Iz drugih medija

Objavljeno: 18.11.2019. u 21:40
Prikaza: 4865
|
Autor: SBplus

Zdravko Tomac predlaže:

'Milanovića u Vukovaru treba proglasiti personom non grata'

root : 'Milanovića u Vukovaru treba proglasiti personom non grata'

Tada slijedi kriminalizacija branitelja, zatvaranje, podizanje optužnica suđenja, a zbog nemilosrdne brutalnosti Ostojićeve milicije naknadno je u bolnici preminuo maloljetni hrvatski branitelj Darko Pajičić, kojemu je Milanovićeva milicija razmrskala glavu na fasadi zgrade vukovarske policije.

SADA kada se konačno cijela Hrvatska složila da je Dan sjećanja u Vukovaru nacionalni blagdan i da je to jedan od najznačajnijih dana u hrvatskoj povijesti, potrebno je neke stvari staviti na svoje mjesto i nazvati ih onako starčevićanski pravim imenom. Sve zlo koje traje godinama, svi sukobi, svi razdori u hrvatskom društvu koji traju godinama, a prelamaju se preko leđa grada - heroja Vukovara izravna su posljedica dugogodišnje rušilačke politike Zorana Milanovića.

Zato, ako želimo da Dan sjećanja na Vukovar bude čist, dostojanstven, potrebno je da poglavito vukovarski branitelji, ali i cijelo hrvatsko društvo donesu neke bitne odluke. Problem odnosa u Vukovaru nije nastao sam od sebe, nego je posljedica dugogodišnje Milanovićeve antihrvatske politike.

Hrvatsko nacionalno etičko sudište (HNES), u Zoranu Milanoviću prepoznalo je vjernog sljedbenika diktatora Tita i kao takav osuđen je na javnoj sjednici za etičku veleizdaju hrvatskih nacionalnih interesa. Ali, nije samo Milanovićeva politika podjela imala miris etičke veleizdaje, već su to bile i politike predsjednika Mesića i Josipovića, koji su odlučili bez obzira na cijenu i žrtvu, od Vukovara napraviti grad prisilne ljubavi i tolerancije, ali na neistinama i lažima, kao i na prihvaćanju krivotvorina o tome što se u Vukovaru stvarno događalo.

Perfidno su tragediju Vukovara pretvarali u građanski rat, podilazeći Srbiji, od heroja su napravili zločince, a od zločinaca heroje. Ipak, glavni krivac i provoditelj te veleizdajničke agende je Zoran Milanović kao predsjednik Vlade RH, jer je on donosio operativne odluke koje su stvorile pakao u Vukovaru i pakao u cijelom hrvatskom društvu, pakao kojega nam je Milanović javno obećao.

Sve je uglavnom poznato, iako zbog hrvatskih medija koji su najmanje hrvatski, istina ne izlazi na vidjelo. Zato ćemo ovdje ponoviti samo neke najvažnije činjenice kako bismo na temelju njih argumentirali prijedlog da se donese odluka kojom bi se na veličanstveni Dan sjećanja na Vukovar Milanovića proglasilo personom non grata u gradu-heroju Vukovaru. Proteklih godina rasvijetljena je uloga Zorana Milanovića, ali zbog odnosa snaga i snažne podrške antihrvatskih snaga koje stalno trguju s Vukovarom, kao s Kristovim haljinama nakon raspeća, istina je uglavnom sakrivena. Politička trgovina Vukovarom i vukovarskim žrtvama otpočela je onog dana kada je Vukovar razapet na Golgoti Ovčare.

Problemi su zaboravljeni, ili su gurnuti pod tepih pa ćemo ih ukratko ponoviti. Kada su se hrvatski branitelji, a posebno stopostotni ratni invalidi odlučili suprotstaviti izdaji Vukovara, Zoran Milanović i njegova bulumenta pokazali su svoje pravo lice. Hrvatske ratne vojne invalide proglasili su pučistima, štakorašima, šatorašima koji smrde i rušiteljima ustavnog poretka. Sa stotinama naoružanih specijalaca opkolili su ih na Trgu sv. Marka te su ih pokušali uhićivati, a oni su tražili susret s Milanovićem i ništa više. Stjepan Mesić tada je javno govorio da se radi o državnom udaru, a Jelena Lovrićpisala je dramatične članke kako invalidi plinskim bocama ugrožavaju sigurnost Zagreba.

Mediji su se iživljavali optužbama protiv branitelja. Optuženi su da su državni neprijatelji prema kojima ne treba imati milosti. Zoran Milanović kao operativni vođa Vlade RH odlučio je silom protuustavno uvesti ćirilicu u Vukovar pod okriljem noći. To su i učinili po noći, skrivećki, da vukovarske branitelje i žitelje dovedu pred svršen čin. Branitelji su se pobunili i razbili ploče, smatrajući da su dvojezične ploče protuustavno postavljene i da se tako ne mogu rješavati srpsko-hrvatski odnosi u Vukovaru.

Tada slijedi kriminalizacija branitelja, zatvaranje, podizanje optužnica suđenja, a zbog nemilosrdne brutalnosti Ostojićeve milicije naknadno je u bolnici preminuo maloljetni hrvatski branitelj Darko Pajičić, kojemu je Milanovićeva milicija razmrskala glavu na fasadi zgrade vukovarske policije. Kada su pitali tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića o tom nemilom događaju on je cinično rekao: ''Kriva je rakija''.

Danas imamo sudske presude koje potvrđuju brutalnost i krivnju policije i njenih šefova i zato je krajnje vrijeme da se utvrdi istina i da se krivci kazne. I novim pokušajem uvođenjem ćirilice posredstvom Ustavnog suda Republike Hrvatske koji je naredio da se u Vukovaru mora provesti odluka Ustavnog suda o stavljanju ćiriličnih ploča, ponovo je prekršen Ustav RH, jer u Ustavu piše da se takve stvari mogu mijenjati samo dogovorom dvaju naroda kada se za to stvore uvjeti, a konačan pravorijek o tome imaju Gradsko vijeće i Poglavarstvo, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava odbio je provesti nalog Ustavnog suda Republike Hrvatske, tvrdeći da se još uvijek nisu stekli uvjeti za takvu vrstu relaksacija hrvatsko-srpskih odnosa u gradu Vukovaru. Vukovarski branitelji organizirali su veliki prosvjed protiv nekažnjavanja ratnih zločinaca te su jasno poručili da nema proširivanja prava Srba kao nacionalne manjine dok se ne počnu rješavati temeljna pogažena prava hrvatskog naroda u Vukovaru.

Zbog svih tih razloga obilježavanje sjećanja na vukovarske dane bez jasnih ocjena tko je ipak kriv za sve i bez poduzimanja političkih akcija da se krivci za ratne zločine procesuiraju umjesto što slobodno šeću Vukovarom, kao da se ništa nije dogodilo, smatram isto kao i hrvatski građani, da je ovoga puta važno kazati istinu i da se glavnim krivcima na čelu sa Zoranom Milanovićem onemogući boravak u Vukovaru na taj veliki Dan sjećanja na vukovarske žrtve.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
MENTALIST

MENTALIST

Komentirano: 19.11.2019. | 10:17

1

Za ovo ne treba komentar,stari okorijeli sdpeovac doživio ukazanje gospe, neprocjenjivo. Što je tragično, on će do smrti misliti da je netko i nešto, pomozi bože

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Drug Tito bi i danas bio ponosan

O Lijepoj Našoj

Drug Tito bi i danas bio ponosan

12.6.2020. | 13:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Država lopovima ne uzima ukradeno jer je sama lopovska. Ili?

Nije bitno kako si postao bogat?

Država lopovima ne uzima ukradeno jer je sama lopovska. Ili?

6.6.2020. | 16:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ona je poveznica između Pleternice i Madrida

Liječnica koja je zaslužila nagradu

Ona je poveznica između Pleternice i Madrida

4.6.2020. | 12:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za dom spremni!

Sud utvrdio kako nije kažnjivo

Za dom spremni!

4.6.2020. | 10:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto država kasni s korona-naknadama poslodavcima?

'Prvi put kasnim s plaćom'

Zašto država kasni s korona-naknadama poslodavcima?

18.5.2020. | 19:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Bivši učenik brodske Medicinske škole spasio bebu

Mladi heroj KB Dubrava

Bivši učenik brodske Medicinske škole spasio bebu

7.5.2020. | 15:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pravda je spora, ali dostižna

Hrvatsko pravosuđe dokazuje

Pravda je spora, ali dostižna

23.4.2020. | 19:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Koga đava triba odnit, ovog popa ili novinarku?

Nije problem bahati pop nego njegov šef

Koga đava triba odnit, ovog popa ili novinarku?

13.4.2020. | 18:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Kad prestane sve ovo, zauzetije ćemo sudjelovati u misama'

Tiha proslava Cvjetnice

'Kad prestane sve ovo, zauzetije ćemo sudjelovati u misama'

5.4.2020. | 18:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Brodu uhićena petorica graničnih policajaca

Zbog sumnje na koruptivne aktivnosti

U Brodu uhićena petorica graničnih policajaca

6.3.2020. | 9:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Otvorenje EPK jučer je pohodilo preko 30 tisuća ljudi

Pogledajte video finale spektakla

Otvorenje EPK jučer je pohodilo preko 30 tisuća ljudi

2.2.2020. | 13:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Jeftino je, dobijemo povrat poreza i počastimo se ćevapima"

Koliko Slavonci potroše u BiH?

"Jeftino je, dobijemo povrat poreza i počastimo se ćevapima"

30.1.2020. | 19:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najpoznatiji kineski ustaša dobio izgon iz Hrvatske

Pjevao stihove koji potiču na mržnju

Najpoznatiji kineski ustaša dobio izgon iz Hrvatske

27.1.2020. | 21:05
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vjeroučitelj iz Cernika slavi ratne zločince i Hitlera

Čovjek biskupa Škvorčevića

Vjeroučitelj iz Cernika slavi ratne zločince i Hitlera

27.1.2020. | 0:01
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vatikanska banka Bozaniću blokirala račun

Kardinal drži ogromnu svotu novca

Vatikanska banka Bozaniću blokirala račun

24.1.2020. | 15:59
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Derventi jutros na ulici pronađena jednomjesečna beba

Policija utoplila promrzlog dječačića

U Derventi jutros na ulici pronađena jednomjesečna beba

24.1.2020. | 12:25
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Spalit će hrpu našeg novca u Đuri Đakoviću'

Evo tko je što pisao:

'Spalit će hrpu našeg novca u Đuri Đakoviću'

23.1.2020. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :