Kolumne : Ispeci pa reci

Objavljeno: 8.1.2012. u 18:40
Prikaza: 2344
|
Autor: Sonja Glibo

Razlučimo važno i važnije

Izvrsnost stanuje i kod nas, ali?

root : Izvrsnost stanuje i kod nas, ali?

Možete li konačno isto misliti i okupiti se oko ovog hvale vrijednog mladog čovjeka i zajedničkim snagama mu osigurati siguran krov nad glavom u New Yorku za jednu godinu studiranja, a taj isti iznos predvidjeti u proračunu za 2013.godinu i za drugu godinu studiranja?

Naš sugrađanin, mlad čovjek Filip Novosel, postigao je zavidan profesionalni uspjeh isključivo svojim radom i entuzijazmom, voleći tradicionalni instrument svog kraja – tamburu. Dosadašnja postignuća su mu omogućila nastavak školovanja na prestižnom njujorškom sveučilištu The new school for Jazz and contemporary music.

Osobno ne poznajem Filipa Novosela, ali se nadam prilici u kojoj ću ga upoznati. Voljela bih to jer u tom mladom čovjeku stanuje izvrsnost. Izvrsnost entuzijazma, izvrsnost rada, izvrsnost upornosti, izvrsnost svega što je nama, kao društvu, potrebno da bi živjeli život po mjeri čovjeka.

Izvrsnost kolegijalnosti i dubokog poštovanja, prema dosadašnjim postignućima mladog glazbenika, stanuje i u članovima mnogih tamburaških sastava koji su organizatori koncerta. To je njihov doprinos ostvarenju Filipovih želja i nastojanja.

Svi naši sugrađani, koji će doći na koncert, prepoznali su vrijednosti koje stanuju u našem gradu, ali su zapostavljene i nedovoljno afirmirane. Suprotstavljene su mentalitetu „kazan,ce".

Što stanuje u osobama vladajućih struktura?

Stanuje ravnodušnost i cinizam. Kakav je to odgovor da troškovi za školovanje Filipa Novosela nisu predviđeni u proračunu, a da će za iduću vidjeti što se može učiniti? Dobiva se dojam da nikada, ali baš nikada, nisu prenamijenjena sredstva za svrhe koje nisu prvotno predviđene proračunom. Ako je tako onda čestitam na dosljednosti i poštivanju „vladavine prava" .

Filip Novosel za stanovanje u New Yorku treba 650 dolara mjesečno. Na godišnjoj razini to je 7 800 dolara ili ti 45 805,98 kn prema tečaju Narodne banke Hrvatske.

Možete li gospodine gradonačelniče iz gradskog proračuna Grada Slavonskog Broda izdvojiti 22 902 kn?

Možete li gospodine župane iz proračuna Brodsko-posavske županije izdvojiti 22 902 kn?

Možete li konačno isto misliti i okupiti se oko ovog hvale vrijednog mladog čovjeka i zajedničkim snagama mu osigurati siguran krov nad glavom u New Yorku za jednu godinu studiranja, a taj isti iznos predvidjeti u proračunu za 2013.godinu i za drugu godinu studiranja?

Vjerujem, da ćete od njegovih prijatelja tamburaša i naših sugrađana, koji će Filipa Novosela poduprijeti dolaskom na koncert, dobiti legitimitet da to učinite.

Broj komentara: 3

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
vidiovako

vidiovako

Komentirano: 9.1.2012. | 9:33

1

Bio sam sinoć na koncertu, bilo je super. Vidio sam gradonačelnika sa suprugom i suradnicima pa vjerujem da ćemo ubrzo čuti na koji će način Grad pomoći u ovoj akciji. Ako su sami građani svojim dolaskom željeli pomoći onda isto tako žele da i njihova gradska uprava pomogne u istoj akciji. Vjerujem da hoće.
Janus

Janus

Komentirano: 9.1.2012. | 5:15

2

stanarina u njujorkru jeftinija nego u zagrebu? :)) ... šalim se, ovo da se nikad ne da za neki projekt koji nije planiran u proračunu su besmislice: ne samo da postoji proračunska rezerva od 1% a to je skoro 2 milijuna kuna) totalno diskrecijski na raspolaganju gradonačelniku i županu (svaki po dva!) nego kladim se da nitko ne bi od oporbe pisnuo na to da oni odluče dati novac filipu! (gov...a jesu ti političari, ali ne baš tolika :))) pa bi im se to brojalo u zasluge...
welter

welter

Komentirano: 9.1.2012. | 3:15

3

što reći

Broj komentara: 3

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vratili ste nam zagubljeni domoljubni osjećaj

Hvala generali!

Vratili ste nam zagubljeni domoljubni osjećaj

16.11.2012. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodski laburisti, gdje ste?

S kim, što, kako, kad ?

Brodski laburisti, gdje ste?

4.10.2012. | 0:04
SBplus.hr, Slavonski Brod : Obitelj Mikulić ukrala obitelji Šarac 400.000

Gospodarsko blato

Obitelj Mikulić ukrala obitelji Šarac 400.000

7.9.2012. | 14:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Piva, kruha i igara!

'Mi Hrvati'

Piva, kruha i igara!

18.6.2012. | 18:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ocijeniti znanje ili neznanje?

Što je cilj mature?

Ocijeniti znanje ili neznanje?

28.5.2012. | 10:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sačuvaj nas Bože forme bez sadržaja

Svi pričaju nitko ne govori

Sačuvaj nas Bože forme bez sadržaja

13.5.2012. | 0:04
SBplus.hr, Slavonski Brod : Škola nije amnestirana od (ne)odgoja djece

Svi smo odgovorni

Škola nije amnestirana od (ne)odgoja djece

18.12.2011. | 12:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Šutnja nije zlato

Reci

Šutnja nije zlato

14.12.2011. | 10:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Oda radosti' i kontejner za smeće

Europa zdaj

'Oda radosti' i kontejner za smeće

10.12.2011. | 10:12
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :