Kolumne : Nedjeljna propovijed

Drago Hedl

Kolumne

Nedjeljna propovijed
Piše: Drago Hedl
Objavljeno: 2.12.2018. u 14:00
Prikaza: 2087
|

Piše: Drago Hedl

Brodska policija - vrline javne, poroci tajni

root : Brodska policija - vrline javne, poroci tajni

Sumnjivci nisu pronađeni, ni među onima koji su bili sumnjivi, a još manje među onima koji nisu. Do zagađene vode došlo je slučajno. Živio slučaj!

ZAHVALJUJUĆI dobroj vili i golubu pismonoši, ovih dana, pod ruku mi došla hrpa papira o istrazi koja se proljetos vodila oko uzroka zagađenja brodske vode, krajem ožujka ove godine. Ostao sam zadivljen, vidjevši kako to izgleda kada ''institucije sustava rade svoji posao''. Zapalo mi nekih dvadesetak službenih policijskih zabilješki o ispitivanju potencijalnih sumnjivaca koji su, slučajno, dakle nehotice, ili namjerno, dakle hotimično, zagadili uzorke vode iz brodskih vodocrpilišta i vodovodne mreže, dok su ih uzimali i otpremali u laboratorije Zavoda za javno zdravstvo u Slavonskom Brodu i Osijeku.

Sa svima koji su bili u dodiru s bočicama vode na putu od ''izvora'' do laboratorija, policijski su službenici obavili razgovore i sačinili zabilješke. Tijekom četrdesetak godina koliko jedem tvrdi novinarski kruh, nagledao sam se raznih policijskih zabilješki i drugih dokumenata vezanih uz kojekakve istrage, od lopovluka do ratnih zločina. Imao sam prilike čitati i stenograme tajno snimljenih razgovora aktera u nekim slučajevima koje sam kao novinar pratio. Imao sam čak, početkom 2000., priliku vidjeti i vlastiti policijski dosje, koji su tajne službe, u vrijeme vladavine predsjednika Tuđmana, brižljivo punile o nekih 120 hrvatskih novinara, među kojima sam bio i ja. Tako sam saznao neke stvari o sebi, koje do tada nisam znao.

Imao sam prilike, zarađujući tvrdi novinarski kruh puna četiri desetljeća, razgovarati i s mnoštvom policajaca, uključujući i one koji su radili na tajnim snimanjima telefonskih razgovora i praćenja sumnjivaca, pričao sam s ljudima iz državnih odvjetništava, pa i onim najvišim, ponešto su mi ponekad rekli i istražitelji USKOK-a, a u par navrata i ljudi iz SOA-e. Naravno, sve u offu: došapnut ćemo ti, ali mi ti ništa nismo rekli. Tako je to u novinarskom poslu, sve je na vlastiti rizik, pa ono što vam tako kažu uvijek morate uzeti s velikom rezervom.

No svi, baš svi, tvrdili su kako u istrazi, kada se usput naiđe i na nekakve strogo privatne stvari tajno praćenih i prisluškivanih osoba, inspektori, istražitelji ili tajni agenti, zažmire na oba oka. Te stvari – tko je koga, kada gdje i kako – vele, njih ne zanimaju. Zanima ih samo ono što je, kako se ono lijepo kaže, vezano uz ''biće kaznenog djela''.

Među onim papirima vezanim uz istragu o zagađenju brodske vode koje su mi dostavili dobra vila i golub pismonoša, našao sam i službenu policijski zabilješku koja krši maloprije citirano pravilo. Osim, dakle, svih osoba koje su bile u dodiru s uzorcima vode nošenim od mjesta gdje su uzeti do brodskog i osječkog laboratorija Zavoda za javno zdravstvo, policija je, istražujući slučaj, pokucala i na vrata bivše supruge jednog od potencijalno sumnjivih osoba. Bivši bračni par rastao se sad već daleke 1997. godine, dakle prije 21 godinu. No, ipak, policiju je zanimalo što bivša supruga ima reći o svom nekadašnjem bračnom partneru. Pa su, tako, čuli kako sada živi s drugom ženom, čuli su i njeno ime, čuli su u kojem je dijelu grada njihov iznajmljeni stan i tko je stanodavka. Složit ćete se, sve od presudne važnosti za istragu je li do zagađenja vode, tijekom postupka uzimanja uzoraka i transporta do laboratorija, došlo slučajno ili namjerno.

No, cijelu ovu priču, zapravo, pričam zbog nečeg drugog. Zbog toga što se na jednoj strani policija – po nalogu koji je dobila – ubila radeći na prikupljanju podataka kako bi utvrdila je li netko, nehotice ili namjerno, zagadio brodsku vodu, pa se čak o akterima raspitivala i kod bivših supružnika. I zbog toga što policija, s  druge strane, nije istražila ni jednog, također mogućeg sumnjivca, koji su bili u dodiru s uzorcima tla zagađenog ispuštanjem benzina, nafte ili čega li već, u okoliš oko vodocrpilišta. Zar i oni nisu mogli, slučajno ili namjerno, podvaliti uzorke tla koji su odlazili na analizu u Zagreb? Zašto su dakle sumnjivi bili samo oni koji su bili u dodiru s uzorcima vode, a ne i oni koji su prikupljali i prevozili uzorke tla?

To je pitanje na koje nema odgovora, a nikada ga neće ni biti jer je istraga zaključena. Sumnjivci nisu pronađeni, ni među onima koji su bili sumnjivi, a još manje među onima koji nisu. Do zagađene vode došlo je slučajno.

Živio slučaj!

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
B_Stipic

B_Stipic

Komentirano: 2.12.2018. | 20:02

1

Stipe@ uzorci vode nisu imali karakteristike vode za piće pa je reakcija odgovornih, od lokalne uprave do državnih institucija (Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Ravnateljstvo robnih zaliha pri Ministarstvu gospodarstva pa i sama Vlada RH) bila primjerena situaciji. Imajući u vidu sigurno velike (!?) troškove i percepciju situacije te vrijeme uskrsnih blagdana, "slučaj navodnog zagađenja vode u Slavonskom Brodu" uopće nije bio bezazlen. To što se pokazalo kako su samo uzorci onečišćeni ne može prizivati 'naknadnu pamet' u smislu ocjene kako je to bilo "bezazleno". Što se akcidenta s produktovodom tiče odgovornost onih koji su radili na njegovom ispitivanju mogla bi se svesti samo na pitanje jesu li se držali svih administrativnih i tehničkih propisa, tj. je li do onečišćenja tla došlo zbog njihovog nemara u smislu nepridržavanja navedenih.
Stipe

Stipe

Komentirano: 2.12.2018. | 16:00

2

Stipiću - slažem se s tobom u potpunosti. Gotovo bezazleni slučaj navodnog zagađenja vode u Slavonskom Brodu ne treba nikako dovoditi u vezu sa katastrofalnim potezom Čermakove tvrke i nepostojeće reakcije institucija sutava koji, sada zorno vidimo, uopće ne funkcionira, gdje se jedno stravično zagađenje tla uopće ni na koji način ne procesuira. Zašto netko ovaj kriminalni akt, ekološku diverziju velikih razmjera tolerira i zataškava, možemo samo nagađati. Je li to zbog utjecajne osobe koja je u jednoj od glavnih uloga ili zbog potpuno nesposobne i neodgovorne prvenstveno lokalne pravosudne oligarhije, teško je kazati? S ovakvim institucijama, brod zaslužuje sve što mu se događa i mjesto koje u državi zauzima.
joso87

joso87

Komentirano: 2.12.2018. | 15:00

3

Kad se kreće u zamjenu uništenih filtera s aktivnim ugljenom u Tvornici vode?
B_Stipic

B_Stipic

Komentirano: 2.12.2018. | 14:56

4

Većina autora članaka objavljenih na SBplusu konzistentno u jednu povezuje dvije odvojene teme: Akcident s isticanjem tekućine u produktovodu i rezultat analize vode iz slavonskobrodske vodovodne mreže. Te dvije teme u bitnome su posve odvojene, a povezuje ih samo vremenska koincidencija te namjera stvaranja i održavanja mita u javnosti o njihovoj suštinskoj povezanosti kroz sugeriranu a stvarno neutemeljenu uzročno-posljedičnu tehničku povezanost. Osim njihove (slučajne ili namjerom uvjetovane) vremenske koincidencije na samom početku, ove dvije teme povezuje još samo činjenica neviđenog dnevnog politikanstva na svim razinama – od formalne do (jedine u svakom smislu oštećene) javnosti tj. građana.

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čarobna formula: MP + NP + PM = IU

Piše Drago Hedl

Čarobna formula: MP + NP + PM = IU

25.8.2019. | 14:00
Još jedan korak dalje, svakako je pitanje zašto je USKOK tako poletno krenuo u istrage Žalčeve, Tolušića, Marića i Kuščevića, sad kad su postali bivši, a zašto ni približno elana nije pokazao prije nego li su postali bivši. Odgovor na ovo pitanje zapravo otkriva formulu po kojoj
Još jedan korak dalje, svakako je pitanje zašto je USKOK tako poletno krenuo u istrage Žalčeve, Tolušića, Marića i Kuščevića, sad kad su postali bivši, a zašto ni približno elana nije pokazao prije nego li su postali bivši. Odgovor na ovo pitanje zapravo otkriva formulu po kojoj
SBplus.hr, Slavonski Brod : Osijek - Slavonski Brod 2:0, za sada

Piše Drago Hedl

Osijek - Slavonski Brod 2:0, za sada

18.8.2019. | 14:00
Zar je dakle, moguće da drugi po veličini slavonski grad i sedmi po broju stanovnika u Hrvatskoj, Slavonski Brod, neće imati svog predsjedničkog kandidata? Zar će dopustiti da Osijek ima dva, a on, Slavonski Brod, ni jednog?
Zar je dakle, moguće da drugi po veličini slavonski grad i sedmi po broju stanovnika u Hrvatskoj, Slavonski Brod, neće imati svog predsjedničkog kandidata? Zar će dopustiti da Osijek ima dva, a on, Slavonski Brod, ni jednog?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za Brođane batina, za dubrovačke nasilnike mrkva

Piše Drago Hedl

Za Brođane batina, za dubrovačke nasilnike mrkva

11.8.2019. | 14:00
Dogovori se, poznato je, mogu ostvariti na više načina. Diplomacija nas uči da se najbrže postižu mrkvom i batinom. Pri tom, takav redoslijed nije nužan. Može prvo mrkva (primamljiva ponuda), a potom batina (ozbiljna prijetnja), ali može i obrnuto. Također, nije nužno da se upotr
Dogovori se, poznato je, mogu ostvariti na više načina. Diplomacija nas uči da se najbrže postižu mrkvom i batinom. Pri tom, takav redoslijed nije nužan. Može prvo mrkva (primamljiva ponuda), a potom batina (ozbiljna prijetnja), ali može i obrnuto. Također, nije nužno da se upotr
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uzvik ''Živio ćaća'' bolji je nego poziv na 112

Piše Drago Hedl

Uzvik ''Živio ćaća'' bolji je nego poziv na 112

4.8.2019. | 14:00
Da su dečki iz Slavonskog Broda na radu u Dubrovniku, ili ona obitelj iz Kešinaca, bili samo malo snalažljiviji, da su na komadu papira napisali ''Ćaća'' i nešto glasnije viknuli ''Živio ćaća'', policija bi se stvorila u tren i reagirala u sekundi.
Da su dečki iz Slavonskog Broda na radu u Dubrovniku, ili ona obitelj iz Kešinaca, bili samo malo snalažljiviji, da su na komadu papira napisali ''Ćaća'' i nešto glasnije viknuli ''Živio ćaća'', policija bi se stvorila u tren i reagirala u sekundi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li Brod i Osijek postati dio Istre?

Piše Drago Hedl

Hoće li Brod i Osijek postati dio Istre?

28.7.2019. | 14:00
Vlada Slavoniji nije dala ništa posebno, nikakvu injekciju koja bi je vratila u život, već blagi analgetik da manje boli dok umire. Uz to, našla je i načina da se naruga Slavoncima.
Vlada Slavoniji nije dala ništa posebno, nikakvu injekciju koja bi je vratila u život, već blagi analgetik da manje boli dok umire. Uz to, našla je i načina da se naruga Slavoncima.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zbog brodske županije HDZ mijenja ime

Piše Drago Hedl

Zbog brodske županije HDZ mijenja ime

21.7.2019. | 14:00
Ne bi ih to puno ni koštalo: kratica HDZ ostaje ista, ne bi morali mijenjati ni logotip. A i slogan ''Vjerodostojno'', tako bi postao još vjerodostojniji, pa bi glatko i ponosno mogli reći: Naše ime je naš program!
Ne bi ih to puno ni koštalo: kratica HDZ ostaje ista, ne bi morali mijenjati ni logotip. A i slogan ''Vjerodostojno'', tako bi postao još vjerodostojniji, pa bi glatko i ponosno mogli reći: Naše ime je naš program!
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ruka ruku mije, nafta obadvije

Piše Drago Hedl

Ruka ruku mije, nafta obadvije

14.7.2019. | 14:00
Ovih dana na okućnici Slavice Mendelski u Garčinu pojavio se moćni rovokopač, gusjeničar, 35-tonski kamioni i desetak radnika vinkovačke tvrtke Sokol, te još četvero-petero ljudi (neki i iz JANAF-a) koji su nadgledali radove. JANAF je službeno objavio kako je riječ o redovitom od
Ovih dana na okućnici Slavice Mendelski u Garčinu pojavio se moćni rovokopač, gusjeničar, 35-tonski kamioni i desetak radnika vinkovačke tvrtke Sokol, te još četvero-petero ljudi (neki i iz JANAF-a) koji su nadgledali radove. JANAF je službeno objavio kako je riječ o redovitom od
SBplus.hr, Slavonski Brod : Premijerov san u staklarskoj radnji

Piše Drago Hedl

Premijerov san u staklarskoj radnji

7.7.2019. | 14:00
Automobilski gigant, koji diljem svijeta zapošljava 660.000 ljudi, svjestan svih prednosti lokacije (autocesta, željeznička pruga, riječna luka, tradicija u metaloprerađivačkoj industriji…) pored tolikih ponuda, odlučio se baš ovdje, na parceli većoj od 85 hektara, graditi novu t
Automobilski gigant, koji diljem svijeta zapošljava 660.000 ljudi, svjestan svih prednosti lokacije (autocesta, željeznička pruga, riječna luka, tradicija u metaloprerađivačkoj industriji…) pored tolikih ponuda, odlučio se baš ovdje, na parceli većoj od 85 hektara, graditi novu t
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stranačka iskaznica bolja je od lutrije u komunizmu

Piše Drago Hedl

Stranačka iskaznica bolja je od lutrije u komunizmu

30.6.2019. | 14:00
Rečenica o tome kako će ljudi ''ostati u našoj općini ako im se osigura posao'', danas ima smisla koliko i tvrdnja da je Zemlja ravna ploča. Naravno, još ima onih koji vjeruju i u jedno i u drugo.
Rečenica o tome kako će ljudi ''ostati u našoj općini ako im se osigura posao'', danas ima smisla koliko i tvrdnja da je Zemlja ravna ploča. Naravno, još ima onih koji vjeruju i u jedno i u drugo.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mačići se bacaju u vodu, kučići pale benzinom

Piše Drago Hedl

Mačići se bacaju u vodu, kučići pale benzinom

16.6.2019. | 14:00
Ubojici bi trebalo smanjiti kaznu jer se ne radi o djelu teškog ubojstva, već usmrćenja. Kao što vidite, razlika je ogromna: nije isto kada vas netko ''teško ubije'' ili samo ''usmrti''. Kao što je i razlika kada vas netko 88 puta ubode nožem, ili kada vas polije benzinom i zapal
Ubojici bi trebalo smanjiti kaznu jer se ne radi o djelu teškog ubojstva, već usmrćenja. Kao što vidite, razlika je ogromna: nije isto kada vas netko ''teško ubije'' ili samo ''usmrti''. Kao što je i razlika kada vas netko 88 puta ubode nožem, ili kada vas polije benzinom i zapal
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radnici Đure dobili otkaz, ali je brodska župa spašena!

Piše Drago Hedl

Radnici Đure dobili otkaz, ali je brodska župa spašena!

9.6.2019. | 14:00
I kakvu poruku iz svega izvući? Držeći se onog naslova iz Novog lista, možda bismo mogli reći da stečajevi puno bolje završe kad su u božjim rukama, nego u rukama naših političara.
I kakvu poruku iz svega izvući? Držeći se onog naslova iz Novog lista, možda bismo mogli reći da stečajevi puno bolje završe kad su u božjim rukama, nego u rukama naših političara.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dinamu i Hajduku najbolje bi sudili Bad Blue Boysi

Piše Drago Hedl

Dinamu i Hajduku najbolje bi sudili Bad Blue Boysi

2.6.2019. | 14:00
U strankama su, opće je poznato, samo čestiti, besprijekorni, duboko moralni, pošteni i pravdoljubivi ljudi. Nema tamo ološa i smeća, lopova i kriminalaca, obiteljskih nasilnika, pedofila. U strankama je sve ono najbolje što ovaj narod ima. Iznova i iznova, uvjeravamo se u to baš
U strankama su, opće je poznato, samo čestiti, besprijekorni, duboko moralni, pošteni i pravdoljubivi ljudi. Nema tamo ološa i smeća, lopova i kriminalaca, obiteljskih nasilnika, pedofila. U strankama je sve ono najbolje što ovaj narod ima. Iznova i iznova, uvjeravamo se u to baš
SBplus.hr, Slavonski Brod : Marušić i Duspara nisu ni do koljena upravi HŽ-a

Piše: Drago Hedl

Marušić i Duspara nisu ni do koljena upravi HŽ-a

26.5.2019. | 14:00
Dečki iz HŽ-a Duspari i Marušiću nisu ni do koljena. Cijeli sustav Hrvatskih željeznica u opakom je gubitku ili, kako bi se narodski reklo, u krasnom k...cu.
Dečki iz HŽ-a Duspari i Marušiću nisu ni do koljena. Cijeli sustav Hrvatskih željeznica u opakom je gubitku ili, kako bi se narodski reklo, u krasnom k...cu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nije važno kolika je plaća, već koliko se vraća

Piše Drago Hedl

Nije važno kolika je plaća, već koliko se vraća

19.5.2019. | 14:00
Gdje je tu greška?, pita se naš junak, ostavši u šoku kako on, čak ni u mašti, ne može steći ono što je dužnosnicima s plaćom od 16, 17 ili 18 tisuća kuna pošlo na javi? Kako oni to mogu, a običan čovjek, čak kad se prepusti sanjarenju, ne može ni tada?
Gdje je tu greška?, pita se naš junak, ostavši u šoku kako on, čak ni u mašti, ne može steći ono što je dužnosnicima s plaćom od 16, 17 ili 18 tisuća kuna pošlo na javi? Kako oni to mogu, a običan čovjek, čak kad se prepusti sanjarenju, ne može ni tada?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ne bojte se trihinele, izumire zajedno sa svinjama

Piše Drago Hedl

Ne bojte se trihinele, izumire zajedno sa svinjama

5.5.2019. | 14:00
Mogli bismo se upitati ne maže li to, Brodsko-posavska županija, vrat debeloj guski. Naime, sa stotinjak tisuća kuna, pomaže vlasnicima registriranih klaonica da ispune zakonsku obvezu i pošalju meso svake zaklane životinje na analizu. Ali, što je s klanjem na obiteljskim seoskim
Mogli bismo se upitati ne maže li to, Brodsko-posavska županija, vrat debeloj guski. Naime, sa stotinjak tisuća kuna, pomaže vlasnicima registriranih klaonica da ispune zakonsku obvezu i pošalju meso svake zaklane životinje na analizu. Ali, što je s klanjem na obiteljskim seoskim
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nagradno pitanje: Što je LORA?

Piše Drago Hedl

Nagradno pitanje: Što je LORA?

28.4.2019. | 14:00
Kada bi postojali razumni i trezveni odgovori na sva ta pitanja i kada bismo kao društvo bili spremno prihvatiti istinu da sve iz (novije) prošlosti – a mislimo tu ponajviše na omladinske radne akcije – nije u današnje vrijeme neprihvatljivo, smiješno ili zastarjelo, sigurno se n
Kada bi postojali razumni i trezveni odgovori na sva ta pitanja i kada bismo kao društvo bili spremno prihvatiti istinu da sve iz (novije) prošlosti – a mislimo tu ponajviše na omladinske radne akcije – nije u današnje vrijeme neprihvatljivo, smiješno ili zastarjelo, sigurno se n
SBplus.hr, Slavonski Brod : Da je po Žuji, Brod bi već imao Sveučilište

Piše Drago Hedl

Da je po Žuji, Brod bi već imao Sveučilište

21.4.2019. | 14:00
Čini se da je Zakon, prilikom donošenja, imao grešku u nazivu. Umjesto Zakon o osnivanju, trebalo je stajati: Zakon o snivanju… jer Brođani obećano Sveučilište još i danas – snivaju. Zbog ovakvih i sličnih zakona, u ovoj državi, kako izgleda, samo je Žuja zakon.
Čini se da je Zakon, prilikom donošenja, imao grešku u nazivu. Umjesto Zakon o osnivanju, trebalo je stajati: Zakon o snivanju… jer Brođani obećano Sveučilište još i danas – snivaju. Zbog ovakvih i sličnih zakona, u ovoj državi, kako izgleda, samo je Žuja zakon.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani se jedini ne stide Slavonije

Piše Drago Hedl

Brođani se jedini ne stide Slavonije

14.4.2019. | 14:00
Slavonije i svega što je slavonsko, počeli smo se odricati, brisati je kako sa zemljovida tako i iz političkog života, onako kako su Veles, Korenica, Mitrovica, Drvar… nakon raspada Jugoslavije brisali iz naziva ono Titov. A da nas Slavonce, kad smo se postidjeli Slavonije, nitko
Slavonije i svega što je slavonsko, počeli smo se odricati, brisati je kako sa zemljovida tako i iz političkog života, onako kako su Veles, Korenica, Mitrovica, Drvar… nakon raspada Jugoslavije brisali iz naziva ono Titov. A da nas Slavonce, kad smo se postidjeli Slavonije, nitko
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za Ribića i župana Marušića Bruxelles je predaleko

Piše Drago Hedl

Za Ribića i župana Marušića Bruxelles je predaleko

7.4.2019. | 14:00
Ribić je na listi deveti, Marušić jedanaesti, pa su im šanse za ulazak u Europarlament ravne izgledima da prvi čovjek koji će kročiti na Mars bude Hrvat. Međutim, onamo i pripadaju jer i Slavonija je na dnu pa je logično da se ondje nađu i njeni predstavnici.
Ribić je na listi deveti, Marušić jedanaesti, pa su im šanse za ulazak u Europarlament ravne izgledima da prvi čovjek koji će kročiti na Mars bude Hrvat. Međutim, onamo i pripadaju jer i Slavonija je na dnu pa je logično da se ondje nađu i njeni predstavnici.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Batina ima dva kraja, ali ne i za Batiniće?

Piše Drago Hedl

Batina ima dva kraja, ali ne i za Batiniće?

31.3.2019. | 14:15
Nije se te batine bojao ni bivši načelnik Općine Sibinj, Batinić, ni lokalni političari, ni njihovi prijatelji ''poduzetnici''. Dobro, imali su malo neugodnosti, morali su na policiju i sud i na nekoliko tjedana u zatvor, a neki bogme i u susjednu Bosni i Hercegovinu, dok pravosu
Nije se te batine bojao ni bivši načelnik Općine Sibinj, Batinić, ni lokalni političari, ni njihovi prijatelji ''poduzetnici''. Dobro, imali su malo neugodnosti, morali su na policiju i sud i na nekoliko tjedana u zatvor, a neki bogme i u susjednu Bosni i Hercegovinu, dok pravosu
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ruke

Svileni bomboni

Piše: Ana Krstičević

Ruke