Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumna

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 28.11.2012. u 19:35
Prikaza: 3464
|

Zaplotnjački spremni

Politički mrtvaci trče počasni krug

root : Politički mrtvaci trče počasni krug

Kako bilo da bilo, novogradišćanima dobro biti neće, ako likovi a la Golovrški, Vuković i sl. budu kadrovska ponuda na narednim lokalnim izborima, a Friedrichdorferice i Friedrichdorferi ne kliknu - Neće da može, drugovi.

Sutra, 29. studenog, šezdesetdeveta je obljetnica Republike, rođene u Jajcu 1943. godine. Osim činjenice da je, svojevremeno, to bio najveći blagdan „svih naroda i narodnosti republika i pokrajina", na taj dan, „radnička klasa, seljaci i poštena inteligencija" masovno su klali. Svinje, dakako, jer državna poduzeća (i preduzeća) nisu radila.

Hoće li HDSSB-ovom direktoru gradske tvrtke DING, Dubravku Gubiću, biti važnija njegova osobna čast, politička dosljednost i ugled stranke, ili želja da ostane direktor, makar još šest mjeseci, će biti vidljivo sutra u podne.

Budući da „29. novembar" više nije blagdan, niti se na bilo koji način, u „Lijepoj našoj", taj dan obilježava, drugovi Mirko Golovrški i Josip Vuković, dvije vodeće, ne samo političke, štetočine iz Nove Gradiške, odlučili su svoj „Dan Republike" obilježiti demonstrativnim sazivanjem sjednice Gradskog vijeća - za sutra, točno u podne.

Je li to znak kako su pronašli „jednu ruku" zbog koje je, onomad, na zatvorenom sastanku novogradiške „zločinačke organizacije", Vuković molio svog mentora, Igora Dragovana, neka mu ostavi „još par dana" kako bi se izvukli iz „govana", u kojima ih je vidio aktualni ministar poljoprivrede i šef brodsko-posavskog SDP-a, Tihomir Jakovina? Je li to znak kako se na javnu scenu ne vraćaju gmižući nego propeti na zadnje noge?

Izgleda kako su SDP, Vlada i DORH, krivotvoriteljsko-kriminalne marifetluke Golovrškog, Vukovića, Zebića, Kikića i dr. SDP-ovaca, za sad, gurnuli pod tepih, dopustivši im neka nastave s pokušajem donošenja „Odluke o zaduživanju Grada" za deset milijuna kuna.

Sredstva su to zbog kojih gradonačelnik Vuković, bezmalo godinu dana, grize nokte i prepotentno pljucka oko sebe, držeći se svojih jugo-komunističkih navada kao Sulejman Veličanstveni svog prijestolja. Ovaj postkomunistički dinosaurus, tezu o „razvoju ekonomskih odnosa kao preduvjet razvoju društvenih", drži kao da je Marxov poklon njemu osobno.

Zbog toga ustrajava u rigidnom socijalističkom poimanju „sredstava za proizvodnju" te kao sumanut zadužuje gradsku imovinu s ciljem pretvaranja Grada u poduzetnika, predstavljajući to kao „razvoj novogradiškog gospodarstva". U kojoj mjeri se ovdje radi o patologiji, a u kojoj mjeri o svjesnom i organiziranom odbijanju prihvaćanja novog društveno- političkog sustava s blagim okusom kriminala, reći će psihijatri, ekonomisti, ili birači na narednim izborima - valorizirajući i SDP kao klijentelističku stranku.

Hoće li, idućih šest mjeseci, ostati na 'prijestolju' kao slavodobitnik, ili će s njega otići kao poveći mu kolega i gubitnik, Ivo Sanader, ovisi i o karakteru gradskih vijećnika, koji će sutra svojim (ne)čistim rukama o tome odlučiti.

Hoće li liječnici novogradiške bolnice, braća Mario i Dalibor Marić, unatoč partijskim pritiscima s zagrebačkog Iblerovog trg, ostati dosljedni obiteljskom odgoju i osobnim karakterima te zadržati javno zauzet stav - kako neće podržati daljnje zaduženje Grada, ili će, jednim glasanjem, 'prolit mlijeko' ne bi li došli na listu kandidata za ravnatelja bolnice kad - poslije Nove godine - o tome bude odlučivao SDP-ov ministar, Ostojić, a ne HDZ-ov župan Marušić, ostaje vidjeti.

Hoće li HDSSB-ovom direktoru gradske tvrtke DING, Dubravku Gubiću, biti važnija njegova osobna čast, politička dosljednost i ugled stranke, ili želja da ostane direktor, makar još šest mjeseci, također će biti vidljivo sutra.

Kako bilo da bilo, novogradišćanima dobro biti neće, ako likovi a la Golovrški, Vuković i sl. budu kadrovska ponuda na narednim lokalnim izborima, a Friedrichdorferice i Friedrichdorferi ne kliknu, kao Šoić, - Neće da može, drugovi.

Poziv za sjednicu.pdf

PDF Dokument(.pdf)

544 kb

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala sbplus.hr.

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
zuti_kisobran01

zuti_kisobran01

Komentirano: 30.11.2012. | 8:09

1

Pričaju ljudi Mato BOMBA glasovao za Vukovića(dizao ruke). Istina ili ne?
donjiandrija

donjiandrija

Komentirano: 29.11.2012. | 15:05

2

http://www.youtube.com/watch?v=bEdVyh8mGIY
donjiandrija

donjiandrija

Komentirano: 29.11.2012. | 14:37

3

Druže Jerko ratniče, danas je Dan Republike, dobro bi došao jedan tvoj tekst o tome, jer mladi ne znaju, a mi stariji to vežemo uz svinjokolje
Miro

Miro

Komentirano: 29.11.2012. | 12:20

4

Moram ja komentirati ovo, daklem jednom izdajnik uvijek izdajnik. tako ako sada doktori glasaju za ovaj kredit izdaju Ljepšu koja ima veća m... od njih svih jadnika koji nisu u stanju tresnuti šakom od stol jednom kradljivcu koji će osramotiti cijeli sdp brodskoposavske županije i koji će zbog Vukovića, Golovrškog i Kikića pušnut na izborima! Ma čudim se Lujiću i Valenti što ne udare po Dragovanu i ne očitaju mu bukvicu da skloni više tu budalu. Eno na početku gradskog vijeća prije aktualnog sata vijećnici pokorno slušaju Glas naroda sa radija nova gradiška, pa gdje to ima koja to budala može od gradonačelnika uradit, a koje to budale od vijećnika mogu slušat i trpiti!
donjiandrija

donjiandrija

Komentirano: 28.11.2012. | 22:30

5

oličenju poštenja, istinosti i pravednosti, istinoljubivosti dobrote,iskrenosti i ratno vojnom invalidu drugu Jerku nedostaje suradnika, zato iz pouzadanih izvora doznajemo da će pojedine članke reciklirat..
gonzo

gonzo

Komentirano: 28.11.2012. | 19:48

6

Nešto nije u redu. Članak o SDP-u, a bibor nije ni spomenut. Jerko, što se događa??? Gđe zapelo???

Broj komentara: 6

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Otpisani

Piše: Jerko Zovak

Otpisani

23.2.2022. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novi gradonačelnik odbija Gradom upravljati na stari način

Prof.dr.sc. Željko Glavić

Novi gradonačelnik odbija Gradom upravljati na stari način

17.2.2022. | 7:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko laže, a tko tuđa djela krade?

Piše Jerko Zovak

Tko laže, a tko tuđa djela krade?

8.2.2022. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko ne radi svoj posao - Duspara ili Samardžić?

Piše: Jerko Zovak

Tko ne radi svoj posao - Duspara ili Samardžić?

23.1.2022. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon 'tisućljetnog sna' - milijunska java

Matematika je nemilosrdna

Nakon 'tisućljetnog sna' - milijunska java

21.1.2022. | 7:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ustaše, HOS, HVO i partizani nisu 'Hrvatska vojska'

Krivotvorenje povijesti neće pomoći

Ustaše, HOS, HVO i partizani nisu 'Hrvatska vojska'

5.12.2021. | 10:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : USKOK provjerava je li sudac Mirko Svirčević korumpiran

BLEFIRAJU, ILI OZBILJNO MISLE?

USKOK provjerava je li sudac Mirko Svirčević korumpiran

4.12.2021. | 16:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon petogodišnje borbe uspjeli su pobijediti - sebe

Što su pokazali izbori u SDP-u

Nakon petogodišnje borbe uspjeli su pobijediti - sebe

1.12.2021. | 9:05
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad Velikohrvat Zoki velikosrpski o Bosni zbori

Moram da vam kažem:

Kad Velikohrvat Zoki velikosrpski o Bosni zbori

9.11.2021. | 12:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad zakažu i struka i 'institucije sustava'

Mada je suludo, ljudima nije do smijeha

Kad zakažu i struka i 'institucije sustava'

26.10.2021. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :