Kolumne : Besjeda petkom

Husret Hasanović

Kolumne

Besjeda petkom
Piše: Husret Hasanović
Objavljeno: 2.8.2019. u 0:45
Prikaza: 1440
|

Piše Husret Hasanović

Moja i njihova Hrvatska

root : Moja i njihova HrvatskaIlustracija(Foto: A.P./SBplus/arhiva)

Volim i željet ću Hrvatsku dovoljno široku za sve. Hrvatsku koja ne sudi i ne propisuje kako će tko, onu koja ne mjeri stisnutim očima ničije domoljublje, ne proklinje i ne vrijeđa druge.

SVAKI narod ima svoju povijest, kulturu, jezik, pa i državu. I to su uglavnom obilježja jednog naroda. Država i domovina se vole i poštuju. Volimo i poštujemo svoju domovinu. Zato se i zovemo domoljubima. Ali volimo na različite načine.

 A domoljub je čovjek koji bazira svoju ljubav na svom narodu i zemlji, ali nikada i na mržnji prema drugome. Domoljub je onaj koji može voljeti svoju zemlju, a ujedno smatrati svijet svojom domovinom i činjenje dobra svojom religijom. Domoljub uviđa dobrobit svoga susjeda, sugrađana, sunarodnjaka i pripadnika drugih naroda. Domoljub je onaj koji brani narod od zlouporabe vlasti. Domoljub zna da je nacija iluzija, a zemlja i čovjek (narod) jedina istina. Domoljub se mjeri po postupcima humanosti, živi za budućnost sebe i društva i ne da se uhvatiti u zamku prošlosti. Domoljub ne krade od svoje države i ne otima od svog naroda. Domoljub ne pljačka državnu imovinu u raznoraznim pretvorbama i nikada neće utajiti porez prema državi.

A neki domoljubi danas uvažavaju isključivo svoj narod, dok druge narode smatra nebitnima ili, čak, i neprijateljima. A neki, opet, rijetko žive u budućnosti. Njima je prošlost snaga i argument za opstanak u sadašnjosti.

U njihovoj Hrvatskoj plaće im dođu tek kao bakšiš. I nikada ne kasne. Mirovine su im velike i redovne. U njihovom svijetu nema nesigurnosti, ovrha, i isključenih vodoprivreda, struja i telefona, praznih frižidera i rezervoara. U tom je svijetu bitno biti u prvom redu i staviti desnicu na srce, a lovu u sigurnu banku. U tom se svijetu kapital plodi, uređuju se vile. Voze se crne, bijesne limuzine sa zatamnjenim staklima. I peglaju se poslovne kartice. Sastanci, teambuilding, management, i oprave ove-one. I ne vide oni drugu Hrvatsku iza tih zatamnjenih stakala ili iz skupih restorana, hotela, s domjenaka. Za jedan vikend potroše visinu obične mjesečne plaće na 'piće i lutkice'.

Nikada im nije na pamet palo da postoji svijet koji to sve plaća, jer mu se otkida od usta za proračun iz kojeg se oni izdašno honoriraju. A kada i toga ponestane, jednostavno rješenje problema je novo zaduženje - opet na tuđi račun. I u takvom svijetu ni susjedi se ne poštuju, izmišljaju se laži, pa već sutra neki sami sebe demantiraju. Takvi ljudi grade odlagališta nuklearnog otpada i neki drugi narod sutra nazivaju nuklearnim otpadom. Koliko košta takva ljubav? Sigurno nije skuplja od jednog pjevača koji će za koncert u Splitu povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti nas građane koštati 400 tisuća kuna (bez PDV-a). Ali je opet jeftinije nego što su mu nekad neki dali pola milijuna i to samo da ne pjeva za druge. Ali zašto baš u Splitu? Jesu li oni „veći" domoljubi od nas Brođana? Kako bi javnost reagirala da je kojim slučajem naš gradonačelnik Mirko Duspara doveo dotičnog pjevača i utrošio taj iznos. A očekujemo i našu predsjednicu koja će, vjerujemo, s ushićenjem objaviti svoju kandidaturu u lovu na još jedan mandat. A možda dan poslije, ona demantira samu sebe i kaže: „Apsolutno odbacujem te tvrdnje i tvrdim da nikada nisam to kazala."

U mojoj Hrvatskoj domoljublje bi trebalo vrijediti najviše i biti najuzvišenije, ali bez naplate. I ne bi bilo učitelja i profesora koji su nas izveli na pravi put i učili da poštujemo ljude bilo koje vjere ili nacionalnosti, a da danas kopaju po smeću tražeći boce, skrivajući se od svojih učenika. I naučili su nas, pogrešno, da pošteno i svojim radom ponosno možemo živjeti.

Volim i željet ću Hrvatsku koja je dovoljno široka za sve. Koja ne sudi i ne propisuje kako će tko. Onu koja ne mjeri stisnutim očima ničije domoljublje, ne proklinje i ne vrijeđa druge. Takvu u kojoj ima mjesta za svaki pošten način života, za svaku umjetnost, naciju i religiju, i za sve spolove i rodove. I takvu Hrvatsku, koja će svakome tko je gladan ponuditi bar tanjur tople juhe. Takva Hrvatska je moja domovina, i nikad od nje neću odustati jer je poznajem i znam da ima sve to.

Zapitaj sebe na kraju - kojoj Domovini ti pripadaš... mojoj ili njihovoj?

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije sbplus.hr portala.

Broj komentara: 11

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
mrtvo_puhalo

mrtvo_puhalo

Komentirano: 4.8.2019. | 12:59

1

Stipe@ U kurikulumu nastavnoga predmeta Hrvatski jezik za 2.razred osnovne škole nalazi se čitanje s razumijevanjem.
Stipe

Stipe

Komentirano: 3.8.2019. | 23:37

2

Ne kužim gdje si ti pročitao ta prezimena. Što je s Kekinom? Što je on otuđio, koga opljačkao, koga vrijeđao? Nisam kod autora vidio tih podjela koje ti insinuiraš. Bilo je vrijeme kad aje trebalo šorati po Milanoviću, ali sada, kada je on nitko i ništa, ne čini mi se kao neki razuman potez. No, bitno da ti i Klima jedan drugome zakucavate.
Klima

Klima

Komentirano: 2.8.2019. | 17:48

3

Puhalo zakucao si.!
mrtvo_puhalo

mrtvo_puhalo

Komentirano: 2.8.2019. | 17:17

4

Stipe@ - Čovjek je napisao objektivno ali je pri tome koristio polariziranu objektivnost. Ako se stavljaš u ulogu suca onda sudi jednako prema djelu iliti nedjelu. Nedjelo mogu počiniti osobe s prezimenom Kitarović, Perković, Kuščević, Žalac, Bozanić... ali i osobe s prezimenom Milanović, Lovrić Merzel, Kekin, Hasanović pa na kraju i Zovak. Kada Husret takvim sudom bude sudio i to prezentirao kao svoju Hrvatsku rado ću uz istu pristajati, do tada ukazivati na nepravedni i pristrani sud.
PatakKlis

PatakKlis

Komentirano: 2.8.2019. | 17:08

5

Administrator je izbrisao komentar!
Stipe

Stipe

Komentirano: 2.8.2019. | 15:48

6

puhalo - a što je to čovjek neobjektivno napisao? Husrete, ta tvoja Hrvatska je i naša Hrvatska. Ima nas, ali ne možemo biti dovoljno glasni od huškača i lopova. Moraš shvatiti da lopovi moraju biti jako glasni kako čovjek ne bi čuo ni svoje misli u glavi, a one će svakom s mrvicom mozga točno ukazati na to tko je lopov, tko je štetočina, a ne domoljub.
12345

12345

Komentirano: 2.8.2019. | 14:11

7

Autor bi volio hrvataku u kojoj bi manjina sudila većini, kom se ne sviđa nek ide u saudijsku arabiju. Vole li sirijci njemačku kakva jest ili ju planiraju poturčit, ko turci nekad hrvate i srbe u bosni... jedan čovjek je rekao da se ponosi srpskim rodom i hrvatskom domovinom, volio ju je i poštivao sa svim njenim manama i vrlinama, zato je on genije, a neki obična piskarala...
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 2.8.2019. | 12:31

8

Kakva je to država kada je naš sugrađanin ,dobar momak bukvalno ne samo pretučen i ponižen u Dubrovniku i nije jedini od dubrovačkih tatinih sinova , neču ništa više reći osim jadno
Klima

Klima

Komentirano: 2.8.2019. | 10:00

9

Alal ga opravi. Puhalo znam da ne vidiš ali još uvijek traje pljesak za tebe!
mrtvo_puhalo

mrtvo_puhalo

Komentirano: 2.8.2019. | 9:25

10

Volim i želim Hrvatsku u kojoj će kritika biti objektivna. U kojoj Husret, kada kritički piše i komentira, neće biti "njihov". Kada će povod za objektivnu kritiku biti crne limuzine, gomilanje kapitala, uređenje vila članova "desnog" političkog konglomerata ali kada isti povod za objektivnu kritiku neće, subjektivno "Husretovski", nestati i izostati kada porzni obveznici plaćaju političko osiguranje štićene osobe, let policijskim helikopterom, dok ta ista štićena osoba, lijevog političkog konglomerata, ide u spolno općenje. Želim Hrvatsku gdje će Husret, kada piše o pjevaču, objektivno kritizirati Severinu, Hladno pivo, TBF, Rozgu koji također svoje nastupe naplaćuju kao pjevači i koje se plaća iz gradskog proračuna grada koji ih angažira za njihove usluge. Kada se neće, selektivno, od jednog pjevača očekivati da se odrekne svojeg honorara kako bi Husretu dokazao svoje domoljublje a od drugih se isto ne očekuje. I za kraj odgovor na pitanje: " Ne Husrete ne pripadam ni tvojoj ni njihovoj Hrvatskoj. Pripadam Hrvatskoj gdje je sud objektivan i nepristran, gdje se loše etiketra kao loše, gdje se zlo i loše ne amnestra poznanstvom i ideološkim predznakom i simpatijama. Gdje je zlo i loše nedopustivo učinio ga HDZ, SDP, ustaša, partizan, četnik, cigan, katolik, musliman ili ateist.

Broj komentara: 11

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u kolumni
SBplus.hr, Slavonski Brod : Švicarska u Hrvatskoj

Piše: Husret Hasanović

Švicarska u Hrvatskoj

18.10.2019. | 22:30
Želim vjerovati da ovdje postoji svijet u kojem se srećemo bez fige u džepu. I u kojem su riječi premalo za razgovor, pa se priča da postaješ jedno. Bez obzira kojim jezikom pričao, hrvatskim, srpskim ili talijanskim. I bez obzira gdje živio, u Slavoniji, Dalmaciji, Istri...
Želim vjerovati da ovdje postoji svijet u kojem se srećemo bez fige u džepu. I u kojem su riječi premalo za razgovor, pa se priča da postaješ jedno. Bez obzira kojim jezikom pričao, hrvatskim, srpskim ili talijanskim. I bez obzira gdje živio, u Slavoniji, Dalmaciji, Istri...
SBplus.hr, Slavonski Brod : Do jučer kruha i igara, a danas sisa i mandarina

Piše Husret Hasanović

Do jučer kruha i igara, a danas sisa i mandarina

11.10.2019. | 8:00
Dosad su nam davali kruha i igara, a od danas sisa i mandarina. Pa se zabavi, narode! Ponor u koji smo upali toliko je dubok, da mu se, gledajući odozgor, ne vidi dno.
Dosad su nam davali kruha i igara, a od danas sisa i mandarina. Pa se zabavi, narode! Ponor u koji smo upali toliko je dubok, da mu se, gledajući odozgor, ne vidi dno.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Učiteljeve riječi nekada su bile Zakon

Piše Husret Hasanović

Učiteljeve riječi nekada su bile Zakon

4.10.2019. | 10:00
Nekad davno, legenda kaže, učitelji su imali podršku roditelja i općenito društva. Nekad davno, legenda kaže, učiteljski se poziv cijenio. U današnje vrijeme razmišljati o tome da učitelji imaju neki ugled u društvu, a bo'me i doktori i svećenici, ravno je znanstvenoj fantastici
Nekad davno, legenda kaže, učitelji su imali podršku roditelja i općenito društva. Nekad davno, legenda kaže, učiteljski se poziv cijenio. U današnje vrijeme razmišljati o tome da učitelji imaju neki ugled u društvu, a bo'me i doktori i svećenici, ravno je znanstvenoj fantastici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ako se ne smiješ s "LOL" nisi "cool"

Piše Husret Hasanović

Ako se ne smiješ s "LOL" nisi "cool"

27.9.2019. | 8:00
„Skrolaju" nam se sati života, klize kao otopljeni sladoled niz dječje prste. Lica u mraku su nam blijedoplava, čela su nam platna za projekciju fiktivnog šarenila. Smijemo se bezglasno. Smijemo se sa "LOL." Nekad naglas kažemo „LOL" umjesto da se nasmijemo. Sve u tišini. Ako se
„Skrolaju" nam se sati života, klize kao otopljeni sladoled niz dječje prste. Lica u mraku su nam blijedoplava, čela su nam platna za projekciju fiktivnog šarenila. Smijemo se bezglasno. Smijemo se sa "LOL." Nekad naglas kažemo „LOL" umjesto da se nasmijemo. Sve u tišini. Ako se
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođanin među četrdeset milijuna crnaca

Piše Husret Hasanović

Brođanin među četrdeset milijuna crnaca

20.9.2019. | 8:00
Sjetimo se samo jedne izjave našeg poštovanog premijera koji reče: „U Africi bi vapili da imaju standard kakav je u Hrvatskoj." A mi vapimo za ljudima koji nas napuštaju zato što su prisiljeni to uraditi.
Sjetimo se samo jedne izjave našeg poštovanog premijera koji reče: „U Africi bi vapili da imaju standard kakav je u Hrvatskoj." A mi vapimo za ljudima koji nas napuštaju zato što su prisiljeni to uraditi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Halo direktore, ima li atraktivnih grobnih mjesta?

Piše Husret Hasanović

Halo direktore, ima li atraktivnih grobnih mjesta?

13.9.2019. | 8:00
Ne treba nas čuditi kada jedan naš vijećnik pita o izgradnji novih grobnica na atraktivnoj lokaciji. Čovjek je samo iskreno pitao i tu nema ništa loše. Ako živiš „atraktivan" život, zašto ne bi imao i grobno mjesto na atraktivnoj lokaciji. Ali čovječe, pazi da ne ideš malen ispod
Ne treba nas čuditi kada jedan naš vijećnik pita o izgradnji novih grobnica na atraktivnoj lokaciji. Čovjek je samo iskreno pitao i tu nema ništa loše. Ako živiš „atraktivan" život, zašto ne bi imao i grobno mjesto na atraktivnoj lokaciji. Ali čovječe, pazi da ne ideš malen ispod
SBplus.hr, Slavonski Brod : I bijaše škola za život

Piše Husret Hasanović

I bijaše škola za život

6.9.2019. | 8:00
Vjerojatno se stariji sjećaju naših pilica s tehničkog i toga kako su često pucale, a bila ih je prava muka zamijeniti. Danas učenici dobiju poluproizvode koje trebaju samo zalijepiti i sastaviti, a za ono što smo mi radili, sada bi trebala tisuću i jedna suglasnost roditelja. I
Vjerojatno se stariji sjećaju naših pilica s tehničkog i toga kako su često pucale, a bila ih je prava muka zamijeniti. Danas učenici dobiju poluproizvode koje trebaju samo zalijepiti i sastaviti, a za ono što smo mi radili, sada bi trebala tisuću i jedna suglasnost roditelja. I
SBplus.hr, Slavonski Brod : Možda je vrijeme da se počnemo uspoređivati s drugima

Piše Husret Hasanović

Možda je vrijeme da se počnemo uspoređivati s drugima

30.8.2019. | 8:00
Kada sam ja išao u školu, nisu me naučili kako se pravi množina od vlastitih imenica. Ali nije to toliko niti bitno. Dosta toga smo mi čuli od naših ministara ali nismo razumjeli. Nećemo sada brojati sve to.
Kada sam ja išao u školu, nisu me naučili kako se pravi množina od vlastitih imenica. Ali nije to toliko niti bitno. Dosta toga smo mi čuli od naših ministara ali nismo razumjeli. Nećemo sada brojati sve to.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Situacija s likom u Audiju, u košulji s krokodilčićem

Piše Husret Hasanović

Situacija s likom u Audiju, u košulji s krokodilčićem

16.8.2019. | 8:00
„Daj, pojačaj tu cajku" mumljao sam si u bradu, a spomenuo sam mu i majku. Potiho, ali od srca. Jadna majka, možda štuca, ni kriva, ni dužna. Ali dogodi se ponekad, koliko god da paziš.
„Daj, pojačaj tu cajku" mumljao sam si u bradu, a spomenuo sam mu i majku. Potiho, ali od srca. Jadna majka, možda štuca, ni kriva, ni dužna. Ali dogodi se ponekad, koliko god da paziš.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko bi bio spreman žrtvovati svoje dijete?

Piše Husret Hasanović

Tko bi bio spreman žrtvovati svoje dijete?

9.8.2019. | 0:20
Naučili su nas da na ovome svijetu nismo sami, mada smo različiti od drugih i jedinstveni. No, naše su nade i muke iste.
Naučili su nas da na ovome svijetu nismo sami, mada smo različiti od drugih i jedinstveni. No, naše su nade i muke iste.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li veći luksuz vjenčati se ili razvesti se?

Piše: Husret Hasanović

Je li veći luksuz vjenčati se ili razvesti se?

26.7.2019. | 22:00
Današnji čovjek je obično nezadovoljan s onim što ima, i uvijek traži nešto novo i drugo. Pa tako i braku, muž ili partner često traži drugu ženu ili partnericu, a isto tako i žena. Svatko sebi kaže, idem probati i to, jednom se živi.
Današnji čovjek je obično nezadovoljan s onim što ima, i uvijek traži nešto novo i drugo. Pa tako i braku, muž ili partner često traži drugu ženu ili partnericu, a isto tako i žena. Svatko sebi kaže, idem probati i to, jednom se živi.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Što više upoznajem ljude, sve više volim životinje

Piše Husret Hasanović

Što više upoznajem ljude, sve više volim životinje

19.7.2019. | 19:00
Držimo se njih, „golih", odbacimo one s oklopima. Držimo se sunca i topline, bježimo glavom bez obzira od hladnoće i zime. Ali ne one meteorološke, već ljudske.
Držimo se njih, „golih", odbacimo one s oklopima. Držimo se sunca i topline, bježimo glavom bez obzira od hladnoće i zime. Ali ne one meteorološke, već ljudske.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Suza majke Vukovara i Srebrenice

Piše Husret Hasanović

Suza majke Vukovara i Srebrenice

12.7.2019. | 8:00
Moj strah od zaborava je veći od užasa koji sam prisiljen pamtiti svaki dan. Trebamo pamtiti, opominjati. Zločinci ne smiju biti heroji. I vrijeme će pokazati je li projekt zločina u Vukovaru i Srebrenici završen, a to će ovisiti o nama. Koliko smo spremni da se otrgnemo od kultu
Moj strah od zaborava je veći od užasa koji sam prisiljen pamtiti svaki dan. Trebamo pamtiti, opominjati. Zločinci ne smiju biti heroji. I vrijeme će pokazati je li projekt zločina u Vukovaru i Srebrenici završen, a to će ovisiti o nama. Koliko smo spremni da se otrgnemo od kultu
SBplus.hr, Slavonski Brod : Opanak u glavi

Piše: Husret Hasanović

Opanak u glavi

5.7.2019. | 11:35
Rođen sam na selu. Moji su me odgojili na selu, u kući napravljenoj od cigle, pokraj voćnjaka kojeg je zasadio moj djed. Odrastao sam jedući pekmez od šljive i jabuke, gledajući kako kokoši nose jaja, i igrajući se s djecom naših susjeda.
Rođen sam na selu. Moji su me odgojili na selu, u kući napravljenoj od cigle, pokraj voćnjaka kojeg je zasadio moj djed. Odrastao sam jedući pekmez od šljive i jabuke, gledajući kako kokoši nose jaja, i igrajući se s djecom naših susjeda.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bijaše jednom jedna škola

Piše: Husret Hasanović

Bijaše jednom jedna škola

28.6.2019. | 0:01
I tako bijaše jednom jedna škola u kojoj su se učila djeca da budu ljudi, i da bi nekada svojim trudom i radom dobili diplome. A danas učimo djecu da dobiju diplome kojima će dokazati da su ljudi. A ako kojim slučajem i ne dobiju diplome, nije problem. Može se kupiti. Čak i na le
I tako bijaše jednom jedna škola u kojoj su se učila djeca da budu ljudi, i da bi nekada svojim trudom i radom dobili diplome. A danas učimo djecu da dobiju diplome kojima će dokazati da su ljudi. A ako kojim slučajem i ne dobiju diplome, nije problem. Može se kupiti. Čak i na le
SBplus.hr, Slavonski Brod : Škoro na Pantovčak, a Kolinda na Eurosong

Piše: Husret Hasanović

Škoro na Pantovčak, a Kolinda na Eurosong

21.6.2019. | 0:15
Mi smo mala zemlja s puno izbora. Šteta samo što su u pitanju uvijek izbori u kojima profitiraju birani, dok birači uglavnom ostanu bez gaća. Jedino malo ljuti, što se vegetarijanci ne pobune udruženo zbog pokolja nedužnih janjića.
Mi smo mala zemlja s puno izbora. Šteta samo što su u pitanju uvijek izbori u kojima profitiraju birani, dok birači uglavnom ostanu bez gaća. Jedino malo ljuti, što se vegetarijanci ne pobune udruženo zbog pokolja nedužnih janjića.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Samo su ljudi na kraju - 'Made in Croatia'

Piše Husret Hasanović

Samo su ljudi na kraju - 'Made in Croatia'

14.6.2019. | 0:01
Svako jutro budi nas alarm kineskog sata. Mrsko nam je i teško ustati iz kreveta proizvedenog u Sloveniji, a još teže ako kiša pada, a mi nemamo onaj kišobran proizveden u Kini. Nakon što smo odlučili ustati iz slovenskog kreveta, na noge obujemo japanke i idemo u kupaonu.
Svako jutro budi nas alarm kineskog sata. Mrsko nam je i teško ustati iz kreveta proizvedenog u Sloveniji, a još teže ako kiša pada, a mi nemamo onaj kišobran proizveden u Kini. Nakon što smo odlučili ustati iz slovenskog kreveta, na noge obujemo japanke i idemo u kupaonu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Mario, još si s nama

Piše: Husret Hasanović

Mario, još si s nama

7.6.2019. | 14:00
Hvala ti za sve što si učino za nas, za prijatelje, za ovaj grad, za Hajduk, za našu državu, za obitelj i za sve ljude. Ostaje bol i praznina za tvojim preranim i brzim odlaskom. Ali sjećanja na tebe nikad neće prestati. I radujemo se opet zajedničkom susretu. Na boljem mjestu.
Hvala ti za sve što si učino za nas, za prijatelje, za ovaj grad, za Hajduk, za našu državu, za obitelj i za sve ljude. Ostaje bol i praznina za tvojim preranim i brzim odlaskom. Ali sjećanja na tebe nikad neće prestati. I radujemo se opet zajedničkom susretu. Na boljem mjestu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko piše najbolje kolumne? Naravno, tko drugi nego Ja!

Piše Husret Hasanović

Tko piše najbolje kolumne? Naravno, tko drugi nego Ja!

31.5.2019. | 0:01
Od odgoja djeteta do odgoja psa, preko tržišta nekretnina, rješenja ljubavnih problema, burze, skijališta, ljetovanja, uređenja apartmana, kuhanja pa sve do političke situacije, čak i u Ugandi... ona, jednostavno, najbolje zna. Ona ima najbolju frizerku, doktora, masera, učitelja
Od odgoja djeteta do odgoja psa, preko tržišta nekretnina, rješenja ljubavnih problema, burze, skijališta, ljetovanja, uređenja apartmana, kuhanja pa sve do političke situacije, čak i u Ugandi... ona, jednostavno, najbolje zna. Ona ima najbolju frizerku, doktora, masera, učitelja
SBplus.hr, Slavonski Brod : Opet smo tek vazali

Piše: Husret Hasanović

Opet smo tek vazali

24.5.2019. | 0:01
Zar će ostaviti opustjele slavonske šorove bez cura i momaka? Zar ostavljaju kirvaje s polupraznim crkvama? Djece ionako nema više, pa se niti krste, niti upisuju u matične knjige. A naša ravna polja obrađuju neki drugi težaci jer, i poneki Slavonac što je ostao, samo je puki pro
Zar će ostaviti opustjele slavonske šorove bez cura i momaka? Zar ostavljaju kirvaje s polupraznim crkvama? Djece ionako nema više, pa se niti krste, niti upisuju u matične knjige. A naša ravna polja obrađuju neki drugi težaci jer, i poneki Slavonac što je ostao, samo je puki pro
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ruke

Svileni bomboni

Piše: Ana Krstičević

Ruke

SBplus.hr, Slavonski Brod : Švicarska u Hrvatskoj

Besjeda petkom

Piše: Husret Hasanović

Švicarska u Hrvatskoj