Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 31.8.2018. u 22:10
Prikaza: 6190
|

Nakon načelnikova pozitivnog mišljenja

Policija iz Milovićke seli u zgradu Croatia osiguranja

TZ/SBplus
Foto: TZ/SBplusCroatia osiguranje
 • TZ/SBplus

Nismo u mogućnosti istražiti što je to motiviralo vodstvo ovdašnje Policijske uprave na davanje pozitivnog mišljenja za najam dvostruko više od godinama traženog poslovnog prostora, za nominalno 30-ak posto veću cijenu s nužnim osvježenjem prostora, u jednosmjernoj ulici, bez slobodnih parkirnih mjesta…

PRVI članak o problemima s Odjelom upravnih poslova Policijske uprave (PU) brodsko-posavske, zbog loših uvjeta za rad policijskih službenika i još lošijih uvjeta za korisnike njihovih usluga u Milovićki, objavili smo 2. siječnja 2014. pod naslovom Ponižavanje i maltretiranje Brođanki i Brođana. Načelnik PU bio je Ante Zovak.

Budući da smo godinama poticali i pratili proces mogućeg preseljenja Policije iz Milovićke na neku drugu lokaciju - po mogućnosti u vlasništvu lokalne samouprave jer bi na taj način novac od najma bio bliži potrebama poreznih obveznika - uz 'par sati' dodatnog novinarskog istraživanja, iz vrlo pouzdanih izvora, saznali smo da je ekipa načelnika Antuna Valića dala pozitivno mišljenje za najam poslovnog prostora u vlasništvu Croatia osiguranja u Mažuranićevoj ulici br. 14.

Godinu dana kasnije, 26. siječnja 2015., slavonskobrodska Gradska uprava je Ministarstvu unutarnjih poslova uputila dopis u kojem je nudila poslovni prostor za preseljenje Odjela PU s ciljem da iz neodgovarajućih uvjeta rada u Milovićki i loše lokacije presele u uvjete kakve sami odrede svojim projektom i puno boljom lokacijom za te namjene, u Sportskoj dvorani Vijuš, primarno zbog velikog broja parkirnih mjesta.

Nakon šest mjeseci, 24. lipnja 2015., ovlaštena služba Ministarstvo unutarnjih poslova odlučila je odustati od preseljenja Policije iz Milovićke u bivši Dom zdravlja Đure Đakovića te je započela proces iznajmljivanja 600 metara četvornih neuređenog poslovnog prostora brodske Sportske dvorane Vijuš.

Toj službi je trebalo više od godinu dana kako bi, 8. veljače 2016., Gradskoj upravi dostavili Projektni zadatak za uređenje tog poslovnog prostora.

Tim povodom, Gradska uprava je pozvala predstavnike MUP-a da pogledaju prostor i daju dodatne upute što u konačnici žele kako bi Grad mogao izraditi projekte i sukladno njima urediti prostor od cca. 600 metara četvornih koliko je policiji bilo potrebno za oko 50 zaposlenih službenika i prijem stranaka.

Gradska uprava bila spremna urediti prostor po volji PU

Mjesec dana od prijema Projektnog zadatka i obavljenog dodatnog razgovora, Gradska uprava je MUP-u 9. ožujka 2016. uputila dopis u kojem se očitovala kako je spremna adaptirati poslovni prostor u Sportskoj dvorani Vijuš. Osim toga, ponudili su još jedan poslovni prostor od 750 metara četvornih - na Trgu pobjede - gdje je uselio Brod plin nakon što je MUP odlučio kako mu odgovara Dvorana Vijuš.

Budući da se MUP mjesecima nije očitovao niti je pristupio 'završnim operacijama' najma prostora, 15. prosinca Gradska uprava im je poslala novi dopis u kojem "moli očitovanje" i "predlaže sastanak".

Nakon tog dopisa Gradske uprave, 11. siječnja 2017., MUP se očitovao kako "još uvijek nisu donijeli odluku" te da "još analiziraju sve prispjele ponude".

Sredinom te godine, 30. svibnja 2017., Gradska uprava je MUP-u dostavila "Projektantski procjembeni troškovnik uređenja poslovnog prostora", na što se MUP očitovao Gradskoj upravi 7. kolovoza 2017. postavljanjem "uvjeta pod kojima bi prihvatili ponudu Grada Slavonskog Broda".

Dva dana kasnije, 9. kolovoza 2017., Gradska uprava je "načelno prihvatila" uvjete koje je postavio MUP - mjesečni najam 5,00 eura po metru četvornom i obvezu Grada Slavonski Bord da o svom trošku uredi prostor prema točno postavljenom Projektnom zadatku MUP-a. Osim toga, zatražili su njihovo "očitovanje o otprilike predviđenom trajanju zakupodavnog odnosa". Naime, "nije isto investirati u poslovni prostor za posebne namjene na jednu ili na 10 godina. Jer, posebno uređen prostor teško je kasnije, baš takav, iznajmiti nekome drugom bez novih preinaka. A MUP nije želio sam investirati u uređenje poslovnog prostora prema njihovim potrebama", rekli su za SBplus tada .

Šest tjedana kasnije, 18. rujna 2017., MUP je Gradu dostavio svoju suglasnost na "Odluku o zasnivanju zakupodavnog odnosa", koju donosi Ministarstvo državne imovine.

Počeli puhati neki novi vjetrovi

Dva dana kasnije, 20. rujna, Antun Valić je predstavljen kao novi načelnik Policijske uprave brodsko posavske, nakon čega su počeli puhati neki novi vjetrovi zbog čega smo da smo dva mjeseca kasnije, 16. studenog 2017., objavili smo članak pod naslovom: Policija iz Milovićke seli u Brod Tower?

Budući da je došlo do zastoja u realizaciji 'projekta' preseljenja Policije iz Milovićke u Dvoranu Vijuš, 17. studenog 2017., brodska Gradska uprava  je od MUP-a zatražila sastanak na tu temu.

Mada ugledni brodski novinari nikad ne bi dopustili to nazvati posljedicom novinarskog istraživanja niti profesionalnim praćenjem nekog dugogodišnjeg procesa, 12. siječnja 2018. SBplus je objavio članak pod naslovom: Ako Valić drukčije ne odluči, Policija će iz Milovićke preseliti u Sportsku dvoranu Vijuš.

Nakon svih javnih napisa te dopisa, razgovora i pregovora, tri mjeseca kasnije, 18. travnja 2018., MUP je od Grada Slavonskog Broda zatražio "konačnu ponudu za poslovni prostor".

Dva dana kasnije, 20. travnja 2018., Grad je MUP-u na potpis dostavio "Ugovor o zakupu poslovnog prostora", a uz njega i "ZK izvadak te potvrdu porezne uprave".

Sukladno propisanoj proceduri, 11. svibnja 2018. MUP je Ministarstvu državne imovine proslijedio Ugovor s prilozima te o tome obavijestio Grad Slavonski Bord.

Iz tek njemu znanih razloga, šef Ministarstva državne imovine, ministar Goran Marić, mjesecima nije potpisivao suglasnost o najmu poslovnog prostora od Grada Slavonskog Borda za potrebe MUP-a.

U kojoj mjeri je na ponašanje ministra Marića utjecao lobi iz Slavonskog Broda - da se odbije ponuda Grada Slavonskog Broda o najmu poslovnog prostora za MUP te da se prihvati neko drugo 'privatno' rješenje, potpisanom novinaru nije poznato.

Tek, od danas je i službeno poznato da, ustvari, po zahtjevu Policijske uprave Brodsko-posavske, ili njima bliskih čimbenika (hrv. faktora), 31. kolovoza 2018. MUP je izvijestio Grad Slavonski Brod kako: "Zbog promjene okolnosti u odnosu na ponudu raspoloživog poslovnog prostora u Slavonskom Brodu za potrebe Odjela upravnih poslova, Policijske uprave brodsko-posavske, Ministarstvo unutarnjih poslova je odustalo od namjere da s Gradom Slavonskim Brodom zasnuje zakup poslovnog prostora u djelu nekretnine sagrađene na k.č.br. 4851/5 k.o. Slavonski Brod na adresi Stanka Vraza 2a, o čemu je izvješteno i Ministarstvo državne imovine". Osim toga, "molimo za razumijevanje i nadamo se nastavku dobre suradnje između Grada Slavonskog broda i Ministarstva unutarnjih poslova", stoji u dokumentu kojeg je potpisao pomoćnik ministra Cvjetko Obradović.

Ipak prihod od najma neće u gradsku kasu

Po saznanju da je MUP, ipak, odustao od najma poslovnih prostora koje mu je nudio Grad Slavonski Brod - pod svim kondicijama traženim od ovdašnje policije i njihovih eksperata u Zagrebu - nama kao mediju ostala je zadaća saznati: kako se zove poželjan najmodavac, koliki je prostor ponudio u najam, po kojoj cijeni, u kojem dijelu grada, s koliko parkirališnih mjesta… i na taj način zadovoljio najtananije potrebe Policijske uprave brodsko-posavske - jer o njezinom mišljenju ovisi u koji će prostor preseliti svoj Odjel upravnih poslova.

Budući da smo godinama poticali i pratili proces mogućeg preseljenja Policije iz Milovićke na neku drugu lokaciju - po mogućnosti u vlasništvu lokalne samouprave jer bi na taj način novac od najma bio bliži potrebama poreznih obveznika - uz 'par sati' dodatnog novinarskog istraživanja, iz vrlo pouzdanih izvora, saznali smo da je ekipa načelnika Antuna Valića dala pozitivno mišljenje za najam poslovnog prostora u vlasništvu Croatia osiguranja u Mažuranićevoj ulici br. 14.

Kako od 9. srpnja 2018. stoji na web stranici Njuškalo, objekt je to površine 1.140,27 metara četvornih, kojeg je moguće iznajmiti na minimalno 3-5 godina uz naknadu od 7,00 eura + PDV po metru četvornom, mjesečno. Plus režije dakako.

Budući da je SBplus tek mali provincijski medij, ovdje prestaje doseg naših intelektualnih i tehničkih kapaciteta zbog čega, zasad, nismo u mogućnosti istražiti što je to motiviralo vodstvo ovdašnje Policijske uprave na davanje pozitivnog mišljenja za najam dvostruko više od godinama traženog poslovnog prostora, za nominalno 30-ak posto veću cijenu s nužnim osvježenjem prostora, u jednosmjernoj ulici, bez slobodnih parkirnih mjesta… 

  *Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

  Broj komentara: 6

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  matospanic

  matospanic

  Komentirano: 27.9.2018. | 12:22

  1

  Vijuš nije riješenje,ali nije ni "CROATIA" iz drugih razloga.
  ivomarkic

  ivomarkic

  Komentirano: 1.9.2018. | 20:35

  2

  Veću cijenu po kvadratu nitko i ne spominje. Tko će to platiti? Hrvatski građani. MUP papa lovu iz državnog proračuna kojega mi punimo.
  12345

  12345

  Komentirano: 1.9.2018. | 14:01

  3

  Ne ide se u mup svaki dan...bolje riješenje nego vijus to je sigurno. Deset minuta hoda od autobusnog i željezničkog...i pet minuta od besplatnog parkirališta kod kauflanda.
  Stipe

  Stipe

  Komentirano: 1.9.2018. | 10:12

  4

  Markić - moram priznati da mi se na prvu uopće nije sviđalo rješenje s Vijušem, ali ovo je tek katastrofa. Primjedba s prijevozom nikako ne stoji, jer onaj koji nema prijevoza ovisi o svojim nogama ili o javnom prijevozu. Koliko je udaljen Vijuš od najbliže postje javnog prijevoza, a koliko zgrada CO? No za one koji imaju prijevoz, rješenje na Vijušu je neusporedivo pogodnije od nakrcate gupćeve. No nisu državne službe tu da pogoduju grđanima, već su građanmi tu zbog državnih službi. Šteta što dvorana na vijušu nije u vlasništvu županije. Mislim da bi se odmah postigao dogovor. Zašto niste poslali upit gospodi Samardžiću i Ćosiću da čujemo što oni imaju kazati o ovome. Ipak su "njihovi" kadrovi u MUP-u u pitanju?
  Markic

  Markic

  Komentirano: 1.9.2018. | 9:47

  5

  Daleko pametniji potez što sele u zgradu Croatie osiguranja iz više razloga o kojima sam već pisao ranije. Ta priča s Vijušem je totalno promašena iz više razloga, a najosnovniji je udaljenost od svih prometnih sredstava. Nemaju svi novca za prijevoz taxi službom i nemaju svi osobne automobile. Nije parking jedini preduvjet kojeg ionako nedostaje u cijelom gradu. Ovo je daleko kvalitetnije rješenje za građane i svaka čast na tom potezu!
  ivomarkic

  ivomarkic

  Komentirano: 1.9.2018. | 8:12

  6

  Nama ostaje sumnjati kako će se netko za razliku u cijeni od 30%...dobro opariti. Moguće je da se cijena po m2 veoma brzo poveća, radi nekih novih okolnosti. Pa nekako je i ljepše poslovati s privatnim sektorom. A što se tiče Valića, on je posljednja rupa na svirali. On nije donosio nikakve odluke. U Zagrebu se sve radilo samo da grad ne dobije klijenta (MUP). A što je to jednosmjerna ulica, što nema parkinga....koga je to uopće briga?

  Broj komentara: 6

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u kolumni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Jerko Zovak, kao lopov, mora u zatvor

  Sudovi odlučili:

  Jerko Zovak, kao lopov, mora u zatvor

  28.1.2019. | 12:00
  Da živimo u srednjem vijeku, beskrupuloznim kriminalcima i korumpiranim vlastodršcima suprotstavio bih se sredstvom kojeg su tada primjenjivali vitezovi. Mačem.
  Da živimo u srednjem vijeku, beskrupuloznim kriminalcima i korumpiranim vlastodršcima suprotstavio bih se sredstvom kojeg su tada primjenjivali vitezovi. Mačem.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : HSS više nije demokršćanska stranka

  Krešo Beljak nije bio ekscesan

  HSS više nije demokršćanska stranka

  22.1.2019. | 14:15
  Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je kako demokršćanska tradicija više nije politička doktrina njegove stranke, a već duže vrijeme neskriverno istupa kao čovjek koji ima liderskih ambicja u lijevom političkom centru.
  Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je kako demokršćanska tradicija više nije politička doktrina njegove stranke, a već duže vrijeme neskriverno istupa kao čovjek koji ima liderskih ambicja u lijevom političkom centru.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Službeno smo odali počast ubojici 28-ero brodske djece

  Vulgarno licemjerna Hrvatska u BiH

  Službeno smo odali počast ubojici 28-ero brodske djece

  9.1.2019. | 23:50
  Danas je službena Hrvatska svečano prisustvovala odlikovanju ratnog zločinca koji je, tijekom borbi za Bosansku Posavinu, podčinjenima govorio: "Čim počnu dejstvovati po nama, tući ćemo Slavonski Bord. I to oni znaju".
  Danas je službena Hrvatska svečano prisustvovala odlikovanju ratnog zločinca koji je, tijekom borbi za Bosansku Posavinu, podčinjenima govorio: "Čim počnu dejstvovati po nama, tući ćemo Slavonski Bord. I to oni znaju".
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolumna 'Krmak' više nije sporna

  Boro Grubišić zauzeo čvrst stav

  Kolumna 'Krmak' više nije sporna

  3.1.2019. | 22:00
  Svjesni činjenice kako smo objavom 'ispravka' i Tužbe Bore Grubišića tek 'uravnotežili' količinu informacija za naše čitatelje, ostalo je nedorečeno tko je u ovom slučaju dobar, a tko loš 'dečko' (hrv. good or bad boy).
  Svjesni činjenice kako smo objavom 'ispravka' i Tužbe Bore Grubišića tek 'uravnotežili' količinu informacija za naše čitatelje, ostalo je nedorečeno tko je u ovom slučaju dobar, a tko loš 'dečko' (hrv. good or bad boy).
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Velik problem su osobni animoziteti lokalnih čelnika

  Već četvrt stoljeća

  Velik problem su osobni animoziteti lokalnih čelnika

  3.1.2019. | 0:01
  Nedopustivo je da, već četvrt stoljeća, u Slavonskom Brodu međusobna nesnošljivost političkih čelnika dominira nad društvenim obvezama institucija kojima oni upravljaju.
  Nedopustivo je da, već četvrt stoljeća, u Slavonskom Brodu međusobna nesnošljivost političkih čelnika dominira nad društvenim obvezama institucija kojima oni upravljaju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Najgore i najbolje iz 2018. u Brodsko-posavskoj županiji

  Osma godina rada je prošla

  Najgore i najbolje iz 2018. u Brodsko-posavskoj županiji

  1.1.2019. | 23:00
  Snaga pravne države i kriminaliziranost društva u obrnuto proporcionalnom su odnosu. Što je pravna država jača, kriminalci su slabiji i obratno.
  Snaga pravne države i kriminaliziranost društva u obrnuto proporcionalnom su odnosu. Što je pravna država jača, kriminalci su slabiji i obratno.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnici HDZ-a uspjeli razvlastiti sami sebe

  Jedini u Županiji nisu usvojili proračun

  Vijećnici HDZ-a uspjeli razvlastiti sami sebe

  31.12.2018. | 22:40
  Iz više obavljenih razgovora s tamošnjim poznavateljima političke situacije, moguće je zaključiti kako je temeljni uzrok parlamentarnoj krizi „bahatost općinskog načelnika" koji je i najveće poslove vodio „autokratski, bez konzultacija sa strankom ili općinskim vijećnicima".
  Iz više obavljenih razgovora s tamošnjim poznavateljima političke situacije, moguće je zaključiti kako je temeljni uzrok parlamentarnoj krizi „bahatost općinskog načelnika" koji je i najveće poslove vodio „autokratski, bez konzultacija sa strankom ili općinskim vijećnicima".
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mogli bi zapjevati: Kol'ko nas ima, jebote kol'ko nas ima...

  Da se ne tuku

  Mogli bi zapjevati: Kol'ko nas ima, jebote kol'ko nas ima...

  29.12.2018. | 19:19
  U onoj mjeru u kojoj budu svjesni činjenice kako su tek kockica u mozaiku ovdašnjih političkih odnosa, u toj mjeri će njihova politička zvijezda duže sjati, i obrnuto.
  U onoj mjeru u kojoj budu svjesni činjenice kako su tek kockica u mozaiku ovdašnjih političkih odnosa, u toj mjeri će njihova politička zvijezda duže sjati, i obrnuto.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Jebeš zid na kojem ništa ne piše'

  Netolerantnost na Dusparin način

  'Jebeš zid na kojem ništa ne piše'

  23.12.2018. | 0:01
  Kad bi, kojim slučajem, nakon izvjesnog vremena, na nekom od slavonskobrodskih pročelja, opet osvanuo i na njemu ostao kočoperni grafit: 'Odlazite, sirijski paraziti!', bio bi to dokaz da je Mirko Duspara izgubio dominantnu političku ulogu u toj zajednici...
  Kad bi, kojim slučajem, nakon izvjesnog vremena, na nekom od slavonskobrodskih pročelja, opet osvanuo i na njemu ostao kočoperni grafit: 'Odlazite, sirijski paraziti!', bio bi to dokaz da je Mirko Duspara izgubio dominantnu političku ulogu u toj zajednici...
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hvalite me usta moja - il' cu vas razdrt'!

  Kad oporba govori ne/istinu

  Hvalite me usta moja - il' cu vas razdrt'!

  19.12.2018. | 22:00
  Mada su u pitanju oporbeni političari, očito, ni njima nije strano povremeno laganje, podmetanje, konfabuliranje i samohvalisanje - čime anuliraju i ono što su dobro učinli.
  Mada su u pitanju oporbeni političari, očito, ni njima nije strano povremeno laganje, podmetanje, konfabuliranje i samohvalisanje - čime anuliraju i ono što su dobro učinli.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sucima se ništa dogodilo nije mada su oni za sve krivi bili

  U Županijskom sudu i nogometnom savezu

  Sucima se ništa dogodilo nije mada su oni za sve krivi bili

  15.12.2018. | 14:30
  U aktualnom nogometno-sudačkom slučaju, po zapovjedi inspektora Bošnjakovića, nogometni klubovi su morali ponoviti utakmicu, što im je uzrokovalo dodatne materijalne troškove, dok se odgovornom, Jozanoviću, ništa dogodilo nije. Za razliku od Mirkovića, on niti u mirovinu neće. Ma
  U aktualnom nogometno-sudačkom slučaju, po zapovjedi inspektora Bošnjakovića, nogometni klubovi su morali ponoviti utakmicu, što im je uzrokovalo dodatne materijalne troškove, dok se odgovornom, Jozanoviću, ništa dogodilo nije. Za razliku od Mirkovića, on niti u mirovinu neće. Ma
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

  Iz brodskog Općinskog suda

  Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

  8.12.2018. | 0:01
  Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
  Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

  Treba li svijet znati detalje

  Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

  6.12.2018. | 8:40
  Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
  Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

  Drugi slučaj u 2018. godini

  Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

  2.12.2018. | 11:00
  Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
  Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

  Kapitalni projekt od 23 milijuna kuna

  Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

  18.11.2018. | 23:30
  Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
  Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

  Grad Slavonski Brod

  Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

  13.11.2018. | 23:30
  Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti 'vakat' tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika. N
  Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti karijeru tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

  Moramo li svugdje biti neefikasni?

  Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

  12.11.2018. | 0:01
  "Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i s drugim ovdašnjim razvojnim agencijama ...
  "Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i sa druge dvije ovdašnje razvojne agencije ...
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

  Izbor ravnatelja je politička rutina

  Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

  4.11.2018. | 0:01
  Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
  Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

  Zagreb nas pljačka, a nema tko vrisnuti

  Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

  30.10.2018. | 0:01
  Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
  Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

  Hlao

  Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

  28.10.2018. | 14:00
  Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
  Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ruke

  Svileni bomboni

  Piše: Ana Krstičević

  Ruke