Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 24.5.2018. u 0:01
Prikaza: 2802
|

Bratoubilački rat u SDP-u

SDP od lučonoše postao zrcalo hrvatskog društva

Dražen Krstanović/pozegaeu
Foto: Dražen Krstanović/pozegaeuTamara Puač i Mitar Obradović u borbi za 'Komitet'
 • Dražen Krstanović/pozegaeu

Od kad je opće dobro, legitimo, podređeno osobnim i partikularnim interesima, od kad je egoizam postao društveno hvaljen manir, nikome u hrvatskom društvu ne piše se dobro. Posljedično, ne piše se dobro niti SDP-u jer je, umjesto lučonoše, postao tek zrcalo hrvatskog društva.

NA Dan pobjede, 9. maja, kad Europa slavi smrt fašizma, a Hrvatska se sprema na Bleiburg - jer njome vladaju nacionalističke ili, kako bi sami kazali, suverenističke, snage - Socijaldemokratska partija raspisala je unutarstranačke izbore u svojim županijskim organizacijama.

Sukladno hrvatskoj polit-kadrovskoj paradigmi, bit će to komorni izbori u kojima će pobijediti pragma, a ne program. U kojima će biti važnije čiji si, nego kakav si.

O pripremama za te izbore u Brodsko-posavskoj županiji pisali smo vrlo malo jer su kandidature za funkciju predsjednika i ukrcavanja u pojedine prijeizborne tabore vođeni konspirativnije od iskrcavanja savezničkih postrojbi Davida Eisenhowera u Normandiji, na 'Dan D'.

Osim toga, kad smo saznali kako se neće kandidirati Tomo Opačak, nego netko od njegovih favorita, postalo je jasno da nikakvih pikanterija biti neće. Sukladno hrvatskoj polit-kadrovskoj paradigmi, bit će to komorni izbori u kojima će pobijediti pragma, a ne program. U kojima će biti važno 'čiji si'.

Mada je izborni princip isti - 'naši' protiv 'njihovih' - za razliku od Brodsko-posavske županije, kod susjeda u Požeško-slavonskoj ništa prikriveno nije. Dapače, od kad su '12 veličanstvenih' - jedan od osnivača i dugogodišnji sinonim požeških SDP-ovaca, Zdravko Ronko s 11 drugarica i drugova - napustili stranku, došlo je do otvorenog 'bratoubilačkog' rata između stranci 'vjernih' i 'nevjernih' odnosno 'pravnih' i 'nepravnih' kandidata.

"Drže se zakona k'o pijan plota"

Po mišljenju kandidatkinje za predsjednicu Županijske organizacije SDP-a Požeško-slavonske županije, Tamare Puač - dakle, moguće županice ili, najmanje, saborske zastupnice iz V. izborne jedinice - Centrala u Zagrebu odlučila je ne držati se Statuta i drugih pozitivnih akata stranke 'kao pijan plota'. Odlučila je "favorizirati" (i) njezina protukandidata, Mitra Obradovića, dapače, dopustiti mu kandidaturu mada "on za to ne ispunjava niti jedan od tri propisana uvjeta". Pod pretpostavkom da nije kažnjavan, a da je platio članarinu, kandidat treba neprekidno pet godina biti član stranke, odnosno vijećnik u nekoj od lokalnih samouprava ili član nekog od rukovodnih tijela stranke.

U svojoj službenoj žalbi Županijskoj izbornoj komisiji SDP-a Požeško slavonske županije, Puač je napisala: "Odgovorno tvrdim... Odlukom Gradskog odbora SDP-a Mitar Obradović je u SDP Hrvatske učlanjen i upisan 10. lipnja 2013.godine, a iz stranke je svojevoljno istupio povratom stranačke iskaznice 05.svibnja 2016.godine. U posebnom stranačkom postupku, kojeg je vodila Gradska organizacija SDP- Požega, 5. svibnja 2016., donesena je Odluka o njegovu isključenju koju je Statutarna komisija poništila", dvije godine kasnije i 11 dana prije početka unutarstranačkih izbora, "6. svibnja 2018.".

Kao da nije izašao iz stranke

"Istom tom Odlukom Statutarna komisija je na nezakonit i nestatutaran način donijela Odluku kojom Mitra Obradovića vraća u članstvo SDP Hrvatske iako to ne može, jer je Statutom jasno određeno kako se upisuje u stranku ili ispisuje iz nje. Da stvar bude gora", nastavlja Puač, "tom Odlukom mu je čak priznat i kontinuitet od prvog dana od kako je u SDP-u... mada mu ni to nije dovoljno jer je u stranku primljen 10. lipnja 2013., a da bi mu kandidatura bila valjana trebao je biti primljen 17.svibnja, kako bi imao pet godina članstva do 17. svibnja 2018., kad su raspisani izbori".

Kako bi otklonili taj nedostatak, bez kompleksa, Obradoviću su dan podnošenja molbe za prijem u stranku, 2. travnja 2013.godine, naknadno, uveli kao da je tada i primljen. Učinili su to na način da su "otključali, zbog izbora, zaključanu evidenciju članstva i izvršili nezakonitu i nestatutarnu intervenciju".

Budući da je Izborna komisija "prihvatila kandidaturu Mitra Obradovića, mada ne ispunjava uvjete, molim hitno postupanje, u protivnom ću zaštitu zatražiti putem nadležnog Suda", zaključila je svoju Žalbu kandidatkinja Puač.

Županijska izborna komisija, kojoj se Puač obratila, odbila je njezinu žalbu, "jer nije zaprimljena u zakonski propisanom roku".

U razgovoru s kandidatkinjom saznali smo kako će "u petak podnijeti tužbu, sukladno Zakonu o strankama i kaznenu prijavu, a sve zbog protuzakonitosti u postupanju Izborne i Statutarne komisije.

"Obradovićeva kandidatura nije sporna"

Želeći na službenoj adresi provjeriti "zakonitost" kandidature koju spori Tamara Puač, konzultirali smo glavnog tajnika SDP-a, Nikšu Vukasa, a potom zatražili i očitovanje kandidata Obradovića. Obojica su za SBplus kazali kako "kandidatura nije sporna".

Hoće li prvi i zadnji s liste, Mirko Bistrović i umirovljeni brigadir HV-a Željko Samardžija, čekati dok se njihovi protukandidati sa sredine liste, Mitar Obradović i Tamara Puač, međusobno ne iscrpe i to iskoristiti, ostaje vidjeti.

Uglavnom, od kad je opće dobro, legitimo, podređeno osobnim i partikularnim interesima, od kad je egoizam postao društveno hvaljen manir, nikome u hrvatskom društvu ne piše se dobro. Posljedično, ne piše se dobro niti SDP-u jer je, umjesto lučonoše, postao tek zrcalo hrvatskog društva.

  *Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

  Broj komentara: 8

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  brodskasova

  brodskasova

  Komentirano: 24.5.2018. | 18:32

  1

  Drugovi Srbi pobiše se za bivši komitet
  MENTALIST

  MENTALIST

  Komentirano: 24.5.2018. | 14:09

  2

  stipe pokazao si si kako si mentalno retardiran, zbogom
  MENTALIST

  MENTALIST

  Komentirano: 24.5.2018. | 14:07

  3

  Da onda se to zvala nacionalizacija udba ozna a sad pljačka dobara koji su izgrađenu iod1945 do 1990 što je najgore sad hrvat uzima od hrvata ,razlika drastična.nemaš se kome žaliti .dvijesto obitelji, Todoriču mogu staviti soli na rep jer su umreženi s njim , platiče stoka sitnog zuba ,kako je krivousti bio u pravu
  Stipe

  Stipe

  Komentirano: 24.5.2018. | 13:53

  4

  MENTALIST - dobar si si nick odabrao, jer su ti komentari poprilično mentalni. Kao nešto se suprotstavljaš mojem mišljenju, a onda potvrdiš što sam rekao. Onda se slažeš, ali iznosiš kontra stavove. Poprilično konfuzno i nepovezano, kao da si danas preskočio terapiju. Kako je to Plenković uništio oporbu i kakva je to oporba koju Dona Anemico tako lako uništi? Sa autorom članka bih se možda mogao složiti da je SDP nekada bio Lucifer (lučonoša), ali je zato danas goli K :)
  MENTALIST

  MENTALIST

  Komentirano: 24.5.2018. | 13:22

  5

  STIPE,momčino ,opet griješiš , sve je to plod nakaradne hdz privatizacijske otimačine krajem 90 tih sve ostalo j e povijest, ovo ostalo su samo abortirani primjerci tog događaja s tim da bi nas plenković i borg i agrokormogli skupo stajati.Da , jedini uspijeh Plenkovića je što je uništio kompletnu oporbu i vlada državom kao feudalac i sam je izjavio 1000 godinana, sdp nula bodova nema šanse za oporavak bolest je metastazirala
  Stipe

  Stipe

  Komentirano: 24.5.2018. | 10:02

  6

  Upravo zato su nam umjesto marksista i komunista nasušno potrebni pravi socijaldemokrati i liberali koji bi ojačali "lijevi" dio političkog spektra. Ili ti misliš da su komunisti i marksisti u stanju donijeti željene napretke u društvu? SDP nije učinio niti jedan takav pozitivan pomak u društvu i stoga ne nosi s pravom naziv socijaldemokratski. Nakon privatizacije i pretvorbe i sadašnje Andrejeve pljačke, najgore poteze u našoj povijesti su povukli Linić i Mirando.
  MENTALIST

  MENTALIST

  Komentirano: 24.5.2018. | 9:38

  7

  Stipe žao mi je što ti moram kontrirati ovo sad kod nas je slično marksističko komunističkoj i socijalističkoj ideologiji ili još bolje feudalizmu , jer koliko vidim nitko za ništa ne odgovara osim malog sitnog čovjeka koji uvijek najebe za deset kuna .Što je najgore sada HRVAT KRADE OD HRVATA, političari su največi lažovi, samo raja to ne kuži .U stvari sistem funkcionira od vlasti do oporbe pod geslom use nase i podase sačuvajmo fotelje što duže, zar te to ne podsječa na neka prošla vremena.Mala je razlika između jednoumlja i naše demokracije i domoljublja i sirotnjskog džepa
  Stipe

  Stipe

  Komentirano: 24.5.2018. | 8:59

  8

  Ovdašnji esdepeovci iznikli su na marksističkoj komunističkoj teoriji, a marksizam kao ideologija je u samoj svojoj srži nepravedan i devijantan. Društvo zasnovano na marksističkim idejama nikada se nije moglo i ne može ostvariti bez nasilja i tiranije. Socijaldemokracija ove bivše komuniste i njihove sljedbenike nikada nije zanimala, tako da je logično njihovo potonuće i nestanak sa političke scene. Još ćemo se načekati da se pravi socijaldemokrati kod nas pojave, jer im ne cvatu ruže niti u sređenim, naprednim društvima.

  Broj komentara: 8

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u kolumni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Jerko Zovak, kao lopov, mora u zatvor

  Sudovi odlučili:

  Jerko Zovak, kao lopov, mora u zatvor

  28.1.2019. | 12:00
  Da živimo u srednjem vijeku, beskrupuloznim kriminalcima i korumpiranim vlastodršcima suprotstavio bih se sredstvom kojeg su tada primjenjivali vitezovi. Mačem.
  Da živimo u srednjem vijeku, beskrupuloznim kriminalcima i korumpiranim vlastodršcima suprotstavio bih se sredstvom kojeg su tada primjenjivali vitezovi. Mačem.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : HSS više nije demokršćanska stranka

  Krešo Beljak nije bio ekscesan

  HSS više nije demokršćanska stranka

  22.1.2019. | 14:15
  Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je kako demokršćanska tradicija više nije politička doktrina njegove stranke, a već duže vrijeme neskriverno istupa kao čovjek koji ima liderskih ambicja u lijevom političkom centru.
  Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je kako demokršćanska tradicija više nije politička doktrina njegove stranke, a već duže vrijeme neskriverno istupa kao čovjek koji ima liderskih ambicja u lijevom političkom centru.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Službeno smo odali počast ubojici 28-ero brodske djece

  Vulgarno licemjerna Hrvatska u BiH

  Službeno smo odali počast ubojici 28-ero brodske djece

  9.1.2019. | 23:50
  Danas je službena Hrvatska svečano prisustvovala odlikovanju ratnog zločinca koji je, tijekom borbi za Bosansku Posavinu, podčinjenima govorio: "Čim počnu dejstvovati po nama, tući ćemo Slavonski Bord. I to oni znaju".
  Danas je službena Hrvatska svečano prisustvovala odlikovanju ratnog zločinca koji je, tijekom borbi za Bosansku Posavinu, podčinjenima govorio: "Čim počnu dejstvovati po nama, tući ćemo Slavonski Bord. I to oni znaju".
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolumna 'Krmak' više nije sporna

  Boro Grubišić zauzeo čvrst stav

  Kolumna 'Krmak' više nije sporna

  3.1.2019. | 22:00
  Svjesni činjenice kako smo objavom 'ispravka' i Tužbe Bore Grubišića tek 'uravnotežili' količinu informacija za naše čitatelje, ostalo je nedorečeno tko je u ovom slučaju dobar, a tko loš 'dečko' (hrv. good or bad boy).
  Svjesni činjenice kako smo objavom 'ispravka' i Tužbe Bore Grubišića tek 'uravnotežili' količinu informacija za naše čitatelje, ostalo je nedorečeno tko je u ovom slučaju dobar, a tko loš 'dečko' (hrv. good or bad boy).
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Velik problem su osobni animoziteti lokalnih čelnika

  Već četvrt stoljeća

  Velik problem su osobni animoziteti lokalnih čelnika

  3.1.2019. | 0:01
  Nedopustivo je da, već četvrt stoljeća, u Slavonskom Brodu međusobna nesnošljivost političkih čelnika dominira nad društvenim obvezama institucija kojima oni upravljaju.
  Nedopustivo je da, već četvrt stoljeća, u Slavonskom Brodu međusobna nesnošljivost političkih čelnika dominira nad društvenim obvezama institucija kojima oni upravljaju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Najgore i najbolje iz 2018. u Brodsko-posavskoj županiji

  Osma godina rada je prošla

  Najgore i najbolje iz 2018. u Brodsko-posavskoj županiji

  1.1.2019. | 23:00
  Snaga pravne države i kriminaliziranost društva u obrnuto proporcionalnom su odnosu. Što je pravna država jača, kriminalci su slabiji i obratno.
  Snaga pravne države i kriminaliziranost društva u obrnuto proporcionalnom su odnosu. Što je pravna država jača, kriminalci su slabiji i obratno.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnici HDZ-a uspjeli razvlastiti sami sebe

  Jedini u Županiji nisu usvojili proračun

  Vijećnici HDZ-a uspjeli razvlastiti sami sebe

  31.12.2018. | 22:40
  Iz više obavljenih razgovora s tamošnjim poznavateljima političke situacije, moguće je zaključiti kako je temeljni uzrok parlamentarnoj krizi „bahatost općinskog načelnika" koji je i najveće poslove vodio „autokratski, bez konzultacija sa strankom ili općinskim vijećnicima".
  Iz više obavljenih razgovora s tamošnjim poznavateljima političke situacije, moguće je zaključiti kako je temeljni uzrok parlamentarnoj krizi „bahatost općinskog načelnika" koji je i najveće poslove vodio „autokratski, bez konzultacija sa strankom ili općinskim vijećnicima".
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mogli bi zapjevati: Kol'ko nas ima, jebote kol'ko nas ima...

  Da se ne tuku

  Mogli bi zapjevati: Kol'ko nas ima, jebote kol'ko nas ima...

  29.12.2018. | 19:19
  U onoj mjeru u kojoj budu svjesni činjenice kako su tek kockica u mozaiku ovdašnjih političkih odnosa, u toj mjeri će njihova politička zvijezda duže sjati, i obrnuto.
  U onoj mjeru u kojoj budu svjesni činjenice kako su tek kockica u mozaiku ovdašnjih političkih odnosa, u toj mjeri će njihova politička zvijezda duže sjati, i obrnuto.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Jebeš zid na kojem ništa ne piše'

  Netolerantnost na Dusparin način

  'Jebeš zid na kojem ništa ne piše'

  23.12.2018. | 0:01
  Kad bi, kojim slučajem, nakon izvjesnog vremena, na nekom od slavonskobrodskih pročelja, opet osvanuo i na njemu ostao kočoperni grafit: 'Odlazite, sirijski paraziti!', bio bi to dokaz da je Mirko Duspara izgubio dominantnu političku ulogu u toj zajednici...
  Kad bi, kojim slučajem, nakon izvjesnog vremena, na nekom od slavonskobrodskih pročelja, opet osvanuo i na njemu ostao kočoperni grafit: 'Odlazite, sirijski paraziti!', bio bi to dokaz da je Mirko Duspara izgubio dominantnu političku ulogu u toj zajednici...
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hvalite me usta moja - il' cu vas razdrt'!

  Kad oporba govori ne/istinu

  Hvalite me usta moja - il' cu vas razdrt'!

  19.12.2018. | 22:00
  Mada su u pitanju oporbeni političari, očito, ni njima nije strano povremeno laganje, podmetanje, konfabuliranje i samohvalisanje - čime anuliraju i ono što su dobro učinli.
  Mada su u pitanju oporbeni političari, očito, ni njima nije strano povremeno laganje, podmetanje, konfabuliranje i samohvalisanje - čime anuliraju i ono što su dobro učinli.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sucima se ništa dogodilo nije mada su oni za sve krivi bili

  U Županijskom sudu i nogometnom savezu

  Sucima se ništa dogodilo nije mada su oni za sve krivi bili

  15.12.2018. | 14:30
  U aktualnom nogometno-sudačkom slučaju, po zapovjedi inspektora Bošnjakovića, nogometni klubovi su morali ponoviti utakmicu, što im je uzrokovalo dodatne materijalne troškove, dok se odgovornom, Jozanoviću, ništa dogodilo nije. Za razliku od Mirkovića, on niti u mirovinu neće. Ma
  U aktualnom nogometno-sudačkom slučaju, po zapovjedi inspektora Bošnjakovića, nogometni klubovi su morali ponoviti utakmicu, što im je uzrokovalo dodatne materijalne troškove, dok se odgovornom, Jozanoviću, ništa dogodilo nije. Za razliku od Mirkovića, on niti u mirovinu neće. Ma
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

  Iz brodskog Općinskog suda

  Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

  8.12.2018. | 0:01
  Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
  Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

  Treba li svijet znati detalje

  Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

  6.12.2018. | 8:40
  Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
  Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

  Drugi slučaj u 2018. godini

  Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

  2.12.2018. | 11:00
  Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
  Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

  Kapitalni projekt od 23 milijuna kuna

  Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

  18.11.2018. | 23:30
  Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
  Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

  Grad Slavonski Brod

  Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

  13.11.2018. | 23:30
  Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti 'vakat' tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika. N
  Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti karijeru tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

  Moramo li svugdje biti neefikasni?

  Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

  12.11.2018. | 0:01
  "Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i s drugim ovdašnjim razvojnim agencijama ...
  "Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i sa druge dvije ovdašnje razvojne agencije ...
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

  Izbor ravnatelja je politička rutina

  Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

  4.11.2018. | 0:01
  Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
  Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

  Zagreb nas pljačka, a nema tko vrisnuti

  Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

  30.10.2018. | 0:01
  Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
  Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

  Hlao

  Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

  28.10.2018. | 14:00
  Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
  Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ruke

  Svileni bomboni

  Piše: Ana Krstičević

  Ruke