Kolumne : Manjinaš

Jerko Zovak

Kolumne

Manjinaš
Piše: Jerko Zovak
Objavljeno: 28.1.2019. u 12:00
Prikaza: 9360
|

Sudovi odlučili:

Jerko Zovak, kao lopov, mora u zatvor

root : Jerko Zovak, kao lopov, mora u zatvor

Da živimo u srednjem vijeku, beskrupuloznim kriminalcima i korumpiranim vlastodršcima suprotstavio bih se sredstvom kojeg su tada primjenjivali vitezovi. Mačem.

JEDNA od starih slavonskih pouka kaže: „Kad baja ustvrdi kako si pijan, nasmiješi se i pij dalje; kad ti trojica kažu isto, trebaš se zamisliti, međutim, kad ti 'cijelo selo' kaže kako nisi trijezan, neovisno o tome koliko si popio - lezi i valjaj se". Upravo to dogodilo se potpisniku ovog priloga - mada nisam 'pijan', moram se 'valjati u blatu' jer to od mene traže ovlašteni predstavnici 'sela'.

Unatoč očiglednim činjenicama vidljivim u sudskom spisu kako ništa ukrao nisam, Županijski i Vrhovni sud, svojim presudama tvrde da sam ja, ustvari, lopov te da moram u zatvor. Naime, oni sude kako prosječnu mjesečnu naknadu u visini od 16.565,86 kn bruto, odnosno 13.252,69 kn neto - za izvršene poslove upravljanja tvrtkom Slavonija DI kao jedini njezin direktor - nisam mogao primati u obliku konzalting usluge, nego tek kao zaposlenik te tvrtke.

Mada hrvatska pravna država ne uživa ugled u zemlji i svijetu, ona je legalna i legitimna te je uvažavam. Zbog toga, ne pada mi na pamet kao kriminalac ignorirati presudu pravosudnih tijela i pobjeći 'u drugu domovinu', nego ću legitimne odluke (i) moje države prihvatiti te postupiti sukladno presudama. Bez prinude, javit ću se u zagrebački Remetinec na 'Odjel 5 - dijagnostika', a potom godinu dana otići u zatvor kojeg mi odrede za to nadležne službe. Pritom, za razliku od onih koji su me pokrali i osudili, moja obitelj i ja svakome ćemo moći nastaviti gledati u oči - jer nismo kriminalci.

Ustavni je sud dao podršku Vrhovnom sudu te, na taj način, učinio mogućim da direktor tvrtke s 500 zaposlenih i godišnjim prometom većim od 75 milijuna kuna, 3,5 godine radi bez ikakve naknade za posao koji je, prema svim relevantnim parametrima, obavljao izvrsno. 

Sudovi tvrde da - kao direktor Slavonijom DI - nisam „bio ni u kakvom poslovnom odnosu" s tom tvrtkom

Maksimalno koristeći mizernost osobnog karaktera i hrvatskog pravnog sustava, 2005. godine moj poslovni partner Ivan Rimac, zloupotrijebivši položaj i ovlasti, besramno me pokrao na način da je, ustvari, sam sebi prodao Slavoniju DI koja je bila u stopostotnom vlasništvu naše zajedničke tvrtke Rim i Zov d.o.o. Učinio je to za tridesetak puta manju cijenu od njezine stvarne vrijednosti. Tada je Rimac mislio kako ću, kao 'otpremninu', prihvatiti pola iznosa od 11 milijuna kuna dobivenih fiktivnom prodajom tvrtke i biti zadovoljan.

Dakako, novac nisam prihvatio jer sam bio protiv prodaje Slavonije DI, nego sam Rimca i sudionike u tom zločinačkom poduhvatu tužio trgovačkom i kaznenom sudu. Tijekom procesa, suočio sam se s nevjerojatnom pravosudnom perverzijom u kojoj su odbijene moje tužbe za očit kriminal, a prihvaćene Rimčeve montirane kaznene prijave protiv mene. Posljedično, počinitelja zločina su korumpirani suci oslobodili svih optužbi te promovirali u društvenu elitu, a mene su osudili na 3,5 godina zatvora i formalno-pravno kao kriminalca doživotno žigosali.

Nakon žalbe Vrhovnom sudu, kazna mi je potvrđena za godinu dana zatvora, a inkriminacije 'teške 2,5 godine' vraćene su na ponovno suđenje Županijskom sudu u Slavonskom Brodu.

Naime, Vrhovni je sud potvrdio kako sam kriv jer sam - temeljem Ugovora o konzalting uslugama sklopljenim između tvrtki Zovak & sinovi d.o.o i Slavonije DI d.o.o. - obavljao poslove direktora Slavonije DI. Jer sam tri i pol godine primao plaću u tvrtki Zovak & sinovi, gdje sam bio zaposlen. Dakle, zbog toga što sam na taj način, ustvari, primao prosječno mjesečno 13.252,69 kn neto plaću - moram u zatvor.

Svoju presudu Vrhovni sud utemeljio je na tezi kako nisam „bio ni u kakvom poslovnom odnosu" sa Slavonijom DI, mada sam u Sudskom registru bio upisan kao njezin jedini direktor.

Držeći kako je notorno da mi je ovdašnje pravosuđe povrijedilo ustavno pravo na pravičnu naknadu za neupitno izvršen rad, odnosno, pravo na jedinu plaću koju sam te tri i pol godine tako stjecao, Ustavnom sam sudu uputio Tužbu tražeći neka ponište tu nerazumnu presudu Vrhovnog suda.

Međutim, Ustavni je sud dao podršku Vrhovnom sudu te, na taj način, učinio mogućim da direktor tvrtke s 500 zaposlenih i godišnjim prometom većim od 75 milijuna kuna, 3,5 godine radi bez ikakve naknade za posao koji je, prema svim relevantnim parametrima, obavljao izvrsno. Neovisno o tome što su svi prethodni i naknadni direktori Slavonije DI primali identične ili enormno veće naknade za svoj rad.

Nakon 13 godina procesuiranja, ne samo da su mi kriminalci, uz pomoć korumpiranog dijela pravosuđa, oteli imovinu, nego su, koristeći sustav kao svoj instrument za oblikovanje hajdučkog društvenog poretka, mene žigosali kriminalcem i pretvorili u 'moralnu nakazu zajednice' slobodnu za odstrel, a sebe promovirali u 'društvenu elitu' zaštićenu od najviših državnih i pravosudnih dužnosnika zemlje.

Kako se civiliziranim sredstvima boriti protiv hajdučkog poretka u pravno disfunkcionalnoj državi?

Nakon 13 godina procesuiranja, ne samo da su mi kriminalci, uz pomoć korumpiranog dijela pravosuđa, oteli imovinu, nego su, koristeći sustav kao svoj instrument za oblikovanje hajdučkog društvenog poretka, mene žigosali kriminalcem i pretvorili u 'moralnu nakazu zajednice' slobodnu za odstrel, a sebe promovirali u 'društvenu elitu' zaštićenu od najviših državnih i pravosudnih dužnosnika zemlje.

Nakon 13 godina borbe s pokvarenim dijelom države i njezinim vlasnicima, u licemjernom i kukavičkom društvu stekao sam status gubitnika koji je u „privatnom ratu dvojice kriminalaca, poražen od jačeg".

Da živimo u srednjem vijeku, beskrupuloznim kriminalcima i korumpiranim vlastodršcima suprotstavio bih se sredstvom kojeg su tada primjenjivali vitezovi. Mačem.

Kako živimo u 21. stoljeću, propisanom procedurom, društvene štetočine prijavio sam sustavu koji bi trebao štiti pravni poredak zemlje i ljude u njoj.

Budući da ne živimo u srednjem vijeku, niti u pravnoj državi, ostalo mi je tek perom nastaviti rat protiv pokvarenog dijela hrvatske države i onih koji su je takvom učinili. Pritom, ne očekujem velik uspjeh ni za sebe niti za društvo u cjelini. Tek, nastavljam s dosadašnjim načinom življenja potpuno svjestan činjenice kako je svaki, pa i najmanji, pozitivan korak pojedinca u zajednici velik civilizacijski iskorak za društvo u cjelini.

Naime, po zdravlje zajednice i društva u cjelini, istinito pisanje o ljudima i njihovim djelima držim puno korisnijim i dugovječnijim od osjećaja kojeg osvetnici imaju dok mačem u utrobe zločinaca prodiru ili na sudu pošten pravorijek slušaju.

'Blago onima koji se mogu ponositi svojim porazima, a teško onima koji se moraju stidjeti svojih pobjeda'

Dakako, u ratu je moguće i glavu izgubiti. Međutim, nije mi prvi put da sam s poštenim svijetom radije gubio nego s nepoštenim dobivao. I to okrutno doslovno, a ne literarno patetično. Čak nema niti razlike u motivima za borbu. Kao što smo tijekom Domovinskog rata - pored osobnih ljudskih prava, štitili opću korist zajednice, države i društva od okupatora - tako i danas, sebe, svoju obitelj i društvo u cjelini, branim od kriminalaca i onog dijela države koji je u njihovoj funkciji.

Kako mi na raspolaganju ne stoje ni mač časni niti sudnica pravna, posegnuo sam za skromnim oružjem koje mi je ostalo. Posegnuo sam za perom. Naime, po zdravlje zajednice i društva u cjelini, istinito pisanje o ljudima i njihovim djelima držim puno korisnijim i dugovječnijim od osjećaja kojeg osvetnici imaju dok mačem u utrobe zločinaca prodiru ili na sudu pošten pravorijek slušaju.

Ne želeći 'privatizirati' portal SBplus, u dogledno vrijeme na njemu ću otvoriti blog kako bih u cijelosti predstavio ponajveći ovdašnji gospodarski i pravosudni slučaj iz kojeg je vidljiv obrazac ne samo tko i kako može uspjeti, nego tko i kako može stradati u ovom društvu (kronologija kupnje i prodaje vidljiva je OVDJE). A, do moga povratka "sa službenog puta", sve funkcije koje sam obnašao u Udruzi PLUS i na njezinu portalu bit će "zamrznute". Naime, SBplus je do te mjere postao održiv sustav da može funkcionirati bez svakog pojedinca u njemu, pa i bez osnivača.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

Broj komentara: 41

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Region

Region

Komentirano: 1.2.2019. | 21:13

1

Ja se rastajem drugovi s vama, https://youtu.be/ZvdcbKQYBHQ
B_Stipic

B_Stipic

Komentirano: 31.1.2019. | 14:06

2

Safani@ Istanbulska je dala legitimitet svakoj tvojoj mimikriji - samo nastavi. Za dobro ti raspoloženje šaljem poklon stihpve Duška Trifunovića. U narodnom su desetercu i rimuju se je pa ćeš ih, valjda, lako zapamtiti: Sta bi dao da si na mom mjestu da te mrze, a da ti se dive sta bi dao Sta bi dao za veliku gestu mjesto svoga da tvoj zivot zive sta bi dao
Safani

Safani

Komentirano: 30.1.2019. | 16:32

3

Ćelavi milicajčine brkatog sin se pravi pametan!?
12345

12345

Komentirano: 30.1.2019. | 13:56

4

Sad mi je jasno zašto je svaka druga vijest iz Požege....
Stipe

Stipe

Komentirano: 29.1.2019. | 23:16

5

U pravosuđu, kao i u ostalim segmentima društva imamao strahovito neadekvatnih ljudi, ljudi kojima se nikako ne bi smjelo dopustiti obavljanje tako časne i odgovorne funkcije. No, taj dio društva nema nikakvog nadzora, osim što "nadziru" jedni druge, što u prevodu znači da si drže ljestve i paze jedan na drugoga. Uz tako kriminalno pravosuđe, mi u gotov tri desetljeća praktički nismo imali niti jednog čovjeka odgovornog za loš rad, odnosno, jako malo ih je sankcionirano. U tom smislu, podržavam one koji predlažu da se suce bira kao u Americi - izravno na izborima. Neće biti ništa bolje, ali će biti bar zabavnije. Pojavit će se u sudstvu Pernari, Glasnovići, Glasnovićke, Culeji, Marasi i slični ridikuli.
B_Stipic

B_Stipic

Komentirano: 29.1.2019. | 22:03

6

Adam5@ nije baš tako - Tvoj komentar na ono što je napisao heppx1212@ nije usmjern prema nikom drugom, nego meni. NO nema veze što ne razumiješ. Nisi Ti kriv ;-)
glištun

glištun

Komentirano: 29.1.2019. | 21:56

7

Najbolja vijest u ovoj godini! Butura nije doduše hotel Savus ali nije ni Auschwitz.Ugodnu zabavu u društvu istih ili sličnih nevino osuđenih!
Adam5

Adam5

Komentirano: 29.1.2019. | 20:39

8

B_Stipic,jesi li ti između ostalog i stipe?
Adam5

Adam5

Komentirano: 29.1.2019. | 20:38

9

B_Stipic,stvarno neznam o čemu pišeš. Tebe nisam nigdje spomenuo niti sam išta napisao povodom tvojih komentara. Niti me zanimaju
B_Stipic

B_Stipic

Komentirano: 29.1.2019. | 19:44

10

Adam5@ nisam pravik kako implicira hepy1212@ ali sticajem okolnosti (posla u HV i MORH-u) te osobnog afiniteta cijenim, a to su rekli i neki poznati odvjetnici i pravnici, kako imam osobito razvijenu 'građansku pravnu kulturu'. Ovdje sam se referirao upravo na konkretni slučaj I.R. i Republika Hrvatska protiv J.Z. zbog u članku opisanog izvršenja KD-a. Ono što sam u prethodnom komentaru napisao uopće se ne može široko tumačiti i primjenjivati, a osobito se ne može primjenjivati u svezi kaznenih djela koja su općepoznata kao takva niti o negiranju načela Ignorantia iuris nocet - riječ je o ogrešenju o kazneno pravne norme, ali ne i o počinjenju koje ima štetne posljedice po društvo (radi se o odnosu privatna osoba, pojedinac - privatna firma, uz to s pola vlasništva njegova). Stvar treba sagledati, i to sam opisao, i s antropološkog aspekta - djelo J.Z., a to je jasno opisao u ovome članku, izražava njegovu ličnost, odnos sa postojećim društvom, njegovom strukturom i vrijednosnim sustavom. Vratit ću se načelu Ignorantia iuris nocet (nepoznavanje zakona škodi) i ponoviti kako je, uzevši sve u obzir, Jerko u najgorem slučaju za nj trebao proći s prijekorom i nadoknadom 'štete'. No "Sud je sud" (kako pjeva Balašević).

Broj komentara: 41

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12345

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : HSS više nije demokršćanska stranka

Krešo Beljak nije bio ekscesan

HSS više nije demokršćanska stranka

22.1.2019. | 14:15
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je kako demokršćanska tradicija više nije politička doktrina njegove stranke, a već duže vrijeme neskriverno istupa kao čovjek koji ima liderskih ambicja u lijevom političkom centru.
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je kako demokršćanska tradicija više nije politička doktrina njegove stranke, a već duže vrijeme neskriverno istupa kao čovjek koji ima liderskih ambicja u lijevom političkom centru.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Službeno smo odali počast ubojici 28-ero brodske djece

Vulgarno licemjerna Hrvatska u BiH

Službeno smo odali počast ubojici 28-ero brodske djece

9.1.2019. | 23:50
Danas je službena Hrvatska svečano prisustvovala odlikovanju ratnog zločinca koji je, tijekom borbi za Bosansku Posavinu, podčinjenima govorio: "Čim počnu dejstvovati po nama, tući ćemo Slavonski Bord. I to oni znaju".
Danas je službena Hrvatska svečano prisustvovala odlikovanju ratnog zločinca koji je, tijekom borbi za Bosansku Posavinu, podčinjenima govorio: "Čim počnu dejstvovati po nama, tući ćemo Slavonski Bord. I to oni znaju".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kolumna 'Krmak' više nije sporna

Boro Grubišić zauzeo čvrst stav

Kolumna 'Krmak' više nije sporna

3.1.2019. | 22:00
Svjesni činjenice kako smo objavom 'ispravka' i Tužbe Bore Grubišića tek 'uravnotežili' količinu informacija za naše čitatelje, ostalo je nedorečeno tko je u ovom slučaju dobar, a tko loš 'dečko' (hrv. good or bad boy).
Svjesni činjenice kako smo objavom 'ispravka' i Tužbe Bore Grubišića tek 'uravnotežili' količinu informacija za naše čitatelje, ostalo je nedorečeno tko je u ovom slučaju dobar, a tko loš 'dečko' (hrv. good or bad boy).
SBplus.hr, Slavonski Brod : Velik problem su osobni animoziteti lokalnih čelnika

Već četvrt stoljeća

Velik problem su osobni animoziteti lokalnih čelnika

3.1.2019. | 0:01
Nedopustivo je da, već četvrt stoljeća, u Slavonskom Brodu međusobna nesnošljivost političkih čelnika dominira nad društvenim obvezama institucija kojima oni upravljaju.
Nedopustivo je da, već četvrt stoljeća, u Slavonskom Brodu međusobna nesnošljivost političkih čelnika dominira nad društvenim obvezama institucija kojima oni upravljaju.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najgore i najbolje iz 2018. u Brodsko-posavskoj županiji

Osma godina rada je prošla

Najgore i najbolje iz 2018. u Brodsko-posavskoj županiji

1.1.2019. | 23:00
Snaga pravne države i kriminaliziranost društva u obrnuto proporcionalnom su odnosu. Što je pravna država jača, kriminalci su slabiji i obratno.
Snaga pravne države i kriminaliziranost društva u obrnuto proporcionalnom su odnosu. Što je pravna država jača, kriminalci su slabiji i obratno.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijećnici HDZ-a uspjeli razvlastiti sami sebe

Jedini u Županiji nisu usvojili proračun

Vijećnici HDZ-a uspjeli razvlastiti sami sebe

31.12.2018. | 22:40
Iz više obavljenih razgovora s tamošnjim poznavateljima političke situacije, moguće je zaključiti kako je temeljni uzrok parlamentarnoj krizi „bahatost općinskog načelnika" koji je i najveće poslove vodio „autokratski, bez konzultacija sa strankom ili općinskim vijećnicima".
Iz više obavljenih razgovora s tamošnjim poznavateljima političke situacije, moguće je zaključiti kako je temeljni uzrok parlamentarnoj krizi „bahatost općinskog načelnika" koji je i najveće poslove vodio „autokratski, bez konzultacija sa strankom ili općinskim vijećnicima".
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mogli bi zapjevati: Kol'ko nas ima, jebote kol'ko nas ima...

Da se ne tuku

Mogli bi zapjevati: Kol'ko nas ima, jebote kol'ko nas ima...

29.12.2018. | 19:19
U onoj mjeru u kojoj budu svjesni činjenice kako su tek kockica u mozaiku ovdašnjih političkih odnosa, u toj mjeri će njihova politička zvijezda duže sjati, i obrnuto.
U onoj mjeru u kojoj budu svjesni činjenice kako su tek kockica u mozaiku ovdašnjih političkih odnosa, u toj mjeri će njihova politička zvijezda duže sjati, i obrnuto.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Jebeš zid na kojem ništa ne piše'

Netolerantnost na Dusparin način

'Jebeš zid na kojem ništa ne piše'

23.12.2018. | 0:01
Kad bi, kojim slučajem, nakon izvjesnog vremena, na nekom od slavonskobrodskih pročelja, opet osvanuo i na njemu ostao kočoperni grafit: 'Odlazite, sirijski paraziti!', bio bi to dokaz da je Mirko Duspara izgubio dominantnu političku ulogu u toj zajednici...
Kad bi, kojim slučajem, nakon izvjesnog vremena, na nekom od slavonskobrodskih pročelja, opet osvanuo i na njemu ostao kočoperni grafit: 'Odlazite, sirijski paraziti!', bio bi to dokaz da je Mirko Duspara izgubio dominantnu političku ulogu u toj zajednici...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hvalite me usta moja - il' cu vas razdrt'!

Kad oporba govori ne/istinu

Hvalite me usta moja - il' cu vas razdrt'!

19.12.2018. | 22:00
Mada su u pitanju oporbeni političari, očito, ni njima nije strano povremeno laganje, podmetanje, konfabuliranje i samohvalisanje - čime anuliraju i ono što su dobro učinli.
Mada su u pitanju oporbeni političari, očito, ni njima nije strano povremeno laganje, podmetanje, konfabuliranje i samohvalisanje - čime anuliraju i ono što su dobro učinli.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sucima se ništa dogodilo nije mada su oni za sve krivi bili

U Županijskom sudu i nogometnom savezu

Sucima se ništa dogodilo nije mada su oni za sve krivi bili

15.12.2018. | 14:30
U aktualnom nogometno-sudačkom slučaju, po zapovjedi inspektora Bošnjakovića, nogometni klubovi su morali ponoviti utakmicu, što im je uzrokovalo dodatne materijalne troškove, dok se odgovornom, Jozanoviću, ništa dogodilo nije. Za razliku od Mirkovića, on niti u mirovinu neće. Ma
U aktualnom nogometno-sudačkom slučaju, po zapovjedi inspektora Bošnjakovića, nogometni klubovi su morali ponoviti utakmicu, što im je uzrokovalo dodatne materijalne troškove, dok se odgovornom, Jozanoviću, ništa dogodilo nije. Za razliku od Mirkovića, on niti u mirovinu neće. Ma
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

Iz brodskog Općinskog suda

Sudac Josip Petričević potvrdio da nije smeće

8.12.2018. | 0:01
Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
Sudac Petričević je 'morao' donijeti presudu koju su od njega očekivali moćni 'drugovi' i licemjerno društvo - jer je štitio svoj status u sudnici i ugled u zajednici, a 2018. godine mogao je suditi sukladno osobnom dignitetu i profesionalnom integritetu - jer je pred mirovinom.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

Treba li svijet znati detalje

Najugledniji čovjek na najugledniju funkciju. Ili?

6.12.2018. | 8:40
Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
Niti jedan policijski službenik - koji bi za hrvatsku policiju bio (i) prihvatljiviji jer je, u međuvremenu, stekao potrebne kvalifikacije, a već je posjedovao kredibilitet, moguće i veći od Kršićevog - nije se smio kandidirati.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

Drugi slučaj u 2018. godini

Radije su postali časni nego ostali 'velečasni'

2.12.2018. | 11:00
Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
Ne petljajući se u „unutarnje poslove" katoličkog klera, tek ističemo korektnost ove dvojice njihovih donedavnih dužnosnika koji su odlučili kako će radije biti pošteni i časni, nego licemjerni i 'velečasni'.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

Kapitalni projekt od 23 milijuna kuna

Mirko Duspara istog čovjeka nije poslušao dva puta

18.11.2018. | 23:30
Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
Za ideju od općeg interesa i trud uložen u njezinu realizaciju te ukupan doprinos u razvoj slavonskobrodske kulture, Duspara je Ferića odlikovao. Istodobno, spreman je odlikovanje primiti nazad - ako mu ga maestro donese iz protesta jer "pod svojim prozorom" ne želi bučna advents
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

Grad Slavonski Brod

Od APP-a preuzimaju stari i grade novi Autobusni kolodvor

13.11.2018. | 23:30
Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti 'vakat' tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika. N
Mada Mirku Duspari te investicije, politički, ne znače 'život ili smrt' - jer je, nažalost, okružen s previše diletanata i suspektnih aspiranata na njegovu fotelju - novoizgrađeni objekti spektakularno će obilježiti karijeru tog najdugovječnijeg slavonskobrodskog gradonačelnika.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

Moramo li svugdje biti neefikasni?

Dado, vrati se kući ako u Zagrebu ništa učiniti ne možeš

12.11.2018. | 0:01
"Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i s drugim ovdašnjim razvojnim agencijama ...
"Nije do nas", tvrdi direktor Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda, Dejan Vuksanović, pokazujući nam tablicu učinkovitosti tvrtke koju vodi. Slična situacija je i sa druge dvije ovdašnje razvojne agencije ...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

Izbor ravnatelja je politička rutina

Imaju uputu za koga glasati i prije otvaranja kandidatura?

4.11.2018. | 0:01
Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
Takvo donošenje odluke ne bi bilo korektno kad bi ravnatelja birala struka, a ne politika temeljem prethodno donesenog zaključka na nekom od ovdašnjih 'komiteta'. I, dakako, takvo donošenje odluke bilo bi otežano kad si profesorica Holub i docent Cvitković ne bi međusobno čuvali
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

Zagreb nas pljačka, a nema tko vrisnuti

Brođani dobili 5.219, a Zagrepčani 12.762 kune

30.10.2018. | 0:01
Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
Kada već moramo imati gazdu, neka barem bude pametan i moćan kako bi od drumskih razbojnika zaštitio nas i obitelji. Naime, zemlja koja svome narodu nije u stanju osigurati pravnu zaštitu, mir i stvaralački ambijent, nije država nego hajdučija.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

Hlao

Luka Modrić nije hrvatski nacionalist niti ustaša

28.10.2018. | 14:00
Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
Zloporabom ambijenta nacionalisti čak i nevinu ljubav prema zavičaju - koju pokazuje Luka Modrić - instrumentaliziraju na štetu njega samog i Hrvatske u cjelini. Naime, pjesma 'Lijepa li si' napisana je primarno zbog tzv. 'Herceg Bosne', koja nije 'Lijepa Naša'. Mada će nacionali
SBplus.hr, Slavonski Brod : Župan Danijel Marušić postaje glavna politička faca u Brodu

Bit će 'capo dei capi'

Župan Danijel Marušić postaje glavna politička faca u Brodu

23.10.2018. | 22:10
Lokalnu samoupravu i državnu upravu ne treba permanentno reorganizirati nego smanjiti i pojeftiniti te kompetentnijom i ažurnijom učiniti. Jedan od prvih koraka u tom pravcu mogao bi biti radikalniji iskorak službenika i namještenika iz javnopravnog u radno pravni status, kako bi
Lokalnu samoupravu i državnu upravu ne treba permanentno reorganizirati nego smanjiti i pojeftiniti te kompetentnijom i ažurnijom učiniti. Jedan od prvih koraka u tom pravcu mogao bi biti radikalniji iskorak službenika i namještenika iz javnopravnog u radno pravni status, kako bi
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ruke

Svileni bomboni

Piše: Ana Krstičević

Ruke

SBplus.hr, Slavonski Brod : Švicarska u Hrvatskoj

Besjeda petkom

Piše: Husret Hasanović

Švicarska u Hrvatskoj