Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 18.4.2018. u 0:01
Prikaza: 3243
|

U cilju jačanja socijaldemkracije

Stribor Valenta bit će primjer za čist obraz stranke

root : Stribor Valenta bit će primjer za čist obraz strankeStribor Valenta i Željko Siladi(Foto: SBplus/arhiva)

Ljudima bez karaktera i kriminalcima, takva presuda bila bi jedna od rutinskih informacija tijekom njihova poslovanja, međutim, Siladijim će ona biti životni pečat kojeg će nositi i nakon njezine pravomoćnosti, ma kakva bila.

"Željko Siladi, direktor tvrtke Radio Psunj - koja je vlasnik radija Nova Gradiška - i njegova supruga, Đurđa Siladi, glavna urednica na tom radiju, nepravomoćno su osuđeni jer su dio novca prikupljenog u humanitarnoj akciji za Noru Šitum potrošili za poslovanje te tvrtke", piše Index.hr, a 24sata ide korak dalje te u svome naslovu tvrdi: "Osudili su ih jer su Ukrali novac za liječenje Nore". Na taj način, ova dva ugledna medija pronijeli su neistinu.

Sukladno Odluci Izvršnog odbora Udruge, odmah po formiranju Zaklade Hrabro dijete, osuđeni bračni par cjelokupni iznos donacije prebacio je na njezin račun.

Naime, tih dvoje nepravomoćno osuđenih ljudi novac prikupljen u humanitarnoj akciji nisu "potrošili", niti su ga "ukrali" nego su ga, na molbu Izvršnog odbora Udruge Hrabro dijete, prvo primili na svoj račun, jer Udruga nije imala tehničke mogućnosti iz Kanade preuzeti 29.701,65 kuna - što su odmah javno obznanili putem svih medija - a potom su, po odluci istog Izvršnog odbora, na svome računu novac držali dok Udruga nije formirala istoimenu Zakladu.

Odmah po formiranju Zaklade, osuđeni bračni par cjelokupni iznos donacije prebacio je na njezin račun.

Ljuti zbog toga što se nisu mogli dočepati više od četiri milijuna kuna novca kojeg je Udruga, nakon smrti male Nore, neutrošenog, "do zadnje lipe" čuvala na svome računu čekajući pravorijek države, Norini roditelji Đana Atanasovska i Ivica Šitum, pokrenuli su hijensku kampanju protiv roditelja 40-ak maligno bolesne djece i članova Udruge Hrabro dijete iz Nove Gradiške.

Na sve načine, uz svesrdnu organizacijsku i umjetničku pomoć Roberta Zubera, pokušavali su ih ocrniti ne bi li, putem javnosti, institucije države prinudili da novac kojeg je čuvala Udruga ipak dobiju oni - Norini roditelji i njihova suspektna ekipa čiji dominantan član je bila supruga tada moćnog predsjednika HDZ-a, Tomislava Karamarka.

Atanasovska i Šitum nemilosrdno su napadali Udrugu proglašavajući njezine članove "kriminalcima" posebno ističući neskrivenu činjenicu da su sredstvima Udruge, predviđenim za te namjene, plaćeni "dvije porcije ćevapa, pivo i Coca Cola" jednog od roditelja i njegova sina za vrijeme boravka na terapijama u Zagrebu te "sumnjivu" transakciju, bezmalo, 30 tisuća kuna donacije iz Kanade.

Mada su (i) te radnje učinjene temeljem odluka Izvršnog odbora Udruge te evidentirane u njezinim poslovnim knjigama; mada je transakcija iz Kanade odmah bila poznata javnosti; mada je donacija više mjeseci već bila na računu novoosnovane Zaklade Hrabro dijete, roditelji pokojne Nore Šitum (i) protiv Siladijevih, podnijeli su kaznenu prijavu, kako kaže 24sata, zbog "krađe novca".

Na brodskom Općinskom sudu, kao odgovorna osoba u pravnoj osobi, Željko Siladi, nepravomoćnom  presudom  proglašen je krivim i dobio kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci, odnosno dvije godine uvjetno, što znači da, ako ne počini novo kazneno djelo u naredne dvije godine, ne mora u zatvor.

Njegova supruga pak, glavna urednica Radija, Đurđa Siladi, osuđena je na osam mjeseci zatvora. Ona nije dobila uvjetnu nego će morati u zatvor, ako na nekom od hrvatskih županijskih sudova bude potvrđena nepravomoćna presuda.

Ovo joj nije prva presuda jer je već bila na uvjetnoj kazni zatvora zbog počinjenja kaznenog djela protiv gospodarstva, utaje poreza i carine, koje joj je uspio osigurati bivši novogradiški gradonačelnik, Josip Vuković.

Ni Siladiju ova presuda nije jedina. Županijski sud u Osijeku, u siječnju 2017. godine, donio je nepravomoćnu presudu protiv nekoliko osoba među kojima je i Željko Siladi jer su, kao carinski službenici, u travnju 2011. godine, dopustili uvoz 56 litara vina iz BiH bez carinske kontrole. Zbog toga, Siladi je osuđen na pet mjeseci zatvora, no određena mu je uvjetna kazna uz rok kušnje od godine dan.

Zahvaljujući spletu raznih okolnosti - posebno činjenici da je bivši novogradiški gradonačelnik, Josip Vuković, protiv njih podnio desetak kaznenih prijava - ovo dvoje radinih, dobroćudnih, često naivnih, ponekad i glupih ali, za hrvatski standard, iznadprosječno poštenih ljudi, država je proglasila besprizornim kriminalcima tvrdeći da su "ukrali donirani novac". Ljudima bez karaktera i kriminalcima, takva presuda bila bi jedna od rutinskih informacija tijekom njihova poslovanja, međutim, Đurđi i Željku Siladiju ta presuda bit će životni pečat kojeg će nositi i nakon pravomoćne presude, ma kakva ona bila. Potpisnik ovog priloga to pouzdano zna, iz vlastitog iskustva.

Ono što me potaknulo na pisanje ove kolumne jeste činjenica da se na Željka Siladija, s visine, obrušio dojučerašnji mu drug, Stribor Valenta - član Glavnog odbora SDP-a, povjerenik za Županijsku organizaciju SDP-a, predsjednik Gradskog odbora SDP-a, zahvaljujući SDP-u predsjednik brodskog Gradskog vijeća, šef inkasatora u brodskoj gradskoj tvrtki Vodovod ... dakle, čovjek koji je nominalno prestao biti Nitko i realno postao Netko. Zahvaljujući (i) Željku Siladiju.

Na službenoj stranici stranke, Valenta je jučer napisao: "Županijska organizacija SDP-a Brodsko-posavske županije u potpunosti se ograđuje od djela Željka Siladija te ih oštro osuđuje. Neprihvatljivo je bilo kakvo povezivanje SDP-a sa djelima pojedinca. Stranka ne može nositi teret i odgovornost za takva postupanja, te u skladu s osnovnim načelima socijaldemokracije, moralnim i ljudskim vrijednostima, SDP BPŽ jedino ispravnim smatra istupanje Željka Siladija iz stranke".

Budući da sam, u vremenu od 1990. do 2000. godine, sudjelovao u programskom i kadrovskom razvoju SDP-a te jačanju njegove uloge u društvu, razumijem i pozdravljam Striborovo isticanje temeljnih načela socijaldemokracije. Dapače, podržavam njegovu borbu za "čist obraz stranke" te ću, u granicama osobnih mogućnosti, pomoći da On služi kao primjer.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
B_Stipic

B_Stipic

Komentirano: 18.4.2018. | 21:27

1

petar24@ http://www.hspas.hr/novosti/item/622-poznata-novogradiska-novinarka-pristupila-hsp-as/
petar24

petar24

Komentirano: 18.4.2018. | 20:33

2

Dobar potez Valente,treba se ograditi od mogućeg kriminala Stranačkog kolege (presuda nije pravomoćna).Možda ga drugostupanjska presuda i oslobodi,jer je kod nas sve moguće.A dotle je proglašen kriminalcem skupa sa svojom ženom uglednom članicom hdz-a.Zanimljivo bračni drugovi članovi dviju protivničkih stranaka.To se zove biznis.
vrlihrvatskimuz

vrlihrvatskimuz

Komentirano: 18.4.2018. | 14:32

3

Tako i treba gospodine Zovak pomozite Striboru samoprogašenom akademskom građaninu Lijepe naše titulom diplomiranog pravnika s diplomom iz distkrita Brčkog. Pravi primjer nema šta.
borat

borat

Komentirano: 18.4.2018. | 12:36

4

Optužen zbog 56 litara vina? Pa bogati, to je neki opasan zlikovac. Nekome se gadno zamjerio ili je Srbin kad su ga sudili radi 56 litara vina? Efikasno pravosuđe, nema šta. E moj Stribore, doka smo bili skojevci ilegalci, nismo tako lako napuštali drugove. Vasa nije zapalio žito! Sjećaš li se toga?
ivomarkic

ivomarkic

Komentirano: 18.4.2018. | 9:07

5

SDP je krenuo u pravom smjeru...Ovakav potez nismo vidjeli u HDZ-u. Obzirom na sve ono što se pojavljuje i vidi u političkom okruženju u kojem djeluje HDZ, kod njih još dugo to nećemo moći vidjeti. A Hrvatska umire.
amadeus

amadeus

Komentirano: 18.4.2018. | 7:47

6

Opet kriminalac Zovak brani kompanjone i smislja teorije zavjere.Velika je panika jer se klupko odmotava :)

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jerko Zovak, kao lopov, mora u zatvor

Sudovi odlučili:

Jerko Zovak, kao lopov, mora u zatvor

28.1.2019. | 12:00
Da živimo u srednjem vijeku, beskrupuloznim kriminalcima i korumpiranim vlastodršcima suprotstavio bih se sredstvom kojeg su tada primjenjivali vitezovi. Mačem.
Da živimo u srednjem vijeku, beskrupuloznim kriminalcima i korumpiranim vlastodršcima suprotstavio bih se sredstvom kojeg su tada primjenjivali vitezovi. Mačem.
SBplus.hr, Slavonski Brod : HSS više nije demokršćanska stranka

Krešo Beljak nije bio ekscesan

HSS više nije demokršćanska stranka

22.1.2019. | 14:15
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je kako demokršćanska tradicija više nije politička doktrina njegove stranke, a već duže vrijeme neskriverno istupa kao čovjek koji ima liderskih ambicja u lijevom političkom centru.
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je kako demokršćanska tradicija više nije politička doktrina njegove stranke, a već duže vrijeme neskriverno istupa kao čovjek koji ima liderskih ambicja u lijevom političkom centru.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Službeno smo odali počast ubojici 28-ero brodske djece

Vulgarno licemjerna Hrvatska u BiH

Službeno smo odali počast ubojici 28-ero brodske djece

9.1.2019. | 23:50
Danas je službena Hrvatska svečano prisustvovala odlikovanju ratnog zločinca koji je, tijekom borbi za Bosansku Posavinu, podčinjenima govorio: "Čim počnu dejstvovati po nama, tući ćemo Slavonski Bord. I to oni znaju".
Danas je službena Hrvatska svečano prisustvovala odlikovanju ratnog zločinca koji je, tijekom borbi za Bosansku Posavinu, podčinjenima govorio: "Čim počnu dejstvovati po nama, tući ćemo Slavonski Bord. I to oni znaju".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolumna 'Krmak' više nije sporna

Boro Grubišić zauzeo čvrst stav

Kolumna 'Krmak' više nije sporna

3.1.2019. | 22:00
Svjesni činjenice kako smo objavom 'ispravka' i Tužbe Bore Grubišića tek 'uravnotežili' količinu informacija za naše čitatelje, ostalo je nedorečeno tko je u ovom slučaju dobar, a tko loš 'dečko' (hrv. good or bad boy).
Svjesni činjenice kako smo objavom 'ispravka' i Tužbe Bore Grubišića tek 'uravnotežili' količinu informacija za naše čitatelje, ostalo je nedorečeno tko je u ovom slučaju dobar, a tko loš 'dečko' (hrv. good or bad boy).
SBplus.hr, Slavonski Brod : Velik problem su osobni animoziteti lokalnih čelnika

Već četvrt stoljeća

Velik problem su osobni animoziteti lokalnih čelnika

3.1.2019. | 0:01
Nedopustivo je da, već četvrt stoljeća, u Slavonskom Brodu međusobna nesnošljivost političkih čelnika dominira nad društvenim obvezama institucija kojima oni upravljaju.
Nedopustivo je da, već četvrt stoljeća, u Slavonskom Brodu međusobna nesnošljivost političkih čelnika dominira nad društvenim obvezama institucija kojima oni upravljaju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najgore i najbolje iz 2018. u Brodsko-posavskoj županiji

Osma godina rada je prošla

Najgore i najbolje iz 2018. u Brodsko-posavskoj županiji

1.1.2019. | 23:00
Snaga pravne države i kriminaliziranost društva u obrnuto proporcionalnom su odnosu. Što je pravna država jača, kriminalci su slabiji i obratno.
Snaga pravne države i kriminaliziranost društva u obrnuto proporcionalnom su odnosu. Što je pravna država jača, kriminalci su slabiji i obratno.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnici HDZ-a uspjeli razvlastiti sami sebe

Jedini u Županiji nisu usvojili proračun

Vijećnici HDZ-a uspjeli razvlastiti sami sebe

31.12.2018. | 22:40
Iz više obavljenih razgovora s tamošnjim poznavateljima političke situacije, moguće je zaključiti kako je temeljni uzrok parlamentarnoj krizi „bahatost općinskog načelnika" koji je i najveće poslove vodio „autokratski, bez konzultacija sa strankom ili općinskim vijećnicima".
Iz više obavljenih razgovora s tamošnjim poznavateljima političke situacije, moguće je zaključiti kako je temeljni uzrok parlamentarnoj krizi „bahatost općinskog načelnika" koji je i najveće poslove vodio „autokratski, bez konzultacija sa strankom ili općinskim vijećnicima".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mogli bi zapjevati: Kol'ko nas ima, jebote kol'ko nas ima...

Da se ne tuku

Mogli bi zapjevati: Kol'ko nas ima, jebote kol'ko nas ima...

29.12.2018. | 19:19
U onoj mjeru u kojoj budu svjesni činjenice kako su tek kockica u mozaiku ovdašnjih političkih odnosa, u toj mjeri će njihova politička zvijezda duže sjati, i obrnuto.
U onoj mjeru u kojoj budu svjesni činjenice kako su tek kockica u mozaiku ovdašnjih političkih odnosa, u toj mjeri će njihova politička zvijezda duže sjati, i obrnuto.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Jebeš zid na kojem ništa ne piše'

Netolerantnost na Dusparin način

'Jebeš zid na kojem ništa ne piše'

23.12.2018. | 0:01
Kad bi, kojim slučajem, nakon izvjesnog vremena, na nekom od slavonskobrodskih pročelja, opet osvanuo i na njemu ostao kočoperni grafit: 'Odlazite, sirijski paraziti!', bio bi to dokaz da je Mirko Duspara izgubio dominantnu političku ulogu u toj zajednici...
Kad bi, kojim slučajem, nakon izvjesnog vremena, na nekom od slavonskobrodskih pročelja, opet osvanuo i na njemu ostao kočoperni grafit: 'Odlazite, sirijski paraziti!', bio bi to dokaz da je Mirko Duspara izgubio dominantnu političku ulogu u toj zajednici...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hvalite me usta moja - il' cu vas razdrt'!

Kad oporba govori ne/istinu

Hvalite me usta moja - il' cu vas razdrt'!

19.12.2018. | 22:00
Mada su u pitanju oporbeni političari, očito, ni njima nije strano povremeno laganje, podmetanje, konfabuliranje i samohvalisanje - čime anuliraju i ono što su dobro učinli.
Mada su u pitanju oporbeni političari, očito, ni njima nije strano povremeno laganje, podmetanje, konfabuliranje i samohvalisanje - čime anuliraju i ono što su dobro učinli.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sucima se ništa dogodilo nije mada su oni za sve krivi bili

U Županijskom sudu i nogometnom savezu

Sucima se ništa dogodilo nije mada su oni za sve krivi bili

15.12.2018. | 14:30
U aktualnom nogometno-sudačkom slučaju, po zapovjedi inspektora Bošnjakovića, nogometni klubovi su morali ponoviti utakmicu, što im je uzrokovalo dodatne materijalne troškove, dok se odgovornom, Jozanoviću, ništa dogodilo nije. Za razliku od Mirkovića, on niti u mirovinu neće. Ma
U aktualnom nogometno-sudačkom slučaju, po zapovjedi inspektora Bošnjakovića, nogometni klubovi su morali ponoviti utakmicu, što im je uzrokovalo dodatne materijalne troškove, dok se odgovornom, Jozanoviću, ništa dogodilo nije. Za razliku od Mirkovića, on niti u mirovinu neće. Ma
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

Iz brodskog Općinskog suda

Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

8.12.2018. | 0:01
Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

Treba li svijet znati detalje

Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

6.12.2018. | 8:40
Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

Drugi slučaj u 2018. godini

Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

2.12.2018. | 11:00
Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

Kapitalni projekt od 23 milijuna kuna

Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

18.11.2018. | 23:30
Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

Grad Slavonski Brod

Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

13.11.2018. | 23:30
Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti 'vakat' tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika. N
Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti karijeru tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

Moramo li svugdje biti neefikasni?

Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

12.11.2018. | 0:01
"Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i s drugim ovdašnjim razvojnim agencijama ...
"Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i sa druge dvije ovdašnje razvojne agencije ...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

Izbor ravnatelja je politička rutina

Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

4.11.2018. | 0:01
Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

Zagreb nas pljačka, a nema tko vrisnuti

Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

30.10.2018. | 0:01
Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

Hlao

Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

28.10.2018. | 14:00
Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ruke

Svileni bomboni

Piše: Ana Krstičević

Ruke