Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 29.12.2018. u 19:19
Prikaza: 2870
|

Da se ne tuku

Mogli bi zapjevati: Kol'ko nas ima, jebote kol'ko nas ima...

radiong
Foto: radiong
 • radiong
 • radiong
 • radiong
 • radiong
 • radiong
 • radiong
 • radiong
 • radiong
 • radiong
 • radiong
 • radiong
 • radiong

U onoj mjeru u kojoj budu svjesni činjenice kako su tek kockica u mozaiku ovdašnjih političkih odnosa, u toj mjeri će njihova zvijezda duže sjati, i obrnuto.

NAKON dva brodska, predbožićna, opozicijska i raskolnička, dogodio se i jedan novogradiški, prednovogodišnji, pozicijski i homogenizirajući domjenak pripadnika SDP-a Brodsko-posavske županije.

Za troje lidera poruka bi mogla glasiti: Programsku agendu stranke nemojte pretvarati u personalnu. Ljude okupljajte oko projekata, a ne oko sebe.

Za razliku od brodskih okupljanja - gdje je objelodanjen raskol u tom dijelu stranke i nepristojan pokušaj demonstracije moći Stribora Valente, predsjednika Gradskog odbora, nad Marinom Opačak Bilić, novoizabranom, nekompromitiranom i samozatajnom predsjednicom Županijskog odbora te stranke - predsjednik novogradiškog Gradskog odbora, Vinko Grgić, organizirao je dosad najotmjenije prazničko okupljanje, na koje je pozvao sve članova ogranka kojeg vodi.

Dakle, s jedne strane, u Slavonskom Brodu, junior partner u gradskoj upravi, Stribor Valenta, želi dominantniju ulogu u brodsko-posavskom SDP-u i po cijenu daljnjeg kastriranja stranačke potentnosti, dok s druge strane Vinko Grgić - koji po osvojenom broju glasova na zadnjim lokalnima izborima ima apsolutnu vlast u Novoj Gradiški i jedini je SDP-ov gradonačelnik u Slavoniji - ponaša se nenametljivo i homogenizirajuće.

Novogradišćani rade bolje od Brođana

Mada Grgića često ponesu zadaće i uloga gradonačelnika u zajednici te, posljedično, status u društvu - zbog čega niti on nije uvijek primjeran drug u odnosu prema tamošnjem članstvu - čovjek zna dokle može 'solirati'. On, očito, zna kako njegova politička moć ne proizlazi iz osobne šarmantnosti, obrazovanosti, radinosti i dobronamjernosti nego, primarno, iz svjetonazorski konkretne, programski prepoznatljive i kadrovski kompetentne Partije.

U tom i takvom stranačkom ambijentu u Županiji, s prvom partijskom suradnicom, Ljepšom Rakas Vujčić, a prije samog domjenka, Grgić je organizirao tiskovnu konferenciju na kojoj je 'gradu i svijetu' predstavio ono što su zajedno činili tijekom 2018. i ono što zajedno namjeravaju činiti tijekom 2019. godine.

- Što se tiče 2018 godine, možemo biti zadovoljni. Sve sjednice Gradskog vijeća održavane su redovito, na svakoj sjednici je bio dostatan broj vijećnika za pravovaljano odlučivanje, doneseno je niz važnih odluka s područja razvoja gospodarstva, školstva, predškolskog odgoja, zdravstvene kulture, socijalne skrbi, razvoja poduzetništva, obrtništva i svakako komunalne infrastrukture, tako da možemo biti izuzetno zadovoljni - kazala je Ljepša Rakas Vujčić te dodala da tijekom 2019. trebaju nastaviti planiranim tempom kako bi, dosad najveći, 100-milijunski, proračun bio realiziran sukladno usvojenim planovima i projektima.

- Ovo je točka na 'i' svih događanja u gradu kroz izuzetno tešku godinu na izmaku koja je bila puna velikih rezultata, zbog čega možemo biti sretni i zadovoljni. Još prije dvije i pol godine - kada smo preuzimali vođenje ovoga grada - kazao sam kako ćemo iz godine u godinu povećavati proračun te da ćemo sve više i više raditi, a da će rezultati biti mnogostruko veći, čemu i svjedočimo. To dokazuje ovogodišnji proračun, to dokazuje i proračun za sljedeću godinu. Ovim putem se želim zahvaliti svim svojim suradnicima, zaposlenicima i predsjednici Gradskog vijeća koja je odlično upravljala našim vijećem.- kazao je gradonačelnik Grgić, dodavši kako ih u idućoj godini očekuje realizacija „pet velikih projekata: širokopojasni internet, Projekt malih gradova, CEKOM, Tehnološki inkubator te Projekt digitalizacije grada”.

Za razliku od predbožićnog brodskog skupa SDP-ovaca, kako to i priliči pristojnom domaćinu, na novogradiškom stranačkom domjenku gošća je bila i Marina Opačak Bilić. Budući da brodsko-posavski SDP ne mogu voditi ni Stribor Valenta niti Vinko Grgić - jer je jedini legitimni vođa te stranke na ovim prostorima Opačak Bilić, za očekivati je da će svi članovi konačno shvatiti kako javno demonstriranje nezadovoljstva pojedinca njegovim mjestom u strukturi stranke šteti prvenstveno njemu osobno, a potom i stranci u cjelini.

Ljude okupljajte oko projekata, a ne oko sebe

Dobronamjerna novogodišnja poruka jednog od onih koji su tu političku opciju u Brodsko-posavskoj županiji utemeljili - a u međuvremenu protiv nje nisu 'rovarili' - mogla bi biti: Pamet u glavu, spustite se na zemlju, pogledajte se u oči i jedni drugima recite što mislite, ali unutar stranke na sastancima njezinih tijela i, pritom, prvo sudite o svojim djelima, a potom o tuđima.

Za troje lidera poruka bi mogla glasiti: Programsku agendu stranke nemojte pretvarati u personalnu. Ljude okupljajte oko projekata, a ne oko sebe.

Za Marinu Opačak Bilić bilo bi dobro kad bi ostala iznad 'dvorskih' zakulisnih intriga, spletkarenja i klanovskih grupiranja te kad bi, posljedično tome, bila predsjednica svih članova, a da pritom niti jedan ne bude 'njezin' čovjek.

Za Stribora Valentu bilo bi dobro kad bi postao svjestan svog osobnog političkog skora nakon što su, isključivo zbog njegovih ambicija, brodski ogranak stranke napustili ili napuštaju njezini osnivači, zaslužnici, akademski obrazovani i drugi ljudi, a u stranku ulaze oni čija je glavna, ako ne jedina, referenca da su 'njegovi'. Svojom dosadašnjom politikom, Partiji nije puno pomogao ali sebi i 'svojim' ljudima jeste odmogao, jer su postali 'remetilački faktor' i u stranci i u zajednici. Hitnom dekumulacijom osobnih funkcija te spuštanjem iz oblaka na zemlju, možda bi uspio poslati poruku kako želi doprinijeti zaustavljanju erozije stranke i njezine političke marginalizacije u zajednici.

Za Vinka Grgića bilo bi dobro kad bi češće i otvorenije demonstrirao veće poštovanje prema svakom članu 'partijske ćelije' koju vodi jer je, primarno zahvaljujući njima, dobio priliku pokazati sav svoj profesionalni i politički potencijal na funkciji socijaldemokratskog - a ne privatnog, nezavisnog ili koalicijskog - novogradiškog gradonačelnika te neprekidno, uvijek i na svakom mjestu, nedvosmisleno, u Partiji i u zajednici, slao poruku kako poštuje ustrojstvo stranke, njezine legalne i legitimne upravne strukture te kako mu je strano svako zaplotnjačko i 'sitnosopstveničko' djelovanje unutar Partije i izvan nje.

Dakako, svaki od ovih savjeta lideri SDP-a mogu zataknuti za šešir. Kao što i njih Partija, odnosno zajednica, za šešir zataknuti može. I hoće, kad-tad, ma koliko dobri bili. U onoj mjeru u kojoj budu svjesni činjenice kako su sami tek kockica u mozaiku ovdašnjih političkih odnosa, u toj mjeri će njihova zvijezda sjati duže, i obrnuto.

I da, niti u ludilu ne bih se usudio slično zboriti o HDZ-u, HSS-u, HNS-u, HSLS-u i drugima strankama - jer one nisu 'moje'.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
joso87

joso87

Komentirano: 30.12.2018. | 11:54

1

Boljševici, menjševici, komunisti - svi su isti! Što prije propadnu, to bolje! Salonski ljevičari i jugofili koji su zaboravili bazu - RADNIKE!
Uspinjaca

Uspinjaca

Komentirano: 29.12.2018. | 20:45

2

https://lider.media/aktualno/biznis-i-politika/hrvatska/stranke-financije-u-2017-sdp-s-minusom-od-57-hdz-s-viskom-od-65-milijuna-kuna/

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jerko Zovak, kao lopov, mora u zatvor

Sudovi odlučili:

Jerko Zovak, kao lopov, mora u zatvor

28.1.2019. | 12:00
Da živimo u srednjem vijeku, beskrupuloznim kriminalcima i korumpiranim vlastodršcima suprotstavio bih se sredstvom kojeg su tada primjenjivali vitezovi. Mačem.
Da živimo u srednjem vijeku, beskrupuloznim kriminalcima i korumpiranim vlastodršcima suprotstavio bih se sredstvom kojeg su tada primjenjivali vitezovi. Mačem.
SBplus.hr, Slavonski Brod : HSS više nije demokršćanska stranka

Krešo Beljak nije bio ekscesan

HSS više nije demokršćanska stranka

22.1.2019. | 14:15
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je kako demokršćanska tradicija više nije politička doktrina njegove stranke, a već duže vrijeme neskriverno istupa kao čovjek koji ima liderskih ambicja u lijevom političkom centru.
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je kako demokršćanska tradicija više nije politička doktrina njegove stranke, a već duže vrijeme neskriverno istupa kao čovjek koji ima liderskih ambicja u lijevom političkom centru.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Službeno smo odali počast ubojici 28-ero brodske djece

Vulgarno licemjerna Hrvatska u BiH

Službeno smo odali počast ubojici 28-ero brodske djece

9.1.2019. | 23:50
Danas je službena Hrvatska svečano prisustvovala odlikovanju ratnog zločinca koji je, tijekom borbi za Bosansku Posavinu, podčinjenima govorio: "Čim počnu dejstvovati po nama, tući ćemo Slavonski Bord. I to oni znaju".
Danas je službena Hrvatska svečano prisustvovala odlikovanju ratnog zločinca koji je, tijekom borbi za Bosansku Posavinu, podčinjenima govorio: "Čim počnu dejstvovati po nama, tući ćemo Slavonski Bord. I to oni znaju".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolumna 'Krmak' više nije sporna

Boro Grubišić zauzeo čvrst stav

Kolumna 'Krmak' više nije sporna

3.1.2019. | 22:00
Svjesni činjenice kako smo objavom 'ispravka' i Tužbe Bore Grubišića tek 'uravnotežili' količinu informacija za naše čitatelje, ostalo je nedorečeno tko je u ovom slučaju dobar, a tko loš 'dečko' (hrv. good or bad boy).
Svjesni činjenice kako smo objavom 'ispravka' i Tužbe Bore Grubišića tek 'uravnotežili' količinu informacija za naše čitatelje, ostalo je nedorečeno tko je u ovom slučaju dobar, a tko loš 'dečko' (hrv. good or bad boy).
SBplus.hr, Slavonski Brod : Velik problem su osobni animoziteti lokalnih čelnika

Već četvrt stoljeća

Velik problem su osobni animoziteti lokalnih čelnika

3.1.2019. | 0:01
Nedopustivo je da, već četvrt stoljeća, u Slavonskom Brodu međusobna nesnošljivost političkih čelnika dominira nad društvenim obvezama institucija kojima oni upravljaju.
Nedopustivo je da, već četvrt stoljeća, u Slavonskom Brodu međusobna nesnošljivost političkih čelnika dominira nad društvenim obvezama institucija kojima oni upravljaju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najgore i najbolje iz 2018. u Brodsko-posavskoj županiji

Osma godina rada je prošla

Najgore i najbolje iz 2018. u Brodsko-posavskoj županiji

1.1.2019. | 23:00
Snaga pravne države i kriminaliziranost društva u obrnuto proporcionalnom su odnosu. Što je pravna država jača, kriminalci su slabiji i obratno.
Snaga pravne države i kriminaliziranost društva u obrnuto proporcionalnom su odnosu. Što je pravna država jača, kriminalci su slabiji i obratno.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnici HDZ-a uspjeli razvlastiti sami sebe

Jedini u Županiji nisu usvojili proračun

Vijećnici HDZ-a uspjeli razvlastiti sami sebe

31.12.2018. | 22:40
Iz više obavljenih razgovora s tamošnjim poznavateljima političke situacije, moguće je zaključiti kako je temeljni uzrok parlamentarnoj krizi „bahatost općinskog načelnika" koji je i najveće poslove vodio „autokratski, bez konzultacija sa strankom ili općinskim vijećnicima".
Iz više obavljenih razgovora s tamošnjim poznavateljima političke situacije, moguće je zaključiti kako je temeljni uzrok parlamentarnoj krizi „bahatost općinskog načelnika" koji je i najveće poslove vodio „autokratski, bez konzultacija sa strankom ili općinskim vijećnicima".
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Jebeš zid na kojem ništa ne piše'

Netolerantnost na Dusparin način

'Jebeš zid na kojem ništa ne piše'

23.12.2018. | 0:01
Kad bi, kojim slučajem, nakon izvjesnog vremena, na nekom od slavonskobrodskih pročelja, opet osvanuo i na njemu ostao kočoperni grafit: 'Odlazite, sirijski paraziti!', bio bi to dokaz da je Mirko Duspara izgubio dominantnu političku ulogu u toj zajednici...
Kad bi, kojim slučajem, nakon izvjesnog vremena, na nekom od slavonskobrodskih pročelja, opet osvanuo i na njemu ostao kočoperni grafit: 'Odlazite, sirijski paraziti!', bio bi to dokaz da je Mirko Duspara izgubio dominantnu političku ulogu u toj zajednici...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hvalite me usta moja - il' cu vas razdrt'!

Kad oporba govori ne/istinu

Hvalite me usta moja - il' cu vas razdrt'!

19.12.2018. | 22:00
Mada su u pitanju oporbeni političari, očito, ni njima nije strano povremeno laganje, podmetanje, konfabuliranje i samohvalisanje - čime anuliraju i ono što su dobro učinli.
Mada su u pitanju oporbeni političari, očito, ni njima nije strano povremeno laganje, podmetanje, konfabuliranje i samohvalisanje - čime anuliraju i ono što su dobro učinli.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sucima se ništa dogodilo nije mada su oni za sve krivi bili

U Županijskom sudu i nogometnom savezu

Sucima se ništa dogodilo nije mada su oni za sve krivi bili

15.12.2018. | 14:30
U aktualnom nogometno-sudačkom slučaju, po zapovjedi inspektora Bošnjakovića, nogometni klubovi su morali ponoviti utakmicu, što im je uzrokovalo dodatne materijalne troškove, dok se odgovornom, Jozanoviću, ništa dogodilo nije. Za razliku od Mirkovića, on niti u mirovinu neće. Ma
U aktualnom nogometno-sudačkom slučaju, po zapovjedi inspektora Bošnjakovića, nogometni klubovi su morali ponoviti utakmicu, što im je uzrokovalo dodatne materijalne troškove, dok se odgovornom, Jozanoviću, ništa dogodilo nije. Za razliku od Mirkovića, on niti u mirovinu neće. Ma
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

Iz brodskog Općinskog suda

Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

8.12.2018. | 0:01
Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

Treba li svijet znati detalje

Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

6.12.2018. | 8:40
Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

Drugi slučaj u 2018. godini

Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

2.12.2018. | 11:00
Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

Kapitalni projekt od 23 milijuna kuna

Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

18.11.2018. | 23:30
Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

Grad Slavonski Brod

Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

13.11.2018. | 23:30
Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti 'vakat' tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika. N
Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti karijeru tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

Moramo li svugdje biti neefikasni?

Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

12.11.2018. | 0:01
"Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i s drugim ovdašnjim razvojnim agencijama ...
"Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i sa druge dvije ovdašnje razvojne agencije ...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

Izbor ravnatelja je politička rutina

Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

4.11.2018. | 0:01
Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

Zagreb nas pljačka, a nema tko vrisnuti

Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

30.10.2018. | 0:01
Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

Hlao

Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

28.10.2018. | 14:00
Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
SBplus.hr, Slavonski Brod : Župan Danijel Marušić postaje glavna politička faca u Brodu

Bit će 'capo dei capi'

Župan Danijel Marušić postaje glavna politička faca u Brodu

23.10.2018. | 22:10
Lokalnu samoupravu i državnu upravu ne treba permanentno reorganizirati nego smanjiti i pojeftiniti te kompetentnijom i ažurnijom učiniti. Jedan od prvih koraka u tom pravcu mogao bi biti radikalniji iskorak službenika i namještenika iz javnopravnog u radno pravni status, kako bi
Lokalnu samoupravu i državnu upravu ne treba permanentno reorganizirati nego smanjiti i pojeftiniti te kompetentnijom i ažurnijom učiniti. Jedan od prvih koraka u tom pravcu mogao bi biti radikalniji iskorak službenika i namještenika iz javnopravnog u radno pravni status, kako bi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ruke

Svileni bomboni

Piše: Ana Krstičević

Ruke

SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :