Kolumne : Hrvatska ...was ist das?

Objavljeno: 7.8.2013. u 0:05
Prikaza: 3779
|
Autor: Emil Cipar

O čemu razbijamo glavu

U babinje kod princa

root : U babinje kod princaMali korak za čovjeka, ali veliki skok za našu budućnost

Nećete vjerovati, ali ovo je sve predvidio prije 18 godina naš tadašnji kolumnist Emil Cipar (slijedi link na ovu današnju kolumnu). Dokaz je to da je SBplus i tada pisao istinu i samo istinu …tako mi Bog pomogao.

Šta je Sejdo …sjediš i razmišljaš? …pita Stipe Mesić Sejdu Bajramovića, kolegu u Predsjedništvu SFRJ.

Ma jok …samo sjedim …odgovara Sejdo.

Čuo sam ovaj vic od Stipe Mesića, tamo negdje 1992. Čuo sam tada od njega i još stotinjak drugih, ali ovoga se danas sjetih, jer sam se danas želio osjećati kao Sejdo u vicu.

Ne ulazim u to je li navedeni gospodin zaslužio ponašanje BBB prema sebi, takvo kakvo je, na utakmicama Dinama, je li dobar manager ili obični hohštapler i sl. Naprosto ne mogu shvatiti što Brod ima s Mamićem.

Što Slavonski Brod ima sa Mamićem

Sjedim i razmišljam: zašto gubiti vrijeme na razmišljanje, jer ono samo zamara, ljuti i nervira i kako bi bilo lijepo moći samo sjediti nako k'o Sejdo bez razmišljanja.

Pogledam malo poštu u inboksu i nađem poruku od prijatelja i čitatelja SBplusa:

- Često na brodskim fasadama viđam ovaj tekst iz naslova ,,Mamiću odlazi" i zbilja mi nije jasno što Slavonski Brod ima sa Mamićem. Ne ulazim u to je li navedeni gospodin zaslužio ponašanje BBB prema sebi, takvo kakvo je, na utakmicama Dinama, je li dobar manager ili obični hohštapler i sl. Naprosto ne mogu shvatiti što Brod ima s Mamićem.

Zar mi nemamo pametnija posla i vlastitih neriješenih problema nego da mislimo o njemu i da nagrđujemo fasade zgrada kao da nisu već dovoljno ružne i stare. Pomalo me to podsjeća na bombardiranje gledatelja državne televizije glupim vijestima o rođenju praunuka engleske kraljice!? Što to nama treba značiti u životu?

Evo sam malo nabacao svojih razmišljanja, a tebi možda dao temu za slijedeću kolumnu.

Do slijedeće kave u Green-u.

Ni ovo me nije utješilo. Slično razmišljam i ja. Što je uzrok takvom načinu razmišljanja?

Možda smo „skinuli" krivu aplikaciju

Možda smo „skinuli" krivu aplikaciju za razmišljanje, možda čak hardver nije u redu.

Izvadim bateriju koja napaja sustav za razmišljanje i stvarno: krivo spojena …napaja se negativnom energijom, pa nije čudo da razmišljam zašto bazeni nisu otvoreni, kada će se izgraditi kružni tok kod Halajka, kada će Grad Slavonski Brod obznaniti bankrot…

Spojim bateriju ispravno …plus na plus, uključim i ne mogu vjerovati svojim osjetilima…

Razmišljanje postaje odjednom pravi užitak, slike u mislima su u ružičastim tonovima, vrućina ugodno gali…

Sjetio sam se kako imam negdje srebrnjak od 10 eura. Kupio sam ga kad je uveden euro.

Samo …zbog čega mi je sada baš to palo na pamet.

Ah da! Na Sbplusu sam pročitao kako teta Marija Kirin ide na babinje u London, jer se tamo rodio prijestolonasljednik Georg Alexander Louis, pa sam joj ga htio dati da ga ponese i metne ga malom pod jastuk.

Kad se baterija dobro spoji onda je i ovo razmišljanje pravi užitak. Teta Marija će mu metiti zlatnik, a ja srebrnjak i eto ti veselja u kraljevskoj familiji. Da je teta Marija zbog toga na ajnpren-juhi, ne moraju Britanci to znati.

Na Sbplusu sam pročitao kako teta Marija Kirin ide na babinje u London, jer se tamo rodio prijestolonasljednik Georg Alexander Louis, pa sam joj ga htio dati da ga ponese i metne ga malom pod jastuk.

Ne moraju Britanci znato što jede teta Marija

Ako ćemo pravo i ja sam na ajnpren-juhi već nekoliko dana. Istina zbog upale zubnog mesa, ali ni to Britanci ne moraju znati.

Lijepe misli mi se vrte po glavi, a slike ružičaste. Dobro …iskrsne ono „Mamiću odlazi" ponekad još, ali to brzo nestane.

I sve ono brodsko negativno od prije …mislim bazeni, kružni tok, nezaposlenost… sve to dobiva neka pozitivna značenja, samo se treba još naviknuti na novi način razmišljanja.

Teta Marija Kirin putuje uskoro u London. Kad …ne zna točno, još nije pojela dovoljno juhe, pa nije kupila zlatnik. Ali ionako …u babinje se ne zove, jel tako? Onaj tko osjeća tu potrebu taj će doći kad mu paše, a tko ne osjeća nikome ništa. Moj srebrnjak je original zapakiran i čeka.

Možda u međuvremenu još netko dođe na ideju okrenuti bateriju na uređaju za razmišljanje, možda čak i Mirko Duspara. Možda i on pošalje monografiju Volim Brod i sliku Malene i Klepetana. Pa možda pozove Maloga princa na svečano otvorenje bazena i kružnog toka.

Taman bi se to nekako uklopilo. Kad mali princ postane punoljetan, bazeni i kružni tok mogli bi biti gotovi.

Volio bih to osobno doživjeti, al' ipak je do tada još 18 godina. I teta Marija Kirin ima već 88 godina…

Ali kod briga koje ona ima… a kažu kako je i ajnpren juha jako zdrava …moglo bi se to ostvariti. Ja ću sa svoje strane učiniti sve za moje zdravlje. Kao prvo smanjit ću broj susreta sa mojim bivšim prijateljem Željkom Muževićem na minimum, pa je time znatno smanjena i mogućnost da će me „strefiti šlag" prije reda.

Dok se papa Franjo vozi biciklom

Ajd dobro! Recimo: doživjeli smo i taj dan. Prijestolonasljednik Georg Alexander Louis dolazi u Brod. On i Mirko Duspara voze se u papamobilu kojega je Mirko kupio od tamo nekih svojih vrlo povoljno, jer se papa Franjo sad vozi bickilom, pa mu auto ne treba.

Ni Mirku ne treba audi šestica, pa ga je dao teti Mariji i meni. Odrezali smo mu krov, ljeto je, a i želimo da nas puk vidi u društvu visokog gosta i ništa manjeg Mirka Duspare.

A puka k'o u priči. Eto zašto je dobro da narod ne radi …ima tko pozdraviti visoke goste.

A mene zanima kako će to opisati mediji. Kako će o tome pisati oni neovisni brodski portali ne zanima me baš, ali kako će to svekolikom pučanstvu obznaniti SBplus …eee to je već druga priča.

Iz SBplus-towera su akreditirali gotovo cijelu momčad za ovaj susret. Jedna ekipa prati otvaranje kružnog toka kod Halajka, druga će snimiti sve detalje kod otvaranja podvožnjaka u Osječkoj, a treća, najbrojnija je na bazenima, oko njih, u njima…

SBplus je sada samostalna organizacija udruženog rada (SOUR) u sklopu Jerko Zovak Group, kojoj još pripadaju Slavonija DI, Đuro Đaković, Kod Žutog… i još bezbroj drugih firmi.  Ja već čitam kolumnu koju je povodom ovog važnog posjeta napisao glavni urednik osobno:

Nećete vjerovati, ali ovo je sve predvidio prije 18 godina naš tadašnji kolumnist Emil Cipar (slijedi link na ovu današnju kolumnu). Dokaz je to da je SBplus i tada pisao istinu i samo istinu …tako mi Bog pomogao.

Ako mi kolege iz neovisnih portala misle prebaciti kako sam u ovoj kolumni namjerno ignorirao župana Danijela Marušića i njegovih dvanaest dožupana, bolje da to ne čine, jer će ispasti neznalice.

Glavni i odgovorni urednik SBplusa

I tako glavni i odgovorni urednik SBplusa Veljko Lukić u svojoj kolumni povodom posjeta Njegovog kraljevskog visočanstva Georga Alexandra Louisa Slavonskom Brodu.

A za sve to trebalo je investirati u pravo vrijeme jedan zlatnik (manji), jedan srebrnjak (osrednji), eventualno jednu monografiju Volim Brod i sliku Malene i Klepetana. Dobro …trebalo je pojesti i puno ajnpren juhe, ali to je manje važno.

I da …trebalo je ispravno spojiti baterije …plus na plus.

Ostade još neodgovoreno pitanje: što je s onima koji u Brodu pišu po fasadama „Mamiću odlazi". E tu nažalost lijeka nema, jer oni uopće ne posjeduju sustav za razmišljanje. Natpisi ostaju i dalje i Mamić nam ostaje i dalje po logici: Što je više kleveta i laži, Mamić nam je miliji i draži.

PS: Ako mi kolege iz neovisnih portala misle prebaciti kako sam u ovoj kolumni namjerno ignorirao župana Danijela Marušića i njegovih dvanaest dožupana, bolje da to ne čine, jer će ispasti neznalice. Županije su ukinute zbog neučinkovitosti isto kao Vlada, Sabor i Predsjednik.

Iznad Mirka su samo još don Kaćunko i dragi Bog.

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
skitač

skitač

Komentirano: 7.8.2013. | 13:19

1

Jebiga Cindro, raskrinka me, razgoliti. A tako sam se, barem sam mislio, dobro maskirao ;-)
Cindro

Cindro

Komentirano: 7.8.2013. | 11:45

2

Emile jel smanjenje susreta s Muževičem znači da više nečeš ni čitati njegove komentare pod imenom Skitač?
walter

walter

Komentirano: 7.8.2013. | 10:15

3

Evo prigodni: Pomozimo čovjeku, muči se!!! Prekjuče sam dobio dijete, i šta sad? Živim kod babe, još sam u vojsci, kad izađem čekaću posao ko zna koliko... dođavola, kao moj ćale, ni on nikad nije radio, valjda 50 godina čeka posao i živi od socijale... Našao neku babu i ponovo se oženio. Da bar imam majku da mi pomogne, ali đavola, skršila se u kolima sa nekim švalerom. Žena ne radi, naravno, i još mora da pomaže lujku od sestre koja se stalno vucara po klubovima... a ni moj brat nije bolji, samo luduje i opija se... I šta ću sad sa djetetom? Prince William
brodjanin1991

brodjanin1991

Komentirano: 7.8.2013. | 8:25

4

Emile, i još dva važna pitanja iz sadašnjosti. Jedno vezano za Javnu raspravu o TE SB, a drugo o prizemnom ozonu koji nam svaki dan prijeti: Kako je moguće da je „Javna rasprava za predmetnu Studiju, Zahtjev i Tehničko-tehnološko rješenje“ organizirana za vrijeme godišnjih odmora i to „u trajanju (samo) od 30 dana, od 9. kolovoza do zaključno 9. rujna 2013.“ Uz to simptomatično je da poslije javnog izlaganja o Studiji, Zahtjevu i Tehničko-tehnološkom rješenju, što će se održat u srijedu 4. rujna 2013. godine, samo će tri radna dana ostati Brođanima za podnošenje i očitovanje „svojih mišljenja, prijedloga i primjedbi u knjigu primjedbi“(?)! Kako je moguće da na službenim stranicama glavnog grada imate upozorenje o OZONU (http://web1.zagreb.hr/default.aspx?id=51545), a brodski „službeni glasnik“, naša gradska stranica ne sadržava takvo nešto? Jučer je osmosatni prosjek ozona dobrano je promašio 120 µg/m3 i iznosio 133.2 µg/m3! Neovisno da i krajem šestog mjeseca zbog kvara uređaja za mjerenja ozona, kao i sada zbog kvara klima uređaja za vrijeme najvećih žega, po 6 dana nije bilo mjerenja ozona, ovo prekoračenje osmosatnog prosjeka je deseto ove godine, a dozvoljena učestalost je 25 prekoračenja od 120 µg/m3 i više…

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Lezi lebe da te jedem

Ustajte vi prezreni na svijetu, ili…

Lezi lebe da te jedem

6.6.2014. | 15:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako se savski nasip branio na fejsu

Nadčovječna borba ...jedna druga

Kako se savski nasip branio na fejsu

24.5.2014. | 0:04
SBplus.hr, Slavonski Brod : Udbaš Cipar: 'Eeee moj Waltere'

Zabranjena pitanja

Udbaš Cipar: 'Eeee moj Waltere'

16.5.2014. | 0:04
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sućut dobiješ gratis, a zavist moraš zaraditi

S lokalnog na lokalni - portal

Sućut dobiješ gratis, a zavist moraš zaraditi

10.5.2014. | 16:16
SBplus.hr, Slavonski Brod : Imaš šator vrati stan

Pola stoljeća poslije

Imaš šator vrati stan

7.5.2014. | 13:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : A duša boli

Zločin i kazna

A duša boli

6.5.2014. | 0:04
SBplus.hr, Slavonski Brod : Cijena srama

Naša prošlost...

Cijena srama

1.5.2014. | 12:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Fejs je zakon, sve drugo je passe

Zbog 'prijatelja'

Fejs je zakon, sve drugo je passe

23.4.2014. | 11:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ah ta sveta Klara

Vino koje ima dušu

Ah ta sveta Klara

18.4.2014. | 10:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bazeni za šminku

Socijalno hladni

Bazeni za šminku

14.1.2014. | 21:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Rasturio sam se od smeha

Povodom Svjetskog dana smijeha

Rasturio sam se od smeha

10.1.2014. | 23:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Svi smo mi Marinko Krpan

Romi, cigani i novinari

Svi smo mi Marinko Krpan

28.12.2013. | 16:16
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za koji dom je spreman HSK

…što je Hrvat bez brkova?

Za koji dom je spreman HSK

11.12.2013. | 10:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kada ću opet moći otvoriti paštetu?

Pitanje uredništvu SBplusa

Kada ću opet moći otvoriti paštetu?

2.12.2013. | 13:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zbog čega sam PROTIV

ZA, ili PROTIV

Zbog čega sam PROTIV

21.11.2013. | 15:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Može da bude al' ne mora da znači

Hoće li Hrvatska tužiti RS?

Može da bude al' ne mora da znači

6.11.2013. | 0:04
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od praznih obećanja do pune kazan'ce

SDP-ovci biraju

Od praznih obećanja do pune kazan'ce

2.11.2013. | 18:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođani spremni

Ništa nas ne smije iznenaditi

Brođani spremni

23.10.2013. | 0:04
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dragan Jelić bliže ljudima

Zrno je klicu zametnulo

Dragan Jelić bliže ljudima

17.10.2013. | 12:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gdje je ostalo ono malo duše?

Naš kolumnist pita:

Gdje je ostalo ono malo duše?

22.8.2013. | 13:13
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :