Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 3.5.2014. u 0:05
Prikaza: 4810
|

Osuđeni Zovak i Aleksić / Siladi

Je li sudac smeće, ako mu je presuda takva?

root : Je li sudac smeće, ako mu je presuda takva?Đurđa Aleksić / Siladi i Jerko Zovak, zbog uvrede krivotvoritelja, platit će 80 tisuća kuna. Zasad.(Foto: Fotomontaža )

'Vrijeđali' smo gradonačelnika jer je krivotvoritelj, a ne Josipa Vukovića jer je gradonačelnik.

Jučer točno u podne, u Općinskom sudu Nova Gradiška, zajedno s kolegicom Đurđom Aleksić / Siladi, kao glavnog urednika i novinara, "u ime republike Hrvatske", a "radi popravljanja štete" osudio me sudac Josip Petričević. Dužni smo, "solidarno, s naslova naknade nematerijalne štete", bivšem predsjedniku novogradiškog Gradskog vijeća, Mirku Golovrškom (SDP) isplatiti 30.000 kuna te bivšem novogradiškom gradonačelniku i aktualnom saborskom zastupniku Josipu Vukoviću (SDP) također 30.000, jer smo, uvrijedivši ih, nanijeli im tzv. 'duševne boli'.

Osim toga, dužni smo, po pravomoćnosti presude, objaviti ispriku tužiteljima te objaviti presudu u cijelosti i bez komentara, na portalima SBplus i Radio Psunj.

Niti jedan čovjek nije smeće, tek, njegovo djelo može smeće biti. Zbog toga i razlikujemo argumente ad hominem - koji su usmjereni protiv osobe i argumente ad rem - koji su usmjereni protiv djela.

Dakako, kao gubitnici "u cijelosti" dužni smo Josipu Vuković naknaditi parnični trošak u iznosu od 10.950,00 kn, a Mirku Golovrškom isto to u iznosu od 9.700,00 kn. Sveukupno, dakle, 80-tak tisuća. Zasad.

I sve to unatoč oslobađajućoj presudi u kaznenom postupku - po istoj inkriminaciji. 

Formalni status ne jamči stvarni ugled u društvu 

Kao da je znao kako sam prije osam sati osuđen "zbog vrijeđanja" dijela ovdašnje pseudoelite, sinoć oko 20 sati, nazvao me mladi uglednik, voditelj Ureda za odnose s javnošću Županijske skupštine i župana Brodsko-posavske županije, diplomirani novinar Zvonimir Penić, kako bi mi očitao bukvicu jer sam objavio članak Emila Cipra, "HDZ ne zna", u kojem se spominje i njegov postupak - svojstven privatnim tajnicima, a ne javnim službenicima.

Bio sam neugodno iznenađen kad sam shvatio da je Zvonimir nazvao kako bi, u stvari, pokušao utjecati na uređivačku politiku koju tri i pol godine njegujemo na SBplusu, dapače, kako bi tražio neka se javno ispričamo jer smo, po njegovu mišljenju, spominjali ga u uvredljivom kontekstu.

Zbog kredita, kojeg nije osobno stekao, desetak minuta slušao sam Zvonimirove tirade von oben, a potom prekinuo vezu, misleći: danas me osudili kao novinara - jer sam poluinteligentne postupke krivotvoritelja nazivao smećem, večeras me dječak s diplomom u džepu napao kao urednika - jer sam novinaru dao slobodu neka piše sukladno pravilima struke, a sutra, svi će, ko biva, čuditi se - zbog čega je Hrvatska na 83. mjestu u svijetu po slobodi medija.

Sudac Petričević, očito, krivotvoritelje je poistovjetio s njihovim djelima te presudio kao da smo i mi to činili - 'vrijeđajući' djela, u stvari, vrijeđali počinitelje. A nismo. 'Vrijeđali' smo gradonačelnika jer je krivotvoritelj, a ne Josipa Vukovića jer je gradonačelnik.

Argumenti ad hominem i ad rem

Počinjući pisati ovaj tekst, postavio sam si pitanje: Je li sudac Petričević smeće ako mu je presuda takva? Dakako da nije. Je li Penić smeće ako su mu članci takvi? Dakako da nije. Niti jedan čovjek nije smeće, tek, njegovo djelo može smeće biti. Zbog toga i razlikujemo argumente ad hominem - koji su usmjereni protiv osobe i argumente ad rem - koji su usmjereni protiv djela.

Sudac Petričević, očito, krivotvoritelje je poistovjetio s njihovim djelima te presudio kao da smo i mi to činili - 'vrijeđajući' djela, u stvari, vrijeđali počinitelje. A nismo. 'Vrijeđali' smo gradonačelnika jer je krivotvoritelj, a ne Josipa Vukovića jer je gradonačelnik.

Iako bi sve jednostavno trebalo biti - ako omalovažavaš i/ili vrijeđaš čovjeka, društvo će ti suditi, ali ako omalovažavaš i/ili vrijeđaš njegovo djelo, neće - jednostavno ipak nije.

Zahvaljujući Zakonu koji kriminalizira novinarsko 'sramoćenje' i nametnutoj tezi kako se nepravomoćne presude ne smiju komentirati, 'jer bi to bio pritisak na sud', za očekivati je potvrdu presude na Županijskom sudu i novu tužbu od Penića juniora, ako počnemo opservirati odnos između njegove službeničke učinkovitosti i količine novca koje mu društvo za to plaća.

Pročitavši što sam dosad napisao, zaključih: nastaviti tako. Ipak je danas Svjetski dan slobode medija.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

Broj komentara: 8

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
miro

miro

Komentirano: 4.5.2014. | 11:29

1

Eto - rokao ne rokao dobiješ po prknu. U Brodu kaznenu odbace i oslobode ih jer su ukazali na kriminal, a u Novoj Gradiški famozni Petričević još kriminalce nagradi jer su im novinari naneli duševne boli, a što Vuković svojim radnicima nije isplatio 6 mjeseci plaću doprinose, poreze državi to su prekršaji, to nije kaznena odgovornost, mislim da treba prečešljat onog državnog odvjetnika koji je sve njegove slučajeve držao u ladici pa i preinačio na prekršaj, mislim da se zove Jovo taj državni tužitelj.Reviziju nek Cvitan pošalje na njegove slučajeve.
walter

walter

Komentirano: 4.5.2014. | 10:48

2

Niti jednim svojim djelom nisu zaslužili da ih itko uzima u obranu po bilo kojem pitanju. Neki biu suci malo više putovali, neki dobili malo niže plaće, a vi od toga napravili nacionalnu senzaciju. Sad se to ffino vraća. Uvijek, uvijek po tim govnimaa treba rokati bez imalo milosti.
miro

miro

Komentirano: 3.5.2014. | 23:44

3

Druže Jerko i drugarice Đurđa, vi nemate pojma tko je sudac Josip Petričević i kako se kod njega sudski procesi rješavaju, ako vam nešto nije jasno i ako želite materijala o njemu i njegovim propustima u radu, ali i dogovorenim presudama slobodno mi se obratite imam o njemu dovoljno materijala. Adresa vam je poznata, a parfeme u NG sudu pa zna se tko je primao Zlata se javno hvalila kako je kupila jednu "nepotkupljivu "sutkinju koja ju je vratila na radio koji je poslije rasturila, ali i o tome imam materijala. Drugarice Đurđa u zatvor će te otići jer im nećete platiti, jer su dovoljno opljačkali grad Novu Gradišku.Mi smo branitelji uz Vas a sud iz Nove Gradiške nek seli u Brod ili Požegu nije bolje ni zaslužio, a vi se borili da ostane baš ste glupa, ljepo vam vraćaju.
Salas

Salas

Komentirano: 3.5.2014. | 18:30

4

E moj Bato, i sud je vlast.Pa menjajte ju ako umete.Inače trpite.Jer,trpnja je spas za nesposobne.
walter

walter

Komentirano: 3.5.2014. | 10:47

5

I što da čovjek sada kaže. Kada bih bio skroz zlurad, skoro pa bih rekao i neka, tako im i treba. Zašto? Zato što su se Zovak i njegov portal propeli na zadnje kada je trebalo braniti ostanak sudova u Slavonskom Brodu. A zašto to nije trebalo činiti? Prvo zato jer je, uz rijetke, rijetke iznimke, kompletan pravosudni sustav instaliran od strane HDZ-a i njihova naklonost vlasti kupovana je novcem poreznih obveznika. Nisu dobili velike plaće da bi štitili narod, pravo i pravdu, već da bi štitili svoje naredbodavce i financijere. Zato pretumbacije sudova i praktičko ukidanje nekih funkcija tj. smanjivanje plaća najnotornijim hadezeovim sucima nisu ništa loše, dapače. Ovaj slučaj tu ništa ne demantira, već pokazuje kako se ti plaćenici brzo prekomandiraju na pravu stranu (u ovom slučaju SDP-a) kada je lova u pitanju. Oni su lojalni uvijek onima koji drže kesu. Hrvatska je posljednja na svim listama upravo zbog nepostojanja pravnog sustava, odnosno točnije, zbog korumpirane zločinačke organizacije koja se pretvara da je pravosuđe. Davši im enormne plaće i mogućnost da rade što god hoće, bez pravog nadzora (autonomija sudstva) Tuđman je još u utrobi od Hrvatske načinio - mrtvorođenče.
plavibicikl01

plavibicikl01

Komentirano: 3.5.2014. | 9:59

6

bravo Jerko , sve je rečeno što je reći trebalo a sve je točno ! Treba pisati istinu , treba je uvijek pisati ako ta istina kao skrivene bomba bila prijetnja ovom izranjavanom narodu. To je teži put u raskrižju kada čovjek bira kako će raditi svoj posao . Ipak , mislim da je gospođa prezimena Siladi a ne Aleksić , onako samo da se zna , kad je već sve istina .
slavkodjurek

slavkodjurek

Komentirano: 3.5.2014. | 9:52

7

Nije PERČEVIĆ nego PETRIČEVIĆ.
dodoz

dodoz

Komentirano: 3.5.2014. | 9:43

8

Zanima me je li i koliko često sudac Perčević pio kavu sa ondašnjim gradonačelnikom Vukovićem i predsjednikom gradskog vijeća Golovrškim, te da li netko od Perčevićeve rodbine radi u firmama od Josipa Vukovića? I zašto se državno odvjetništvo u NG onomad nalazilo u istoj zgradi (kat iznad ureda Vukovića) gdje i gradska uprava (čitaj Gradonačelnik) NG. U mnogim sudskim slučajevima se može postaviti pitanje sudske objektivnosti, a ovo je jedan od takvih, pa bi stoga bilo bolje da je predmet završio recimo u Požegi ili Osijeku.

Broj komentara: 8

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jerko Zovak, kao lopov, mora u zatvor

Sudovi odlučili:

Jerko Zovak, kao lopov, mora u zatvor

28.1.2019. | 12:00
Da živimo u srednjem vijeku, beskrupuloznim kriminalcima i korumpiranim vlastodršcima suprotstavio bih se sredstvom kojeg su tada primjenjivali vitezovi. Mačem.
Da živimo u srednjem vijeku, beskrupuloznim kriminalcima i korumpiranim vlastodršcima suprotstavio bih se sredstvom kojeg su tada primjenjivali vitezovi. Mačem.
SBplus.hr, Slavonski Brod : HSS više nije demokršćanska stranka

Krešo Beljak nije bio ekscesan

HSS više nije demokršćanska stranka

22.1.2019. | 14:15
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je kako demokršćanska tradicija više nije politička doktrina njegove stranke, a već duže vrijeme neskriverno istupa kao čovjek koji ima liderskih ambicja u lijevom političkom centru.
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je kako demokršćanska tradicija više nije politička doktrina njegove stranke, a već duže vrijeme neskriverno istupa kao čovjek koji ima liderskih ambicja u lijevom političkom centru.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Službeno smo odali počast ubojici 28-ero brodske djece

Vulgarno licemjerna Hrvatska u BiH

Službeno smo odali počast ubojici 28-ero brodske djece

9.1.2019. | 23:50
Danas je službena Hrvatska svečano prisustvovala odlikovanju ratnog zločinca koji je, tijekom borbi za Bosansku Posavinu, podčinjenima govorio: "Čim počnu dejstvovati po nama, tući ćemo Slavonski Bord. I to oni znaju".
Danas je službena Hrvatska svečano prisustvovala odlikovanju ratnog zločinca koji je, tijekom borbi za Bosansku Posavinu, podčinjenima govorio: "Čim počnu dejstvovati po nama, tući ćemo Slavonski Bord. I to oni znaju".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolumna 'Krmak' više nije sporna

Boro Grubišić zauzeo čvrst stav

Kolumna 'Krmak' više nije sporna

3.1.2019. | 22:00
Svjesni činjenice kako smo objavom 'ispravka' i Tužbe Bore Grubišića tek 'uravnotežili' količinu informacija za naše čitatelje, ostalo je nedorečeno tko je u ovom slučaju dobar, a tko loš 'dečko' (hrv. good or bad boy).
Svjesni činjenice kako smo objavom 'ispravka' i Tužbe Bore Grubišića tek 'uravnotežili' količinu informacija za naše čitatelje, ostalo je nedorečeno tko je u ovom slučaju dobar, a tko loš 'dečko' (hrv. good or bad boy).
SBplus.hr, Slavonski Brod : Velik problem su osobni animoziteti lokalnih čelnika

Već četvrt stoljeća

Velik problem su osobni animoziteti lokalnih čelnika

3.1.2019. | 0:01
Nedopustivo je da, već četvrt stoljeća, u Slavonskom Brodu međusobna nesnošljivost političkih čelnika dominira nad društvenim obvezama institucija kojima oni upravljaju.
Nedopustivo je da, već četvrt stoljeća, u Slavonskom Brodu međusobna nesnošljivost političkih čelnika dominira nad društvenim obvezama institucija kojima oni upravljaju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najgore i najbolje iz 2018. u Brodsko-posavskoj županiji

Osma godina rada je prošla

Najgore i najbolje iz 2018. u Brodsko-posavskoj županiji

1.1.2019. | 23:00
Snaga pravne države i kriminaliziranost društva u obrnuto proporcionalnom su odnosu. Što je pravna država jača, kriminalci su slabiji i obratno.
Snaga pravne države i kriminaliziranost društva u obrnuto proporcionalnom su odnosu. Što je pravna država jača, kriminalci su slabiji i obratno.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnici HDZ-a uspjeli razvlastiti sami sebe

Jedini u Županiji nisu usvojili proračun

Vijećnici HDZ-a uspjeli razvlastiti sami sebe

31.12.2018. | 22:40
Iz više obavljenih razgovora s tamošnjim poznavateljima političke situacije, moguće je zaključiti kako je temeljni uzrok parlamentarnoj krizi „bahatost općinskog načelnika" koji je i najveće poslove vodio „autokratski, bez konzultacija sa strankom ili općinskim vijećnicima".
Iz više obavljenih razgovora s tamošnjim poznavateljima političke situacije, moguće je zaključiti kako je temeljni uzrok parlamentarnoj krizi „bahatost općinskog načelnika" koji je i najveće poslove vodio „autokratski, bez konzultacija sa strankom ili općinskim vijećnicima".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mogli bi zapjevati: Kol'ko nas ima, jebote kol'ko nas ima...

Da se ne tuku

Mogli bi zapjevati: Kol'ko nas ima, jebote kol'ko nas ima...

29.12.2018. | 19:19
U onoj mjeru u kojoj budu svjesni činjenice kako su tek kockica u mozaiku ovdašnjih političkih odnosa, u toj mjeri će njihova politička zvijezda duže sjati, i obrnuto.
U onoj mjeru u kojoj budu svjesni činjenice kako su tek kockica u mozaiku ovdašnjih političkih odnosa, u toj mjeri će njihova politička zvijezda duže sjati, i obrnuto.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Jebeš zid na kojem ništa ne piše'

Netolerantnost na Dusparin način

'Jebeš zid na kojem ništa ne piše'

23.12.2018. | 0:01
Kad bi, kojim slučajem, nakon izvjesnog vremena, na nekom od slavonskobrodskih pročelja, opet osvanuo i na njemu ostao kočoperni grafit: 'Odlazite, sirijski paraziti!', bio bi to dokaz da je Mirko Duspara izgubio dominantnu političku ulogu u toj zajednici...
Kad bi, kojim slučajem, nakon izvjesnog vremena, na nekom od slavonskobrodskih pročelja, opet osvanuo i na njemu ostao kočoperni grafit: 'Odlazite, sirijski paraziti!', bio bi to dokaz da je Mirko Duspara izgubio dominantnu političku ulogu u toj zajednici...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hvalite me usta moja - il' cu vas razdrt'!

Kad oporba govori ne/istinu

Hvalite me usta moja - il' cu vas razdrt'!

19.12.2018. | 22:00
Mada su u pitanju oporbeni političari, očito, ni njima nije strano povremeno laganje, podmetanje, konfabuliranje i samohvalisanje - čime anuliraju i ono što su dobro učinli.
Mada su u pitanju oporbeni političari, očito, ni njima nije strano povremeno laganje, podmetanje, konfabuliranje i samohvalisanje - čime anuliraju i ono što su dobro učinli.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sucima se ništa dogodilo nije mada su oni za sve krivi bili

U Županijskom sudu i nogometnom savezu

Sucima se ništa dogodilo nije mada su oni za sve krivi bili

15.12.2018. | 14:30
U aktualnom nogometno-sudačkom slučaju, po zapovjedi inspektora Bošnjakovića, nogometni klubovi su morali ponoviti utakmicu, što im je uzrokovalo dodatne materijalne troškove, dok se odgovornom, Jozanoviću, ništa dogodilo nije. Za razliku od Mirkovića, on niti u mirovinu neće. Ma
U aktualnom nogometno-sudačkom slučaju, po zapovjedi inspektora Bošnjakovića, nogometni klubovi su morali ponoviti utakmicu, što im je uzrokovalo dodatne materijalne troškove, dok se odgovornom, Jozanoviću, ništa dogodilo nije. Za razliku od Mirkovića, on niti u mirovinu neće. Ma
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

Iz brodskog Općinskog suda

Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

8.12.2018. | 0:01
Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

Treba li svijet znati detalje

Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

6.12.2018. | 8:40
Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

Drugi slučaj u 2018. godini

Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

2.12.2018. | 11:00
Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

Kapitalni projekt od 23 milijuna kuna

Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

18.11.2018. | 23:30
Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

Grad Slavonski Brod

Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

13.11.2018. | 23:30
Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti 'vakat' tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika. N
Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti karijeru tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

Moramo li svugdje biti neefikasni?

Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

12.11.2018. | 0:01
"Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i s drugim ovdašnjim razvojnim agencijama ...
"Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i sa druge dvije ovdašnje razvojne agencije ...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

Izbor ravnatelja je politička rutina

Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

4.11.2018. | 0:01
Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

Zagreb nas pljačka, a nema tko vrisnuti

Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

30.10.2018. | 0:01
Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

Hlao

Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

28.10.2018. | 14:00
Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ruke

Svileni bomboni

Piše: Ana Krstičević

Ruke