Kolumne : Kritika znatiželjnog uma

Željka Gavranović

Kolumne

Kritika znatiželjnog uma
Piše: Željka Gavranović
Objavljeno: 5.8.2018. u 23:45
Prikaza: 1888
|

Komentar tjedna

Ovaj tjedan krastavci su prekiseli ili su to tek neki ljudi

Josip Sudić/SBplus/arhiva
Foto: Josip Sudić/SBplus/arhivaSlavonski Brod
 • Josip Sudić/SBplus/arhiva

Svakodnevno, čitatelji portala SBplus šalju upite, molbe, kritike prijedloge... a novinari te male redakcije trude se istražiti teme koje su od šireg društvenog interesa. Vrlo često, upravo ti prilozi izazivaju velik interes i podjele u javnosti. Obično, u pitanju su različita mišljenja o nekom konkretnom problemu, mada nisu rijetka niti isključivo ideološka suprotstavljanja.

PROBLEM 'kiselih krastavaca' u ovdašnjem medijskom prostoru, ovog tjedna, za SBplus uspješno su riješili naši vjerni posjetitelji svojim upitima, komentarima, savjetima, kritikama... Naime, najčitanije teme proteklih sedam dana pokrenuli su upravo čitatelji te je redakcija imala pune ruke posla.

Mada oni koji potiču  teme i rasprave često žele ostati anonimni, ističemo kako je manje važno ime i prezime čitatelja koji se bune, zahtijevaju, pitaju, mole... bitno je da postoje. Naime, za sve nedaće s kojima se društvo susreće, u pravilu, kriva je šutljiva većina.

Sudeći po negativnim komentarima, upravo teme obrađene na poticaj čitatelji dižu najviše prašine. Mi, pak, ne odustajemo pružati odgovore svojim čitateljima bez obzira na to radi li se o pretrpanoj kanti smeća, pećnici postavljenoj na stazi ili, pak, 'ozbiljnijim stvarima' poput sječe drvoreda u gradskoj ulici ili odgodi obnove osnovne škole.

O takvim smo stvarima pisali i ovaj tjedan. Istražili smo što se događa u Gupčevoj ulici jer se veliki broj njezinih stanara žalio zbog, kako su tvrdili, neopravdanog uklanjanja stabala javora i lipe radi izgradnje nove, šire i modernije pješačke staze. Objašnjenja su stigla iz Gradske uprave te iz Komunalca, ali građani njima nisu bili zadovoljni jer su se temeljila na tomu kako je razlog sječe spornih stabala trulež panja, debla i granja, dok je njihovo laičko oko bilo uvjereno kako su debla zdrava.

Možda najviše buke i polemike ovaj tjedan dignula je pritužba jedne (mlade!) slavonskobrodske vegetarijanke na pečenje mesa ispred mesnice smještene u gradu. Većini Brođana miris mesa i nešto ulja na stazi ne smeta, a rado kupuju pečenje koje se spravlja pokraj prometne ceste pa protiv takvog poteza nemaju ništa. Tako da će se slavonskobrodski vegetarijanci, izgleda, ipak morati pomiriti sa slavonskim mentalitetom, bez obzira na pitanje je li uopće dozvoljeno takvu djelatnost, uvjerili smo se, svakodnevno vršiti na površini koja pripada svim građanima.

Upravo člankom o kanti iz koje 'kipi' smeće, putem ankete, propitali smo čitatelje SBplus-a smatraju li da se lokalni mediji trebaju i moraju baviti takvim 'sitnicama'. Nasreću, 87 posto odgovorilo je potvrdno. Kažemo 'nasreću' jer to i jest jedina uloga medija u manjim sredinama, tematski usredotočenim upravo na njih i drago nam je da su čitatelji toga svjesni. Nekima, nažalost, još uvijek nije jasno kako puno toga kreće od sitnica i kako su upravo one odraz strukture društva i sustava koji njime vlada. Stoga mladiću koji nam je poslao vrijednu fotografiju zahvaljujemo kao i svima koji čine SBplus 'sitničavim' i kritičnim, u svrhu poboljšanja okruženja u kojemu živimo, a ne poticanja na podjele, mržnju i nesnošljivost.

Govorkanja po gradu i osude koje su redakciji stigle nakon što je restoran Oroz, navodno, zatvorila Porezna inspekcija zbog pozitivne gastrokritike glavnog urednika Jerka Zovka i pohvale graha, 'natjerale' su nas da pokažemo što glasine mogu učiniti. Lekcija je, naravno, bila uspješna, iako mnogi nisu uspjeli shvatiti njezinu poantu. Mada je bombastičan naslov bio korektno napisan, ne kao tvrdnja nego kao upitna rečenica, mnogi su se naljutili kada su, pročitavši tekst, shvatili da su 'prevareni'. Nije njih, zapravo, naljutio naslov, nego činjenica da nisu bili u pravu, naime, restoran opstaje te i dalje pozitivno posluje.

Drugi tjedan za redom, građani su nas molili da se bavimo statusom staza oko tri nebodera pored korza. Nakon našeg pisanja, držimo da su Gradska uprava i vlasnici stanova shvatili kako nije održivo stanje u kojem stanari parkirna mjesta ispred zgrada koriste kao svoje vlasništvo - mada to nije, a ulaze u zgrade i "zemljište nužno za redovnu uporabu građevina" na kojem se nalaze 'sporne' staze ne žele održavati "jer je to gradsko zemljište" - mada bi po Zakonu njihovo trebalo biti. U svakom slučaju, potičemo jedne i druge neka sjednu za stol i razriješe dosad sporno stanje, jer ruglo u centru Grada mora biti sanirano, neovisno o tome tko će na kraju račun platiti - Grad ili vlasnici stanova.

Građane je ovaj tjedan zanimalo i zašto neke škole, poput najveće Osnovne škole Bogoslav Šulek, prolaze energetsku obnovu dok druge koje su u puno lošijem stanju, poput Osnovne škole Vladimir Nazor, nikako da dođu na red. I, uistinu, iz Gradske uprave stigao je odgovor koji je pokazao opravdanost 'pobune' čitatelja - iako je dokumentacija odavno pripremljena za tu slavonskobrodsku školu, kod nadležnog Ministarstva ona nije došla na red. S obzirom na to da je Grad svoj dio obavio, na višim je instancama da ubrzaju proces kako bi svi učenici u Slavonskom Brodu uistinu imali jednake uvjete.

Jednake uvjete i održavanje kanala te nasipa - kako u centru grada, tako i u njihovom naselju, Brodskom Varošu - žele stanovnici tog dijela Slavonskog Broda koji su redakciji javili da je došlo do odrona velikog komada zemlje uslijed čestih i obilnih kiša tijekom proteklog tjedna. Takva dojava nema funkciju samo zahtijevati poboljšanje, nego i upozoriti sve koji koriste nasip neka pripaze i na moguće buduće odrone, posebice oni koji tim dijelom nasipa prolaze svojim vozilima.

Današnji je sveti dan za sve Hrvate, posebice za branitelje, obilježen možda teškom, ali svakako potrebnom temom koju je potaknula čitateljica SBplus-a koja se, osim porukom, i javno oglasila na društvenim mrežama SBplus-a. Tema o Bajaginom koncertu u slavonskobrodskoj tvrđavi, najavljenom za kraj kolovoza, pokazala je ono što inače pokazuju takve ankete provedene među svima koji žele dati glas - duboku podijeljenost društva. Jedine dostojanstvene zaključke rasprave koja je uslijedila ponudili su neki čitatelji i komentatori SBplus-a. Baš kao što Cece, Karleuše i Seke u slavonskobrodskim noćnim klubovima - svakodnevno i u velikom broju - sluša onaj tko to želi, tako neka i na Bajagin koncert ide onaj kojemu se to 'hoće'. Bez potrebe za podjelama, mržnjom, svađom,…

I tako je još jedan 'tjedan kiselih krastavaca' došao svom kraju. Jesu li krastavci kiseli ili samo ostavljaju takav okus u ustima onima koji ih teže probavljaju - zna svatko za sebe, a to je puno bitnije nego da toga svjesni budu drugi. Nije se jedanput dogodilo da su tekstovi SBplus-a potaknuli na promjene svijeta u kojem živimo, koliko god to nekome smetalo. Bilo da se radi o staklenim bocama koje je netko maknuo sa stupa i tako jednostavnim činom spriječio moguće zlo ili o ulici koja je zasjala nakon što smo triput pisali o gomilama otpada koji ju prekrivaju - naš je cilj jednake veličine i vrijednosti. Promjena svijeta? - s podsmijehom će pomisliti mnogi. Ali to jest naš svijet, možda naš mali svijet, vanjski mikrokozmos, ali svakako onaj iz kojega puno toga kreće i tvori sveukupnu sliku jednog društva koje je samo mali isprepleteni dio šireg mozaika. Mada oni koji potiču  teme i rasprave često žele ostati anonimni, ističemo kako je manje važno ime i prezime čitatelja koji se bune, zahtijevaju, pitaju, mole... bitno je da postoje. Naime, za sve nedaće s kojima se društvo susreće, u pravilu, kriva je šutljiva većina.

  *Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u kolumni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodsko-posavska županija ostala bez župana

  Drama na političkoj sceni

  Brodsko-posavska županija ostala bez župana

  21.5.2019. | 22:00
  Smirit će se tada i žitelji Brodsko-posavske županije i njihov odlutali župan. Znat će napokon na čemu su. Nadamo se kako dotad pred zgradom županijske uprave neće izbiti incidenti zbog postavljanja velikih transparenata građana s natpisom: „Danijele, vrati se, nedostaješ nam!“.
  Smirit će se tada i žitelji Brodsko-posavske županije i njihov odlutali župan. Znat će napokon na čemu su. Nadamo se kako dotad pred zgradom županijske uprave neće izbiti incidenti zbog postavljanja velikih transparenata građana s natpisom: „Danijele, vrati se, nedostaješ nam!“.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Koliko košta sreća jednog djeteta, a koliko rad političara?

  Komentar tjedna

  Koliko košta sreća jednog djeteta, a koliko rad političara?

  19.5.2019. | 22:00
  Koliko je lako ili teško biti čovjek, svojim su primjerom ovaj tjedan pokazali brojni građani Slavonskog Broda, ali i udomiteljske obitelji s područja Brodsko-posavske županije. Njihova motivacija za činjenje dobra drugima nije bio novac. Dapače, pokazali su da je sreća - besplat
  Koliko je lako ili teško biti čovjek, svojim su primjerom ovaj tjedan pokazali brojni građani Slavonskog Broda, ali i udomiteljske obitelji s područja Brodsko-posavske županije. Njihova motivacija za činjenje dobra drugima nije bio novac. Dapače, pokazali su da je sreća - besplat
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Neki od nas su zaboravljeni, bio rat ili mir

  Komentar tjedna

  Neki od nas su zaboravljeni, bio rat ili mir

  5.5.2019. | 22:10
  Prolazeći slavonskobrodskim ulicama, ti su turisti prolazili i pokraj nekih napuštenih, davno zaboravljenih kuća i zgrada. Toliko zaboravljenih da se u njima, u samom središtu grada, mjesecima do neprepoznatljivosti moglo raspadati tijelo, do te mjere da je nemoguće utvrditi radi
  Prolazeći slavonskobrodskim ulicama, ti su turisti prolazili i pokraj nekih napuštenih, davno zaboravljenih kuća i zgrada. Toliko zaboravljenih da se u njima, u samom središtu grada, mjesecima do neprepoznatljivosti moglo raspadati tijelo, do te mjere da je nemoguće utvrditi radi
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Pouka priče: 'U svijetu zla, budi kao Pavo'

  Komentar tjedna

  Pouka priče: 'U svijetu zla, budi kao Pavo'

  7.4.2019. | 23:40
  I sada, svi žele biti kao Pavo, svi tvrde kako bi postupili poput njega, hvale ga i slave njegove postupke. No, ako smo svi kao Pavo, zašto onda ne živimo u Svijetu bajki svih 365 dana u godini?
  I sada, svi žele biti kao Pavo, svi tvrde kako bi postupili poput njega, hvale ga i slave njegove postupke. No, ako smo svi kao Pavo, zašto onda ne živimo u Svijetu bajki svih 365 dana u godini?
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Danas Brođani 'slave' godišnjicu zagađenja, laži i obmana

  Opustite se, vrijeme će zamesti tragove

  Danas Brođani 'slave' godišnjicu zagađenja, laži i obmana

  30.3.2019. | 14:40
  Danas Brođani slave godišnjicu uskršnjeg zagađenja vode. Neki će se, možda, na mjesta cisterni u mjesnim odborima, pred kojima su u dugačkim redovima čekali na vodu, sjetiti zapaliti svijeće i položiti vijence uz molitvu da se istina o cijelom događaju ipak jednom sazna te da oni
  Danas Brođani slave godišnjicu uskršnjeg zagađenja vode. Neki će se, možda, na mjesta cisterni u mjesnim odborima, pred kojima su u dugačkim redovima čekali na vodu, sjetiti zapaliti svijeće i položiti vijence uz molitvu da se istina o cijelom događaju ipak jednom sazna te da oni
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Počinje li preporod slavonskobrodskog Općinskog suda?

  Komentar tjedna

  Počinje li preporod slavonskobrodskog Općinskog suda?

  24.3.2019. | 21:30
  Koliko malo treba da Brođani osjete tračak nade u bolje sutra, jasno su pokazale reakcije na ovotjedni izbor novog predsjednika Općinskog suda koji je iz mukotrpne dvogodišnje utrke za fotelju konačno izbacio puno iskusnije lisce s dubokim korijenjem u hrvatskom pravosuđu - Mirka
  Koliko malo treba da Brođani osjete tračak nade u bolje sutra, jasno su pokazale reakcije na ovotjedni izbor novog predsjednika Općinskog suda koji je iz mukotrpne dvogodišnje utrke za fotelju konačno izbacio puno iskusnije lisce s dubokim korijenjem u hrvatskom pravosuđu - Mirka
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Jesu li oni vrijedni 'klika'?

  Komentar tjedna

  Jesu li oni vrijedni 'klika'?

  10.3.2019. | 22:30
  Iako čitatelji često zahtijevaju pozitivne vijesti, rijetko ih tko čita. Većina se više 'pali' na opise događaja koji 'dižu' adrenalin i iznose nečije tuđe prljavo rublje. Pozitivnih komentara gotovo da i nema jer isplati se tipkati samo kada je nešto vrijedno negativne kritike.
  ako čitatelji često zahtijevaju pozitivne vijesti, rijetko ih tko čita. Većina se više 'pali' na opise događaja koji 'dižu' adrenalin i iznose nečije tuđe prljavo rublje. Pozitivnih komentara gotovo da i nema jer isplati se tipkati samo kada je nešto vrijedno negativne kritike. A
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad maske ne padaju same, valja ih strgnuti s lica

  Komentar tjedna

  Kad maske ne padaju same, valja ih strgnuti s lica

  3.3.2019. | 21:00
  Veseliji i raspjevaniji od slavljenički raspoloženih HDZ-ovaca, ovaj su tjedan bili samo mališani koji su se na slavonskobrodskom korzu okupili povodom pokladnih svečanosti. No i njihove maske, jedine prave i pozitivne u modernom svijetu, slale su snažnu poruku.
  Veseliji i raspjevaniji od slavljenički raspoloženih HDZ-ovaca, ovaj su tjedan bili samo mališani koji su se na slavonskobrodskom korzu okupili povodom pokladnih svečanosti. No i njihove maske, jedine prave i pozitivne u modernom svijetu, slale su snažnu poruku.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mostovi koji spajaju i razdvajaju

  Komentar tjedna

  Mostovi koji spajaju i razdvajaju

  10.2.2019. | 21:00
  Koliko je visok vodostaj koji onemogućuje nastavak radova, toliko su ogromne i duboke predrasude koje imamo jedni prema drugima. Breme prošlosti tako je već generacijama na leđima onih koji sjećaja odavno stvaraju prema pričama starijih jer svojih iz tog vremena nemaju.
  Koliko je visok vodostaj koji onemogućuje nastavak radova, toliko su ogromne i duboke predrasude koje imamo jedni prema drugima. Breme prošlosti tako je već generacijama na leđima onih koji sjećaja odavno stvaraju prema pričama starijih jer svojih iz tog vremena nemaju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Isključivanje aparata na kojima već dugo samo preživljavaju

  Komentar tjedna

  Isključivanje aparata na kojima već dugo samo preživljavaju

  27.1.2019. | 21:00
  Slavonski Brod nastavlja biti svjedokom polaganog kasapljenja onoga što je prije Domovinskog rata bio najveći ponos i temelj radničkog grada, hranitelj stotina obitelji. No, moramo priznati kako je metak u čelo slavonskobrodskom industrijskom gigantu ispucan već odavno, a posljed
  Slavonski Brod nastavlja biti svjedokom polaganog kasapljenja onoga što je prije Domovinskog rata bio najveći ponos i temelj radničkog grada, hranitelj stotina obitelji. No, moramo priznati kako je metak u čelo slavonskobrodskom industrijskom gigantu ispucan već odavno, a posljed
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Zamjenjiv si'

  Što kada ti šef kaže:

  'Zamjenjiv si'

  19.1.2019. | 21:00
  Šuti i radi, daj sebe za firmu, a kada nam više ne budeš trebao - samo ćemo te šutnuti - poznata je to maksima industrijskih giganta. No, Ivan je u ime hrabre skupine odlučio naglas reći: „Dosta je!“ Donosimo iskustva koja pokazuju kako promjene ipak dolaze.
  Šuti i radi, daj sebe za firmu, a kada nam više ne budeš trebao - samo ćemo te šutnuti - poznata je to maksima industrijskih giganta. No, Ivan je u ime hrabre skupine odlučio naglas reći: „Dosta je!“ Donosimo iskustva koja pokazuju kako promjene ipak dolaze.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Više ne vjerujemo u Zubić Vilu, Djeda Mraza ni poštene suce

  Komentar tjedna

  Više ne vjerujemo u Zubić Vilu, Djeda Mraza ni poštene suce

  13.1.2019. | 21:30
  Osuđeni će odraditi samo mali dio kazne, odgovorni će se izvući floskulama, oštrim će porukama osuda svega lošeg javnosti nakratko biti zamazane oči, a zatim sve po starom. Možda i nije toliki problem u zakonima, pravilnicima, odredbama, iako bi se i tu štošta dalo promijeniti.
  Osuđeni će odraditi samo mali dio kazne, odgovorni će se izvući floskulama, oštrim će porukama osuda svega lošeg javnosti nakratko biti zamazane oči, a zatim sve po starom. Možda i nije toliki problem u zakonima, pravilnicima, odredbama, iako bi se i tu štošta dalo promijeniti.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Da smo žmirili i maštali, slika Županije bila bi 'pinky'

  Prenosimo, a ne proizvodimo događaje

  Da smo žmirili i maštali, slika Županije bila bi 'pinky'

  30.12.2018. | 21:00
  Da su se novinari tijekom protekle godine malo više potrudili... žmirili, ali stvarno jako pa, zatim, uložili svu svoju maštu i kreativnost u zamišljanje ljepšeg okruženja - u ostatak bi Hrvatske, uistinu, bila poslana savršena slika Brodsko-posavske županije. Ovako, svojim su vi
  Da su se novinari tijekom protekle godine malo više potrudili... žmirili, ali stvarno jako pa, zatim, uložili svu svoju maštu i kreativnost u zamišljanje ljepšeg okruženja - u ostatak bi Hrvatske, uistinu, bila poslana savršena slika Brodsko-posavske županije. Ovako, svojim su vi
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ljubi Sirijca, sugrađanina svoga, kao samoga sebe

  Komentar tjedna

  Ljubi Sirijca, sugrađanina svoga, kao samoga sebe

  16.12.2018. | 21:00
  Za jednog je grešnika, razumljivo, teško u cijelosti živjeti duh kršćanstva onako kako ga je zamislio Isus - okretanjem drugog obraza na prvi šamar, bacanjem kruha umjesto kamena i ljubljenjem bližnjega svoga (pa bio on i musliman ili Sirijac) kao samoga sebe.
  Za jednog je grešnika, razumljivo, teško u cijelosti živjeti duh kršćanstva onako kako ga je zamislio Isus - okretanjem drugog obraza na prvi šamar, bacanjem kruha umjesto kamena i ljubljenjem bližnjega svoga (pa bio on i musliman ili Sirijac) kao samoga sebe.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Jedna majka SBplus-u poslala nevjerojatnu lekciju o odgoju

  Kao reakciju na članak

  Jedna majka SBplus-u poslala nevjerojatnu lekciju o odgoju

  8.12.2018. | 21:00
  Nakon što je pročitala jučerašnji SBplus-ov članak o nastavnicima koje učenici zlostavljaju na sve moguće načine, jedna nam se majka javila sa svojom mudrošću koja zvuči gotovo nevjerojatno. Njezin koncept odgoja kaže - ako ja mogu kontrolirati svoje dijete kod kuće, a vi to u šk
  Nakon što je pročitala jučerašnji SBplus-ov članak o nastavnicima koje učenici zlostavljaju na sve moguće načine, jedna nam se majka javila sa svojom mudrošću koja zvuči gotovo nevjerojatno. Njezin koncept odgoja kaže - ako ja mogu kontrolirati svoje dijete kod kuće, a vi to u šk
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad političari prestanu biti egomanijaci, tada kreće razvoj

  Komentar tjedna

  Kad političari prestanu biti egomanijaci, tada kreće razvoj

  2.12.2018. | 22:45
  Pljesak koji se čuo na sjednicu Gradskog vijeća, nakon što je stigla vijest iz Vlade da je Sveučilište uvršteno u državni proračun, mogao bi biti puno češći i jači kada bi se 'male ruke' lokalnih političara češće 'složile' i radile zajedno za dobrobit zajednice kojom upravljaju.
  Pljesak koji se čuo na sjednicu Gradskog vijeća, nakon što je stigla vijest iz Vlade da je Sveučilište uvršteno u državni proračun, mogao bi biti puno češći i jači kada bi se 'male ruke' lokalnih političara češće 'složile' i radile zajedno za dobrobit zajednice kojom upravljaju.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Prije 27 godina štošta je zapečaćeno

  Komentar tjedna

  Prije 27 godina štošta je zapečaćeno

  18.11.2018. | 21:00
  Ako Marsoniji, gradskom nogometnom klubu budu osigurani bolji uvjeti pa jednog dana ponovno postane drugoligaš, barem ćemo u Slavonskom Brodu imati više 'kruha i igara' (za prvo će se Brođani već nekako sami pobrinuti) pa ćemo još manje vidjeti i znati što se radi „iza leđa“ građ
  Ako Marsoniji, gradskom nogometnom klubu budu osigurani bolji uvjeti pa jednog dana ponovno postane drugoligaš, barem ćemo u Slavonskom Brodu imati više 'kruha i igara' (za prvo će se Brođani već nekako sami pobrinuti) pa ćemo još manje vidjeti i znati što se radi „iza leđa“ građ
  SBplus.hr, Slavonski Brod : O produktovodu šute svi - građani, mediji, Čermak i Plinacro

  Komentar tjedna

  O produktovodu šute svi - građani, mediji, Čermak i Plinacro

  4.11.2018. | 21:20
  Nije potrebno otkrivati toplu vodu pa kazati kako u našem društvu postoji više svetih krava u koje se ne dira ni kada gaze sve pred sobom. Neke od njih su i svi oni koji su u Domovinskom ratu te stvaranju nezavisne Hrvatske bili netko i nešto. Te 'blistave devedesete' alibi su za
  Nije potrebno otkrivati toplu vodu pa kazati kako u našem društvu postoji više svetih krava u koje se ne dira ni kada gaze sve pred sobom. Neke od njih su i svi oni koji su u Domovinskom ratu te stvaranju nezavisne Hrvatske bili netko i nešto. Te 'blistave devedesete' alibi su za
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Može li san o neradnim nedjeljama konačno postati stvarnost?

  Komentar tjedna

  Može li san o neradnim nedjeljama konačno postati stvarnost?

  21.10.2018. | 19:45
  Prazni hodnici trgovačkih centara, ali i jednako prazne blagajne zasigurno će rezultirati promjenama. Baš poput savjeta iz popularnih knjiga 'self-help' literature - želiš li nešto dovoljno jako, svemir će se potruditi da to i ostvariš.
  Prazni hodnici trgovačkih centara, ali i jednako prazne blagajne zasigurno će rezultirati promjenama. Baš poput savjeta iz popularnih knjiga 'self-help' literature - želiš li nešto dovoljno jako, svemir će se potruditi da to i ostvariš.
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ruke

  Svileni bomboni

  Piše: Ana Krstičević

  Ruke

  SBplus.hr, Slavonski Brod : Opet smo tek vazali

  Besjeda petkom

  Piše: Husret Hasanović

  Opet smo tek vazali