci – kaže predsjednik jedne udruge. Član predsjedništva druge jedne značajno ističe:

- Zvali su me iz Ureda Predsjednika i rekli kako će sve biti riješeno…. -  a treći se nadovezuje:

- Kad smo čuli da je dobio stan u Staroj Gradiški, a već je preporuku bilo potpisalo pet šest udruga, prekinuli smo potpisivanje, uništili preporuku…

Predsjednik udruge postrojbe u kojoj je Tunja za vrijeme rata bio i kojem smo se prvome bili obratili, usiljeno namješta ljutitu facu i kaže: Već smo MI (?) raspravljali o tome. On nije smio tako. Morao se prvo NAMA (?) obratiti…

Predsjednik udruge postrojbe u kojoj je Tunja za vrijeme rata bio i kojem smo se prvome bili obratili, značajno namješta ljutitu facu i kaže: Već smo MI (?) raspravljali o tome. On nije smio tako. Morao se prvo NAMA (?) obratiti…

Velim Tunji, predaj dokumentaciju za natječaj u gradskoj pisarnici i bez preporuke, a par dan poslije saznajem kako je upravo ovo posljednje bilo razlog. Bar tako se čini. Kao da se nije prvo NJIMA obratio. Pa kome bi drugome!? Ne osobno Čeović, nego nakon prvog susreta s Tunjom na Ljeskovim, već s Jezera nazvali smo upravo tog predsjednika, baš udruge branitelja kojima je Tunja pripadao, navratili do njega, dogovorili se za preporuku….

Propao pod, urušio se strop…

U međuvremenu na stanu u Staroj Gradišci počeli su do izražaja dolaziti sfušareni poslovi. I nedostaci koji uopće nisu otklanjni. Ali nabujala i Sava. Poplave u njenom donjem toku kroz Hrvatsku... U takvim okolnostima Tunjinu 'priču' pustio sam ustranu. Ovih dana, za vrijeme posljednjih kiša stanje je eskaliralo. Propao pod, urušio se strop… Šator je koliko toliko držao vodu, najloni očito ne mogu. Tunja pokušava zvati. Svi „gluhi, nijemi, slijepi" – nitko se ne javlja. Piše. Odgovora nema. U stanu je ne zna čijem. Ali zna gdje se stan nalazi. Veli:

- Imao sam osjećaj da su mi dali vilu. Ubrzo sam shvatio da je vila usred minskog polja. Ako i nije, zbog stanja zgrade, nije u njoj manje opasno živjeti.

Izvjesno je kako Čeovića i njegov šator ponovo čekaju Ljeskove vode.Osim - ako se ne dogodi čudo...

  *Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

  Broj komentara: 3

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  gavro

  gavro

  Komentirano: 28.8.2014. | 14:34

  1

  ima sredstava u ovoj zemlji i za tvog kuma i za Antuna, i za djecu, nismo jos sve razjebali. ali, hocemo, ako i dalje budemo u prilici razjebacemo sve.
  Markic

  Markic

  Komentirano: 27.8.2014. | 19:02

  2

  Imam ja jedan konstruktivan prijedlog.....evo ovako......početkom rujna mjeseca, u Novoj Gradiški će se održati Državne igre dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, a na istima će nazočiti i Ministar branitelja Predrag Matić zvani Fred. ............. Osobno ću ga zamoliti da sjedne u moju staru limuzinu (nije baš neki Audi A8 GHXZVDR 4X4) pa da se ja i on provozamo do Stare Gradiške i posjetimo tog našeg borca u njegovom novoobnovljenom stanu i neka se ministar sam uvjeri u kvalitetnu adaptaciju stana, kako ne bi ispalo da Stipić nešto mulja u svojim portalovskim člancima. Ako je iole čovjek kakvim se predstavlja, trebao bi to učiniti i nakon toga poduzeti odgovarajuće korake i sankcionirati sve te nepravilnosti.
  kapetan

  kapetan

  Komentirano: 27.8.2014. | 7:34

  3

  Eto to su udruge ima ih milijon a ništa nemogu a i neće a s druge strane ni država neće, nije trebo ni potpisat

  Broj komentara: 3

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u kolumni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Važan je Hrvatskoj, koliko i Hrvatska Bruxellesu

  Antun Čeović Tunja

  Važan je Hrvatskoj, koliko i Hrvatska Bruxellesu

  22.4.2016. | 0:02
  Šator i Antun Čeović Tunja, sada na južnoj strani jezera, nisu nas posebno iznenadili kada nas je, prije nekoliko dana i sasvim slučajno, put naveo do Ljeskovih voda.
  Šator i Antun Čeović Tunja, sada na južnoj strani jezera, nisu nas posebno iznenadili kada nas je, prije nekoliko dana i sasvim slučajno, put naveo do Ljeskovih voda.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto i kako uvesti ćirilicu u hrvatske škole

  Pitanja i mogući odgovori

  Zašto i kako uvesti ćirilicu u hrvatske škole

  21.1.2016. | 0:04
  U svezi Borasova prijedloga ostaje i otvoreno pitanje ne radi li se, možda, o dogovorenom spinu pred formiranje Vlade i jačanju očekivanja potpore od strane manjinskih zastupnika, prvenstveno predstavnika srpske nacionalne manjine.
  U svezi Borasova prijedloga ostaje i otvoreno pitanje ne radi li se, možda, o dogovorenom spinu pred formiranje Vlade i jačanju očekivanja potpore od strane manjinskih zastupnika, prvenstveno predstavnika srpske nacionalne manjine.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : S onu stranu Mosta

  Izbori i poslije njih

  S onu stranu Mosta

  10.11.2015. | 0:30
  SDP je izgubio izbore, HDZ nije ostvario cilj, brvna nema pa se mora preko MOSTa.
  SDP je izgubio izbore, HDZ nije ostvario cilj, brvna nema pa se mora preko MOSTa.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Može li Duspara što mogu obični građani!?

  Parkirališta i zelene površine

  Može li Duspara što mogu obični građani!?

  3.10.2015. | 0:04
  Neki od vlasnika kuća i lokala nemaju nikakvih problema u svezi prenamjene zelene površine, u vlasništvu Grada, u privatna parkirališta.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Migranti dohodili, prohodili - isto nam se piše!

  Prema Vojnoviću

  Migranti dohodili, prohodili - isto nam se piše!

  22.9.2015. | 0:04
  Kolumna o problemu velikog vala migranata u Hrvatskoj i Europi, pitanjima koja se otvaraju i mogućem konačnom odgovoru.
  Kolumna o problemu velikog vala migranata u Hrvatskoj i Europi, pitanjima koja se otvaraju
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Katolici posjetili Papu u Sarajevu

  Politika nad vjerom?

  Katolici posjetili Papu u Sarajevu

  7.6.2015. | 14:00
  Papa Franjo već izborom Bosne i Hercegovine i Sarajeva, njenog glavnog grada, za svoj prvi posjet jednoj od zemalja nastalih raspadom bivše SFRJ, poslao je jasnu političku poruku: Sarajevo je središte i simbol nedjeljive Bosne i Hercegovine.
  Prije svega politički, pa onda i pastirski posjet pape Franje Sarajevu.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Branitelji jesu hrvatski, policija nije!

  'Saga' se nastavlja

  Branitelji jesu hrvatski, policija nije!

  3.6.2015. | 0:04
  Kulminacija prosvjeda hrvatskih branitelja koja se, zahvaljujući tv prijenosu uživo pred očima hrvatskih građana, odigrala na ulazu u crkvu svetoga Marka je, očito, bila potrebna kako bi došlo do dijaloga branitelja i administracije.
  Kulminacija prosvjeda hrvatskih branitelja je, očito, bila potrebna kako bi došlo do dijaloga
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Narod se ne pobjeđuje. Ne narod hrvatski.

  Skup zajedništva

  Narod se ne pobjeđuje. Ne narod hrvatski.

  4.5.2015. | 0:02
  Ne može Glogoški skupiti onoliko Hrvata koliko ih Milanović može 'rastjerati' diljem svijeta.
  Ne može Glogoški skupiti onoliko Hrvata koliko ih Milanović može 'rastjerati' diljem svijeta.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko izgubi – taj plaća. Sve.

  Teta Marija Kirin

  Tko izgubi – taj plaća. Sve.

  3.3.2015. | 10:06
  Priča je poznata. I jednostavna. Na jednoj strani je Zakon kojim se provodi pravda, a na drugoj osjećaj „za pravicu“ koji se obično u ljudima probudi kad tezulja božice pravde pretegne na drugu stranu. Brodskoj a i široj javnosti poznati su i akteri. Bar jedan - Teta Marija Kirin
  Na jednoj strani je Zakon kojim se provodi pravda, a na drugoj osjećaj „za pravicu“
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Međugorje i dalje ostaje „Ni na nebu, ni na zemlji"

  I nakon odluke Papine komisije

  Međugorje i dalje ostaje „Ni na nebu, ni na zemlji"

  14.12.2014. | 15:44
  Majka Božja Kraljica mira ili Gospa od Međugorja, do daljnjega, neće, poput Gospe Guadalupea, Gospe Fatimske ili Gospe Lurdske, ući u Kalendar blagdana Katoličke crkve.
  Gospa od Međugorja, do daljnjega, neće ući u Kalendar blagdana Katoličke crkve.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nema novih temelja, nema druge Republike!

  Kolinda u Brodu

  Nema novih temelja, nema druge Republike!

  4.11.2014. | 0:10
  Dobrom organizacijom, programom i velikom brojnošću nazočnih, brodski HDZ ponovo se potvrdio kao jaka i organizirana stranka koja tradicionalno stranačko 'zna' uspješno spaja s Fraserovom temom "Yes we can" u potpori Obaminoj predsjedničkoj kampanji.
  Klauzura HDZ-a (motivacijski skup) Kolinde Grabar Kitarović u Slavonskom Brodu
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Jer osamdesete su bile godine...

  Večer poezije u "Mojsteru"

  Jer osamdesete su bile godine...

  18.10.2014. | 16:35
  U „Mojsteru" su bili pripadnici niza generacija, od srednjošklaca, studenata, do generacije koja je osamdesetih posjećivala i sudjelovala u programima u „Antiku", Klubu Centra mladih, „Amadeusu", Čitaonici, te kafićima „Ž" i „Bolero" u Gradu s onu stranu Mosta.
  Nakon tridesetak godina večer poezije u jednom brodskom kafiću.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ni 'anonimnost' nadimka nikoga ne može zaštititi

  Govor mržnje

  Ni 'anonimnost' nadimka nikoga ne može zaštititi

  10.9.2014. | 0:05
  'Ja, Nenad Stazić, ispričavam se gospođi Željki Markić...' prevalio je podpretsjednik Hrvatskog sabora preko usta koja „svija koravo“. Gorčina isprike za vrijeđanje nije rezervirana samo za nj.
  'Ja, Nenad Stazić, ispričavam se gospođi Željki Markić...' prevalio je podpredsjednik Hrvatskog sabora preko usta koja „svija koravo“.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : E, moj Vlajniću…. Ćosiću… Karamarko…

  Prijelazni rok

  E, moj Vlajniću…. Ćosiću… Karamarko…

  29.8.2014. | 0:05
  Kurve nikada nisam osuđivao. Svodnici su krivi. I oni koji kurve plaćaju.
  Kurve nikada nisam osuđivao. Svodnici su krivi. I oni koji kurve plaćaju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Besposleni popovi jariće krste!

  Čemu zakon?

  Besposleni popovi jariće krste!

  26.7.2014. | 10:59
  Novi Obiteljski zakon, koji na snagu stupa 1. rujna, u članku 89. definira dužnosti djece.
  Članak 89. novog Obiteljskog zakona definira dužnosti djece.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li i župan Marušić izbjeći Josipovića?

  Stranačka stega

  Hoće li i župan Marušić izbjeći Josipovića?

  21.7.2014. | 11:24
  Županovo eventualno izbjegavanje domaćinstva Predsjedniku Republike bilo bi neprimjereno. Ništa manje neprimjereno od Josipovićevog trošenja proračunskog novca na osobnu predizbornu kampanju.
  Županovo eventualno izbjegavanje domaćinstva Predsjedniku Republike bilo bi neprimjereno.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : "Za Dom spremni!" u Hrvatskoj je legitiman

  I nakon dva desetljeća

  "Za Dom spremni!" u Hrvatskoj je legitiman

  5.7.2014. | 14:00
  "Rafael Vitez Boban" ime je ustaškog ratnog zločinca i neprihvatljivo je da se u Hrvatskoj bilo što zove takvim imenom. Pa ni kućica psa! – rezolutni su iz udruga antifašista i boraca NOR-a.
  Prijepori oko imena "Rafael Vitez Boban" i pozdrava "Za Dom spremni!"
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kao u Francuskoj, recimo, Americi ili u Brazilu

  "I Have A Dream"

  Kao u Francuskoj, recimo, Americi ili u Brazilu

  4.7.2014. | 0:04
  Bojim se da se nekritička, oduševljena masa sa splitske Rive samo preselila na ušće Vuke u Dunav.
  Bojim se da se nekritička, oduševljena masa sa splitske Rive samo preselila na ušće Vuke u Dunav.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kordić nije ratni zločinac, ali osuđen je...

  Tko smo mi da mu sudimo!?

  Kordić nije ratni zločinac, ali osuđen je...

  15.6.2014. | 0:04
  Crkva će, „iz područja svoje duboke duhovne slobode“ (Ivo Josipović, obraćanje papi Ivanu Pavlu II.) i te kako promišljati presudu Dariju Kordiću i o njoj, zasigurno, u budućnosti zauzeti kompetentan stav.
  Kordić je osuđen za ratne zločine, platio dug, i sada je čist čovjek
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Slikarev pečat na dokumentu vječnosti

  Šimić u Galeriji Goll

  Slikarev pečat na dokumentu vječnosti

  8.6.2014. | 0:04
  'Priča' koju Josip Šimić priča, kolikogod se činila bajkovitom, fabulom čvrsto je na zemlji, ali nam ozračjem približava metafiziku, duhovnost, dušu čovjeka kojeg eufemistički zovemo 'malim', 'običnim', 'jednostavnim'. Kao da čovječnost i može biti drugačija!
  Trideseta samostalna izložba Josipa Šimića
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ruke

  Svileni bomboni

  Piše: Ana Krstičević

  Ruke

  Vezani članci

  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dragovoljac - s 400 kuna mjesečno živi pod šatorom

  Antun Čeović

  Dragovoljac - s 400 kuna mjesečno živi pod šatorom

  6.5.2014.
  Dragovoljac Domovinskoga rata s 1782 dana borbenog sektora živi pod šatorom!
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Imaš šator vrati stan

  Pola stoljeća poslije

  Imaš šator vrati stan

  7.5.2014.
  Imaš šator, vrati stan
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Antun Čeović iz šatora sutra seli u stan!

  Reakcija Ministarstva?

  Antun Čeović iz šatora sutra seli u stan!

  8.5.2014.
  Antun Čeović iz šatora u stan!
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sućut dobiješ gratis, a zavist moraš zaraditi

  S lokalnog na lokalni - portal

  Sućut dobiješ gratis, a zavist moraš zaraditi

  10.5.2014.
  Zavist moraš zaraditi