Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 10.1.2016. u 18:00
Prikaza: 2677
|

Vlastohlepni Željko Bigović

Mali plagijator velikog falsifikatora

root : Mali plagijator velikog falsifikatoraFalsifikator, Josip Vuković, tijekom predaje vlast plagiojatoru Željku Bigoviću(Foto: novogradiški 'TASS' )

Josip Vuković je aut, a Željko Bigović, kao njegov pasionirani plagijator, na istom je putu. Naime, na izvanrednim izborima, bez Bigovića, HDZ ima kakvih-takvih šansi ponovo osvojiti vlast, a s Bigovićem, kao kompromitiranim liderom, nema apsolutno nikakvih.

Heinz Alfred Kissinger, bivši savjetnika za nacionalnu sigurnost i državni tajnik za vrijeme američkih predsjednika Richarda Nixona i Geralda Forda,tvrdi kako je 'moć najjači afrodizijak'. Budući da najveću moć imaju vlastodršci, potpuno je razumljiva žudnja impotentnih za vlašću. Pritom, dakako, ne mislim tek na spolnu nemoć muškaraca, mada, načelno, niti ona isključena nije.

Svojevremeno, pisao sam o svekolikoj idejnoj, kreativnoj i rukovodnoj impotentnosti bivšeg novogradiškog gradonačelnika, Josipa Vukovića (SDP), a odnedavno počeo sam skretati pozornost na činjenicu kako njegov nasljednik, Željko Bigović (HDZ), mada karikaturalno, neumorno plagira svog prethodnika.

Budući da je Hrvatska pravno deficitarna država, Vukovićeva politička karijera završila je u Saboru, a ne u zatvoru. Na Bigovićevu žalost, a sreću ovo malo hrvatske demokracije, njegova politička karijera neće završiti na vrhu hrvatske vlasti, nego na dnu novogradiške politike. Potvrda je to činjenice da kopija nikad nije jednakovrijedna originalu.

Nominalno, HDZ ima problem. Ako na predstojećim izvanrednim izborima ne nominira Bigovića za gradonačelnika, priznat će kako su njegov koalicijski partner HDSSB i oporbeni SDP bili u pravu kad su tvrdili da njihov čovjek nije bio dobar, a ako ga nominiraju izgubit će izbore jer u Novoj Gradiški vijećnici nisu tražili da s vlasti ode HDZ, nego Željko Bigović. Vjerojatno, isto misle i budući birači.

Razlika između kopije i plagijata

Josip Vuković, zajedno s bivšim predsjednikom novogradiškog gradskog vijeća, drugom Mirkom Golovrškim (SDP), dopušteno, kopirao je vlastitu politiku i loše ideje svojih kolega iz bivšeg Komiteta. Pritom, unatoč i mojim upozorenjima, ignorirao je činjenicu da, upravo zbog tih i takvih političara, socijalizam kao društveno uređenje propao je i na ovim prostorima. 

Kako to i inače biva kod zabludjelih, Vuković ne samo da nije prekinuo voditi suludu politiku, nego je počeo financirati ju i velikim krivotvorenjem dokumentacije gradskog vijeća.  

Za razliku od Vukovića, koji je tek programski kopirao drugove iz socijalizma, Bigović je nemoralno plagirao prethodnika tvrdeći pritom kako ne provodi Vukovićevu autokratsko-socijalističku i krivotvoriteljsku politiku, nego da inaugurira svoju autentičnu, demokratsko-kapitalističku praksu.

Ako laže koza ne ne laže rog - evo činjenica

Bigović na svakom mjestu i u svakoj prigodi hvali se kako su, primarno zahvaljujući njegovim aktivnostima, u Novu Gradišku 'došle' tvornice Atlantic Grupa i Klimaoprema, koje će zapošljavati do 360 radnika, iako je svima znano kako su te dvije tvrtke u Novoj Gradiški počele s radom zahvaljujući aktivnostima njegovih prethodnika, Josipa Vukovića i drugih.       

Umjesto da je, odmah po dolasku na čelo novogradiške uprave, Drvnu industriju Nova Gradiška (DING) prokazao kao socijalističko vanbračno dijete i upro prstom u njegove roditelje, Josipa Vukovića i Mirka Golovrškog, te taj bastard prepustio tržištu i državnom odvjetništvu, Bigović je nastavio činiti sve ono što je činio Vuković - zbog privatnih partikularnih interesa, gradskim resursima, održava ga na životu i podalje od represivnih tijela države. Pritom, služio se istim onim metodama kojima su služili se Vuković i Golovrški - zaduživao je grad bez odobrenja Gradskog vijeća.

Gradnja južne obilaznice planirana je 2005. godine ali, zbog neusklađenosti županijskog GUP-a i općine Rešetari, izgrađena je deset godina kasnije, za vrijeme SDP-ove vlade i ministra Tihomira Jakovine, bez ikakvog utjecaja Željka Bigovića.

Poslije desetak godina rada na projektu Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Nova Gradiška, vrijednom 157 milijuna kuna i nakon provedenog međunarodnog natječaja, odabran je izvođač radova. Tijekom potpisivanja ugovora, umjesto da se guza oko onih koji su ga oživotovrili, Bigović bi trebao, na svakom mjestu, hvaliti Vukovićevog zamjenika (koji je od njega pobjegao) Milana Matešu (SDP) i zahvaljivati mu na lokalpatriotizmu iskazanom na ovom velikom projektu.

Rekonstrukciju vrtića, koju je prije tri godine pokrenuo lažljivi Vuković, Bigović nije završio nakon tri mjeseca po dolasku na vlast 2013. - kako je obećao tijekom izborne kampanje - nego tek u prosincu 2015., ponosno slikajući se s krasoticom iz Zagreba, kao da je Vukojević gradnji iz svog džepa platio račun i naknadne radove.

Potpuno isti scenarij dogodio se i s adaptacijom Doma u Maloj, koja je također pokrenuta za vrijeme Vukovića i Studijem sestrinstva kojeg je osmislio i realizirao tamošnji lider HSS-a, dr.sc. Zoran Jukić.

Bezidejni autokrat

Za višegodišnji, najveći i najvažniji HDSSB-ov projekt, Vodeni park, što podrazumijeva uređenje starog i izgradnju novog bazena s puno pratećih sadržaja, nije izrađen niti projekt, kao preduvjet za dobivanje građevinske dozvole i parcijalnu izgradnju planiranih objekata. Gradonačelnikov otpor ovom projektu, kažu njegovi dojučerašnji koalicijski partneri, bio je neviđen. "Papagajski je ponavljao kako se radi o megalomanskom projektu te da za tako nešto nemamo sredstava".

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 17. prosinca 2015. godine, predsjednik novogradiškog HDSSB-a i gradski vijećnik, Dubravko Gubić, tijekom rasprave o proračunu Grada za 2016 godinu, između ostalog, kazao je kako njegova stranke nema ništa protiv zamjenika gradonačelnika, Daria Bana i Ljilje Lukačević, nego im smeta Bigovićevo autokratsko vođenje grada. Zbog toga, predložio je gradonačelniku, "ako voli Novu Gradišku i njezine građane", neka "podnese ostavku te preda vlast zamjenicima", a ako vlast ne preda svojim zamjenicima, demonstrirat će kako voli sebe, a ne grad i njegove ljude.

Dakle, predstojeći izborni trošak od 500 tisuća kuna, skrivio je gradonačelnik na odlasku, Željko Bigović, a ne njegovi koalicijski partneri HDSSB i oporbeni SDP. Naime, oni Bigoviću (a ne njegovim zamjenicima i HDZ-u) više nisu vjerovali te su zbog toga tražili njegovu abdikaciju.

Kakav moraš biti kad kompromitiraš HDZ?

Iako Bigović nema status i ovlasti nekog Bašar al-Asada, ponaša se njemu slično. Ne pita za cijenu ostanka na vlasti, jer je njome opsjednut. Radije će Grad odvesti u nove izbore i potrošiti 500 tisuća kuna poreznih obveznika, nego podnijeti ostavku. Makar sam niti ne dobio priliku biti HDZ-ov kandidat na izvanrednim izborima.

Naime, nominalno, HDZ ima problem. Ako na predstojećim izvanrednim izborima ne nominira Bigovića za gradonačelnika, priznat će kako su njegov koalicijski partner HDSSB i oporbeni SDP bili u pravu kad su tvrdili da njihov čovjek nije bio dobar, a ako ga nominiraju izgubit će izbore jer u Novoj Gradiški vijećnici nisu tražili da s vlasti ode HDZ, nego Željko Bigović. Vjerojatno, isto misle i budući birači.

Josip Vuković je aut, a Željko Bigović, kao njegov pasionirani plagijator, na istom je putu. Naime, na izvanrednim izborima, bez Bigovića, HDZ ima kakvih-takvih šansi ponovo osvojiti vlast, a s Bigovićem, kao kompromitiranim liderom, nema apsolutno nikakvih.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jerko Zovak, kao lopov, mora u zatvor

Sudovi odlučili:

Jerko Zovak, kao lopov, mora u zatvor

28.1.2019. | 12:00
Da živimo u srednjem vijeku, beskrupuloznim kriminalcima i korumpiranim vlastodršcima suprotstavio bih se sredstvom kojeg su tada primjenjivali vitezovi. Mačem.
Da živimo u srednjem vijeku, beskrupuloznim kriminalcima i korumpiranim vlastodršcima suprotstavio bih se sredstvom kojeg su tada primjenjivali vitezovi. Mačem.
SBplus.hr, Slavonski Brod : HSS više nije demokršćanska stranka

Krešo Beljak nije bio ekscesan

HSS više nije demokršćanska stranka

22.1.2019. | 14:15
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je kako demokršćanska tradicija više nije politička doktrina njegove stranke, a već duže vrijeme neskriverno istupa kao čovjek koji ima liderskih ambicja u lijevom političkom centru.
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je kako demokršćanska tradicija više nije politička doktrina njegove stranke, a već duže vrijeme neskriverno istupa kao čovjek koji ima liderskih ambicja u lijevom političkom centru.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Službeno smo odali počast ubojici 28-ero brodske djece

Vulgarno licemjerna Hrvatska u BiH

Službeno smo odali počast ubojici 28-ero brodske djece

9.1.2019. | 23:50
Danas je službena Hrvatska svečano prisustvovala odlikovanju ratnog zločinca koji je, tijekom borbi za Bosansku Posavinu, podčinjenima govorio: "Čim počnu dejstvovati po nama, tući ćemo Slavonski Bord. I to oni znaju".
Danas je službena Hrvatska svečano prisustvovala odlikovanju ratnog zločinca koji je, tijekom borbi za Bosansku Posavinu, podčinjenima govorio: "Čim počnu dejstvovati po nama, tući ćemo Slavonski Bord. I to oni znaju".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolumna 'Krmak' više nije sporna

Boro Grubišić zauzeo čvrst stav

Kolumna 'Krmak' više nije sporna

3.1.2019. | 22:00
Svjesni činjenice kako smo objavom 'ispravka' i Tužbe Bore Grubišića tek 'uravnotežili' količinu informacija za naše čitatelje, ostalo je nedorečeno tko je u ovom slučaju dobar, a tko loš 'dečko' (hrv. good or bad boy).
Svjesni činjenice kako smo objavom 'ispravka' i Tužbe Bore Grubišića tek 'uravnotežili' količinu informacija za naše čitatelje, ostalo je nedorečeno tko je u ovom slučaju dobar, a tko loš 'dečko' (hrv. good or bad boy).
SBplus.hr, Slavonski Brod : Velik problem su osobni animoziteti lokalnih čelnika

Već četvrt stoljeća

Velik problem su osobni animoziteti lokalnih čelnika

3.1.2019. | 0:01
Nedopustivo je da, već četvrt stoljeća, u Slavonskom Brodu međusobna nesnošljivost političkih čelnika dominira nad društvenim obvezama institucija kojima oni upravljaju.
Nedopustivo je da, već četvrt stoljeća, u Slavonskom Brodu međusobna nesnošljivost političkih čelnika dominira nad društvenim obvezama institucija kojima oni upravljaju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najgore i najbolje iz 2018. u Brodsko-posavskoj županiji

Osma godina rada je prošla

Najgore i najbolje iz 2018. u Brodsko-posavskoj županiji

1.1.2019. | 23:00
Snaga pravne države i kriminaliziranost društva u obrnuto proporcionalnom su odnosu. Što je pravna država jača, kriminalci su slabiji i obratno.
Snaga pravne države i kriminaliziranost društva u obrnuto proporcionalnom su odnosu. Što je pravna država jača, kriminalci su slabiji i obratno.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnici HDZ-a uspjeli razvlastiti sami sebe

Jedini u Županiji nisu usvojili proračun

Vijećnici HDZ-a uspjeli razvlastiti sami sebe

31.12.2018. | 22:40
Iz više obavljenih razgovora s tamošnjim poznavateljima političke situacije, moguće je zaključiti kako je temeljni uzrok parlamentarnoj krizi „bahatost općinskog načelnika" koji je i najveće poslove vodio „autokratski, bez konzultacija sa strankom ili općinskim vijećnicima".
Iz više obavljenih razgovora s tamošnjim poznavateljima političke situacije, moguće je zaključiti kako je temeljni uzrok parlamentarnoj krizi „bahatost općinskog načelnika" koji je i najveće poslove vodio „autokratski, bez konzultacija sa strankom ili općinskim vijećnicima".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mogli bi zapjevati: Kol'ko nas ima, jebote kol'ko nas ima...

Da se ne tuku

Mogli bi zapjevati: Kol'ko nas ima, jebote kol'ko nas ima...

29.12.2018. | 19:19
U onoj mjeru u kojoj budu svjesni činjenice kako su tek kockica u mozaiku ovdašnjih političkih odnosa, u toj mjeri će njihova politička zvijezda duže sjati, i obrnuto.
U onoj mjeru u kojoj budu svjesni činjenice kako su tek kockica u mozaiku ovdašnjih političkih odnosa, u toj mjeri će njihova politička zvijezda duže sjati, i obrnuto.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Jebeš zid na kojem ništa ne piše'

Netolerantnost na Dusparin način

'Jebeš zid na kojem ništa ne piše'

23.12.2018. | 0:01
Kad bi, kojim slučajem, nakon izvjesnog vremena, na nekom od slavonskobrodskih pročelja, opet osvanuo i na njemu ostao kočoperni grafit: 'Odlazite, sirijski paraziti!', bio bi to dokaz da je Mirko Duspara izgubio dominantnu političku ulogu u toj zajednici...
Kad bi, kojim slučajem, nakon izvjesnog vremena, na nekom od slavonskobrodskih pročelja, opet osvanuo i na njemu ostao kočoperni grafit: 'Odlazite, sirijski paraziti!', bio bi to dokaz da je Mirko Duspara izgubio dominantnu političku ulogu u toj zajednici...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hvalite me usta moja - il' cu vas razdrt'!

Kad oporba govori ne/istinu

Hvalite me usta moja - il' cu vas razdrt'!

19.12.2018. | 22:00
Mada su u pitanju oporbeni političari, očito, ni njima nije strano povremeno laganje, podmetanje, konfabuliranje i samohvalisanje - čime anuliraju i ono što su dobro učinli.
Mada su u pitanju oporbeni političari, očito, ni njima nije strano povremeno laganje, podmetanje, konfabuliranje i samohvalisanje - čime anuliraju i ono što su dobro učinli.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sucima se ništa dogodilo nije mada su oni za sve krivi bili

U Županijskom sudu i nogometnom savezu

Sucima se ništa dogodilo nije mada su oni za sve krivi bili

15.12.2018. | 14:30
U aktualnom nogometno-sudačkom slučaju, po zapovjedi inspektora Bošnjakovića, nogometni klubovi su morali ponoviti utakmicu, što im je uzrokovalo dodatne materijalne troškove, dok se odgovornom, Jozanoviću, ništa dogodilo nije. Za razliku od Mirkovića, on niti u mirovinu neće. Ma
U aktualnom nogometno-sudačkom slučaju, po zapovjedi inspektora Bošnjakovića, nogometni klubovi su morali ponoviti utakmicu, što im je uzrokovalo dodatne materijalne troškove, dok se odgovornom, Jozanoviću, ništa dogodilo nije. Za razliku od Mirkovića, on niti u mirovinu neće. Ma
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

Iz brodskog Općinskog suda

Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

8.12.2018. | 0:01
Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

Treba li svijet znati detalje

Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

6.12.2018. | 8:40
Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

Drugi slučaj u 2018. godini

Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

2.12.2018. | 11:00
Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

Kapitalni projekt od 23 milijuna kuna

Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

18.11.2018. | 23:30
Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

Grad Slavonski Brod

Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

13.11.2018. | 23:30
Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti 'vakat' tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika. N
Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti karijeru tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

Moramo li svugdje biti neefikasni?

Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

12.11.2018. | 0:01
"Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i s drugim ovdašnjim razvojnim agencijama ...
"Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i sa druge dvije ovdašnje razvojne agencije ...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

Izbor ravnatelja je politička rutina

Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

4.11.2018. | 0:01
Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

Zagreb nas pljačka, a nema tko vrisnuti

Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

30.10.2018. | 0:01
Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

Hlao

Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

28.10.2018. | 14:00
Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ruke

Svileni bomboni

Piše: Ana Krstičević

Ruke